Saglik hizmetleri ulkede yeterli degilse, oncelik senin Ferrari yolda rahat gitsin diye yapilacak yol degil, saglik hizmetleri olacaktir.
Devlet kisitli bir butce ile calisiyorsa, yapmasi gerekenleri bir onem sirasina koymak ve bu onem sirasina gore sorunlari cozmekle yukumludur.
Veya toplanan vergiler yolu yapmaya yetmiyor, sadece yolun surekli bozulmasina neden olan alt yapi sorununu duzeltmeye yetiyorsa, once alt yapi duzeltilir. Sen bir sure micir ustunde gitmek zorunda kalirsin. Bir sonraki donemde toplanan vergilerle kaymak gibi asfalt da yapilir.
Calismiyorlar, parayi yiyip oyunu gelistirmiyorlar dersen sana karsi cikarim cunku boyle olmadigini kendi gozlerimle goruyorum. Ama benim istedigim kadar hizli yapmiyorlar diyorsan, bence beklentilerin torpulenmesi gerekir derim sadece.
Kalecinin ceza sahasi disina cikip kirmizi kart gormesi ornegi cok guzel. Hata mi? Evet hata.Sorduğum souruyu gerçekten içtenlikle soruyorum içinde bir ironi yok. Bu hatalara rağmen oyunda, oyunun bir oyuncu olarak çözülmesi gereken durumlar olan taktik v.b yani oyunun oynanıs sebebine seni teşvik eden noktayı bizimle paylaşırsan belki bizde oyundan zevk alabiliriz.
Ama oyunda kaleciler yeterince kart goruyor mu? Hayir gormuyor. Bu daha buyuk hata bence.
Kaleciler kirmizi kart gorebilir mi? Evet gorebilir. Sannsizmisim der cikarim isin icinden. Ha kalecim rakibi dusurdugu icin kirmizi gormus (oyunda pek olmayan bir sey), ha ceza alani disina ciktigi icin kart gormus. Ne fark eder ki? Sonucta kaleci kirmizi kart gormus ve buna ragmen maci kazanmak veya iyi sonuc cikartmak icin bir seyler yapmam lazim. Teknik direktorsem benim icin onemli olan kalecimin nasil kirmizi kart gordugunden daha cok 10 kisi kalmis takimimin nasil oynayacagi degil mi?
Isin egelencesi de burada zaten. Hakli veya haksiz kart gormus oyuncumun eksikligini ne gibi zeki bir hamle ile kapatacagim sorusunun cevabini bulmak.