Quote Originally Posted by steave View Post
şimdi benim bir türlü kafamda oturtamadıgım sey su. aml amr yı destek oynatırsam ne yapıyorlar hucum oynatırsam ne yapıyorlar?
Destek oynatirsan topla dripling daha az yapiyorlar, ileri kosu daha az yapiyorlar. Yani kisacasi hucum gorevi verirsen kanat forveti oluyorlar, destek gorevi verirsen ofansif orta saha oluyorlar.

wınger yada ınsıde forvet farkını az cok algılayabılyıorum ama wınger destek ıle ınsıde hucum yada destek arasında ne fark var kısmında takılıyorum.

ınsıde hucummu daha cok ıcerıye gırıyor? ınsıde destek yapınca amc yemı yaklasıyor?

wınger hucum yapıncamı daha ilerde konumlanıyor kanat oyuncum ınsıde hucum yapıncamı?
bu ıkı rolden hangısı dahacok geırye yardıma gelıyor
Winger kanattan inip orta yapar.
Inside forward cizgiden daha uzakta iceride oynar.

Winger (Attack) cizgiye iner orta yapar
Winger (Support) cizgiye inmeden orta yapar ve kanattan pas trafigine destek verir.

Inside Forward (Attack) ice kat edip sut ceker
Inside Forward (Support) ice girip pas trafigine destek verir firsat geldiginde sut ceker

Hic birisi geriye pek yardim etmez. En fazla onlerindeki bek oyuncusu ile beraber geriye gelirler.

Oyunda oyunculari sahaya dizdigin dizilis takimin savunma yaparken nerede duracaklarini gosteriyor. Eger kanat oyuncularinin savunmaya yardim etmelerini bekliyorsan MR/ML kullanan dizilisleri tercih etmen daha dogru.

bıde su oyun felsefelrde ne tercıh etmelıyım belırtebılırsenız daha net olcak aklımda bazı seyler

kontra akıcı dıkıne pas
kontra katı dıkıne pas

hucum akıcı
hucum katı

karısık oldu bıraz bılıyorum ama aklım o kadar karısıkkı bu konuda anca bu kadar anlatabıldım .
sımdıden tesekkur ederım.
Ne oynamak istedigine bagli. Eger oyuncularina, cikin bildiginiz gibi oynayin demek istiyorsan akici.
Eger oyuncularinin belli bir oyun stratejisi ile oynayip belirli isleri yapmasini istiyorsan kati.