Bu nerede yazıyor yani resmi olarak belli bir şey mi bu çünkü Semih ve Emre sahadayken Alex oyundan çıktığında Emre'nin kaptan olduğu bir maç hatırlıyor gibiyim bu sene.
Printable View
Semih kaptanlığı geçen sezon bırakmadı mı? Semih'in de oynadığı bir maçta Bilica bile kaptan çıktı.
2-1 kazandığımız 27 Ocak 2011 tarihinde Kadıköy'deki Ziraat Türkiye Kupası Grup maçında.
Maç kadrolarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.
http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=29&macId=95739
Semih 11'de. Hatta 2 golü de o atmıştı. Bilica'nın kaptan olarak çıkmasıyla ilgili ise ekşisözlük'teki maç başlığına bakılabilir. O bağlantı da aşağıda.
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t...ma%C3%A7%C4%B1
Durumla ilgili entryler de aşağıda.
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=21842595
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=21843176
Peki siz Semih'i en son ne zaman kolunda pazubantla gördünüz?
Düzenleme butonu çıkmadı ikinci maçta yani 1-1 biten Ordu maçında olmuş dediklerim buda videosu
http://www.youtube.com/watch?v=0PMZcvVc158
Hepimizin gözünden kaçmış, ilginç.
FM 2013'e düzeltilecek.
Takımın 2. kaptanı zaten Emre, Semih olduğunu duyunca şaşırdım, oyunda bakmamıştım açıkçası.
Tahvil olayıyla da alakalı, eğer bankalar kredi vermiyorsa, yani kredi vermeyi riskli görüyorlarsa zaten tahvil satamazsın ki, bankadan kredi almaktan daha zor ve daha sağlam bir yapı isteyen sistem, bu sistem.
Fenerbahçe sitesinden bununla alakalı yazılar okunup değerlendirilebilir. Ama boşuna konuşuyorum, Fenerbahçe lehine olabilecek bir durumun kolayca değerlendirilip oyuna eklenmesini zaten beklemiyorum.:)
Fenerbahçe yöneticileri de, bankadan kredi almak daha iyiyken, bu kadar prosedürü tamamlayıp, uğraşıp tahvil çıkardılar, ne yapıyor bu yönetim anlamak güç, kulübü batıracaklar.
tahvil işini yapan dünyada 2.kulübüz. ilk Man Utd. ben tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama anladığım kadarıyla araştırmacılarda biliyor. yöneticilerimiz defalarca tv de ne olduğunu anlattı aslında ben almayacağım için dinlemedim. bence bu tahvil denen şeyin ne olduğu öğrenilmeli araştırmacılar tarafından sonra kulüp aranıp da sorulabilir.
İzliyorum. Bu şekilde eleştirilmeye de hakkınız yok. Gözümüzden kaçabilir, o zaman siz de izlemiyorsunuz ki demek ki bugün farketmişsiniz. Zamanında söylememişsiniz ki düzeltilmemiş, şu gün söylemenizin hiçbir anlamı yok FM 2012 için.
Resmen açıklanan bir durum değil ki farkına varalım, maç içinde farkedilebilecek bir olay, kupa maçında yatak döşek hastaydım ben zaten. Hazırlık maçı kıstas kabul etmez.
Gözümüzden kaçmış olabilir, robot değiliz. Olabilir ve düzeltilir. Editorden düzeltebilirsiniz, zararsız bir hata bu.
Kendi ic kaynaklarinla para yaratamiyorsan, tahvil cikartirsin. Ic kaynaklarina bankadan gelecek yillarin gelirlerini temlik ederek borc almak veya kisisel garanti ile Fenerbahce'nin uzerine borc almak da dahil.
Fenerbahce yoneticileri, su anda bulunulan durumda tahvil daha ucuz diyor. Dogrudur. Ama bundan 3 yil onceki duruma gore daha pahali oldugunu tahmin ediyorum. Tahvilden gelen para ile kapatilan borclar da zaten bundan 3 yil once alinan borclar. Hatta yoneticilerin kisisel garantisinin bulundugu borclar da olabilir.
Mesela Nihat Ozdemir Fenerbahce'ye alinan bir borc icin kisisel garanti vermistir. Mayis ayinda yonetimde olmayacaktir. Verdigi kisisel garantiyi cekmek istiyordur. Baska birisi kisisel garanti vererek bu borcu kapatip yeni bir borc alinabilir. Bu da tahvil'den daha dusuk faizle yapilabilir. Ama demek ki bu imzayi atmaya niyetli birisi yok ki tahvil ile bu borcu kapatmayi tercih ettiler.
Evet tahvil alternatiflerden daha ucuz olabilir. Ama karsilastirdigin alternatiflerin ne olduguna bagli.
Bizler daha önce defalarca belirttik. Ben çok iyi hatırlıyorum. Hatta Alex oyundan çıkınca Kaptanlık pazubandı bi süre elden ele dolaşmış, Semih takmak istememiş ve en son Volkan'a gitmişti. Emre'de yoktu o maçta o yüzden takmamılştı. Ama biz o günde 2. kaptanın Emre olduğunu söylemiştik. Evet resmi bir açıklama yok, hala da yok. Ama Alex'ten sonra hep Emre'de gördüm ben. Şuan farkettiğim bir durum değil. Ben defalarca söylediğimizi ve sizinde tamam dediğinizi hatırlıyorum sanki, öyle muhabbetler geçmişti.
Ziya Şengül ve Ali Şen 'icons' kısmından kaldırılmalı.
Ziya Şengül'ün simgelerden kaldırılması gerekiyor.
Yorumcu Ziya Sengul mu kaldirilmali, yoksa Fenerbahce tarihinin en cok forma giyen oyuncularindan birisi ve eski kaptani Ziya Sengul mu?
Peki yarin yorumlarini begenirseniz fikir degisikligi olacak ve tekrar eklenmesi istenecek mi?
Gecen yil burada Aziz Yildirim'in sevilen personeller arasinda olmamasi gerektigini savunan Fenerbahceli arkadaslar vardi. Simdi kimse bu yonde yorum yap(a )miyor.
Yarin Alex futbolu birakip, Fenerbahce teknik ekibinde veya yonetimindeki birileri hakkinda elestirel konusmalar yapsa Alex'i de mi bu listeden (veya Fenerbahce tarihinden) silmek isteyeceksiniz?
Aykut Kocaman'in Konyaspor basindayken bir Fenerbahce maci sonrasi soylediklerinden sonra aleyhinde soylenenleri de cok iyi hatirliyorum. Simdi ise cok farkli.
Ziya Sengul veritabaninda olsa ve yorumlari yuzunden Fenerbahce'de gorev alma ihtimali cok zayif olsa listeden cikartalim, hatta sevilmeyenlere ekleyelim. Ama Ziya Sengul veritabaninda yok ve oyunda boyle bir goreve gelme ihtimali de yok. Bu durumda takimin eski kaptani, bir cok defa forma giymis Ziya Sengul'un neden silinmesinin istendigini tam olarak cozumleyemiyorum.
cevabı çok basit çünkü; sevilmiyor bırakın sevilmemeyi nefret ediliyor. bu adam bu konuşmaları yapabiliyorsa efsane falan değildir. bundan sonra ağzıyla kuş tutsa da sevilmez. o saydığınız diğer durumlarla Ziya Şengül çok farklı. takımı zor gününde arkadan vurdu. onun orada kalması Fenerbahçe'nin geçen seneki şampiyonluğuna hakarettir.
Birilerinin efsane olup olmadığını belirleyen nedir?
Oyunda play off olup olmamasına anketle karar verirken sizler, taraftarın büyük kısmının efsane olarak görmediğini birini efsane olarak tutmanın birbiriyle çelişkili uygulamalar olduğunu düşünmüyor musunuz?
Alex yarın çıkıp, Fenerbahçe aleyhine işler yaparsa, Fenerbahçe aleyhine işler yapanlara çanak tutarsa o da efsanelerden çıkarılmalı elbette.
Efsane olmak için çok oynamış, çok gol armış olmak gerekiyorsa, Ali Şen ve Aziz Yıldırım sahaya adım atmamışlar???
Hic celiski gormuyorum.
Birisi Turkiye ligini her oynayan kisiyi etkileyecek ve oyun ile beraber gelen editor ile degistirilemeyecek bir ozellik.
Digeri birisini cok fazla rahatsiz ediyorsa en fazla 30 saniyede degistirilebilecek ve sadece kozmetik bir veri.
Eger playoff oyun ile gelen editor ile, Turkiye icin yapilmis ozel kodlamalar kaybedilmeden, degistirilebilse, ne anket acmaya gerek kalirdi ne de bu konuda bir karar almaya.
Bunlarin ayni kefeye konulmasi esas bana garip geliyor. :)
Bakis acisi gercekten bu ise belki de Fenerbahce icin sevilen personel eklenmemesi en dogrusu olur. Sonucta taraftar her zaman icin gelgitler yasar. Bugun sevdigini, yarin sevmez. Bugun sevmedigini, yarin sevebilir.Quote:
Alex yarın çıkıp, Fenerbahçe aleyhine işler yaparsa, Fenerbahçe aleyhine işler yapanlara çanak tutarsa o da efsanelerden çıkarılmalı elbette.
Veya sadece hayatta olmayanlari eklemek daha dogru belki.
Ziya Sengul cikip cig kofte partisi yapilan, ruh cagirilan sacmasapan bir programda reyting icin birseyler soyluyor. Siz de buna takiliyorsunuz. Hadi genc arkadaslar bu programin ne mal oldugunun pek farkinda degildir ve etkilenir. Ama senden beklemezdim acikcasi Serkan.
Ben kulube hizmet olarak dusunuyordum meseleyi.Quote:
Efsane olmak için çok oynamış, çok gol armış olmak gerekiyorsa, Ali Şen ve Aziz Yıldırım sahaya adım atmamışlar???
Bir takimin formasini 10 yil ve 400 mactan fazla giymis ve kaptan olmus nadir Fenerbahceli futbolculardan birisinin efsane oyuncular listesinde olmaya hakki vardir bence.
Taraftar futbol'dan sonraki hayatindaki tercihleri begensin, begenmesin Ziya Sengul her zaman Fenerbahce'nin efsane futbolcularindan birisi olmaya devam etmeli.
Haa o isimin orada olmasi sizi cok rahatsiz ediyorsa, editor ile 30 saniyede halledebileceginiz bir sey bu. Ama kulube yabanci birisi, bu takimin efsaneleri kimmis diye baktiginda orada Ziya Sengul'un ismini gormeli bence.
http://www.fenerbahcegazetesi.com/ya...ane-futbolcusu
Kusura bakmayın bir şeyi merak ediyorum araştırmacı arkadaşlar her defasında savunmaya geçiyor siz de hata yapmış olabilirsiniz neden hep destan yazmak yerine bizde insanız hata yaptık pardon demiyorsunuz bunu çok merak ediyorum hiçbi konuda bu nezaketi görmedim yada ben rastlamadım :)
İcons eğer 50 kişiden falan oluşmuyorsa kaldırılmamasında değil eklenmesinde sıkıntı var gibi.
Hata baska sey, yorum baska sey.
Hata bir oyuncunun boyunun yanlis girilmesi sonrasinda, dogru bilginin nereden alindigi da gosterilerek, yazilmasi.
Ziya Sengul'un sevilen personeller listesinden cikartilmasinin istenmesi ise bir yorum.
Birincisi genelde (genelde diyorum cunku kaynak guvenilirligi kontrol edilmelidir) tartismaya acik degildir. Ikincisi ise tartismaya aciktir.
Eger ikincisini istenildigi gibi yapmaya niyet edip, herhangi bir nedenle bunu yapmamissak buna hata diyebiliriz. Yapilan yoruma katilmadigimiz icin yapmamissak bu hata degildir. Sizler yaptiginiz yorumu destekleyebilirsiniz, bizler de neden farkli dusundugumuzu yazabiliriz.
Hatalarimizi bulup, yazdiginizda hep tesekkur etmisizdir. Ama genelde esasinda hata olmayan, yorum farkliliklari uzerinde yazismalar oluyor burada. Farkli kisilerin meseleleri farkli yorumlamasindan da dogal bir sey yok bence. Neden farkli yorumladigimizi ortaya koyarak bir ortak nokta bulabilir, veya birbirimizin nedenini mantikli bularak fikir degistirebiliriz.
Çok yanlış düşünüyorsunuz. Emre ve Ziya Şengül'ün durumları farklı. Emre Galatasaraylıyım deyip arkasından Türkiye'ye Fenerbahçe forması ile döndü ve gittiği takım ezeli rakibi. Fakat Ziya Şengül için aynı durum sözkonusu değil. Adam söylenildiği gibi Fenerbahçe'de 400 küsür maçta forma giymiş, kaptanlık yapmış üstüne üstlük Emre gibi ezeli rakiplerinden birine transfer olmamış aksine bütün futbol hayatını Fenerbahçe'de geçirmiş.
Hal böyleyken Emre ve Ziya Şengül kıyaslamasını yapmak çok mantıksız.
Emre hic bir zaman Galatasaray'in efsanesi olmadi ki. :)
Italya'dan Galatasaray'a geri donse ve kariyerinin sonuna kadar Galatasaray'da kalsa o zaman dusunurduk.
Tabii sevilen personeller icin farkli kategorilerimiz var.
1. Veritabaninda olmayan kisiler
Bu kisilerin eklenmesinin oyunda hic bir etkisi yoktur. Sadece kulubun bazi mevcut oyunculari ve sevilen personellerinin o listede olup, hayatta olmayan veya futbol ile ilgili olmaya kisilerin olmamasi kulup profilinde garip durdugu icin bu kisiler eklenmeye baslandi.
2. Veritabaninda olan kisiler
Bu kisilerin eklenmesinin oyunda etkisi, bu kisilerin oyun ilerledikce yapay zeka tarafindan yonetilen kulube oyuncu veya teknik direktor olarak getirilmesinde etkili olur. Ayni sekilde sevilmeyen personeller de bu nedenle vardir. Veritabaninda olan kisiler de ikiye ayrilir.
a. Daimi
Bu kisiler ne olursa olsun ayni seviyede sevilen kisi olur. Genelde uzun sure hizmet vermis, birinci kategorideki kisilerle ayni seviyede olan kisiler icin kullanilir.
b. Gecici
Bu kisilere duyulan sevgi zamanla azalabilir. Genelde takim kadrosunda bulunan kisiler veya takimdan kisa sure once ayrilmis kisiler icin kullanilir.
Emre, Galatasaray icin 2b'de olabilirdi ama o krediyi yemis oldu. Ama Emre simdiye kadar Galatasaray'da yaptiklariyla 1. kategoriye giremezse (ki giremez), zaten 2a'ya da giremez.
Tam tersi olsa, Emre'yi favorilere ekleyip, bunun doğruluğu savunuluyor olurdu, bu tür küçük noktalarda, ben de inatla işler yapıldığını düşünüyorum.:)
Emre kredisini tükettiyse, Ziya Şengül eksiye bile düşmüş diyebiliriz. Kariyerine lafım yok ama o kariyerine kendisi saygı duymuyorsa yapacak bir şeyim de yok, muhalif birisini eleştirsek, bu konuda haklı olabilirsin ama Ziya Şengül muhalif birisi de değil, efsane olmayı haketmeyen birisi.
Reyting için bir şeyler söylemeyecek işte abi, doğru bildiğini söyleyecek, Fenerbahçe'yi idam edenlerin sehpasını kurmayacak. Nasıl ki Emre'nin söylemleri etkiliyorsa, bu da etkilemeli o zaman.
Anlık durumlarla, oyuncunun o dönemde sevilip sevilmemesiyle alakalı değil bu, bu süreç olağan dışı bir süreç ve dost düşmen görülüyor.
Selçuk Şahin de 10 yıldır Fenerbahçe'de, muhtemelen futbolu da Fenerbahçe'de bırakacak ama sorsak efsane olarak kaç kişi görüyordur onu?
Bir de, anket konusunu şu sebeple yazmıştım, resmi bir açıklama olmamasına rağmen, sistem bu şekildeyken (seneye statünün değişeceği daha açıklanmadı) bu duruma anket yapılıp, görüşler ciddiye alınıp, önemli bir değişiklik yapılabiliyorsa, aynı şekilde basit bir olayda da, kullanıcıların isteğinin değerlendirilmesi bu kadar uzun uzun tartışılmamalı ve yerine getirilmeli diye düşünüyorum.
hakan şükür yıllardır çıktığı dandikten futbol programlarında sürekli galatasaray yönetimine ve aralarında arkadaş ilişkisi bulunmadığı sürece teknik direktörlere(skibbe, HAGİ, rijkaard) salladı durdu.
hakan ünsal çıktığı her programda lincoln'e salladı, skibbe'ye salya saçarak salladı. bülent korkmaz'ın döneminde florya'ya girdi dışarı bilgi sızdırdı medyaya servis yaptı, yabancıların altını oydu.
hasan şaş yönetime söylemediği sözü bırakmadı. galatasaray'ın medyadaki değerini 2 paralık etmeye çalıştı.
bülent korkmaz mütamediyen futbolda yerli yabancı ayrımını körükleyecek beyanlarda bulunduğu spor programlarına katıldı. gençlerbirliği başındayken tribünlere kol geçirdi.
vs vs,
bu liste uzar gider.
bu adamların bu etik yanlışlarından ötürü benim gözümde değerleri sıfırın altına inmiş olsa bile sonuçta hakan şükür dediğin adam bilmem kaç yüz maça çıkmış bilmem kaç yüz gol atmış. galatasaray dediğin zaman dünyanın heryerinde hakan şükür illa ki akla gelecektir.
bülent korkmaz'ı anlatmaya bile gerek yok.
hasan şaş bilmem kaç maça çıkmış, bilmem kaç kupa kaldırmış.
hakan ünsal diğerleri kadar olmasa bile efsane dönemlerin en bilinir adamlarından biridir.
o yüzden bunları da düşünerek hareket etmek lazım. şimdi nasıl hakan şükür'ü galatasaray'a zarar verecek açıklamalar yaptı, medya gücünü galatasaray aleyhine çalıştırdı diye efsanelerden silemezsen ziya şengül de onun gibi birşey.
emre belözoğlu hiçbir zaman gs'ın efsanesi olmadı ama daha önemlisi onun yaptığı tamamen terso bir olay. galatasaray taraftarı nasıl fenerbahçe'nin herhangi bir oyuncusuna sempati besleyecek bir durumda değilse emre de bu fenerbahçeli kimliğini galatasaray geçmişinden sonra oluşturarak tepkiyi körüklemiştir. sen sokaktaki herhangi bir kızı sevmezsin ama senin sevgilin olmuş ve daha sonra seni aldatmış birinden nefret ettiğin kadar da iğrenmezsin.
teşbihte hata olmaz tabi daha iyi anlaşılması için böyle bir örnek verdim :D
Emre örneğini ben verdim. Kastettiğim Türkiye'ye döndükten sonrası, hatta Türkiye'den ayrıldıktan sonrası değil. Galatasaray'da oynadığı dönem. El üstünde tutulan bir Emre yok muydu? Galatasaray'ın o kadrosu içinde en sevilenlerden birisi değil miydi? Onun için yazdım Emre'yi.
Anlamıyorum, futbol oynarken konuşursa çıkartın, oynadıktan sonra konuşursa bırakın. O zaman Hakan Ünsal kadar Fatih Akyel de adını yazdırmıştır Galatasaray tarihine ama Fatih'e bakış açısı nedir?
Yine ilk söylediğime gelirsek, resmi bir durum varken, aksi açıklanmamışken play off ankete sunulabiliyorsa ve çıkacak görüşe göre oyunun oynayışına büyük etki eden bir şey belirlenebiliyorsa, bu tür basit şeylerde de biz kullanıcıların görüşü önemlidir ve dikkate alınmalıdır diyorum.