Originally Posted by
perpetua
Valla Necip'in yillardir bagira bagira gelmesini bilemeyecegim. Berkin 17 yasinda 46 defa milli olmus 14 golu var. U15'den beri milli.
Necip 18 yasinda 24 defa milli olmus, golu yok.
Necip ustelik bu 24 defa milli olmasinin 22 tanesini son 11 ayda kazandi. Berkin 2007'den beri milli takimlarda oynuyor ve ilgi cekiyor.
Yani birisi yillardir bagira bagira geliyorsa, bu Berkin. Taa Nazilli Belediyespor yillarindan. Bu arada Muhammet'in de 32 defa milli oldugunu, 26 gol attigini unutmayalim. Muhammet de daha bagira bagira geliyor yani.
Berkin icin erkense, Necip icin cok cok erken degil mi bu durumda?
Batuhan'a gelince. Bence Batuhan cok erken cikis yapip, daha sonra cok erken dusus yasayacak bir oyuncu. Is ahlakinin olmamasi bunun onemli bir parcasi. Ancak -9 olmazsa, -8 olur da kesinlikle diyemem. 155-160 civari gayet iyi bir PA sahibi olabilir pekala. Ancak 180 gibi degerler Batuhan icin bence zor gorunuyor. Ama o da olabilir, olabilecegi icin zaten -9 verildi. Tipki Berkin icin -9 verildigi gibi.
Biliyorsun ki genc oyuncular kolay kolay beni etkilemez. Berkin'in top teknigi beni etkiledi. Gecen yil Emre Colak bu kadar etkilememisti. Batuhan da. Sercan da. Necip'i 2 defa izledim. Iki defasinda da beni hic etkilemedi. Hatta cok zayif buldum. Ancak ozellikle genc oyunculari izleyen arastirmaci arkadas cok methediyor, bu nedenle de -9'a itiraz etmedim. Cunku az izledim. Umarim anlamli gelmistir. Berkin'i 3-4 defa izledikten sonra olur mu, olmaz mi konusuruz.