Quote Originally Posted by Bouche View Post
@perpetua Benim de bir sorum var size.Cevap verirseniz sevinirim.Maçları genelde orta hızda izliyorum ve daha önceki mesajınızda belirttiğiniz gibi olaylara daha iyi hakim oluyorum.
Fakat benim sıkıntım hakim olmak değil o soruna müdahale etmek.Örneğin Galatasaray karşısında oynuyorum.Burak Yılmaz'ın her seferinde sağ kanattan topu alıp gittiğini görüyorum.Karşısında oynayan bek oyuncum Ersan'a hangi görevi verirsem vereyim durduramıyor Burak Yılmaz'ı.Böyle bir durumda nasıl bir hamlede bulunmalıyım.
Burak'i durdurmak cok kolay degil cunku hizli bir oyuncu. Ama ayaklari pek iyi degil. Topu alir almaz, kontrol edene kadar ona pres yapmak, alan vermemek en dogrusu. Teknik ozellikleri cok iyi olmadigi icin onu marke etmek icin agir ama savunmasi iyi bir oyuncu degil, atlet ama savunmasi cok iyi olmasi gerekmeyen bir oyuncu kullanmak daha mantikli bence.

Tabii ayni zamanda Burak savunmanin arkasina atilacak toplarda da tehlikeli. Bunu, Burak'i tutarak engelleyemezsin. Ona pas atacak oyuncularin pas atmalarini zorlastirman, paslarini geciktirmen ve bu sayede Burak'in ofsayt'a dusmesini saglaman mumkun olur.

Gerci oyunda su anda oyuncularin defansif mudahalelerinde biraz sorun var. Oyuncular yeterince iyi pozisyon alarak rakibin kosu yolunu kapatmiyor, omuz omuza mucadeleye girmiyor. Bu acidan da bakarsan rakibi durdurmanin en guzel yolu, topu rakibe vermemek.