geçmiş olsun Beşiktaş, sağlık olsun.
Printable View
geçmiş olsun Beşiktaş, sağlık olsun.
Cenk iyi bi kaleci olacak ama şimdi değil..
http://i.imgur.com/WnCgN.jpg
Tiplere bak ya. Ntv dağıttı herhalde üstündekileri tek tip. :D
Ben halen Cenk'in oynamasindan yanayim, sira Cenk'e gelene kadar takimda degismesi gereken çok oyuncu var.
Volkan da zamanında az hata yapmadı yanlış hatırlamıyorsam.Zamanla kendisini geliştirdi.Bu gelişme sürecinde Volkan'a güvenildi ve forma şansı verildi.Aynısını bizim de yapmamız gerekiyor.Bir de bizim kaleci antrenörünü değiştirmemizde fayda var diye düşünüyorum.Geçen sene Schuster'in getirdiği yabancı kaleci antrenörü varken daha iyiydi Cenk.
Beşiktaş'taki geleceğinin bu maçın ardından tartışılma ihtimalinin hatırlatılması üzerine Carvalhal, "Eğer bir eleştiri gelecekse bunun ne ile karşılaştırıldığı önemli. Eğer UEFA Kupası'ndan elenmemiz öne sürülecekse rakiplerimizin hangi kupalarda mücadele ettiğine bakılabilir." diyerek sözlerini noktaladı.
Carvalhal iyi geçiştirmiş soruyu.Bu işi çok iyi yapıyor.
Arda kalkıp tribünlere haraket çekmedi, arkadaşlarını ekstra motive etmedi, kendi futbolunu oynadı hala dengesizler çıkıp ana avrat adama küfür ediyor yahu taraftarlık bilinci bumudur ya bu kadarda gamsız kendini bilmezlik olmaz ayıptır kendi evladına sen orada sevgi gösterisinde buluncağına adamı yerden yere vuruyorsun...
Maçın maçından sonuna kadar sürekli Almedia ile yüksek top oynadılar, Metin Tekin diyo havadan oyun kuruyorlar yahu bizim adamlar daha topu yere indirip 2 pas yapacak hevesleri yok, aldığı topu güüm vur ileri Almedia indirsin indirsede zaten bir halt yapan çıkmıyor, takım eleniyor ceza sahasının caprazında artistin teki çıkmış topu hareketi yapıyor yahu bu kulüplerde oynamak bu kadar kolaymı zannediyorlar ya da Türk takımlarını bunlar ne zannediyorlar anlamış değilim sadece gel para git para sanırım adamların düşündükleri..
Velasıl kelam geçmiş olsun, güzel bir takıma yazık oldu.
Özete dikkatlice baktım da
arkadaş buda kaçar mı diyebileceğimiz bir pozisyon yok tartışmanın anlamı da yok seneye adam gibi bi planlama yapılması lazım
Cenk gerçekten bu takımın kalecisi değil.Hemen hemen her maç bunu çok açıkça belli ediyor.Bu kadar da basit hatalar yapılmaz.Çok rahat kazandı At.Madrid.Sahada top oynayan Beşiktaşlı yoktu.
Cenk bu takımın kalecisi, kontratında da yazıyor. Aksi bir durum olmazsa 2015 yılına kadar Beşiktaş'ta bu bir :)
İkincisi çok sıkıntılı bir dönemde kalede şans buluyor. Oyununa olumsuz etki etmesi olası. Ayrıca Cenk gerçekten iyi bir kaleci hem kişilik olarak bakıldığında, hem yeteneklerine bakıldığında ama çok ciddi konsantrasyon eksikliği göze çarpıyor bu dönemde. Bu aşacak olan yine kendisi, yoksa çok soğukkanlı, iyi refleksleri olan, iyi denebilecek pozisyon bilgisi olan bir kaleci. Kendine olan aşırı güveninin de zaman zaman sıkıntı yarattığını söyleyebiliriz.
Sahada top oynayan Beşiktaş'lı vardı, hepsi elinden geleni yaptı, bu kadar oldu. Bunun için hiçbirini direkt olarak suçlamak mümkün değil. Kulüp başkanı yok, teknik direktör olarak güvenilebilecek birisi yok (moral motivasyon sağlar belki ama yeterli bir menajer olduğunu düşünmüyorum Carvalhal'in, sanırım çoğu kişi de bu görüşte.) oyuncu kalitesi rakibe nazaran yetersiz... Ntvspor'da maç sonrası yayında söyledikleri şey hepsinin özetiydi zaten. İki ülke arasındaki futbol farkı bu.
İşte kendin de diyorsun, top oynayan futbolcu yoktu sahada diye. Cenk değil, Casillas olsa kaç yazar? Onu ıslıklayanlara, sahaya inip Cenk'e saldıranlara da bir güzel giydirdim ayrıca. Yazıklar olsun hepsine!
Günah keçisi Cenk Gönen olmamalı sadece. Bugün tek kelimeyle rezalet bir futbol vardı sahada. Biz neler bekliyorduk, neler umuyorduk, ama ne oldu? Dün akşam, turu geçemesek de canımız sağolsun, ne yapalım derken bu kadar kötü oynayarak değil; isteyerek, kaçırarak, pozisyonlara girerek eleniriz diye düşünüyordum. Bir tane heyecanlandığım pozisyon olmadı, bir tane bile. Her şeyden soğudum.
Bu gece turu geçenleri görünce daha da üzüldüm. Valencia dışında bizden çok önde, eleyemeyeceğimiz düzeyde bir takım kalmadı kupada. Belki de, çok önemli bir fırsatı elimizin tersiyle ittik.
Carlos da yarın istifasını verir de, kurtuluruz kendisinden inşallah. Hiç sanmıyorum böyle bir şey olacağını ya, neyse.
Sahada kimse oynamamış olsun farketmez eğer sen o kadar basit bir gol yiyorsan ben seni eleştiririm.
Ayrıca duruşu,hareketleri ilede zaten güven vermeyen birini eleştirmek için çok bişey görmek gerekmez.
Hatalı gol yemiş olabilir, ama kalecinin o golü yemesi için defansının, orta sahanın da kötü olması gerekiyor ki, rakip takım kalene gelip golü atabilsin. Burda tek suçlu olarak Cenk'i görmek de saçmalık. Cenk'e yapılanlar az bile denmiş bir de. Oldu olacak öldürselerdi, kurtulurdunuz. 23 yaşında bir kaleci, Rüştü ile arasında tam 15 yaş fark var. İşte bu düşünce yapısı ile kaybediyoruz hep futbolcularımızı. Yabancılara gösterilen müsamaha, kendi gençlerimize, yerlilerimize gösterilmiyor. Böyle gittiği sürece de gösterilmeyecek. Volkan Demirel'in, Rüştü'nün gençlik yıllarını hatırlayın. 17 yaşında Real Madrid kalesine geçen Casillas'ı örnek alın.
Zaten takım da harika top oynuyordu, 2-0 öndeydi, sağlı sollu gidiyordu rakip kaleye; fakat Cenk gelip ocağımıza incir ağacı dikti, öyle mi? Geçiniz.
https://p.twimg.com/AoED339CIAAUc7-.jpg:large
Hanginiz utanmadınız şu kareden, sorarım.
Cenk hatalı diyenler neyin kafasını yaşıyor ? Ne içtinizde geldiniz yazıyorsunuz böyle ? Beşiktaşlı falan değilim ama inanılmaz sinirlendim.
Hayır yaşı başı reşit, futbol bilen bir adam dün ki maçı Cenk yüzünden kaybettik diyorsa hiç kusura bakmasın ben bu forumda yazmayayım daha. Çok abes yani. Senin takımın maç başından sonuna kadar toplam 2 tane kaleyi bulan şut atmış, 3 pası üst üste yapamamış. Sen gel benim kalecim hatalı goller yedi, turu verdi de. Aşırı saçma. Falcao'nun attığı golde hatası var. Ama sadece o golde hatası var.
Quaresma gibi bir adamı kadroya almamak büyük cesaret böyle bir maçta ama Carvalhal'in yerinde olsam bende almazdım sanırım. Empati yaptığımda ciddi anlamda hak verdim Carvalhal'a. İlk maçtada ilk yarıda hiç bişey yapmamıştı.
Sonuç olarak gene elendik.
Maçın skoru Falcao'nun golünden önce 2-1 bizim lehimize olsa tepki gösterirsin bence. Herkes doğru o mu yanlış. Takımda Fernandes Egemenden başka yok 3.bi adam 2.5, 3 aydır. Cenkten bende çok memnun değilim ama o harekete inanılmaz üzüldüm. Yine kalecileri katletmeye devam ediyoruz Beşiktaş olarak.
Herşey iyi güzel ama Cenk bir Casillas değil örnek vermen saçma.Ayrıca ben örnek alamayacağım Cenk alacak o örneği ;) Ona güvenildiğini bilicek ona göre çalışacak,oynayacak.Geçen maçta yaptı,saçma bi hata yaptı Allahtan girmedi top üstüne geldi tekrar Cenkte ışık yok.
Ayrıca maç Cenk yüzünden kaybedilmedi ancak ortada yenen saçma bir gol var biz burda bunu tartıştık.Aramızda boş yere sinirlenenler var.
Cenk bu maçın kaderini değiştirdi. Yapmaması gereken şeylere bir yenisini ekledi hep. Bir maçın yükünü tek bir kaleciye atmak doğru değil evet ama maçın kırılma anlarında hep Cenk vardı. Birinci gole bakın, o hatalı geri pası yapan kimdi unuttum ama o bir eşeklik yaptı diye Cenk daha büyük eşeklik etti. Yani normalde orada gelen topa hemen ileriye doğru vurursun. Neredeyse adam ayağından gelip alacaktı, oda mecburen son anda sağ taç çizgisine doğru attı sonra da gol oldu zaten. Tabi ki kimse gol olacağını bilemezdi ama Cenk bu gibi gereksiz soğukkanlılıkları çok yapıyor. Bir kalecide soğukkanlılık çok önemli ama Cenk bunu pozitif yönde kullanmıyor. O golü yedik ve zaten maç orada bitti. Ne kadar istekliydik o gole kadar. İkinci gole bakın, laçkalaşmış bir Cenk'ten başka ne görüyorsunuz? O kadar kendinden emin ki topu alacağına hiç sağına soluna bakmıyor. Sen koskoca Beşiktaş'ın kalecisisin. Hadi küçük maçlarda yapsan neyse pişiyorsun falan deriz ama bu 2.Tur mücadelesi Avrupa'da. İnsan evladı bir sağına soluna bakar, etrafta kimse var mı, beni engelleyecek birisi var mı, topa doğru gelen birisi var mı diye bir bakar. Adam zıplamıyor bile neredeyse topu almak için.
Evet bu maç kötü oynadık ama Cenk o ilk golü kalesinde görmeseydi seyir çok farklı olabilirdi. İnanılmaz iştahlı başladı çünkü takım. Cenk'in üstüne atmak yanlış bu maçı ama Cenk'in de savunulacak bir yanı yok. 2 senedir söylüyorum yine söyleyeceğim, Cenk'in 1-2 yıl kiralık bir kulüpte oynaması taraftarıyım. Olgunlaşıp öyle gelmeli bize. Yaşı da genç değil artık. Adamların kalecisinin yaşına bakın isterseniz. Bizim kalecimiz Cenk değil. En azından şimdilik.
Kısacası Cenk üzerine koyamıyor,bi yere kadar herkes sana saygı duyar ama sende bişeyler yapacaksın üzerine bişeyler koyacaksın.Eğer koymazsan bu insanların güvenini sarsaran başına bunlarda gelir,daha kötüsüde gelir.Genel olarak severim Cenk'i ama burda nasıl oynadığı tartışılıyorsa kötü oynuyor.
En kısa zamanda düzelir umarım,bu taraftar ondan büyük işler bekliyor.
O kadar şeyden bir tek bu sözü mü çekip çıkardın, sadece bu mu battı gözüne yani? :)
Casillas'ı örnek alın derken, siz kalecisiniz ve onu kaleci olarak kendinize örnek alın anlamında demedim zaten. Bana Cenk'in yaptığı hataları anlatırken, elin adamları futbolcusuna kaç yaşındayken güveniyor onu diyorum. Örnek alın demeyim, hadi örnek gösterin diyim. Victor Valdes mesela, Rüştü'den çok mu üstün bir kaleciydi Rüştü Barca'ya gittiğinde? Rijkaard ne yaptı, belki de Rüştü ile arasında sorun vardı bilemeyeceğim; fakat Valdes hata üstüne hata yaptığı halde ısrarla onu koydu kaleye ve şimdi sonuç ortada. Bunlar biraz uç örnekler olabilir, sadece anlatmak istediğimi anlayın diye verdim bu örnekleri.
Cenk'in kendine aşırı güven sorunu var, çalışmadığını düşünmüyorum. Bu güven sorununu aşarsa ve ben oldum havalarına girmezse ilerde milli takım kalesine de geçecektir, buna eminim.
Bir futbolcuyu kaybetmek çok kolay, önemli olan bu hataları yaparken de ona güvenmek, destek çıkmak. 23 yaş, kaleci için daha çocuk yaşı sayılır. En az 15 sene rahatlıkla oynayabileceği bir gelecek var önünde. Biraz sabır.
Şunu da söylemeliyim ki; kaleci antrenörü ne iş yapar bu takımda? Teknik Direktör'ün görevi nedir? Eleştirirken bunları da düşünmek lazım.
Hadi, o zaman 38-39 yaşına gelmiş Rüştü'yü sürsün kaleye, yedeğini de Umut Kaya yapsın. Belki, bir anda şampiyon oluruz.
Cenk`i kurtarmaktan vazgeçin. ELin Chourtois`i 19 yaşında ve adam sanki 35 yaşındaymış gibi güven vererek oynuyorsa 23 yaşında ki Cenk 39 yaşında ki FriedeL gibi güven vererek oynamak zorunda. Koruduğu kaLe Beşiktaş kaLesi. Artvin Hopa Sporun kaLesini korumuyor. Kimse kusura bakmasında, Cenk in korunacak bir yanı yok.
Volkan hata yaptı ama Volkan maçta kurtarıyordu hem kurtarıp hem veren bir görüntüsü vardı ama Cenkte hep veren görüntüsü var daha kurtardığına şahit olmadım.Zaten neden bu kadar büyütüldü Cenk anlamış değilim,misal Kadıköydeki Fenerbahçe-Beşiktaş maçında golü yedi sonra anlamsız bir surat ifadesiyle alkışlıyor takımı motive etmeye çalışıyor,önce sen bi motive ol bi lakaytlık bi gamsızlık var Cenkte olan olmuş,maç bitsede eve gitsek havasında.Bence mental olarak çok kötü olmasından kaybediyor
Cenk olayı çok fenaya taraftar içini dökmüş :D
Cenk yaptığı hatalardan ders almıyor bence çooookkk çalışması lazım.
Arda'ya niye sövüyorlar ki Arda Beşiktaş tribünün överken. Sırf Beşiktaş için istedim maçı Beşiktaş'ın kazanmasını tribünler hiç bir şeyi hak etmedi.
Cenk, benim babamın oğlu değil. Onu kurtarmak gibi bir derdim de yok. O sebepten değil bu yazdıklarım, ona varana kadar takımda daha kimlerin kimlerin eleştirilmesi gerekirken tek günah keçisinin o olmasını kabul edemiyorum. Sorun burda. O hatalıysa, bu golleri yiyorsa o zaman kaleci antrenörü ne için vardır bu takımda? Rüştü neden bir şeyler öğretmiyor yaptığı hatalar konusunda? Aynı hataları kendisi de yapmıyor mu hâlâ? Size hak vermiyor değilim, hatalı goller yiyor kabul; fakat bir tek o suçluymuş gibi sadece Cenk'e yüklenmenizi de anlamıyorum. 2. golü yemeseydi, 4-1'e mi çevirecektik maçı? Öyle bir hava mı verdi takım dün akşam size? Önceki mesajımda söylediğim gibi, en büyük sorunu kendisine olan aşırı güven problemi. Dün hatalı yediği 2. golde bu apaçık ortaya çıktı. Bunu hallederse çok iyi bir kaleci olacağına inanıyorum ben. Siz düşüncelerinizde serbestsiniz. Bu da benim düşüncem. Daha fazla uzatmaya da gerek görmüyorum bu konuyu. Yeterince konuştuk zaten.