Originally Posted by
Walter Sakana
Defansif veya kontra seçmedim çünkü bence Chelsea rakibi geride karşılayan ancak gol yememeyi olduğu kadar gol atmayı da düşünen bir takım. O yüzden Standart oyun anlayışı bana daha uygun geliyor. Hatta iç saha maçlarında Kontrol de tercih edilebilir. Savunma hattını geride kurarak ve oyuncuların birbirine yakın oynaması sağlanarak savunma anlayışını güçlendirebiliriz.
Yüksek tempo seçtim ancak bunu maçın gidişatına göre değiştirmek ve özellikle skor avantajı yakalandığında tempoyu düşürmek yerinde olacaktır.
Sol beke gerçekte olduğundan farklı olarak hücum görevi vermemin sebebi sol kanat oyuncusuyla aralarındaki mesafeyi iyice daraltmak. Daha Az Top Sür ve Geriden Orta Yap komutlarıyla hücumda alacağı riskleri düşürerek dengeyi sağlamayı amaçladım.
Sağ beke destek görevi verdim. Aslında Çakılı Bek rolü verilebilir ama dan dun oymasını istemedim (aynı şey stoperler için de geçerli). Savunma yerine destek görevi vermemin sebebi gene kanat oyuncusuyla arasındaki mesafenin açılmasını engellemek. Ayrıca Daha Az Top Sür ve Daha Az Riskli Pas komutları verdim.
Stoperlere Sıkı Markaj talimatı verdim. Tek forvet oynayan rakiplere karşı bu kaldırılabilir veya sadece birine verilebilir.
Orta sahadaki oyuncuya verilecek rol ve talimatlar oynatılacak oyuncuya göre değişir. Ben Lampard'a göre seçtim.
Sağ ve sol kanat oyuncularına Mevkinden Bağımsız Oyna talimatı vererek dolaşım özgürlüğü tanıdım. Forvet arkasındaki oyuncu da verdiğim Trequartista rolünden dolayı aynı şekilde serbest dolaşacak. Orta sahadaki oyuncuyu ön liberoya çekseydim forvet arkasındaki oyuncuya Oyun Kurucu (detsek) rolü verirdim.
Daha önde oynayan sol kanat oyuncusu ile forvete topu ayaklarında tutmaları yönünde talimat verdim ki hücumlarda tek başlarına zorlamaktansa geriden gelecek desteği beklesinler. Forvete ayrıca Mevkinden Ayrılma komutu verdim.
Chelsea'nin oyun tarzını yansıtmak için tercihlerim bu şekilde. Denemediğim için eksikleri olabilir. Maç yapıp gözlemlemek lazım.