1 ile 30 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Threaded View

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by mwaru View Post
    @Walter Sakana

Hocam hepsi için çok sağ ol. Şuan oynadığım oyun gayet hızlı, akışkan bir oyun. Büyük maçlarda beklerin birini Ofansif Bek destek zaman zaman ikisini de Ofansif bek destek yapıyorum böylelilkle daha az açık veriyor takım. Real Madrid ile eşleştim iyi oynamama rağmen kanatları çok sağlam olan madrid tarafından elendim ne yazıkki.

Yalnız verdiğin komutlar birebir yansımış durumda bunu söylemeden geçemeyeceğim. Takım dikine çok iyi oynuyor. Kısa pas yerine uzun paslarla oynuyor takım bu yüzden savunmadan çıkarken top kayıpları olabiliyor bazen. Kaleci topu çok garip yerlere atıyor yani bildiğin rakip oyuncunun önüne atıyor topu, acaba kaleciye "topu savunmaya dağıt" direktifi versem daha iyi olmaz mı ? deneyeceğim bakalım.
    Defansa Dağıt talimatının yanısıra Kısa Pas talimatı da ver. Benim kaleci bu şekilde ligin en yüksek pas yüzdesine sahip oyuncusu oldu ilk sezon taktik değiştirene kadar. %100 ile tamamladığı maçlar var ve çoğu maçta %90 üzeri pas yüzdesiyle oynadı.

Bir de şunu eklemem lazım: Burada herşeyi çok iyi biliyormuş gibi yorumlar yapıyorum ama sanmayın ki yönettiğim her takımda başarılı oluyorum, çoğu maçımı kazanıyorum vs... Bu, eski serilerde biraz daha mümkündü ama bu seride takımların güçleriyle orantılı sonuçların dışına çıkmak çok zorlaşmış durumda. Yani örneğin Premier ligde mevcut kadrosuyla Crystal Palace'ı aldığınızda ligi ilk 10 içinde bitirebilmeniz oldukça zor. İmkansız değil ama cidden zor. Gerçekçilik adına bence normal olanı da bu zaten. O yüzden aldığınız her mağlubiyeti taktiğinizin yetersizliğine bağlamayın. Önemli olan takıma oynatmayı başardığınız futbol. Takım savunmada iyi çoğalıyorsa, iyi alan daraltıyorsa ve hücumlara da bilinçli ve kararlı bir şekilde çıkıyorsa iyi bir taktik yaratmışsınız demektir.
    Last edited by Walter Sakana : 02.Nisan.2014 at 19:23 Reason: ekleme
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Mesaj Yetkileri