Sayfa 3 / 14 İlkİlk 1234513 ... SonSon
61 ile 90 arası toplam 420 sonuç

Konu: [TSL] Beşiktaş Araştırması 2008

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

hayır..Lugano marjajdan çok top kapma konusunda ustalaşmış bir isim.Zaten uzun bir süre TEK başına defans yapmış
    3lü defansın ortası yani..
    Bana tam olarak senin markaj tanımını yapsana..gökhan bire bir kaldığında kaç tane adamı devirmeden veya rahat şut pozisyonunda bırakıyor ? ona ait olmayan bir adamı tutması zaten mantıksız..kezman hava toplarında üstün olmadığı için o maçta kezmanı tutan başka biriydi..
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Koraycım ben anlayamıyorum bazen. Geçen sezon Arsenal'in istediği, hava toplarında çok sağlam, milli takımın vazgeçilmezi olan Zan; tackling konusunda bence Avrupa'da sayılı, kademe anlayışı iyi olan ve yine milli takımda oynayan Toraman Beşiktaş'ın yıldızı olmuyor da; karar verme hususunda yavaş olan, Fransa milli takımının kıyısından geçemeyen Cisse ve Şili milli takımında Mark Gonzalez'in gölgesinde kalmış Tello mu yıldız oluyor. Bence bu konuda yanlış düşünüyorsun.

Ben Serdar'ı Bursaspor'da canlı izledim. Ayrıca stadda maç izleyen bir Beşiktaş'lınin birşeyi tam analiz edebilmesi için, atıyorum Serdar'ın positioning özelliğini analiz edebilmesi için devamlı dikkatini pnda toplaması gerekir. Sen de biliyorsun, ben de biliyorum, stadda sen de top nerdeyse ona bakıyorsun. Yani her pozisyonda acaba Serdar'ın positining'ıi iyi diye kontrol etmek stadda maç izleyen adam için imkansız olur, gerçekçi değil. Ben mesela Gençlerbirliği araştırmacısıyım. Bu hafta BJK-G.Birliği maçını gittim Digitürk olan bir yerde bir taraftar gibi izledim.

Sonra geldim baktım TRT3 hafta içi programına, ne zamanmış maçın tekrarı diye. Sonra izledim tekrarının tamamını, ama bir taraftar gözü ile değil, araştırmacı gözü ile.

Neyse, senin fikirlerin çok önemli araştırma için, sonuçta önümüzdeki sezon sen araştıracaksın Beşiktaş'ı. Ama bu Serdar'ın positioning olayına dikkat et derim sana.

İlhan, bence sen bu Arsenal'in G.Zan'ı istemesi olayına bu kadar fazla takılma. Ben zaten Arsenal'in G.Zan'ı istediğine inanmıyorum, basının hikayesi olarak görüyorum, yok eğer doğru olsa bile Arsenal'in G.Zan'ı istiyor olması benim için hiçbir şey ifade etmiyor, sırf bu sebepten dolayı bir adamı Beşiktaş'ın yıldızı statüsüne koyamayız. Yine basının bir başka açıklamasına göre (ben yine inanmıyorum) F.Bahçe Edu'yu Milan'ın elinden kapmış. Şimdi buradan yola çıkarak Edu Milan'ın bile istediği bir oyuncu ise F.Bahçe'nin yıldızıdır diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Milli takımın vazgeçilmezi demişsin. Kim varki bu milli takımda, bir İtalya Milli takımının değişmezi mi, bir Danimarka Milli takımının değişmezi mi, bir Yunanistan'ın değişmezi mi? Hayır, Türkiye gibi savunma yönündeki zaaflarından dolayı maçlara atak çıkan, atak oynayalım da top kalemize fazla gelmesin diyen, hocası bile savunmasına güvenmeyen bir milli takımın oyuncusu, değişmezi bile değil. Servet, G.Zan, İ.Toraman bazen E.Aşık gibi hepsi aynı kapasite adamlar arasında arasıra görev yapan bir oyuncu. Bu oyuncular birbirlerine o kadar benzerler ki hiçbirisi vazgeçilmez değil. O sıralar hangileri diğerlerine göre daha formdaysa o görev alıyor. Birini çıkarıp diğerini oynatsan değişen pek birşey olmaz.

Toraman için tackling konusunda Avrupa'da sayılı demişsin. Buna nasıl cevap vereceğimi bilmiyorum. Şöyle diyeyim bırak avrupa'yı Beşiktaştaki Cisse ve İ.Kaş, Toramandan daha iyi tackling yeteneğine sahipler. Özellikle de Cisse. Toraman'ın tackling yaparken cesaretini ve agresifliğini ortaya koyması onu tackling anlamında başarılı gösterebilir ama yaptığı tacklinglerin çoğu faul. Tackling de önemli olan başarılı olmaktır ki o konuda Cisse ve İ.Kaş ile kıyaslanamaz.

Cisse Fransa milli takımının kıyısından geçemedi diye, H.Çimsir de bir zamanlar Türkiye Milli takımının vazgeçilmezi olmuş olması dolayısıyla, Hüseyin Cisse'den çok daha iyi diyebilir miyiz? Cisse'nin oynadığı Fransa'da önlibero mevkiini yıllardır Makelele ve P.Vieira tarafından kapatıldığını unutmayalım. Ayrıca bunlar hiç önemli değil, ben bunları hiç düşünmüyorum bile, sırf sen bu milli takımda oynama durumlara, Avrupa takımlarının isteme durumlarına çok takıldığın için yazıyorum. Bunlar hiç önemli değil, isterse Andorra gibi zayıf bir milli takımda bile forma giyememiş olsun, ben buna bakmam. Ben Beşiktaş takımında(üst düzey HİÇBİR futbolcusu olmayan bir takımda) en iyilerinden o ise o takımın yıldızıdır. O yüzden tekrar iddia ediyorum Cisse ve Tello bu takımdaki en üst düzey futbolculardır. (Ömer Abi okursa onun da bu konudaki fikirlerini merak ediyorum)

Ben Beşiktaş maçlarına ne zman gitmeye başladığımı bile hatırlamıyorum, senelerdir içeride maç kaçırmam. Ama Beşiktaş araştırmasına başladığım günden beri maç izleyişlerim değişti. Maça gitmeden önce takımla ilgili tam karar veremediğim, pek dikkat edemediğim yani çok sağlıklı fikirlere sahip olamadığım noktaları düşünürüm. Örnek olarak mesela konsantrasyon konusu. Bu konuda çok sağlıklı fikirlerim yoksa o maçta en çok buna dikkat etmeye çalışırım. Kim oyuna ne kadar konsantre? Kim oyundan kopuyor kim kopmuyor? Bu konuda örnekleri uzatmaya gerek yok sanırım Serdar'ın da pozisition özelliğini niye bu kadar iddialı bir şekilde savunduğumu anlatabilmişimdir.

[/quote]Zan ve Toraman için de Beşiktaş maçlarını taraftar gözü ile değil de araştırma gözü ile izle derim sana. Bence Koray da sen de burada hata yapıyorsunuz. Bence o ikisi kurtarıyor takımı.[/quote]

Bu takımı kurtaran var ise defansif anlamda Cisse, hücum anlamında da Tello kurtarıyordur. Toraman ve Zan kötü demiyorum, onlar da diğerleri gibi takım için çok çalışan, çok savaşan adamlar. Ama oyunda en etkili, Beşiktaş'a en çok fayda sağlayan adamlar Cisse ve Tello'dur.

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Zan ağır ama ağırlığına rağmen çevik ve defansif zekası iyi. Hava toplarında çok iti. Tackling ve anticipation için de BJK-Kayseri maçını bir izleyin derim. Tamamen Zan'a odaklanın.
    Zan hava toplarında iyi, çünkü boyundan dolayı yüksek bir jumping değeri hak ediyor, ama heading anlamında başarılı diyemeyeceğim anca vasat diyebilirim. Tackling ve anticipation özellikleri kötü demiyorum, zaten o kadar da olmasa Beşiktaş'ta ne işi var. Beşiktaş-Kayseri maçı hala hafızamda zaten, Gökhan Ünal ile bizim yarısahada verdiği mücadeleleri hatırlıyorum. Zaten anlaşamadığımız nokta da burada belli oluyor. Kıstaslarımız farklı, şu Türkiye Süper liginde kaç tane üst düzey hücum oyuncusu var. G.Ünal mı üst düzey? Yok işte, durdurmaya çalıştığı adamlar da kendisi gibi vasat bazıları da iyi denilebilecek golcüler. Zaten 3 büyüklerde oynuyorsun, karşındaki forvet oyuncularının çoğu Anadolu'daki vasat adamlar. Aralarında pek bir fark göremediğim Servet'in Shevchenko karşısında düştüğü durumu hatırla. Bu ligde büyük golcü yok, Şimdi Türkiye ligi gibi bir ligde, vasat golcülere karşı bile HATASIZ OYNAYAMAN, hem de 2-3 maçta bir hatalar yapan, milli takımda da aynı yine, vasat golcülere karşı bile başarılıdır diyemeyeceğimiz performanslar gösteren isimlere ben nasıl yıldızlardır diyebilirim, nasıl tackling'ine positioning'ine 14ten 15den fazla değer verebilirim.

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Aynı servet gibi Gökhan Zan'da çok kuvvetli ve markaj yeteneği en üst seviyede olan bir isim.Top kapma yeteneği ise biraz kontrolsüz olduğu için hem etkisiz hemde kart görmeye müsait..
    Buna katılıyorum işte. G.Zan, Servet bunlar aynı kapasite adamlar. Markaj yetenekleri kötü değil, eğer bir adama yapışık oynama görevi verirsen başarısız olmazlar, o adama ilk topu aldırmazlar, havadan da aldırmazlar yerden de aldırmayabilirler. Ama adam hızlıysa, arkalarına top atılırsa onu durdurabilecekleri çeviklik, hız veyahut tackling'e sahip değiller. Yoksa Avrupadaki en iyi savunma oyuncularından balance, strength, jumping hatta bravery ve agresiflik olarak bir eksiklikleri olduğunu düşünmüyorum. Ama bunlar yetmiyor positioning, konsatrasyon, decision ve tackling ve marking çok önemli. Bu konuda da onlara kızamıyorum, Türkiyede futbolcu yetiştirmek diye birşey yok, futbolu öğretecek adam yok ki adamlar nasıl öğrensinler. Tekniğin varsa ortasaha olursun, doğuştan gelen bir bitiricilik özelliğin varsa forvet olabilirsin, boy pos fizik varsa savunma oyuncusu yaparlar seni. Ama futbolu öğreten yok, G.Zan, Servet bu iki isimde de büyük futbolcu olacak potansiyeller de vardır belki bilemeyiz. Türkiyede değil de başka bir ülkede doğsalardı, orada futbola başlasalardı her şey bambaşka olabilirdi belki. Türkiyede futbolcu yetiştirme diyte bir şey yok. Türkiyede futbolla ilgilenen kaç milyon Türk genç vardır düşünün. Bir de Avrupadaki, Almanyadaki futbolla ilgilenen Türklerin sayısını düşünün. Buna rağmen Yıldırayların, Nurilerin, Altıntoplar, İhan Mansız, Ü.Karan, Yakın kardeşler ve unuttuğum bir çok iyi futbolcunun gurbetçilerden çıkması tesadüf mü sizce. Neyse konu bayağı dağıldı.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by extensor View Post
    inanamıyorum yazdıklarınıza tek düze konuşuyorsunuz biraz uzun boylu iri yapılı adam gördüğünüzde ağır damgasını vuruyorsunuz siz 190 a 83 kilo olupta gökhan kadar hızlı stoper söylesenize bana ben size söyliyeyimmi servet 191 e 85 kilo hemen hemen aynı boy ve kilodalar bir kıyaslasanıza fatih terimin bir açıklaması var gökhan zan çok hızlı ve çevik bir stoper boyuna ve kilosuna göre çok hızlı ve çevik demişti

çok doğru.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Yukarıdaki yazıda G.Zan ve Servet'in hızlı olmadıklarını söylemiştim. Hızlı forvet oyuncularına karşı zor durumda kalacaklarını söyledim, ama G.Zan'ın Servet'ten hızlı olduğuna katılıyorum. G.Zan o fiziksel ölçülerine rağmen yavaş bir oyuncu değil, çeviklik anlamında da Servet'ten daha iyi. Zaten bu özellikler ile Servet'ten bir kademe iyi. Yanlış anlaşılmasın, G.Zan bu ölçülerdeki bir defans elemanı için yavaş sayılmaz, ama hızlı bir savunmacı da değil. Bunu anlatmak istemiştim.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ben asla katılmıyorum bu fikre, katılmam da...
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

hayır..Lugano marjajdan çok top kapma konusunda ustalaşmış bir isim.Zaten uzun bir süre TEK başına defans yapmış
    3lü defansın ortası yani..
    Bana tam olarak senin markaj tanımını yapsana..gökhan bire bir kaldığında kaç tane adamı devirmeden veya rahat şut pozisyonunda bırakıyor ? ona ait olmayan bir adamı tutması zaten mantıksız..kezman hava toplarında üstün olmadığı için o maçta kezmanı tutan başka biriydi..
    yav sen ne diyorsun eren markaj ofans oyuncularının topu hakimiyetlerine almadan önce savunma oyuncusu tarafından sıkıştırılması veyahut bu ofans oyuncusunun off the ball özelliğini yani boşa kaçmasını engellemesi koşu yollarını tıkamasıdır GÖKHAN ZAN FORVETLERİ TUTMAYI UNUTUYOR İBRAHİM TORAMANDA ÖYLE SONRASINDADA RAKİP FORVETLER BU ALANDA CİRİT ATIYOR ALIN BİR TANE DAHA AKLIMA GELDİ SON GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI PROMİSENİN KAÇIRDIĞI BİR GOL VARKİ EVLERE ŞENLİK BİR BAKIN İBRAHİM NAPIYOR ARDINDAN GÖKHAN NERELERDE GEZİNİYOR
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    O yüzden tekrar iddia ediyorum Cisse ve Tello bu takımdaki en üst düzey futbolculardır. (Ömer Abi okursa onun da bu konudaki fikirlerini merak ediyorum)
    Acikcasi butun gun konuya arada sirada baktim ama ozellikle cevap yazmadim. Benim dusuncelerim asagi yukari Koray ile benzer yonde.

Bizde defans defans cok zayif. Defans yok cunku Koray'in da dedigi gibi alt yapida defans ogreten yok, yani defans teknigini veya zihinsel bilgisini ogreten yok. Rakibe adam adama markaj yapma, cesaret, caliskanlik bizim defans oyuncularimizin onemli ozellikleri. En azindan su anda milli takim seviyesinde olan oyuncularda defans teknigi ve defans oyuncusuna ozgu pozisyon bilgisi zayif. Bunu hem fiziksel ustunluk hem de cesaret, caliskanlik gibi ozelliklerle kapatmaya calisiyor defans oyuncularimiz ancak bu konuda basarili oldugumuzu da soyleyemeyiz.

Toraman'in belki tackling'i 15 olur ama sadece eger yaninda decisions 6 olursa. Bu demektir ki esasinda Toraman'in defansif mudahale teknigi iyi ama kotu kararlar verdigi icin zamanlamayi ayarlayamiyor. Veya konsantrasyonu dusuk oldugu icin rakibini kolaylikla kaciriyor ve defansif mudahale yapamiyor.

Aksi takdirde ne defans hatalarini, yedigimiz sacmasapan golleri aciklayamayiz. Veya Toraman'in tackling zayiftir ama oyuna konsantredir, tackling zayif oldugu icin rakibi faul ile durdurmak zorunda kalir. Bu durumda Toraman'i cok defansif mudahale yaparken goruruz ama cogu faul ile veya rakibin gecmesi ile sonuclanir.

Besiktas'i cok yakindan takip ettigimi soyleyemem. Daha once de belirtmistim ama Besiktas'in maclari beni uyutuyor ve izleyemiyorum. O yuzden cok somut seyler soyleyemeyecegim bence soyle olmali veya boyle olmali seklinde.

Ancak Besiktas'a 3 adet yildiz secilecekse ben bu konuda zorlanirim. Yani 140 ustu CA verilecek oyuncu sayisi konusunda zorlanirim. Ricardinho bu listeye banko girer. Delgado'da bence girer ama 3. bir oyuncu olarak aklima gelen oyuncular Bobo, Koray veya Rustu olur. Bence bu oyuncularin pozisyonlarina gore meziyetleri, Gokhan ve Toraman'in pozisyonlarina gore meziyetlerinden daha ust seviyededir.

Tello bence iyi bir sol ayak ancak bence yildiz seviyesinde degil Besiktas kadrosunda. Cisse bence Tello'dan cok farkli da degil. Onemli meziyetleri olan bir oyuncu ama yukarida yildiz olarak nitelendirdigim oyuncularin seviyesinde oldugunu dusunmuyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Acikcasi butun gun konuya arada sirada baktim ama ozellikle cevap yazmadim. Benim dusuncelerim asagi yukari Koray ile benzer yonde.

Bizde defans defans cok zayif. Defans yok cunku Koray'in da dedigi gibi alt yapida defans ogreten yok, yani defans teknigini veya zihinsel bilgisini ogreten yok. Rakibe adam adama markaj yapma, cesaret, caliskanlik bizim defans oyuncularimizin onemli ozellikleri. En azindan su anda milli takim seviyesinde olan oyuncularda defans teknigi ve defans oyuncusuna ozgu pozisyon bilgisi zayif. Bunu hem fiziksel ustunluk hem de cesaret, caliskanlik gibi ozelliklerle kapatmaya calisiyor defans oyuncularimiz ancak bu konuda basarili oldugumuzu da soyleyemeyiz.

Toraman'in belki tackling'i 15 olur ama sadece eger yaninda decisions 6 olursa. Bu demektir ki esasinda Toraman'in defansif mudahale teknigi iyi ama kotu kararlar verdigi icin zamanlamayi ayarlayamiyor. Veya konsantrasyonu dusuk oldugu icin rakibini kolaylikla kaciriyor ve defansif mudahale yapamiyor.

Aksi takdirde ne defans hatalarini, yedigimiz sacmasapan golleri aciklayamayiz. Veya Toraman'in tackling zayiftir ama oyuna konsantredir, tackling zayif oldugu icin rakibi faul ile durdurmak zorunda kalir. Bu durumda Toraman'i cok defansif mudahale yaparken goruruz ama cogu faul ile veya rakibin gecmesi ile sonuclanir.

Besiktas'i cok yakindan takip ettigimi soyleyemem. Daha once de belirtmistim ama Besiktas'in maclari beni uyutuyor ve izleyemiyorum. O yuzden cok somut seyler soyleyemeyecegim bence soyle olmali veya boyle olmali seklinde.

Ancak Besiktas'a 3 adet yildiz secilecekse ben bu konuda zorlanirim. Yani 140 ustu CA verilecek oyuncu sayisi konusunda zorlanirim. Ricardinho bu listeye banko girer. Delgado'da bence girer ama 3. bir oyuncu olarak aklima gelen oyuncular Bobo, Koray veya Rustu olur. Bence bu oyuncularin pozisyonlarina gore meziyetleri, Gokhan ve Toraman'in pozisyonlarina gore meziyetlerinden daha ust seviyededir.

Tello bence iyi bir sol ayak ancak bence yildiz seviyesinde degil Besiktas kadrosunda. Cisse bence Tello'dan cok farkli da degil. Onemli meziyetleri olan bir oyuncu ama yukarida yildiz olarak nitelendirdigim oyuncularin seviyesinde oldugunu dusunmuyorum.
    Ömer abi aslında çok farklı şeyler söylemiyoruz. Ben Toraman'ın desicions özelliği konusunda asla konuşmadım. Demek istediğim zaten Toraman'ın tackling konusunda iyi olduğu idi. Koray bence tackling derken işi toptan düşünüyor. Zaten tackling yaparken sadece tackling'e değil, anticipation, decisions, agression gibi özelliklerin de önemi var. Bence Toraman'da top kapma tekniği mevcut ama mental açıdan iyi yetişmediği için bu tekniği her zaman gösteremiyor.

Arkadaşlarımız diyor ki; Toraman büyük hatalar yapıyor. Evet, Kayseri maçında yaptıkları, bazı lig maçlarında yaptığı hatalar gözle görülür, orasına ben de katılıyorum. Ama o hataların marking ve tackling özellikleri ile alakası yok. Pozisyonları incelerseniz daha çok decisions, anticipation, concentration özelliklerinde İbrahim Toraman'ın zayıf olduğunu görürsünüz.

Toraman hakkında son birşeye daha değinmek istiyorum. Toraman bence Beşiktaş'ta en yüksek CA'lı 5 oyuncu arasına çok rahat girer. Transfer olduğu zamanı hatırlayalım öncelikle. Fenerbehçe ve Beşiktaş resmen savaşa girmişlerdi, Beşiktaş daha fazla ödeyim kapmıştı. Sanırım 3.5 milyon dolar bonservis bedeli ile gelmişti Beşiktaş'a, ki bu bedel bir Türk defans oyuncusu için rekor bir bedeldir. Değer konusunda ufak bir yanılma olabilir, ama dediğim meblağa yakın bir paraydı. Neyse transferi geçelim, Toraman'ın Beşiktaş'ta geçirdiği yıllara bakalım. Bu adamın yedek kulübesine mahkum olduğunu hatırlayan var mı? Ben nedense hatırlamıyorum, çünkü devamlı as oynadı Toraman. Beşiktaş kaç hoca değiştirdi, Toraman hep hocaların vazgeçilmez 11 oyuncusu oldu. Tamam, kimi özellikleri konusunda hem fikir olmayabiliriz ama Toraman bu günkü konumu itibariyle Beşiktaş'ta en yüksek CA'lı 5 oyuncu arasına rahat girer. Dediğim decisions, anticipation, concentration özellikleri düşük olmalı ama.

Tello konusunda ve Cisse konusunda senle hem fikiriz zaten. Bence Cisse henüz Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu değil, yani en azından bunu görebilecek birşey göstermedi bence.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by extensor View Post
    yav sen ne diyorsun eren markaj ofans oyuncularının topu hakimiyetlerine almadan önce savunma oyuncusu tarafından sıkıştırılması veyahut bu ofans oyuncusunun off the ball özelliğini yani boşa kaçmasını engellemesi koşu yollarını tıkamasıdır GÖKHAN ZAN FORVETLERİ TUTMAYI UNUTUYOR İBRAHİM TORAMANDA ÖYLE SONRASINDADA RAKİP FORVETLER BU ALANDA CİRİT ATIYOR ALIN BİR TANE DAHA AKLIMA GELDİ SON GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI PROMİSENİN KAÇIRDIĞI BİR GOL VARKİ EVLERE ŞENLİK BİR BAKIN İBRAHİM NAPIYOR ARDINDAN GÖKHAN NERELERDE GEZİNİYOR
    Evet iste, bende o posizyondan bahsediyorum... Son maclarda bu ikili cok hata yapiyor. Isaacin son vuruslari iyi olsaydi, en az 2 tane atardi...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bu söyLedikLerinize göre o zaman Türkiye Liginde ki bütün savunma oyuncuLarı yerLi oLanLarın.Gökhan zan ve Toramanda da daha kötü yapıLması gerekiyor.Kim ne derse desin Gökhan ve Toraman şu anda Türkiyenin en iyi stoperLeri iyi yada kötü.Madem gökhan ve toraman düşük yapıLAcak o zaman Türkiyede ki diğer yerLi savunma oyuncuLarı onLardan da kötü yapıLsın ki oyunun bir anLamı oLsun.2007 de tam bir çıLdırma harbiydi.Gökhan ve toraman yanından geçen adamLara bakarken.Diğer takımLarda adLarı duyuLmamış savunma oyuncuLarı asLan kesiLiyorLar.

Umarım buna da bir denge getiriLir.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Son bir şey diyeceğim gökhan yadatoraman popescu ile yanyana oynasa bülent korkmaz olur hemde genç bülent korkmaz olurlar milan arsenal falan alır bunları ikisininde oyun zekasının olmayışı savunma kurgusunu bilmeyişi kademeye girmek nedir bilmeyişi alan daraltmak nedir bilmeyişi alan markajı nasıl olur bilmeyişi onların ikisinin yan yana oynayamayacağını gösteriyor ama ikiside çok hızlı çevik iyi sıçrayan hava toplarına hakim nefis fizikleri var ama eğitim şart

bu arada gökhan zan boyunda ve kilosunda olup gökhan zan kadar hızlı çevik bir stoperi değil türkiyede avrupada bile zor bulursunuz!!
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Bu söyLedikLerinize göre o zaman Türkiye Liginde ki bütün savunma oyuncuLarı yerLi oLanLarın.Gökhan zan ve Toramanda da daha kötü yapıLması gerekiyor.Kim ne derse desin Gökhan ve Toraman şu anda Türkiyenin en iyi stoperLeri iyi yada kötü.Madem gökhan ve toraman düşük yapıLAcak o zaman Türkiyede ki diğer yerLi savunma oyuncuLarı onLardan da kötü yapıLsın ki oyunun bir anLamı oLsun.2007 de tam bir çıLdırma harbiydi.Gökhan ve toraman yanından geçen adamLara bakarken.Diğer takımLarda adLarı duyuLmamış savunma oyuncuLarı asLan kesiLiyorLar.

Umarım buna da bir denge getiriLir.
    Yanilmiyorsam bizim teslim ettigimiz verilerde Toraman ve Gokhan Zan'in CA 140, Servet'in ise 130 idi.

Yine yanilmiyorsam arkalarindan gelen Ismail Gulduren 128, Egemen Korkmaz 125, Tolga Seyhan 123, Kursat Duymus 120, Can Arat 120, Bekir Irtegun 120, Aydin Toscali 120, Yasin Cakmak 120, Omer Erdogan 118, Omer Gundostu 116, Burak Ozsarac 116, Ediz Bahtiyaroglu 116, Emre Asik 115 seviyesinde idi.

Yani Gokhan Zan ve Toraman ile diger oyuncular arasindaki fark gozle gorulur bicimde yuksek ancak bu kadar buyuk fark oldugu konusunda buyuk suphelerim var benim de. Ancak saniyorum zaten Turker veya Emir bu CA'lari 135 seviyesine indirmistir.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bence gözle görülür giçimde yüksek olması doğal ve olmalı da.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

inşallah öyle yapar çünkü egemen ve bekir bu adamlardan kötü değil ayrıca ismail güldüren egemene oranla daha az ca ya sahip olmalı

(oranları hiç gerçekçi bulmadım)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bencede bu veriLEr böyLe oLmaLı.Gökhan ve Toraman Türkiye Ligi için üst oyuncuLar.ServetLer,AydınLar bu ikisinin gerisinde.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Toraman ve Zan'ın diğer defans CA oyunculardan yüksek olmaları çok doğal.Umarım bir düşüş söz konusu olmaz.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Deli Ibo cok hata yapiyor...

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

İbrahim üzülmezin iyi bir futbolcu olmadığına ve beşiktaş için AŞIRI yetersiz olduğuna artık eminim..
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

gökhan ünal ve ibrahim toroman Türkiyenin şuandaki en iyi stoperleri ama maalesef bizde bir song gibi defans oyuncusunun yetişmemesininde etkisi var bunda yani çok fazla avrupayi defan oyuncuları olmasalarda Türkiye standartlarında ortalamanın üstündeler...

servetten iyiler en azından

Nesil
    2007
    Yer
    Küçükçekmece

Batuhan hakkında bazı bilgilere ulaştım acaba doğruluğu nedir?

1990 doğumlu olmadığını 1986 doğumlu olduğunu ve sonradan Türk olduğunu ve gerçek adının Batuhan olmadığını doğrumudur acaba Bulguristanlıymış aslen Beşiktaş Altyapıya alınca yaşını ve milletini değiştirmiş Batuhan Karadenizin

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

bence doğru değildir. 1986 foğumluyada benzemiyor. Boyu felan uzun ama yüzü daha çocuk tipli. 86 doğumlu olsa yüzü kendi şeklini almaya başlar. Her halinden 90 doğumlu olduğunu belli ediyor. Sapına kadar Türk

Nesil
    2007
    Yer
    Küçükçekmece

Umarım öyledir çok yetenekli çünkü yaşıtlarından 2-3 gömlek üstte tekniği pek iyi olmasada topu saklaması,kafa topları fiziği yerinde olan bir forvet geleceği aydınlık
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Unutmadan dün ki Yunanistan maçından sonra İbrahim Üzülmezin bazı özelliklerinin düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum...

Nesil
    2007
    Yer
    Antep

İbrahim üzülmezin iyi bir futbolcu olmadığına ve beşiktaş için AŞIRI yetersiz olduğuna artık eminim..
    kesinlikle katılıyorum... adamın kafası yerden kalkmıyor, içeri kesiyor ama nereye?... saldım çayıra misali...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Daha az sahip olmasının sebebi ne? İsmail tecrübe olarak Egemenden bir gömlek üst safhada, bunu tartışmaya gerek bile yok. İsmailin kariyerini biliyorsun Sinan, Gençlerbirliği, Fenerbahçe serüvenını...
    bilmezmiyim... ama ismailin şuanda bursasporda rotasyon oyuncusu durumuna düştüğünüde bilirim biri takımın starı ve kaptanı diğeri rotasyon oyuncusu ayrıca bu ca tecrübeye göremi veriliyorki

bak bence coşkun ismailin ca en fazla 120 olur

o ca sıralamasında komik rakkamlar var kürşat gibi tolga seyhan gibi bunlar 3 senedir değişmedi artık yerlerini bekir ler yasinler egemenler almalı
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Konumuz BJK araştırması, sapmamaya özen gösterelim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by alparslank View Post
    kesinlikle katılıyorum... adamın kafası yerden kalkmıyor, içeri kesiyor ama nereye?... saldım çayıra misali...
    ha bu konuyada değinelim ibrahim üzülmez milliyetçi bir arkadaş bazı siyasi görüşlerinde milli takımı seçmede rol oynadığını düşünelim arkadaşlar fatih terimin bir fotosu var eliyle kurt işareti yapıp tribünleri selamlıyor siyah eldivenleriyle

bakın belki tanıdık gelir alpay iyi bir ülkücüdür, ibrahim üzülmez de öyle emre belezoğluda öyle basın türübününe kolunu gösterir aynı kola kaptanlığıda takarlar

mesela ümit karanda alevidir ve yıllardır hakkettiği forma bir türlü verilmemiştir ümit belki son on yıl milli takımın değişmez forveti olmalıydı ama toplasan 10 maça zor çıktı

bu tip şeyler var milli takımda sistem doğrudur yanlıştır ona bişey diyemem ama bunlar yok diyenin alnını karışlarım

volkan yaman antalyaspordayken milli takıma alındı güvenilerek görev verildi oynatıldıda galatasarayın banko ilk onbiriyken ve iyi bir performansı varken neden alınmadı bazı çok iyi orta kesen arkadaşların yerine

ibrahim üzülmez için 2-3 ay önce orta kesme 1 olsun yazdım mübalağsıyla beraber biri çıktı şaka bir yana 10 olur 12 olur biri çıktı dedi delgado ya asist yaptı zurich maçında biri dedi haliil altıntopa asist yaptı malta maçında baktım en sonunda bir beşiktaşlı da dediki 14 yeterli aman allahım dedim kendi kendime şu taraftarlık ruhumuzu yenemediğimiz sürece ülkece sportif başarı bize haram
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Dün arkadaşımda oyunu deneme imkanım oLdu.Beşiktaş`ı aLdım ve gözüme çarpanLar.
    *Serdar özkan`a değinmek biLe istemiyorum onun hakkında konuşmak için bizim datanın çıkışını bekLemek gerek.
    *İbrahim toraman ve Gökhan zan tam isteniLe düzeyde bence.Türkiye nin en iyi iki stoperi konumundaLar.
    *TeLLo,Cisse yetersiz.Bu adamLarı araştıran kişiLer acaba araştırmaLarı yaparken nereye bakıyorLar.Ya da nasıL izLiyorLar bunu haLa anLamış değiLim.
    *Ricardinho Takımın en iyisi.DeLgado ise ne zaman ne yapacağı beLLi oLmayan cinsten.GeneL oLarak özeLLikLeri iyi.
    *Serdar kurtuLuş biraz daha iyi oLabiLirdi.
    *Bobo bence çok iyi.Ligde ki en iyi yabancı santrafor diyebiLirim.Top taşıyabiLiyor.Karşı karşıyada güzeL son vuruşLar yapabiLiyor.

GeneL oLarak şu an itibari iLe 2007 e göre daha oynanabiLir bir beşiktaş var.Favori personeLLer de yerinde oLmuş.

Ama Cisse,TeLLo,Serdar Özkan kesinLik çok da üst seviyede oLmaLıLar.Umarım bizim çıkacak oLan data da böyLe oLur.

İbrahim akın ve Burak yıLmazda size kaLmış.Kötü başLıyorLar ama üstLerinde durup şans verdiğinizde özeLLikLeride artıyor Performansıda.Ligde 15 maç yaptım ve Burak yıLmaz Ricardinho ve Bobo dan sonra takımın en iyi 3. adamı oLarak göze çarptı bende.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Delgado fazla iyi olmus?

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Aslında fazla iyi değil, oyunda bir sorun var, oyuncu özelliklerininin kimisini 1 puan yüksek gösteriyor.

CA'sı 140 ve geçen seneye göre fazla bir değişiklik yapılmadı. Fiziksel özelliklerinden kısmıştım sadece.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

FazLa iyi oLmamış.Tam oLması gerektiği gibi oLmuş.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İbrahim Üzülmez, hücum anlamında çok yetersiz belki de Beşiktaş'ta oynamış en yetersiz sol beklerden biridir ama bunların da yanında hızıyla, savunma anlamındaki tecrübesiyle, kademeye girme özelliğiyle antrenörün tercihine göre forma alıyor. Ben böyle bir İbrahim'i takımıma almam ama şunu da kabullenmek lazım bu adamın hücum yönü ne kadar zayıfsa defansif yanı da bir sol beke göre o derece yüksektir, o yüzden onu tercih eden antrenörler olabilir.

Quote Originally Posted by Elano11 View Post
    .
    Unutmadan dün ki Yunanistan maçından sonra İbrahim Üzülmezin bazı özelliklerinin düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum...

İbrahimle alakalı düşüncemi yazdım zaten ama Yunanistan maçında İbrahim takımın en iyilerindendi. Gerek isteğiyle, gerek ortaya koyduğu performansla elinden gelenin en iyisini yaptı, fazlasını beklememek lazım zaten bu adamın kapasitesi bu kadar. Golde de hiç hatası yoktu, derslik bir şekilde ofsayt taktiğini uyguladı ama hakemin görememesiyle golü yemiş olduk.

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Ama Cisse,TeLLo,Serdar Özkan kesinLik çok da üst seviyede oLmaLıLar.Umarım bizim çıkacak oLan data da böyLe oLur.
    Evet öyle olacaklar zaten, Serdar Özkan zaten düzeltilecek. Cisse ve Tello da kendi ülkelerindeki KÖTÜ araştırmacıların yüzünden bu durumdalar. Onlar da düzeltilecek.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Özellikle Tello berbat Koraycığım. Adamın CA 121 normalde ama 107 RCA'sı var, özellik bile dağıtmamışlar. Portekiz şefine mail attım ama cevap yok, izlediğine göre update edersin sen.

Sayfa 3 / 14 İlkİlk 1234513 ... SonSon

Mesaj Yetkileri