Originally Posted by
hknshr
@Walter Sakana
Öncelikle fikrine eline emeğine sağlık.
Kısaca genellersek Oyun anlayışı standart / Felsefe akıcı veya çok akıcı olacak. Takım seslenmeleri ise yüksek tempo, geriye yaslan, dar alanda oyna. Peki rakibi rahatsız et komutunu versek sıkıntı yaratır mı?
Ben orta saha oyuncularının topu öndeki 3'lüyle buluşturmasını istiyorum. Bu yüzden yaratıcılığı ve pas özelliği yeterli olan Matic'e DLP veya Regista rolünü vericem. Böylelikle savunmadan stoper oyuncuları ile genel anlamda ayağa ve yüksek temponun da etkisiyle seri çıkmış olucam Matic ile de direkt olarak ofansif 3'lüye. Aklıma takılan şu, direkt pası takım komutlarından tüm takıma mı vereyim yoksa sadece Matic'e oyuncu direktiflerinden mi?
Hazard'a AML'de Winger / Support rolünü verip mevkinden bağımsız oyna dediğimde, Hazard hem bekine yardım edip hemde boş alanları iyi değerlendirecek. Destek rolünü verdiğim için top sürme özelliğinden fedakarlık yapacağını düşünürsek daha fazla top sür demem sakıncalı olur mu?
Willian'da sıkıntı yok Def Winger / support. Mevkinden bağımsız oyna.
Oscar'a gelecek olursak AMR ve AML kullandığım için AP / Destek daha mantıklı olur herhalde. Oyuncu seslenmelerinden ona da mevkinden bağımsız oyna diyerek boş alan bulmasını kolaylaştırabiliriz anladığım kadarıyla.
Forvet için Diego Costa'yı CF düşünüyorum ama duty konusunda kararsızım. Oyuncu seslenmelerinden de topu ayağında tut dersem hücumda çoğalmam kolaylaşır herhalde.