1 ile 30 arası toplam 326 sonuç

Konu: [STSL] Fenerbahçe SK

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bunda anlam veremeyecek bir sey yok.

Galatasaray'in sadece stat isim sponsorlugu yilda 7 milyon dolar civarinda eklenmis. Bu da Fenerbahce'de olmayan bir gelir. Diger sponsorluk gelirlerinin asagi yukari ayni oldugunu varsaysak bile (ki degil mesela Galatasaray'in Turk Telekom forma reklam geliri yilda 6.5 milyon dolar, Fenerbahce'nin Avea'dan aldigi ise 3.7 milyon dolar) bu farkin kapanmasi icin Fenerbahce'nin sponsorluk gelirlerini cok arttirmasi gerekli.

Ama mesela Fenerbahce'de olan taraftar kart geliri var ve 7 milyon dolar olarak eklemisiz bunu. Oyunda sponsorluk geliri kabul edilmedigi icin o toplamda yer almiyor ama kulubun toplam gelirine ekleniyor. Bu tip bir gelir de Galatasaray'da yok. Oyunda Fund Raising kaleminin altinda Fenerbahce'nin bu 7 milyon dolarlik gelirini gorebilirsiniz. Galatasaray'da bu rakam sifir.

Veya Fenerbahce'nin merchandising (urun satis - Fenerium) geliri oyunda Galatasaray'in iki kati kadar.

Her kalemde Fenerbahce onde olmak zorunda degil. Fenerbahce daha cok taraftarlarina urun vs. satarak gelir uretme yoluna gitmis bir kulup, Galatasaray ise sponsorlarla yaptigi anlasmalarda daha fazla gelir uretiyor.
    Tüm bu yazdıklarınız sorulan soruya cevap değil..

Avrupa da son 5 sezonda 2 kupa kazanmış bir takım sponsor desteğiyle 5-6 milyon €'luk farkı kapatamıyorsa vay bu oyunun haline..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Tüm bu yazdıklarınız sorulan soruya cevap değil..

Avrupa da son 5 sezonda 2 kupa kazanmış bir takım sponsor desteğiyle 5-6 milyon €'luk farkı kapatamıyorsa vay bu oyunun haline..
    Kapatamiyor degil kapatmiyor. Ozellikle kisa donemde oyun dengeleri fazla sarsmiyor ki bugunun gozuyle cok garip olarak nitelendirilebilecek durumlar ortaya cikmasin.

Ben de Fulham ile 3 yil ust uste Ingiltere ligini 3. bitirdim, UEFA kupasi aldim ve sampiyonlar liginde 2 defa ceyrek final oynadim ama bu donemde ligde hep altimda yer alan ve Avrupa'da ceyrek final gormemis Arsenal'in gelirleri de, itibari da benden cok daha fazla.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kapatamiyor degil kapatmiyor. Ozellikle kisa donemde oyun dengeleri fazla sarsmiyor ki bugunun gozuyle cok garip olarak nitelendirilebilecek durumlar ortaya cikmasin.

Ben de Fulham ile 3 yil ust uste Ingiltere ligini 3. bitirdim, UEFA kupasi aldim ve sampiyonlar liginde 2 defa ceyrek final oynadim ama bu donemde ligde hep altimda yer alan ve Avrupa'da ceyrek final gormemis Arsenal'in gelirleri de, itibari da benden cok daha fazla.
    Tamam ama Fulhan - Arsenal örneği Fenerbahçe - GS örneğiyle aynı kefeye konamaz bence.. Birbirine sportif başarı olacak çok yakın 2 takımdan bahsediyoruz.. Gerçek hayatta da oyunun Fenerbahçe-GS arasındaki dengeleri çok kısa vadelerdebüyük değişiklikler olabiliyor. 2 Yıl önceki sponsor gelirlerine bakmamız yeterlidir sanırım?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Tamam ama Fulhan - Arsenal örneği Fenerbahçe - GS örneğiyle aynı kefeye konamaz bence.. Birbirine sportif başarı olacak çok yakın 2 takımdan bahsediyoruz.. Gerçek hayatta da oyunun Fenerbahçe-GS arasındaki dengeleri çok kısa vadelerdebüyük değişiklikler olabiliyor. 2 Yıl önceki sponsor gelirlerine bakmamız yeterlidir sanırım?
    Ayni kefeye konulur cunku oyun, mevcuz sozlesmeyi baz aliyor, gelistirme veya dusurme yaparken.

Bugun 145 itibarli Fenerbahce forma reklamindan 3.7 milyon dolar aliyorsa, 155 itibarli Fenerbahce 4.2 milyon alir (rakam tamamen meseleyi anlatmak icin).

Bugun 140 itibarli Galatasaray forma reklamindan 6.5 milyon dolar aliyorsa, 130 itibarli Galatasaray ise 6 milyon dolar alir.

Veya oyun Fenerbahce'nin stat isimini Galatasaray gibi buyuk bir paraya satip kulube gelir eklemez. Zaten Fenerbahce'nin de stat ismini satacagini sanmiyorum.

Ama dedigim gibi, Fenerbahce'nin farkli gelirleri var. Sponsorluk ve reklam olarak satacak daha cok varligi varsa Galatasaray'in bu cok da sorun olmamali bence.

Mesaj Yetkileri