Dalga amaçlı bir durum göremiyorum şahsen ben.
Printable View
Ben derbi maçına göre başarılı, başarısız demem. İyi bir gözlemci, iyi transfer yapıyor ama takıntıları var, saha kenarında duruşu, taktik bilgi ve becerisi büyük takım seviyesinde değil. Daum'un sistemini kullanıyor, fark yaratamıyor. Küçük takım mentalitesine sahip, kısaca bu şekilde.
Aykut kocamanı siz sevmeyin biz sizin yerinizede severiz
Seven sevsinde takımı bırakıp gider umarım aykut efendi
Önceden de demiştim Aykut Kocaman'ın sonu bizim Hagi gibi olacak diye. İki tarafta iki adamın kişiliklerini felan çok seviyor ama TD.'lik yüzünden soğutuyorlar kendilerini. Bana kalırsa Aykut Kocaman başarısızdır. Fenerbahçe'yi anadolu takımı gibi yönetiyor. Sizde farkındasınız bunun zaten. 1 -0 öne geçip sonra skorun üstüne yatmak Fenerbahçe'ye yakışmıyor. Her geçen maç daha da soğuyorsunuz. İki tarafında iyiliği için bırakması lazım. 3. taraf olan bizim için sıkıntı yok tabi :)
Asıl siz şunu anlamıyorsunuz. Türk takımları sadece futbol bilgisiyle yönetilemez. Her yönüyle oyuncuları anlamalı, yönetimle aranız iyi olmalı, taraftarın psikolojisinden anlamalısınız. Bu yüzden Aykut Kocaman şuan için ve de gelecek için en iyi tercihtir. Bikaç maçlık başarısızlıkla kellesini almak büyük hata olur. Bu adam geçen yılı alnımızın akıyla atlatmamızı sağladı, şampiyonluğu son maçla kaçırdık Türkiye kupasını aldık. Başka biri olsa hele de yabancı yaz aylarında bırakır giderdi takımı. Futbol sadece topun çizgiyi geçmesi değildir.
aynen katılıyorum. Aykut hoca geldiğinden beri takımdaki hava bile farklı. Aykut hocayı taktiksel yanlışlarından dolayı eleştirebilirsiniz ama iyi hoca değil demek çok yanlış. 2 sezonda 1 TR Kupası , 1 Lig Şampiyonluğu ve 1 lig ikinciliği bulunuyor. Aykut hoca başarısız değil, gayet başarılı. kendisini geliştirecektir. geçen sezon o takımı yönetmek kolay değildi, Aykut Kocaman bunu başardı. ve o kuracağımız kadro engellemeseydi o zaman Aykut hocanın istedikleri yerine gelmiş olacaktı ve gerçek Aykut Kocaman'ı görmemiz daha kolay olacaktı.
Aykut Kocaman uzun yillar takiminin basinda kalmali.biz memnunuz.
Yanlışın var. Aykut Kocaman başarılıdır.
Çünkü;
2 sene Fenerbahçe takımının teknik direktörlüğünü yaptı.
İlk sene takımı şampiyon yaptı. 17 maçta 16 galibiyet, 1 beraberlik gibi tarihi bir performans var.
İkinci sene şampiyonluk son maçta kaçtı, tabir-i caizse yarım puanla kaçan bir şampiyonluk. Ayrıca, 29 senedir hasret olunan Türkiye Kupası kazanıldı.
Kocaman belki de en başarılı Türk teknik direktörlerinden biridir. Fatih Terim bir numara, ardından Mustafa Denizli, Şenol Güneş, Ertuğrul Sağlam gelir. Bu isimlerden sonra da bence Aykut Kocaman gelir. En iyi 5 teknik direktörden biri diyebiliriz yani.
Ancak, işte Kocaman'ın başarısı bununla sınırlıdır. Daha ötesine geçemeyecektir. Kendisini geliştirme konusunda çok zayıf, hatalardan ders çıkaramıyor, cesur değil. Çeşitli sebepler sayabiliriz. Mesela Young Boys'a elenip ardından da PAOK'a elenmek başarısızlıktı, ancak ilk Avrupa macerası olduğu için ve takımdaki transferlerin o zaman tamamlanmamış olması, yılın sonunda gelen şampiyonluk bazı hataları telafi etti. Bu sene transferi kapattığı söyleniyor, 21 Ağustos ilk ciddi sınav (Spartak Moskova). Yani bir PAOK durumu söz konusu değil, 21 Ağustos demek transferin bitmesine 10 gün kala demek. Eğer orta saha transferi yaptırmıyorsa hocanın kişisel tercihidir ve hatasından sorumludur, anlaşılan bu riski göze alıyor. Spartak Moskova'ya büyük oranda eleneceğiz, elenmek de benim bu yazdıklarımı haklı çıkaracak. Ha eğer elenmeyip Şampiyonlar Ligi'ne kalırsak, Aykut Kocaman bir başarı daha ekler kariyerine, çünkü bu da başarıdır. Ancak futbol devam edegelen bir şeydir, Şampiyonlar Ligi'ne katılırsın, bu bir başarıdır ama gruplarda sıfır çekersin, bu da bir önce sağladığın başarıyı siler, başarısız olursun. Genel tablo gösteriyor ki Aykut Kocaman bir adım öteye geçemeyecek, zira dikkatinizi çekerim: Derbi kralı olan F.Bahçe Aykut Kocaman zamanında derbilerdeki üstünlüğünü kaybetmiştir. 10 küsür yıldan beri Kadıköy'de yendiğimiz G.Saray'ı Aykut Kocaman döneminde yenemedik ilk kez. Hatta Kocaman'ın Kadıköy'de çıktığı 3 G.Saray derbisinde de galibiyeti yok, hepsi berabere bitti ve hepsinde de G.Saray'ın üstün oyunu söz konusuydu. Örnekler çoğaltılabilir, söylemek istediklerimi güzel izah ettiğimi düşünüyorum.
Allahım bu nasıl bir egodur. Yok kardeşim böyle bir dünya. Dünyanın her yerinde başarılı olanın borusu ötüyor. Başarılı olan saygı görüyor, başarılı olan anlam kazanıyor insanların gözünde.
Fenerbahçe sadece 0 şampiyonlu bir Süper Lig takımı olsa 1907'de kuruldu diye Süper Lig'e anlam mı katacaktı? Bu kadar taraftarı mı olacaktı? Allah aşkına taraftar forumuna dönmesin burası.
Öyle bir dedin ki sanki sürekli Fener'le maç yaptıkta ondan dolayı 40 puan fark oldu. Sizin katkınız sadece + 6 puandır (Tam hatırlamıyorum 2 maçıda sonucunu ama yenilmiş olursak bile + 6 oluyor). Geri kalan 34 puan bizim kendi kayıbımız. Bu Fenerin başarısı değil bizim başarısızlığımızdır.
Cihan tahrik edici falan degil benim yorumumu siliyorsan o sahsin yorumunuda silersin. durduk yere ortaligi karistiyor
Şike Şike Şike Şike herşeyi ''Şike''ye bağlayın hep Şike yaşasın Şike
Şike'de olmasa ne yapardık biz ? Bıktım usandım artık ne söylesek temizsiniz ne söylesek Şikeci biziz...
Böyle devam..
Arkadaşlar karşılıklı görüşlere saygı gösterelim vereceğimiz cevaplarda lütfen saygı çerçevesinde olsun herkes sevmek yada herkes sevmemek zorunda değildir bir teknik direktörü.
Derbi galibiyetleri ve yenilgilerine, şampiyonluk yarışına bakarak söylemiyorum ben başarısız diye. Bahsettiğin sezonda Trabzonspor'da aynı puan farkını attı, 8. olduk önümüzdeki takımların hepsinin antrenörü harikaydı o zaman.
Ben bir Galatasaray'lı olarak Aykut Kocaman'a bakıyorum, Daum'dan farkını göremiyorum. Uzan vadede fark yaratacak bir görüntüsü yok, kısacası Aykut Kocaman'lı Fenerbahçe beni korkutmuyor. Lige ambargo koyacak, maçlarda futbol anlamında rakiplerini ezecek bir görüntü vermiyor. Hal böyle olunca da şahsım adına uzun yıllar Fenerbahçe'de kalsın istiyorum. Şampiyonluk yarışında olur olmaz, bizi yener yenemez o başka bir şey, sonuçta Fenerbahçe'dir, derler ya formasını koysan tepeye oynar.
Kişisel görüşümdür bu, laf sokup polemik yaratmaya çalışmak sizin bileceğiniz iş.
Ceza meselesine gelince, her fırsatta Fatih Terim'in ertelenme muhabbetinden dem vuran arkadaşlar, azıcık araştırın bi talimatı okuyun. Hocanız ceza almış, erteleme talep edilmiş ama reddedilmiş, çifte standart varmış gibi tepkiler var şimdiden. Erteleme isterse gider savunması yapar %99.9 da alır zaten.
dün milli takımda emre yi seyrederken içim gitti
ah hoca ah
Tabi şu da var, sahada oynanan oyunu gördük, maçları izleyenler de görmüştür, zaten doğrudur dediğiniz mahkeme de oyuncuların ve Aykut Kocaman'ın haberi yok, şike eyleme geçmese de bu konuda anlaşmak bile şike suçu sayılır, karar böyle verildi diyor, çıkıp da o oyuncuların emeğini yok sayamazsınız.
Ben o dönemdeki kadronun şu andaki kadroya göre daha dengeli olduğu düşüncesindeyim ve o takımın sahada sergilediği futbolu şimdi göremiyoruz. İstersen rakipten 11 oyuncuyu da satın al, normal bir futbol izleyicisi, o dönemde takımın da üst düzey performans sergilediğini görür.
Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Sanica Boru Elazığspor'da kulübe gönderilen haciz ve icralar nedeniyle, Fenerbahçe maçı öncesi transfer tahtası açılamadı ve şu anda tam anlamıyla lisans krizi yaşanmaya başladı.
Sanica Boru Elazığspor Kulübü'nden yapılan açıklamada "Eğer bugün itibariyle federasyona olan bu borcu ödeyemezsek, transfer yasağına düşmüş olacağız ve Fenerbahçe maçına çıkamayacağız" ifadelerine yer verildi.
kaynak :SPORX
Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre
Futbolcu Takımı Değeri (TL)
1-Felipe Melo Galatasaray 33.500.000
2-Fernando Muslera Galatasaray 31.000.000
-Ricardo Quaresma Beşiktaş 31.000.000
4-Moussa Sow Fenerbahçe 28.500.000
-Burak Yılmaz Galatasaray 28.500.000
-Selçuk İnan Galatasaray 28.500.000
-Miroslav Stoch Fenerbahçe 28.500.000
8-Manuel Fernandes Beşiktaş 26.000.000
-Milos Krasic Fenerbahçe 26.000.000
10-Gökhan Gönül Fenerbahçe 21.500.000
-Gustavo Colman Trabzonspor 21.500.000
-Volkan Demirel Fenerbahçe 21.500.000
13-Cristian Baroni Fenerbahçe 20.000.000
-Joseph Yobo Fenerbahçe 20.000.000
15-Didier Zokora Trabzonspor 19.000.000
-Johan Elmander Galatasaray 19.000.000
-Mehmet Topal Fenerbahçe 19.000.000
18-Tomas Sivok Beşiktaş 18.500.000
-Mehmet Topuz Fenerbahçe 18.500.000
20-Egemen Korkmaz Fenerbahçe 18.000.000
Takımın eleştiri aldığı ilk Vaslui ile G.Saray maçında Alex ve Cristian'ın olumlu koşu değerleri, ortalamalarının yarısı kadar çıktı. Kocaman da “1 kişinin eksik koşması tüm takımı etkiliyor. Sayı 2 olunca sıkıntı artıyor” dedi.
F.Bahçe'nin Vaslui karşısında Kadıköy'de oynadığı futbol ve G.Saray'dan Süper Kupa maçında yediği baskı Aykut Kocaman'ı harekete geçirdi. Kocaman bu maçların analizlerini yaptığında özellikle Alex ve Cristian ikilisinin performansındaki düşüş temel neden olarak ortaya çıktı. İki Brezilyalı da olumlu koşu olarak tabir edilen koşularda kendi düzeylerinin neredeyse yarısında kaldı.
Takımın Avusturya'daki özel maç etabında hem Alex hem de Cristian formda oyunculardı. Ancak Vaslui ile yapılan maçlarda daha önceki performanslarının çok gerisinde oldukları tespit edilmişti.
İşte bu nedenle Aykut Kocaman, G.Saray maçı öncesi Alex'i kesmeyi düşünüp orta sahadaki direnci arttırma niyetindeydi. Ama kamuoyu baskısı Alex'i sürekli gündemde tutunca kaptan vazgeçilmez olarak tekrar sahada yerini aldı.
BELÖZOĞLU ÖRNEĞİ
Kocaman'ın takımının baskı yemesiyle ilgili en net teşhisi “1 kişi eksik koşsa bu tüm takımı etkiliyor. Orta sahamız dirençli değil. Eğer o gün bu sayı ikiye çıkarsa işte o zaman sıkıntı artıyor” sözleri. Bu duruma çözüm olarak “Rakip bize baskı yaparken mutlaka açık verecek. Biz de bunu değerlendireceğiz” diyerek çözüm üretse de bu şu ana kadar mümkün olmadı.
Bu arada Kocaman, 'kafasında Alex'i kesme düşüncesi var' şeklindeki yaklaşımdan rahatsız. Çünkü istatistikler aksini söylüyor. Kaptan 8 sezonda Süper Lig'de 136 gol attı. Kocaman'la son 2 sezonda 42 gole ulaştı. Toplamda da 334 maçta 170 golü bulunuyor. F.Bahçe'de en çok golü attığı sezon 2010-11 sezonu. Alex 28 golle F.Bahçe kariyerinde ligdeki en çok golünü attı. Yani Aykut Kocaman'la en iyi sezonunu geçirdi.
Rakamlar 'Kocaman sürekli Alex'i kesmek istiyor' tezini çürütürken, başarılı hoca kamuoyunun kendini anlamadığını düşünüyor. Kocaman'a göre geçen sezon Emre'de olduğu gibi, koşu seviyesi düşük çıkan herkes yedek kalabillir. Bu nedenle Alex 11 başlamak istiyorsa performansını artırmak zorunda.
KAYNAK : İNTERNETHABER
Beyler yeter artık. Şike konuşacaksanız öbür konuda konuşun. Bu mesajdan sonra en ufak bir laf sokmada ağır cezalar verilecektir.
Aykut Kocaman Fenerbahçe'yi yönettiğinin farkında değil sanırım. Rakip takım saldıracak biz açıklarını bulacağı (kontra-atak) zihniyetinde. Ben istemiyorum takımımın 70 dakika kendi sahasına hapis sonra maç boyu bulduğu 2 pozisyonu değerlendirip maçları 1-0 2-0 kazanılmasını. Ben bunu yakıştıramıyorum Fenerbahçe'ye. Varsın gidelim bazen 3-0 yenilelim bazen 5-1 yenilelim ama ben takımımı bu kadar korkak bu kadar titreyen şekilde görmek istemiyorum.
Aykut Kocaman para cezası.
olm naptınz be kaçırdık hocamıza :Dmakarayı gene :D
fb bjk maçı var şuan igtvde aykut kocaman eskiden böyle değilmiş sonradan olmuş naptınız lan
Fenerbahce uzun zamandir, daum da dahil donemde kontrollu futbolu benimsedi. GSnin Terimle birlikte onde basan, surekli golu kovalayan taktigiyle beraber FB nin oyunu siritti maalesef. duzgun bir kadro ile yeniden ustunlugu ele geciririz, rahat olun. kontrollu futbol ile derbilerin takimi oldugumuzu unutmayin. basari gelecektir, inaniyorum ben. Yogun fikstur temposunda GS nin bu oyun yapisiyla devam edebilecegini zannetmiyorum.
İşte budur. Aykut Kocaman'a başarısız diyen taş olur zaten. İlk sezon şampiyon ikinci sezon son maça kadar şampiyonluk yarışı ve Türkiye kupası. Öyle ya da böyle elinde bunlar var fakat. Aykut Kocaman iyi bir teknik direktör değil en azından Fenerbahçe seviyesinde bir teknik direktör değil.
Mehmet @Drmhs
Başkan 1 miyon kongre üyesi için yoğun çalışıyor. Şu an için konuşulan rakam 1000 TL. Bu proje bizi 2 sene içinde rakipsiz yapacak.
Mehmet @Drmhs
Bu proje için ilk sene 300 bin uye yapılsa , bir senede borclarını sıfırlamış bir kulub haline geleceğiz.. Bu kadar da değil
Mehmet @Drmhs
500 bin üyeye ulaştığımızda yıllık aidatlar neredeyse tüm transfer maliyetimizi karşılayacak hale gelecek..
Mehmet @Drmhs
Bu proje neden önemli.. Çünkü bizden başka kimse yapamaz. Bjk ve ts bu sayıya yaklaşmaz. Gs da ise lise halka açılmaya taş koyar..
Bunu gördüm bugün ben de, bu gerçekleştiği zaman yazıldığı gibi bir farkın oluşacağı aşikar. Lise falan taş koyamaz, Galatasaray'da bu tarz bir proje gerçekleştirme yoluna gider.
Ben her defasında böyle bir şeyin gerçek olmadığına inansam da ne yazık ki yaşananlar beni de bunu düşünmeye sevk ediyor. Aykut Kocaman'ın söyledikleriyle yaptıkları arasındaki en büyük farkın sebebi Alex. Bu adamı kesemiyorsunuz çünkü öyle bir baskı var ki korkuyorsunuz, Bu korkaklık yapmak istediğiniz şeyleri engelliyor ve başarısız oluyorsunuz.
Hoca merti oynatmayi dusunmuyormus elazig macinda,gucun merte mi yetiyo kocaman.