Originally Posted by
ABOOO
Hiçbir üretici malını bilerek ve isteyerek eksik üretmez. İktisadi politikalara ters bu söylediğiniz.
Aslında dediğiniz tam olarak da doğru değil. Üreticiler ve özellikle teknoloji alanında üretim yapan şirketler mallarını bilerek ve isteyerek eksik veya tam randımansız çıkarırlar ki birkaç yıl sonra daha gelişmiş, daha uzun yıl kullanılabilen bir ürün çıkartıp ekonomilerini devam ettirebilsinler. Hatta teknoloji ürünleri üreten firmalar maximumu yaklaşık 7 yıl ömrü olan aletler üretirler ki alıcı tekrar başka bir ürün alsın ve para kazansınlar.

Originally Posted by
ABOOO
SI Games, kullanıcıları önemsemese onları dinleyip buna göre oyunu sürekli güncellemezdi. Oyun budur deyip kesip atabilirlerdi.
Güncelleme olayında, korsan ürünü engelleme olayını nasıl düşünüyorsunuz? Her güncellemeden sonra korsan kullanıcıların tekrar oyunu kırmasının gerektiği söyleniyor. Bu ne kadar doğru bilmediğim için sormak istedim. Eğer bu şekilde korsan ürünü engelleyebiliyorlar ise SI Games neden çok fazla sayıda güncelleme çıkarmasın ?

Originally Posted by
ABOOO
SI Games'in bu piyasada tekel olması, oligopol bir piyasa olması süreci kötü yönettiğini açıklamaz. Tekel demek kötü demek değildir her zaman.
açıkçası piyasının oligopol değil de monopol olduğunu düşünüyorum. Çünkü Fifa, Pes satışları FM nin satışlarını çok da etkilemiyor. En azından çevremde gördüğüm kadarıyla, Fifa aldım FM almam diyen pek fazla kişi yok. Bunlara ek olarak, piyasayı SI Games dışında belirleyebilecek bir başka şirket olmadığı için de monopol bir piyasanın var olduğunu söyleyebiliriz. Oligopol bir piyasa olsa, SI Games in biraz korkusunun olabileceğini söyleyebiliriz. Tekel demek kötü demek değildir her zaman. Evet. Fakat iş teknoloji alanında, geliştirilmesi gereken bir konuysa tekel kötü bir şeydir bana göre.
Football is simple,but Football Manager is not