Quote Originally Posted by nekop View Post
GS 20/14 FB 20/13 bence Türkiye araştırmaları içinde yapılmış en büyük hata olur.Bence Galatasaray 16-17 civarı olmalı bide herkes altyapıyı neden 3 büyüklere göre konuşuyor burada çözemedim.Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan daha iyi altyapıları olan bir Trabzonspor,Bursaspor,Dardanelspor,Gençlerbirligi gibi takımlarda var bu ligde belki gerçi son dönemde Beşiktaş'ta bunlarla aynı seviyede diyebiliriz.Ama Fenerbahçe hala bu takımların çok çok gerisinde altyapı olarak.Fenerbahçe maksimum 11 olur.
İstanbul içindeki mevcut tesis eğitiminden bahsetmiştim ben 13/14 diyerekten. Yoksa Ömer abinin dediği gibi Türkiyenin alt liglerinde ve süper ligde gs alt yapısından geçmiş yetenekli futbolcu sayısı bir bjk+fb kadar vardır. Fakat son zamanlarda bu olağan üstü uçurum baya bi kapandı bunu gözardı etmemek gerekir,
ayrıca Ömer abi eklemek isterim ki ben şansa çıkıyor diye birşey söylediğimi hatırlamıyorum, veya söylediğim birşeyi o yönde algılamış olabilirsin fakat ben gelenler yüzlerce futbolcu arasından " 10 tane en iyisini" seçip kadroda eğitime başlıyor diyebirşey söyledim. Yani gelen futbolcular hepsi seçilmiş çocuklar oluyor.

Mesela Basketbolda fenerbahçe şu an alt yapı bakımındna Efes dahil tüm kulüplerin bir 3-4 yıl ilerisinde ilerliyor. Amatör branşlarda alt yapımız bu kadar iyiyken voleybol ve bayan baskette dahil, futbolda alt yapının yeni yeni önem kazanmaya başlaması çok düşündürücü..