Yabancılaşmış oluyorsun sevgili abim.. Gidip yabancı müziklerin etksiinde kalıp onlar gibi davranıyorsan, onlar gibi konuşuyorsan, onlar gibi hareket ediyorsan yabancılaşmış oluyorsun.
Printable View
Ya ne alaka ki? Ben şimdi yabancı müziklerin etkisinde kalıyorum diye yabancılar gibi mi davranmış, konuşmuş, hareket etmiş mi oluyorum? Her şey müzikle mi oluyor? Yabancı müzik dinleyince onların davranışlarını, konuşmalarını, hareket ettiklerini nerden anlıyoruz ki? Sadece dinliyoruz sonuçta. Hadi onların yanında yaşasam onlara benzerim zamanla da müzik ile uzaktan yakından alakası yok.
Elbette yazamazsın ama nereden bu sonuca varayım ben? Hem yanlış biliyorsun, bütün gençler el öpüyor...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Valla biraz saçmalamışsın Alican. Yabancıların nesi var hem? Ön yargılı davranmayalım olaylara. Onların yaptığı müzik ne kadar çok kaliteli. Ve bizler bu müziği dinleyerek onlara benziyoruz he? Kesinlikle yanlış bir kanı...
ya beyler burda soru sorabilecegimiz özel yardım sayfası falan yok mu?
Tam olarak belki yerine göre değil bu cümle ama yinede söyleyeyim. Tokalaşma adeti çıkmış çocuklar babalarıyla tokalaşıyor. Neyin etkisinde kalırlar onuda bilemem ama İstiklal Marşını gereksiz,zaman kaybı olarak gören gençler bile var.
Ben gördüm biliyorum. Onlar gibi davranmayı, onlar gibi giyinmeyi v.s 17 yaşındasın 17 yıldır öğrenmediysen ben 14 yaşımla öğretemem..
Hayır bütün hepsi öpmüyor.. Bu el öpme mevzusuda tek bir örenk. Bu da çoğaltılabilir..
Ayrıca tartışarak bu konuda bir yere varamayız. Sen yozlaştığına inanmazsın, ben inanırım. Ama çoğu kişinin gördüğü gerçek ap açık ortada..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yahu bırakalım Allah aşkına. Benim söylediklerimi hala anlamıyorsunuz ve anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Müziğin etkisinde kalanlar var diyorum. Siz kendi üstünüze alınıyorsunuz niye kalalım diye. Ben dedim mi her dinleyen kalıyor etkide diye?
Arkadaşlar küçük şeylere takılmayalım ana fikir olan yozlaşma olayı ile ilgili fikirlerimi paylaşalım..
yaw biri yardım etsin yaf.....
fm07 indirmek istiorm netten biyerden indirebiliomyz???
Ben görmedim bilmiyorum ayrıca sen gördüysende olabilir ben insanların konuşmasına giyinmesine hal ve haraketlrine bakmam düşüncesine bakarım isterse kıçı açık gezer bu beni ilgilendirmez ...
İnsanların özgürlüğünü savunuyorum savunmaktayım benim için benimle aynı görüşte olması yeterli gerisi beni ligilendirmez.....
www.footballmanagerindirmekisteyenlerburayagelsin. net adresinden indirebilrsin.
arkadaşlar yapmayın..birbirinizin düşüncelerine saygılı olun..
Yahu benim yanımda İstiklal Marşı okunurken şarkı söyleyen çocuklar vardı. Bu nedir örf ve adetlerinden, geleneklerinden, kültüründen uzaklaşma değil midir? Şimdi bi zeki kalkar der bununla müziğin ne alakası var. (Onun için son kez müzik konusunu açıklıyayım; Her kültürden uzaklaşma müziğe bağlı değildir, ancak müzik yüzündende uzaklaşan vardır. Bizzat gördüm, bizzat tanık oldum.)
Kültürümüz geleneklerimiz yok oluyor burası tartışılmaz gerçek ama bunun nedeni 16 17 yaşındaki gençler değil herkes 7sinden 70ine herkes sorumlu bundan
Arkadaşlar elinizi kalbinize koyun ve dosdoğru cevap yazın.
Türksanat müziğimi yoksaRapmi
Buyrun...
İkiside değil ......
Zevkler ve renkler tartışılmaz ben şahsen 2sinide sevmiyorum ama 16 17 sinde Tük Sanat Müziği dinleyen bir genç 50 60ına geldiğinde bilmiyoum yani garip bence
Yani burada anlatılmak istenen; "Rap, yabancı müzik dinleyerek yabancılaşacaksam vay halime." değil. Bu arada benim anladığım kadarıyla anlatılmak istenen; "Rap, yabancı müzik dinleyerek Türk örf, adet, gelenek ve göreneklerinden uzaklaşıyorum." demektir. Siz hiç rap ve yabancı müziklerde hiç Türk örf, adet, gelenek ve göreneklerinden bahsedildiğini gördünüz mü?
Kesinlikle hayır.. rapta "yeeeee yooooo" var :)