Hangi yonden kapandi? Aziz Yildirim kendisi bir kac gun once soylemedi mi alt yapida oyuncu yetistirmek icin kaliteli hoca bulamiyoruz diye? Senol Corlu 1 senedir gorevde. Bir senede olacak is mi bu? Galatasaray'da alt yapi oyuncularinin hepsini elinden geciren Recep Yazici 13 senedir Galatasaray'da. Galatasaray'in kendine has bir oyun stili var, bu oyun stiline gore teknik direktor seciliyor, bu oyun stiline gore alt yapidan oyuncu yetistiriliyor. Fenerbahce'nin geleneksel oyun stili nedir? Sistemi nedir? Sistem yoksa neye uygun oyuncu yetistirilecek?
Avrupa'da neden 433 bu kadar moda oldu bir dusunun. Bunun en buyuk nedeni Portekiz ve Hollanda'nin onde gelen alt yapilarinin bu sistemi benimsemis olmasi ve 433 oynayacak kanat oyuncularinin bol olmasi. Bizim ligimizde 433 oynayan 1-2 takim olmasina ragmen, buna uygun oyuncu sahibi olmamamiza ragmen Milli takim seviyesinde 433 oynamaya calisiyoruz. Saka gibi resmen.
Bugun ben size sorsam, Fenerbahce taraftari/yonetimi hangi sistemi benimsemistir, takimin hep hangi sistemde oynamasini ister. Cevap ne olur? Daum'un oynattigi zaman zaman 442, zaman zaman 4312, zaman zaman 4411 olan sistem mi? Veya Zico'nun kendi bilgisine uygun olmayan 4411 sistemi mi? Yoksa Alex'i oynatmak zorundayiz, cift forvet oynarsak orta saha cok zayif kaliyor bu yuzden bari 4411 oynayalim mi? Daum donemindeki mucadeleci oyun stili mi, yoksa Zico donemindeki teknik kapasitenin yuksek oldugu yavas tempo ile oynanan sistem mi? Peki alt yapi hangisine uygun oyuncu yetistirecek?
Guzelim ben genel yaziyordum. Yukarida Cengiz'in bir yetenekli oyuncu alip gelismesini beklemesi gibi bir yorumu vardi o aklimda kalmis.ayrıca Ömer abi eklemek isterim ki ben şansa çıkıyor diye birşey söylediğimi hatırlamıyorum, veya söylediğim birşeyi o yönde algılamış olabilirsin fakat ben gelenler yüzlerce futbolcu arasından " 10 tane en iyisini" seçip kadroda eğitime başlıyor diyebirşey söyledim. Yani gelen futbolcular hepsi seçilmiş çocuklar oluyor.