Quote Originally Posted by nannar View Post
okmeydanında suçluyu tespit edelim...

Kimler var orada ?

1- İzinsiz gösteri yapmak isteyenler
2- İzinsiz gösteriye müdahale emri alan ve havaya ateş açan polisler
3- Konuyla hiçbir alakası olmadığı halde açılan ateş sonucu kapsül ya da seken kurşunla ölen vatandaş..

Sizce hangisi suçlu? En masum olan kesinlikle ölen vatandaşımız fakat polislerin bilerek vatandaşa kurşun sıktığını iddaa eden var mı? Varsa zaten hep birlikte gidelim suç duyurusunda bulunalım. Hadi orada müdahale eden polislerin içerisinde de art niyetli olanlar var diyelim ; Ülkede dengeler bu kadar hassas ve ortam bu kadar gerginken hala sokaklarda izinsiz gösterilerle karmaşaya neden olanlar sudan çıkmış ak kaşık mı?

Somada yaşananlar konusunda fikrimi açık ve net yazdım.Bakana kadar dayanan bu sorumsuzluğun cezasını tüm yetkililer çekmeli.Burada yaşananlar kaza falan değil. Gaz alarmlarına aldırış etmeden maden ocağının işlemeye devam etmesi zaten faciaya davet çıkarmış.Sorumluları bulunup inşallah en ağız cezayı alırlar. Fakat ülkeyi kaosa sürükleyecek hareketlerden kaçınmak lazım.
Ben bu izinsiz gösteri olayını anlayamıyorum.Zaten zamanında ''izinli'' gösterilerde vatandaslara biber gazı , tazikli su sıkıldıgı icin bu izinsiz gösteriler arttı.Ülkeyi kaosa sürükleyenin basbakan oldugu acık.Kimse boyun egip ülke kaosa girmesin diye buna boyun egemeyecek artık.2 yıl önceki cumhuriyet bayramını hatırlayın.En kücük olay yokken insanlara saldırdı polis.Ben polisinde art niyetli oldugunu düsünüyorum içinde belki %10luk bir kısım emir kuludur.Yoksa artık poliste costu aldı gazı gidiyor.Polise verilen emir ''git orayı dagıt'' emridir.Kimse söverek sayarak milleti döv , agzının ortasına biber gazı sık , yerlerde sürükle demiyordur.