Semih konusunda yazarken kısaca değinmiştim arkadaşlar çok güzel detayandırarak değerlendirmiş alt yapı meselesini...
Fenerbahçeli dostlarım Eren de cengizde bir konuda haksız değil haklılar..oda alt yapı tesisleşme olarak Fenerbahçe galatasaraydan geride değil..ama fenerbahçenin alt yapıdan oyuncu çıkaramamasının sebebi zaten tesisleşme değil...ayrıca Galtasarayda avrupa da bir fransız takımlarıyla hollanda takımlarıyla kıyaslanacak kadar güçlü bir alt yapıya sahip değil..ancak Galatasaray ile fenerbahçenin alt yapıya en azından yaklaşım olarak bir fark var..fenerbahçeli arkadaşlarım bu farkta çok açık inkar edilir gibi değil....
farkı bir örnekle anlatayım..ben ankarada iken üç büyüklerin ankara takımlarıyla yaptıkları hemen her maça giderdim..
Bir Galatasaray-gençlerbirliği maçı öncesiydi..paflar oynayacaktı tüm trübün paflar sahaya çıkarken ...aynen şöyle..."bak bak sabri bu..sabri işte şu...çok iyi bu sabrii..helal olsun sana sabri"..hatta o sırada sanırım 18-19 yaşında olan sabri paf maçı başlamadan trübüne çağrıldı ...şimdi ismini hatırlamadığım bir iki oyuncuyada tezahürat yapıldı hatta... işte galatasaray taraftarı böyle ...alt yapısına inanıyor ordan gelecekleri oyunculardan beklentileride var...belki 10 senede 2 oyuncu çıkıyor first class ama yinede alt yapıya ilgi var merak var..herşeyden önemlsi değer vermek var...
gelelim benim sarı kanaryama...aynı ankara takımlarıyla maç oynanarıken kimsenin alt yapıdanm bir tane oyuncuyu ne tanıdığı var ne umursadığı.. akılları fikirleri o sırada Raim revivoya daha sahaya çıkmadan tezahürat yapmakta...malesefki Fernerbahçemin taraftar profili bu..o zaman revivo sonra alex sonrasında bilmem kim...fenerbahçe taraftarının alt yapıdan gelecek oyuncularla falan ilgilendiği de yok umursadığıda..
ne gariptirki fenerhçe formunda Fenerli gençlerle ilgili belkide en çok haberi yazan ilgi duyan LİCENTİA isimli bir galatasaraylı dostumuz..çünkü bizim genç oyuncularımızı dert ettiğimiz yok..Fenerbahçe taraftarının derdi yıldızlarla..o yüzden yazdım burada takımına yüreğini veren SEMİH gerçeği önüğmüzdeyken bizim aklımız fikrimiz Alkolik ADRİANODA. diye..
aslında burada Fenerbahçe taraftarıyla yönetimi arasında TAVUK YUMURTA ilişkisi var...birbirini tetikleyen olylar ve alışkanlıklar Fenerbahçemizi alt yapı konusunda bu hale getirdi..
birbirini tetikleyen olaylar derken şöyle...Fenerbahçe yönetimleri yıllarca (sadece aziz başkan değil..ali şenller mielih aşıklar ve daha niceleri) taraftarın gönlününü alt yapıya önem vererek değil..bol para harcayarak kazanmaya çalıştı..her gelen falan yıldızı filan süperstarları topluyorum kozuyla nam saldı...başkanlık malesef en iyi yönetene değilde en çok para verene ve en çok bazı gurupların (kadiköy grubu falan) desteğini alana geçti..yıllarca bu öyle bir alışkanlık olduki alt yapı falan unutuldu hepimiz para babası başkanların yıldız transferlerine kilitlendik...
aziz yıldırımın ilk yıllarında da durum böyleydi ancak ilerleyen dönemde yönetim gücüü artırınca grupları falanda etkisiz hale getirince artık içimde bir umut yeşerir olmuştu...tesisleşme bakımından büyük patlmama yaşanırken fenerbahçede alt yapıda da bir patlama beklemiştim ama olmuyor...
şimdi gelelim TAVUK YUMURTA olayının iç yüzüne...velhasıl yukarıda dedimki önce fenerbahçe yönetimleri taraftarı uyuttu onun kendi bünyesindeki oyuncuları umursamamamaya sürekli dışarıdan oyuncu alarak konumunu sağlamlaştırmaya çalıştı..yani önce taraftar alt yapıya soğudu...
şimdi ise yönetm istiyor belki ama taraftar o derece alt yapıdan soğuduki kendi yetiştirdikleri oyunculara o kadar uzakki yönetim taraftardan bu yönde hiçbir baskı görmüyor...
söylermisiniz bana Aziz yıldırıma her konuda hesap soruldu..oyuncu transferinde ..antrenörde..her konuda eleştriler geldi..ama bir kişi de Bireder 10 senedir başkansın bir tane alt yapıdan oyuncu çıkaramadın diye kimse hesap sordumu ...hiç sanmıyorum...
İşte 2 gün öncede ben buna isyan ettim kendimce... Milli maç oynanmış milli maçın kazandığı golleri atanın biri Fenerbaheçnin alt yapısından biri Galatasarayın...
Galatasaray alt yapsıında çıkan ARDA ya gerek bizim forumumuzda gerekse diğer futbol sitelerinin forumlarında Galatasaraylılar şiirler yazıyor methiyeler diziyor..
Ama ne bizim forumlarda nede diğer internet sitelerinde maçın asıl kader adamı Semih...fenerbahçe taraftarından (bir iki cılız mesaj hariç) TIK YOK..YA TIK YOK...AYIP YA
Neden yok..çünkü seneye takımın forveti olarak bile görmüyorlar Semihi ..oynatılmasını bile istedikleri yok..akılları fikirleri basının yalan haberlerinde...yok guiza geliyor yok kuranyi geliyıor...
VALLAHİ GALATARAYLILARIN OYUNCULARINA SAHİP ÇIKMASINA İMRENİYORUM..
şimdi ben Semih Semih diye ısrar edip bir çok arkadaşında tepkisini alırken bir Fenerbahçeli de bu bizim evladımız deyip yanımızda yer almadı ya...
yok şansa gol atar..efendim sezgileri yüksek nerde duracağını biliyor gibi ufak tefek iyi cümleler yazıp daha sonra biirsürü eleştriler sıralandı...
Şimdi şöyle anlaşılmasın ben insanların fikrine saygı duyarım zaten Asıl Meslelem Semihte değil..Semih olur bir başkası olurr...
Neden Galatasarayın Taraftarı Ardasına aydınına Anılına Cem Sultanına sahip çıkarken sürekli bu oyuncuları gündeminde tutarken..gerek yönetimi gerek taraftarı benim oyuncum diye sahip çıkarken..Neden biz fenerbahçelilerin tek derdi avrupanın kokuşmuş alkolikleri oluyor..neden birr Semih bizim umurumuzda değil...
Özür dilerim Sayın fnerbahçeli arkadaşlarım ben fenerbahçe hazırlık maçını kaybetse sinirlenen hasta bir fenerliyim ama bir şeyi itiraf edelim..
Biz bu sene şampiyonluğu işte bu ruhsuzluktan kaybetik ..çünkü bizim oyuncumuz sakatlanınca bunu fırsat bilip soluğu brezilyalarda dinlenmelerde buldu..çünkü bizim bir tane oyuncumuz sahaya yüreğini koymadı..
fenerbahçe şampiyonlar liginde başarılı türkiye liginde değil...niye...
uzun uzun analize gerek yok..ziconun taktik dehasımı yendi interi alakası yok..
çünkü bizim Fenerbahçelilik gibi bir ruhu olmayan gönüllü değil paralı askerlerimiz Şampiyonlar liginde piyasa yapmak için bir yerlerini yırrtı ama türkiye ligini bişeylerine sallamadılarda ondan...
taktik maktik zico miko hikaye...
şampiyonluk ruhuyla oynamadık
tamamen şu benzetme Malesef Fenerbahçe oyuncuları bu sene Paralı askerlerden oluştu Galatasaray ise Gönüllü milislerden..
Ve aslında Paralı askerlerden daha az kapasitede ki o gönüllü milisler Ruhlarını ortaya koydukları içinde şampiyon oldular..
ben semihi bundan çok önemsiyorum işte..Çünkü benim takımımı fenerbahçem diyen çok kişi yok semihten başka..Takımımızdaki Semihleri çoğalttıkça başarılı olacağız...Kezman gibi para gözleri oynatarak değil....