1 ile 30 arası toplam 326 sonuç

Konu: [STSL] Fenerbahçe SK

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Aziz Yıldırım'ın artık amatör branşlar kendi kendini çeviriyor, futboldan gelen parayı oraya aktarmıyoruz diye de bir açıklaması var, açıklamalara göre iş yapacaksak.

Vergisi de düşse, amatör branşlara da harcansa 30 milyon lira o kadar azalmaz, Fenerbahçe taraftar kartı olmasaydı amatör branşlara nereden para aktarılacaktı?

Galatasaray'da ya da diğer kulüplerde, gelirin bir kısmı amatöre aktarılıyor mu mesela 6.5 milyon olan forma gelirinin 2 milyonu amatöre gidiyordur, onu düşmeyi düşünüyor musunuz Galatasaray'dan?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Aziz Yıldırım'ın artık amatör branşlar kendi kendini çeviriyor, futboldan gelen parayı oraya aktarmıyoruz diye de bir açıklaması var, açıklamalara göre iş yapacaksak.

Vergisi de düşse, amatör branşlara da harcansa 30 milyon lira o kadar azalmaz, Fenerbahçe taraftar kartı olmasaydı amatör branşlara nereden para aktarılacaktı?

Galatasaray'da ya da diğer kulüplerde, gelirin bir kısmı amatöre aktarılıyor mu mesela 6.5 milyon olan forma gelirinin 2 milyonu amatöre gidiyordur, onu düşmeyi düşünüyor musunuz Galatasaray'dan?

Ben amator subelere futbol'dan para aktariliyor yazmadim. Taraftar kartindan gelen gelirin tamaminin futbol'a aktarilmadigini tahmin ettigimi, amator subelerin gelir-gider farkini taraftar karti gibi gelirlerin kapattigini yazdim. Arada fark var. Taraftar karti geliri futbol geliri degil. Kulup geliri. Kulup de bu geliri hangi subeye aktarma ihtiyaci hissediyorsa o subeye aktariyor. Tabii cok daha fazla geliri olan ve tabir yerindeyse kendi yaginda kavrulabilen futbol'un bu gelirlere ihtiyaci, amator subelerden cok daha az.

Galatasaray'da GS mobil telefon, GSnet hizmeti, bonus vs. gibi isim hakki gelirlerinin tamami amator subelere gidiyor benim bildigim kadariyla. Tabii uyelik aidatlari da dernege gidiyor. Stat kombine gelirlerinin cogu da dernekte ama yanilmiyorsam onlar zaten kulubun borclari icin temlik altinda. Galatasaray'in amator subelere ayirdigi butceler, bildigim kadariyla, Fenerbahce'den cok daha da az.

Sponsorluk meselesine gelince Galatasaray sportif as'ye bakarsan Subat 2012 itibariyle 25 milyon TL sponsorluk, 12.5 milyon TL reklam gelirleri gorursun. Fenerbahce'nin futbol takimini iceren Fenerbahce Sportif AS'de 11.8 milyon TL de reklam geliri gorursun. Yani sponsorluk gelirleri herhalde kulupte. Hic kuskum yok ki futbol ile ilgili olan bolumu aktariliyordur futbol'a.

Ozellikle bu yilin basinda sampiyonlar ligine gidilecegi varsayimi altinda 181 milyon lira olarak butcelenen futbol'un (gecen haziran'da yapilan mali kongre) oyunda Fenerbahce avrupa'ya gitmese bile 110 milyon Euro gelir urettigi goz onunde bulundurursak, pek bir sorun goremiyorum Fenerbahce'nin gelirlerinde. Bir kalem dusuk, digeri yuksek olabilir ama Fenerbahce'nin oyundaki gelirlerinde pek bir eksik yok bence. Tabii dernek mali raporlarina goz gezdirmeden daha net yorumlar yapmak oldukca zor.

Mesaj Yetkileri