Öncelikle Ömer abinin yansittigi tabloya katiliyorum, her maddesine.
Disarida takimlarimizin tanirligi hakkinda birkac düsüncemi yazmak istiyorum. Ben Isvec´de yasiyorum ve cevremdeki bircok kisi futbolu yakindan takip ediyor. Tanirlik acisindan burda Galatasaray ve Fenerbahce acik ara önde diyebilirim. Buna hem takimlarin Avrupa´daki aldigi sonuclarin, hem yaptiklari transferlerin etkisi büyük. Ne yazik ki Besiktas´i burdaki insanlar telafuz etmeyi bile ögrenemediler daha. Cocuklugumdan hatirliyorum aynisi GS icin de gecerliydi, 2000´lerden önce. Mac spikerleri bile dogru telafuz edemiyorlardi ozaman.
Türkiye´nin en büyük takimlarini say desem, ya GS ya Fener diye baslarlar. Hatirladigim kadariyla burda bir gazetenin ve ayrica bir futbol dergisinin yaptigi derbi siralamasinda GS-FB derbileri hep GS-BJK ve FB-BJK´nin üstendeydi. Türk takimlarinin oynadigi maclarda, veya takimlarimizla ilgili yazilarda, yorumlarda burdaki isvecli spikerler ve yazarlar bir konuda Besiktas hakkinda bahsediceklerse birkac kere gözüme carpti, söyle diyorlar: "Istanbul´un 3. takimi"..ama simdiye kadar hicbir zaman Istanbul´un 1. ve 2. takimi kim duymadim ve okumadim burda.
Laf baya uzadi ama kisaca burda ve bence tüm Avrupa´da, merak ediyorsaniz Galatasaray ve Fenerbahce tanirlik acisindan Besiktas´in cok önünde.