1 ile 30 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    şefim bak konu uğurdan açıkdı dağıldıkça dağıldı..ama şöyle anlatayım..ben fenerbahçenin kadro olarak sevilla ile aynıdır ondan iyidir falan demiyorum..bende araştıma şefi olsaydım busene daniel alvesi uğur boraldan daha iyi oyuncu yapardım..jesus navasıda..tamam

ısrarla konuyu bir yere getirmeye çalışıyorum..ama olmuyor.şimdi kardeş dediğim şu:

benim bizim araştırma ekibine falan sözüm yok...daha önce kırk defada söyledim .katılmadığım bir kaç husus var ama gayet başarılılar..

ama tartıılması gereken mesele şu: avrupalı ve brezilyalı araştırmacılar oyuncularını çok abartıyor..liverpolun arsenalin mancesterin alt yapılarına bir bak verdikleri değerler gerçek olsa 10 sene transfer yapmalarına gerek yok maşallah alt yapılarındaki adamların çoğu -9 -8 ....ama hersenede bir sürü oyuncu alıyorlar.

.ne hikmetse alt yapılarındaki -10 değerindekileride kiralamayı tercih ediyorlar..rossi gibi pique gibi..şimdi diyeceksinizki bunlar genç te pişmelerini bekliyorlar..hayır efendim hiçte değil...neden cristiano ronaldoyu 18 yaşında oynattılar o zaman fabregası niye pişsin diye göndermiyorlar...balon efendim balon .bir sürü oyuncuları -9 hatta -10 gerçekte dünyanın en iyi oyuncuları olacaklar..hadi canım ....kadrolarındaki adamlarda 150 pa nın altında adam yok sanki..özellikle bu sene uçmuşlarda uçmuşlar...

ya oyundaki brezilyalı gençlere bir bakalım maşallah ya...maşallah..biz bir ilhana batuhana -9 verirken kırk defa düşündük tartıştık...ama adamların maşallah notu bol hoca gibi davranıyorlar....

bende burada diyorumki... türksportal araştırmacıları olarak sizler ve sizlere elinden geldiğince fikirlerini sunan forum üyeleri olarak bizler bir hususu tarışalım..hemen yapalım veya hemen yapın demiyorum...önce bir tartışalım diyorum..bu iş nereye kadar böyle gidecek..belki bu yıl olmaz belki seneye belki sonraki seneye ama bir gözlemleyelim..bu adamlar eğer hersene heryeni oyunda her yamada bu şişirmelerne devam edeceklerse..bizim yaptığımız doğru olan ama inanınki bu doğrunun bir anlamı kalmıyor...

ben size bişey diyimmi...inanıyorum..ki b ir brezilyalı uğurun sevilladaki performansını 3 maç göstersin önümüzdeki sene onu 180 pa yapar bu brezilyalılar.....

ben açık ve son kez diyorumki..: biz doğruyu yapıyoruz..araştırma şeflerimiz bir oyuncuya puan verirken ince eleyip sık dokuyor..ve takdir ediyorum....

ama eğer bütün dünya bu kadar oyuncuları şişirirken biz bu yaptığımıza devam edelimmi...benim gönlüm istiyorki..keşke avrupalılarda keşke brezilyalılarda yola gelsede bizim gibi yapsa...

ama eğer böyle araştırmacılık yapmaya devam edeceklerse...bizim yaptığımız doğru malesef sadece kötü türk oyuncularla FM oynamaya devam etmemize sebep oluyor
    Abicim helal olsun ben de bunu diorum zaten... Lütfen bırakın Uğur'u Muğuru şunu halletmeye çalışalım el birliğiyle bu çok büyük bi sorun Belçika Hollanda gibi liglerin bile altındaymış gibi kalitesi TSL'nin oyunda oyuncu bazında...

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

uğur madem bu kadar iyiydi neden bu sezon kendini sevilla maçına bıraktı ya da neden bu sene süper lig artı şampiyonlar liginde toplam 3 asist yaptı.ya da neden wederson mu uğur mu tartışması yapıldı.adamı bir maçta robben yaptık yahu

abimin biri yazmış sevilla daki oyuncular dünyann en iyi sağ kanadı diye nasıl en iyi sağ kanat oluor ki adam gibi 1-2 sene sevillada istikrar yakalamış diye brezilya milli takımında maiconun yedeği olan daniel alves le ispanya milli takımında daha bir defa oynamamış jesus navas en iyi sağ kanat denilemez.yani bana çok saçma gelior.

uğur boralı sevilla maçında beğendim çok hızlıydı ancak teknik kapasitesinin sınırlı olduğunu düşünüyorum extra özel bir yetenekde göremedim.dribling özelliği en fazla 2 puan arttırılıp hız çevik hızlanmada max. 2 şer puan arttırma yapılır daha da yapılmaz diyorum.ama en çok fb araştırmacısı ABOOO(Cengiz abi)nin yorumunu merak ediyorum.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
    uğur madem bu kadar iyiydi neden bu sezon kendini sevilla maçına bıraktı ya da neden bu sene süper lig artı şampiyonlar liginde toplam 3 asist yaptı.ya da neden wederson mu uğur mu tartışması yapıldı.adamı bir maçta robben yaptık yahu

abimin biri yazmış sevilla daki oyuncular dünyann en iyi sağ kanadı diye nasıl en iyi sağ kanat oluor ki adam gibi 1-2 sene sevillada istikrar yakalamış diye brezilya milli takımında maiconun yedeği olan daniel alves le ispanya milli takımında daha bir defa oynamamış jesus navas en iyi sağ kanat denilemez.yani bana çok saçma gelior.

uğur boralı sevilla maçında beğendim çok hızlıydı ancak teknik kapasitesinin sınırlı olduğunu düşünüyorum extra özel bir yetenekde göremedim.dribling özelliği en fazla 2 puan arttırılıp hız çevik hızlanmada max. 2 şer puan arttırma yapılır daha da yapılmaz diyorum.ama en çok fb araştırmacısı ABOOO(Cengiz abi)nin yorumunu merak ediyorum.

Uğur'un tekniğinde farklılık yok, Carlos'tan hız nasıl kullanılır onu öğrenmiş, mental özellikleri böyle giderse değişikliğe gidebilir yalnız.FM 2009'da daha fazla detaya ineceğim, şimdiden not tutmaya başlıyorum.
    Last edited by Sekopej : 10.Mart.2008 at 23:43
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Han12 View Post
    Abicim helal olsun ben de bunu diorum zaten... Lütfen bırakın Uğur'u Muğuru şunu halletmeye çalışalım el birliğiyle bu çok büyük bi sorun Belçika Hollanda gibi liglerin bile altındaymış gibi kalitesi TSL'nin oyunda oyuncu bazında...
    Belcika ile Hollanda kalite farki var.

Turkiye ligindeki 18 takimin CA ortalamasi 120. Portekiz, Rusya ve Belcika ligleri ile benzer seviyede.

Hemen ustunde Arjantin, Hollanda var.

Onlarin ustunde Brezilya, Meksika var.

Onlarin ustunde Fransa, Almanya, Italya

En tepede Ingiltere ve Ispanya var.

Hollanda'yi bence pek kucuk gormeyin. Son 5 senede 3 defa takimlari Sampiyonlar Liginde ceyrek finale cikti. Yine son 5 senede UEFA kupasinda 3 defa takimlari ceyrek finale cikti.

Siralamada bence Turkiye acisindan hata yok. Ancak lig kaliteleri farklari biraz fazla yuksek.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Belcika ile Hollanda kalite farki var.

Turkiye ligindeki 18 takimin CA ortalamasi 120. Portekiz, Rusya ve Belcika ligleri ile benzer seviyede.

Hemen ustunde Arjantin, Hollanda var.

Onlarin ustunde Brezilya, Meksika var.

Onlarin ustunde Fransa, Almanya, Italya

En tepede Ingiltere ve Ispanya var.

Hollanda'yi bence pek kucuk gormeyin. Son 5 senede 3 defa takimlari Sampiyonlar Liginde ceyrek finale cikti. Yine son 5 senede UEFA kupasinda 3 defa takimlari ceyrek finale cikti.

Siralamada bence Turkiye acisindan hata yok. Ancak lig kaliteleri farklari biraz fazla yuksek.
    10 tane porsmouth manchester maçı olsa...9 unu manchester kazanır...porsmouth kazandığı tek maçı böyle bala alır...maçı izlediysen kaç top direkten döndü kaç kere pozisyona girdi forvetlerin kötü günde olması manchester kupadan elendi...keza barnsley-chelsea maçıda öyle...

ama fener...kalite farkı bir pek olmayan belçika ligi şampiyonunu her iki maçda da yendi...oyunda da bunu rahatlıkla görebiliriz...

keza rusya ligi şampiyonunuda iki maçtada üstün oynayarak dışarda berabere içerde yendi...her iki maçda da edunun ikram golleri ile gol bulmuşlardır...yine oyunda da bunu rahatlıkla görebiliriz...

kalite farkı olarak üstte yer alan hollanda ligi şampiyonunuda her iki maçda ezmiştir...deplasmandaki maçda eksik olmasına rağmen yine atak oynayan takımdı...oyunda bu olur mu bilemem olma ihtimali yüksek...

kalite farkı kat kat üstte olan italya ligi şampiyonuna sahayı dar etti...yine olsa yine yapar...ama bunu oyunda 10 kere yapsak 1 kere zor görürüz...verilmiş ca ve pa lardan dolayı...deplasmandaki maçı ise tamamen oyuncuların maça konsantre olmadıklarını ve san siro daki geçmişlerine bağlıyorum...

kalite farkı olarak en tepede olan ispanyanın son 3 yılına damga vurmuş ve son iki sezonun uefa şampiyonu ve oturmuş kadrosuyla bu sene şampiyonlar ligini alacak gözüyle bakılan bir takımı penaltılar sonucu elemiş bir takım...hadi ilk maç tesadüftü...ikinci maçda mı tesadüftü bea kardeşim...oyunda 10 kere değil 100 kere karşılaşsalar bir allahın kulu beni inandıramaz fenerin sevillayı elediğine...

aradaki ca farkı ne kadar anlamsız geliyor demi...daniel alves ne kadar aciz kaldı uğur karşısında gökhanda capel karşısında uğur kötü topçu capele göre gökhanda kötü topçu daniele göre...ne kadar tezat bir durum...

adamlar ligleri oynansın diye şişirdikçe şişiriyorlar oyuncularını...daniel alves mesela defansif özelliği kötü diyorsunuz...ama oyunu açıp bakın adam en iyi sağ bek oyundaki...hem ofansda hem defansda...

yani biz doğru yapıcas ca ları gerçekçi yapıcas diye türk takımlarını oynanmaz hale getiriyorsunuz...yaptığınız yanlış demiyorum yanlış anlamayın...ama konunun geldiği noktada anlatmak istediğimiz ca ların avrupalı topçulara göre dengesiz olması...

adamlar kendi ırkından milletinden diye 2-3 puan yukarıda veriyor puanlarını...bunun önüne geçemiyorsanız...yani herkez bunu yapıyorsa o zaman siz yanlış yapıyorsunuz demektir...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by shadowrefree View Post
    10 tane porsmouth manchester maçı olsa...9 unu manchester kazanır...porsmouth kazandığı tek maçı böyle bala alır...maçı izlediysen kaç top direkten döndü kaç kere pozisyona girdi forvetlerin kötü günde olması manchester kupadan elendi...keza barnsley-chelsea maçıda öyle...
    Yani daha az kaliteli takimlar, hem sanslari yagver giderse hem de biraz haddini bilerek oynarsa olmadik maclari kazanabiliyor. Mesela Istanbul'da 11 korner kullanip, gol atmayi basaramayan Inter gibi.

ama fener...kalite farkı bir pek olmayan belçika ligi şampiyonunu her iki maçda da yendi...oyunda da bunu rahatlıkla görebiliriz...
    Fenerbahce'nin en iyi 11 ortalamasi 143.72, Anderlecht'in 135.36 oyunda.

keza rusya ligi şampiyonunuda iki maçtada üstün oynayarak dışarda berabere içerde yendi...her iki maçda da edunun ikram golleri ile gol bulmuşlardır...yine oyunda da bunu rahatlıkla görebiliriz...
    Fenerbahce'nin en iyi 11 ortalamasi 143.72, CSKA Moskova'nin 140.81

Ozellikle ikinci macta CSKA'nin bir cok as oyuncusundan yoksun sahaya ciktigini da unutmamak lazim.

kalite farkı olarak üstte yer alan hollanda ligi şampiyonunuda her iki maçda ezmiştir...deplasmandaki maçda eksik olmasına rağmen yine atak oynayan takımdı...oyunda bu olur mu bilemem olma ihtimali yüksek...
    Fenerbahce'nin karsisina cikan PSV'nin ilk 11'inin CA olarak 145 seviyesinde oldugunu da unutmamak lazim. Ilk macta kaleye bir sut ceken ve topa sadece %44 hakim olan Fenerbahce nasil da PSV'yi ilk macta ezmis oluyor anlayamadim. Yoksa ben farkli mac mi izledim. Fenerbahce defansta pozisyon vermemek, rakibin kontra ataklarini yemememek icin variyle yoguyla defans yapti. Ikinci mactada benzer bir taktigi uyguladi Fenerbahce. Cunku Zico biliyor ki eger acilirsa Fenerbahce defansi rakibin etkili kontra ataklari karsisinda dagilacak. Defansi geride kurdu, duran top veya kontra atak ile rakibi devirmeyi denedi. Daha disiplinli, maclara daha konsantre olan takim da kazandi.

kalite farkı kat kat üstte olan italya ligi şampiyonuna sahayı dar etti...yine olsa yine yapar...ama bunu oyunda 10 kere yapsak 1 kere zor görürüz...verilmiş ca ve pa lardan dolayı...deplasmandaki maçı ise tamamen oyuncuların maça konsantre olmadıklarını ve san siro daki geçmişlerine bağlıyorum...
    Ben de Inter'in Istanbul'da yenmemesini ozellikle defansta eksik olan kadrolarina ve Fenerbahce'yi ciddiye almamalarina bagliyorum. Yaniliyorsun, tesaduf olan ilk macti, ikinci mac degil. Ayrica hangi oyuncularin San Siro'daki gecmisi? En son Milan'a yenilen 11'den sadece Alex ve Aurelio sahada idi.

kalite farkı olarak en tepede olan ispanyanın son 3 yılına damga vurmuş ve son iki sezonun uefa şampiyonu ve oturmuş kadrosuyla bu sene şampiyonlar ligini alacak gözüyle bakılan bir takımı penaltılar sonucu elemiş bir takım...hadi ilk maç tesadüftü...ikinci maçda mı tesadüftü bea kardeşim...oyunda 10 kere değil 100 kere karşılaşsalar bir allahın kulu beni inandıramaz fenerin sevillayı elediğine...
    Ikinci macta Fenerbahce galip mi geldi?

aradaki ca farkı ne kadar anlamsız geliyor demi...daniel alves ne kadar aciz kaldı uğur karşısında gökhanda capel karşısında uğur kötü topçu capele göre gökhanda kötü topçu daniele göre...ne kadar tezat bir durum...

adamlar ligleri oynansın diye şişirdikçe şişiriyorlar oyuncularını...daniel alves mesela defansif özelliği kötü diyorsunuz...ama oyunu açıp bakın adam en iyi sağ bek oyundaki...hem ofansda hem defansda...
    Bir iki oyuncunun abartili olmasi veya biraz zayif olmasi mi sorun?

yani biz doğru yapıcas ca ları gerçekçi yapıcas diye türk takımlarını oynanmaz hale getiriyorsunuz...yaptığınız yanlış demiyorum yanlış anlamayın...ama konunun geldiği noktada anlatmak istediğimiz ca ların avrupalı topçulara göre dengesiz olması...
    Oynanmaz hal mi? Peki ben nasil oluyor da kadroma sadece Martinez, Mehmet Yildiz ve Ozer'i katarak Galatasaray ile ikinci sezonda Sampiyonlar Liginde ceyrek final oynuyorum? Oyanamaz hali bu mu? Ilk 11'imin CA ortalamasi da 142. nasil oluyor da grubumdaki Barcelona ile deplasmanda berabere kalip, Istanbul'da 2-0 yeniyorum? Musait yakalarsaniz Zico'ya soruverin. Inter, PSV, Sevilla, CSKA maclarinda oyunculari standart taktikle sahaya mi surmus yoksa saatlerce kafa patlatip, rakibi inceleyip onlari yenmek icin taktik kurup, oyunculara tembihler edip mi basarili olmus?

Fenerbahce ile kolay kolay basarili olmak istiyorsaniz, oyuncular en azindan bir Sevilla kadar, bir Inter kadar olsun diyorsaniz zaten bu konusmayi ilerletmenin en ufak bir anlami yok.

adamlar kendi ırkından milletinden diye 2-3 puan yukarıda veriyor puanlarını...bunun önüne geçemiyorsanız...yani herkez bunu yapıyorsa o zaman siz yanlış yapıyorsunuz demektir...
    Vatandasi diye degil, bu konuda sizlerin yazdigi gibi magazinsel olarak oyuncu degerlendirildigi icin oluyor abartilar. Gary Nevilla 167 CA'li oluyor, bunu goren Ispanyol arastirmaci "aa o zaman Daniel Alves 180 olur" deyiveriyor. ancak aklinda bile degil Roberto Carlos'un 160 oldugu, veya su anda belki de en komple bek olan Zambrotta'nin 175 oldugu.

Biz olmasi gerektigi, mantikli seviyelerde yapmaya ugrasiriz. Sizler abartmak isterseniz editor'u kullanarak istediginiz gibi abartabilirsiniz. Baska ulkelerde hata gorursek de hic cekinmeden ben zaten yazarim.

Mesaj Yetkileri