Quote Originally Posted by perpetua View Post
Bir forma rakam girme isini niyeti iyi olsun veya kotu olsun herkes yapabilir. Bu iyi veya kotu niyette olan kisilerin hangi rakamlari girdigini bilmek icin, neden o sonuca vardiklarini bilmek ve ona gore karar vermek gerekli. Belki birisi gayet iyi niyetli ve cok dogru bir mantik ile bir ozelligin, standart sapmanin disinda olmasini ister. Diger oy verenlerden cok daha gecerli bir nedeni vardir ama azinliktadir. O zaman ne yapacagiz?

Sahsen benim tercihim, daha cok kisinin memnun olmasindan daha ziyade ozelligin seviyesini en mantikli sekilde degerlendirecek kisinin yorumununu dinlemek olur.

Bu nedenle de arastirma boulunde oyuncu basliklari altinda ozelliklerin degisimini isterken, uyelerimizin bunu neden istediklerini aciklamalari daha faydali olacaktir.
peki sizin yani birkaç araştırmacının verdiği değerin doğru ya da doğruya çok yakın olduğunun bi garantisi var mı? sizin takıldığınız kısım bu değerlendirmeyi yapacak insanların futboldan ne kadar anladığını sorgulamak. öyleyse tüm bu insanların da araştırmacıların futbol bilgisini sorgulamaya hakkı vardır.
dikkat ettiyseniz her önüne gelen yazsın yollasın demedim. araştırmacı alırken nelere dikkat ediyorsanız aynı özellikleri yine arayın. hatta ben ilk mesajımda bu değerlendirmeleri yapacak kişiler söz konusu takımın maçlarının büyük kısmını ve antrenmanlarının gerekli bölümünü canlı olarak takip ettiğini ispatlaması gerektiğini söylemiştim. bir oyuncuyu canlı olarak izlemeden onun hakkında değerlendirme yapmak pek mümkün değil. antrenman izlemeden de potansiyelini yorumlamak olmaz. benim eleştirdiğim nokta bu araştırmayı 1-2 kişinin yapması. ve yine bence insanların bu işi bu kadar eleştirebilmesinin altındaki sebep budur.
gerekirse farklı takım taraftarları arasından seçilir bir kulübün araştırma takımı. beşiktaş'ı sadece beşiktaşlı kişilerin değerlendirmesi kim ne derse desin objektif olmaz.
dediğim gibi araştırmacı alırken dikkat edilen tüm hususlar göz önüne alınmalı elbet. sadece bir takımı 1-2 kişi değil 100 kişi araştırırsa gerçeğe daha yakın sonuç çıkar bence.