1 ile 30 arası toplam 51 sonuç

Konu: Potansiyel tutarsızlıkları ?

Hybrid View

Bir de dikkat etdim, "genç milli takımımızda izledim Türkiyenin en potansiyelli oyuncusu, onun için şuna -9 şuna -8..." fln. Abi Türkiyenin en potansiyellisi, dünyanın deyil ki. -9 dünyaya göre. Dünyadakı -9larla karşılaştırınca Emre Çolağı Berkini fln anlaşılıyo. Merida -9, Wilshere -9, bilmem hiç izleyen oldumu preseason Arsenalle..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by MetSel View Post
    Bir de dikkat etdim, "genç milli takımımızda izledim Türkiyenin en potansiyelli oyuncusu, onun için şuna -9 şuna -8..." fln. Abi Türkiyenin en potansiyellisi, dünyanın deyil ki. -9 dünyaya göre. Dünyadakı -9larla karşılaştırınca Emre Çolağı Berkini fln anlaşılıyo. Merida -9, Wilshere -9, bilmem hiç izleyen oldumu preseason Arsenalle..
    Bu oyuncularla karsilastirinca Turkiye'de hic bir oyuncu -9 etmez.

Ama tabii -9 alan oyuncu sayisini sifirlasak bu sefer Turk oyunculara yeterli potansiyel verilmiyor yazilmaya baslanacak.

Bu potansiyelleri tartismak yerine sive tavsiyem bu degerleri bilmeden oynamak. Bu degerleri bildigim icin oyun benim icin zevksiz hali aliyor. Ben bilmek zorundayim cunku arastirmayi yapanlardan birisiyim. Siz bilmek zorunda degilsiniz. Oyun icinde gorun kim ne oluyor, kim ne olmuyor.

-9 Potansiyel almis 185 oyuncu var.
    Turkiye'de 5 oyuncu var. Sercan Yildirim, Necip Uysal, Emre Colak, Berkin Aslan, Batuhan Karadeniz.

Eger bunlardan 2 tanesi -8'e indirilecekse bence bunlar sirasiyla:
    Batuhan ve Emre Colak olur.

Eger bunlardan 3 tanesi -8'e indirilecekse bence bunlar sirasiyla:
    Batuhan, Emre Colak ve Necip Uysal olur.

Berkin'i ayiran, bu diger oyunculardan daha kucuk yasta olmasi. Sercan'i ayiran ise zaten mevcut haliyle -9 potansiyel'in hic de uzak gorunmemesi.

Daha once oyunculara yuksek potansiyel vermemizi isteyenlere soyledigimin aynisini tekrarliyorum. Elinizde editor var ve bu oyunculari farkli gormek istiyorsaniz pekala degistirebilirsiniz. Mesela ben kendi oyunumda degistirdim.

Turkiye'de oynayan en potansiyelli oyuncular denilince bu 5'li akila geliyor. Bunlar -8 almali diyorsaniz bu goruse saygim var. Ancak o zaman da yeterli potansiyel verilmemis diyenler ile sizleri basbasa birakacagim.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Turkiye'de oynayan en potansiyelli oyuncular denilince bu 5'li akila geliyor.
    Muhammed Demir, Berkin'den daha iyi oyuncu olduğunu Milli takımda kanıtladı sanırım. Ama siz Berkin daha iyi diyosunuz. Benim hiçte aklıma bu bu 5 oyuncu gelmiyo.

Batuhan Karadeniz - Sercan Yıldırım laf etmem bile. Ama daha A takımda oynamamış Emre Çolak , Berkin -9 PA alıyosa buna itirazım olur. O zaman Muhammed Demir'de alsın. Furkan'da alsın.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Muhammed Demir, Berkin'den daha iyi oyuncu olduğunu Milli takımda kanıtladı sanırım. Ama siz Berkin daha iyi diyosunuz. Benim hiçte aklıma bu bu 5 oyuncu gelmiyo.

Batuhan Karadeniz - Sercan Yıldırım laf etmem bile. Ama daha A takımda oynamamış Emre Çolak , Berkin -9 PA alıyosa buna itirazım olur. O zaman Muhammed Demir'de alsın. Furkan'da alsın.
    Furkan daha cok fizigi ile oynayan bir oyuncu. Ozellikle Furkan A2 takiminda bile ortalamanin altinda tenik ozelliklere sahip gorunuyor. Ancak A2 liginde fiziksel olarak zayif oyunculara karsi etkili oluyor. Mesela Galatasaray'da Anil Dilaver icin de durum ayni. PAF'da gecen yil ve bu yil gol kralliginda 3. sirada idi. Ama PA gordugunuz gibi -7.

Muhammet'in durumu da cok farkli degil. Iyi vuruslari var ve bunun yaninda yasitlarina gore daha gelismis fizigi var. Ancak ayagina top yakisan bir oyuncu demek oldukca zor. En azindan U17'de izledigim Muhammet bu izlenimi verdi.

Engin Bekdemir de var mesela U17 takiminda. Muhammet'den kat kat daha yetenekli bir oyuncu. Ama fiziksel olarak yeterince gelismemis oldugu icin 60 dakikadan sonra oyundan dusuyor ve cikmasi gerekiyor. Ama sag bek Okan Alkan 120 dakika bile sag tarafta gidip gelebiliyor, enerjisi ile katki yapiyor takima. Cok ust duzey teknik becerisi ile degil.

17 yasina gelmis, teknik gelisimi bundan sonra artik pek olmayacak oyunculardan bahsediyoruz. Bundan sonra ancak zihinsel ve fiziksel gelisim olursa olur. O da oyuncularin teknik direktorlerine ve kendilerine bagli.

Galatasaray alt yapisinda kaptan olan Cumhur var. On libero oynuyor, saga sola her yere yetisiyor. Mucadele etmekten kesinlikle kacinmiyor. Ama top kontorlu cok zayif. Onu A takima cikartip oynatsan her verilen pasi sektirip rakibe teslim edecek gibi biz izlenim veriyor. Ama tabii bunu A2'de goremiyorsun Cumhur orta sahanin hakimi gorunuyor cunku tempo TSL'den bile zayif. Bakin PA -6. En iyi ihtimalle TSL'de ortalama bir oyuncu olabilir sekilde dusunulmus yani.

Berkin farkli birseyler gosteriyor da -9 aliyor. A2 ligi icin bile zayif fizigine ragmen sahaya ciktiginda topu alisi, takim arkadaslarina pozisyon yaratisi, girdigi verkaclarin hepsi bu cocukta is var dedirtiyor. Adam yetenekli. Izleyen gorebilir sanirim. Simidye kadar Muhammet mi seni daha cok etkiledi, Berkin mi diye sorarsan, Berkin derim. Bu zaten seni kim daha cok etkiledi, Hakan Sukur mu Hagi mi sorusunun cevabindan cok farkli olmaz. Veya Nobre mi, Alex mi? Veya Nobre mi, Delgado mu? Teknik becerisi yuksek olan oyuncu her zaman daha yuksek potansiyel sahibi olur. Bilhassa genc yaslarda.

Not: Necip de -9 aldi ama o da A takimda oynamadi. Batuhan'a da -9 PA'yi daha A takimda oynamadan vermistik. Sercan'a da.

Ama tabii -9 alan oyuncu sayisini sifirlasak bu sefer Turk oyunculara yeterli potansiyel verilmiyor yazilmaya baslanacak.

Bu potansiyelleri tartismak yerine sive tavsiyem bu degerleri bilmeden oynamak. Bu degerleri bildigim icin oyun benim icin zevksiz hali aliyor. Ben bilmek zorundayim cunku arastirmayi yapanlardan birisiyim. Siz bilmek zorunda degilsiniz. Oyun icinde gorun kim ne oluyor, kim ne olmuyor.

Turkiye'de 5 oyuncu var. Sercan Yildirim, Necip Uysal, Emre Colak, Berkin Aslan, Batuhan Karadeniz.

Berkin'i ayiran, bu diger oyunculardan daha kucuk yasta olmasi. Sercan'i ayiran ise zaten mevcut haliyle -9 potansiyel'in hic de uzak gorunmemesi.

Daha once oyunculara yuksek potansiyel vermemizi isteyenlere soyledigimin aynisini tekrarliyorum. Elinizde editor var ve bu oyunculari farkli gormek istiyorsaniz pekala degistirebilirsiniz. Mesela ben kendi oyunumda degistirdim.

Turkiye'de oynayan en potansiyelli oyuncular denilince bu 5'li akila geliyor. Bunlar -8 almali diyorsaniz bu goruse saygim var. Ancak o zaman da yeterli potansiyel verilmemis diyenler ile sizleri basbasa birakacagim.
    Ağzına sağlık abi, gerçekçiliğinden dolayı kutluyorum seni ! Oyuna verdiğiniz emeğinize sağlık!

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Eğer Emre Çolak,Berkin ve Necip -9 alıyorsa Soner Aydoğdu ve Furkan Özçal'ın da -9 alması lazım...

Bana göre -9 alması gereken iki isim var Türkiye'de: Sercan ve Batuhan...

Bunlara en yakın olabilecek isimlerde sırasıyla Soner,Necip,Furkan,Serdar,Emre,Muhammet,Berkin'dir ...

Tam anlamıyla söylemek istediğim Sercan ve Batuhan bu isimlerden açık ara öndedir.Onları ayrı bir kefeye koyuyorum.-9 alan Necip,Emre ve Berkin bunlardan daha alt seviyededir.Eğer bunlar -9 alıyorsa yukarıda saydığım isimlerde rahatlıkla -9 almalı...

Ama en mantıklısı Sercan ve Batuhan'ın -9 alması.Diğerlerinin -8 alması gibi duruyor...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Necip icin cekimserligin nedeni cok basit. Cok teknik bir oyuncu degil. Yani top kullanma becerisi ile one cikan degil, mucadeleciligi ile one cikan bir oyuncu.
    Ömer Abi Necip'i ya az izlemişsin ya da alıcı gözle izlememişsin...

Çünkü Necip'i izleyipte teknik bir oyuncu değil demek çok garip.Evet Necip top kullanma becerisi ile önplana çıkan birisi değil ama söylediğin gibi mücadeleciliği ilede önplana çıkan birisi değil.Necip bu iki özelliği aynı anda barındırdığı için diğerlerinden sıyrılıyor.Bu yüzden 18 yaşında U21 Milli takımında oynuyor...
    Last edited by anilton : 16.Kasım.2009 at 17:22 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Eğer Emre Çolak,Berkin ve Necip -9 alıyorsa Soner Aydoğdu ve Furkan Özçal'ın da -9 alması lazım...

Bana göre -9 alması gereken iki isim var Türkiye'de: Sercan ve Batuhan...

Bunlara en yakın olabilecek isimlerde sırasıyla Soner,Necip,Furkan,Serdar,Emre,Muhammet,Berkin'dir ...

Tam anlamıyla söylemek istediğim Sercan ve Batuhan bu isimlerden açık ara öndedir.Onları ayrı bir kefeye koyuyorum.-9 alan Necip,Emre ve Berkin bunlardan daha alt seviyededir.Eğer bunlar -9 alıyorsa yukarıda saydığım isimlerde rahatlıkla -9 almalı...

Ama en mantıklısı Sercan ve Batuhan'ın -9 alması.Diğerlerinin -8 alması gibi
    duruyor...
    Gecen sene bu sekilde oldugu icin Turk oyunculara haksizlik yaptigimizi yazip durdu herkes. Ya onlar uzulecek, ya da siz. Gecen sene onlar uzuldu. Bu sene de siz uzuleceksiniz. Gelecek yil tekrar degerlendiririz. Daha az veya daha fazla oyuncuya -9 vermek istiyorsaniz, bunu editor ile yapabilirsiniz. Gelecekte ne olacagini hic birimiz bilmiyoruz. Bildigini iddia edenler bile bilmiyor. Biz bu sekilde degerlendirdik. Siz oynayip eglenmenize bakin.

Ömer Abi Necip'i ya az izlemişsin ya da alıcı gözle izlememişsin...

Çünkü Necip'i izleyipte teknik bir oyuncu değil demek çok garip.Evet Necip top kullanma becerisi ile önplana çıkan birisi değil ama söylediğin gibi mücadeleciliği ilede önplana çıkan birisi değil.Necip bu iki özelliği aynı anda barındırdığı için diğerlerinden sıyrılıyor.Bu yüzden 18 yaşında U21 Milli takımında oynuyor...
    Dogru.. ben cok izlemedim ancak ekipte izlemis arkadaslar var. Necip ne diyor bu konuda bir de ona bakalim..

Senin için "Geleceğin Frank Lampart'ı" yakıştırması yapılıyor. Bu konuda sen ne düşünüyorsun? Kendini Lampart'a benzetiyor musun?
    İnsanlar belki oyun içindeki anlık bir hareketten dolayı benzetmiş olabilir ama ben kendimi hiç Lampart'a benzetmiyorum. Bence hiçbir oyunculuk özelliğim ona benzemiyor.

Peki, kendini benzettiğin başka bir oyuncu var mı?
    Aslına bakarsanız beni Mehmet Aurelio'ya çok fazla benzetiyorlar. Özellikle ön libero oynadığım zamanlarda, top kapma yönümün onun gibi iyi olduğu söylüyorlar. Ama ben yine de kendimi pek fazla benzetemiyorum.

Günümüz futbolunda orta saha oyuncularının oyunun iki yönünü de iyi oynayabilmesi isteniyor. Beklentiler çerçevesinde bir orta saha oyuncusu olarak kendinde eksik gördüğün ya da beğendiğin yönler neler?
    Genelde defansif özelliklerimin iyi olduğunu söylerler. Rakipten top çalma özelliğim güçlü. Hücum yönüm de fena sayılmaz ama defansa göre sanırım biraz daha geliştirmem lâzım. Şut açısından da kendimi biraz eksik görüyorum. Ama tabii daha çok genç bir oyuncuyum ve eksikliklerimi gidermek, daha güçlü, daha iyi bir oyuncu olmak için sürekli çalışıyorum.

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=286&ftxtID=7567

http://forum.turksportal.net/vb/show...9&postcount=19

Abi birak yazsinlar ne isterlerse, siz gerçekçiliği yansıtın yeter.

Mesaj Yetkileri