Quote Originally Posted by perpetua View Post
Not: Su anda Hertha macini yabanci televizyondan izliyorum (Setanta). Az once "Galatasaray ile Fenerbahce'nin ayni sayida sampiyonlugu var ancak Galatasaray'in toplam kupa sayisi cok daha fazla ve bu nedenle hala Turkiye'nin en buyuk takimi, UEFA kupasi ve Super Kupa'yi kazanmalari da tabii bu kupalar arasinda yer aliyor" denildi.
Quote Originally Posted by ridvanv View Post
ne guzel sevindim ordaki spikerin onlari hala bilmesine ama sunuda unutmayin ertem sener de evra nin kac tane kardesi oldugunu ne is yaptigini bile biliyor
Quote Originally Posted by perpetua View Post
Bu tip gayri ciddi spikerler kullanilmadigi icin zaten yabanci kanallardan maclari izlemeyi tercih ediyorum. Benim yazdigim ufak bir anekdot idi. Disaridan nasil gorundugunu gosteren. Tabii Galatasaray'dan ve Fenerbahce'den bahsedilip, Besiktas'in agiza alinmamasi da zaman darligindan dolayi degildi.

Öncelikle Ömer abinin yansittigi tabloya katiliyorum, her maddesine.

Disarida takimlarimizin tanirligi hakkinda birkac düsüncemi yazmak istiyorum. Ben Isvec´de yasiyorum ve cevremdeki bircok kisi futbolu yakindan takip ediyor. Tanirlik acisindan burda Galatasaray ve Fenerbahce acik ara önde diyebilirim. Buna hem takimlarin Avrupa´daki aldigi sonuclarin, hem yaptiklari transferlerin etkisi büyük. Ne yazik ki Besiktas´i burdaki insanlar telafuz etmeyi bile ögrenemediler daha. Cocuklugumdan hatirliyorum aynisi GS icin de gecerliydi, 2000´lerden önce. Mac spikerleri bile dogru telafuz edemiyorlardi ozaman.

Türkiye´nin en büyük takimlarini say desem, ya GS ya Fener diye baslarlar. Hatirladigim kadariyla burda bir gazetenin ve ayrica bir futbol dergisinin yaptigi derbi siralamasinda GS-FB derbileri hep GS-BJK ve FB-BJK´nin üstendeydi. Türk takimlarinin oynadigi maclarda, veya takimlarimizla ilgili yazilarda, yorumlarda burdaki isvecli spikerler ve yazarlar bir konuda Besiktas hakkinda bahsediceklerse birkac kere gözüme carpti, söyle diyorlar: "Istanbul´un 3. takimi"..ama simdiye kadar hicbir zaman Istanbul´un 1. ve 2. takimi kim duymadim ve okumadim burda.

Laf baya uzadi ama kisaca burda ve bence tüm Avrupa´da, merak ediyorsaniz Galatasaray ve Fenerbahce tanirlik acisindan Besiktas´in cok önünde.