1 ile 30 arası toplam 52 sonuç

Konu: Biz deneme tahtası mıyız?

Hybrid View

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    FM 2012'deki mac motoru gelisebilecegi kadar gelismisti. Zaten FM 2011'in mac motoru ile FM 2012'nin mac motoru birbirinin tipa tip aynisiydi. FM 2011'de iyi bir yere gelmis mac motorunu, FM 2012'de oldugu gibi birakip FM 2011'in son yamasindan sonra FM 2013'un mac motorunu yenilemeye basladilar. En buyuk degisiklik de topun uymasi gerektigi fizik kurallariydi. FM 2011 ve 2012'deki basit model, daha gercekci bir model ile degistirildi. Bununla beraber de tabii FM 2011 icin dogru olan mac motoru parametreleri, FM 2013 icin dogru olamazdi. Beta test surecinde bu calisma basladi ve su anda hala da devam ediyor. Hatta 1-2 yil da devam eder. Nasil FM 2009'da ilk defa 3D mac motoru cikti, FM 2011'in son yamasi ile en iyi halini aldi. Simdi de FM 2013 ile beraber onemli bir yenilik geldi ve simdi bunun en iyi halini almasi icin calisiyorlar
    Abi bu yorumu yaptığına göre hem fikir olduğumuz, uzlaştığımız bir nokta olduğu kansındayım. Ayrıldığımız nokta ise şu madem gelişim tam anlamıyla olmadı neden bu haliyle çıkardılar? Burda bir sömürü bir etik olmayan bir davranış var. Yani fm 2009 da tamam ssancılı bir süreçti ama katlanılması gereken bir sebep vardı bir İLK şimdi ise olay YENİLİKTE ve sen bu yenilenmeyi %90 oranında bir başarıya getirmediğin sürece bu yenilik gelişti anlamında gelmez gelişmekte olduğu anlşamına gelir. işte ztn burda konu sahibinin kullandığı başlık cuk die oturuor 'Biz deneme tahtasımıyız?'
    En azından sigames şunu yapsın fm 12 için 2012-2013 kadro güncellemesi yayınlasın. Orijinal oynuma 2. kurumların yamalarını yüklemek istemiyorum fm 13 de geliştireceği güne kadar oynamıyorum ama müşteri memnuniyeti ve tüketici hakları çerçevesinde bunu göz önünde bulundurmaları gerekli die düşünüorum ewt kimse oyunu zorla aldırmadı bana ama bu işte etik olmayan nokta HİÇ KİMSE bu oyunda bu şekilde sorunlar olduğunu ve bu sorunların belirlenmiş bir tarihte giderileceğini de belirtmedi...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by heartbreaker007 View Post
    Abi bu yorumu yaptığına göre hem fikir olduğumuz, uzlaştığımız bir nokta olduğu kansındayım. Ayrıldığımız nokta ise şu madem gelişim tam anlamıyla olmadı neden bu haliyle çıkardılar? Burda bir sömürü bir etik olmayan bir davranış var. Yani fm 2009 da tamam ssancılı bir süreçti ama katlanılması gereken bir sebep vardı bir İLK şimdi ise olay YENİLİKTE ve sen bu yenilenmeyi %90 oranında bir başarıya getirmediğin sürece bu yenilik gelişti anlamında gelmez gelişmekte olduğu anlşamına gelir. işte ztn burda konu sahibinin kullandığı başlık cuk die oturuor 'Biz deneme tahtasımıyız?'
    En azından sigames şunu yapsın fm 12 için 2012-2013 kadro güncellemesi yayınlasın. Orijinal oynuma 2. kurumların yamalarını yüklemek istemiyorum fm 13 de geliştireceği güne kadar oynamıyorum ama müşteri memnuniyeti ve tüketici hakları çerçevesinde bunu göz önünde bulundurmaları gerekli die düşünüorum ewt kimse oyunu zorla aldırmadı bana ama bu işte etik olmayan nokta HİÇ KİMSE bu oyunda bu şekilde sorunlar olduğunu ve bu sorunların belirlenmiş bir tarihte giderileceğini de belirtmedi...
    Oyunun demosunu, sirf satin alma veya almama konusunda karar verebilmeniz icin cikartiyorlar. Senelerdir cizgileri belli. Oyun ciktiktan sonra gozlemlenen hatalari yama ile cozuyorlar.

Ayrica oyunu satin alma karari, diger satin alip oynayanlarin verdikleri tepkileri okunduktan sonra da verilebilir. Veya garanti olsun diye Subat yamasinin cikmasi beklenebilir. Sonucta her zaman kendisini korumasi gereken tuketici degilmidir?

Oyun oynanabilir durumdaysa (yani mesela surekli hata verip oyundan atmiyorsa) oyun iyi bir oyun veya kotu bir oyun olabilir. Bunu baska oyunlar icin de yasiyorsun.

Bir baska oyunun iyi mi, kotu mu oldugunu forumlarda arastirarak veya demosunu oynayarak karar verip satin aliyorsunuz da bu FM icin farkli mi? Hadi farkli diyelim. Neden farkli? Hata varsa da yama ile duzeltilecegini bildiginiz icin farkli degil mi?

Bu oyunun cikis surumu beklenildigi kadar iyi olmamis olabilir. Ama SI hep bu sorunlari duzeltmek icin calismistir. Bizim cikarttigimiz oyun kotu demesini mi bekliyorsun ki? Oyunun ciktigi hali begenip, yeni yamadan sonra memnun olmayan bir cok kisi de var forumlarda.

Yani ne yaparsan yap herkes memnun olmuyor. Bu nedenle de ozellikle kolay memnun olmayanlar ilk yamayi veya Subat yamasini bekleyip oyunu satin aliyor. Bu da onlarin hakki.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bu oyunun cikis surumu beklenildigi kadar iyi olmamis olabilir. Ama SI hep bu sorunlari duzeltmek icin calismistir. Bizim cikarttigimiz oyun kotu demesini mi bekliyorsun ki? Oyunun ciktigi hali begenip, yeni yamadan sonra memnun olmayan bir cok kisi de var forumlarda.

Yani ne yaparsan yap herkes memnun olmuyor. Bu nedenle de ozellikle kolay memnun olmayanlar ilk yamayi veya Subat yamasini bekleyip oyunu satin aliyor. Bu da onlarin hakki.
    Ben Subat´i bekleyenlerdenim. Cogu yil oyun ciktiginda "eksik" cikiyor bence. Ömer abi´nin dedigi gibi SI oyunu 0 sorun ile cikartmasi mumkun degil cunku bu yillar surecek test sureci gerektirir. Bundan dolayi oyun tabi ki bazi hatalar iceriyor. Ve bence oyun en iyi halini son yama ile birlikte buluyor, yani Subat´ta. Oyunu tam olarak yargilamak icin son yamayi beklemek gerekir bence. Kimse 0 sorunlu bir yapim cikaramaz oyun piyasasinda. Bizim sevinmemiz gerek nokta SI´nin oyunu cikardiktan sonra da bu yilki versiyon ustunde en az birkac ay daha calisip yamalar cikarmasi, diger yilki versiyona baslamadan. FM 2013 iyi bir oyun, Subat´ta FM serisinin en iyisi olma potansiyeli var. Bekleyip görecegiz. Son yillarda SI yamalarla basarili isler yapti, 2012 versiyonu, zor da olsa, son yama ile birlikte en iyi FM oyunu oldu bence. 2013 icin de öyle olacagi kanatindeyim.

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Quote Originally Posted by heartbreaker007 View Post
    Hocam senin de haklı yanların var ama madem bu maç motoru tam gelişene kadar oynamak istemiyorsun demoda deneseydin ilk önce oyunu. Hoşuna gitmediyse FM 2012'ye kadro güncellemesini yapardın ve oynardın. Şahsen ben hiçbir değişiklik yapmadan güncelleme yapıp 2013 çıkarsalardı almazdım oyunu. Sen diyorsun ki yapamıyorlar madem böyle yapsınlar ama böyle bir şey mümkün değil. Dünya üzerinde bir sürü alıcısı var bu oyunun. Yeni bir şey eklemeseler oyun satış yapamaz.

FM'de kimse sorun olduğunu belirtmedi demişsin ama FM'de her zaman belli başlar hata oluyor. Örneğin geçen yıl orjinal oyunda şampiyonlukların gözükmeme sorunu vardı ve mart veya nisan ayında düzelttiler. Adamlar düzeltmeye uğraşıyorlar ama kolay değil. Aynı şeyler FM 2014'te de olabilir. Artık bundan sonra ister almazsın ister almak için yamayı beklersin. Her şey tam rayına oturduğunda bu anları hatırlamazsın bile. Burada seni eleştirmiyorum, hakkını arıyorsun ama SI'nin da işi çok zor. Geliştirmeye çalışıyorlar.

Mesaj Yetkileri