Quote Originally Posted by shadowrefree View Post
10 tane porsmouth manchester maçı olsa...9 unu manchester kazanır...porsmouth kazandığı tek maçı böyle bala alır...maçı izlediysen kaç top direkten döndü kaç kere pozisyona girdi forvetlerin kötü günde olması manchester kupadan elendi...keza barnsley-chelsea maçıda öyle...
Yani daha az kaliteli takimlar, hem sanslari yagver giderse hem de biraz haddini bilerek oynarsa olmadik maclari kazanabiliyor. Mesela Istanbul'da 11 korner kullanip, gol atmayi basaramayan Inter gibi.

ama fener...kalite farkı bir pek olmayan belçika ligi şampiyonunu her iki maçda da yendi...oyunda da bunu rahatlıkla görebiliriz...
Fenerbahce'nin en iyi 11 ortalamasi 143.72, Anderlecht'in 135.36 oyunda.

keza rusya ligi şampiyonunuda iki maçtada üstün oynayarak dışarda berabere içerde yendi...her iki maçda da edunun ikram golleri ile gol bulmuşlardır...yine oyunda da bunu rahatlıkla görebiliriz...
Fenerbahce'nin en iyi 11 ortalamasi 143.72, CSKA Moskova'nin 140.81

Ozellikle ikinci macta CSKA'nin bir cok as oyuncusundan yoksun sahaya ciktigini da unutmamak lazim.

kalite farkı olarak üstte yer alan hollanda ligi şampiyonunuda her iki maçda ezmiştir...deplasmandaki maçda eksik olmasına rağmen yine atak oynayan takımdı...oyunda bu olur mu bilemem olma ihtimali yüksek...
Fenerbahce'nin karsisina cikan PSV'nin ilk 11'inin CA olarak 145 seviyesinde oldugunu da unutmamak lazim. Ilk macta kaleye bir sut ceken ve topa sadece %44 hakim olan Fenerbahce nasil da PSV'yi ilk macta ezmis oluyor anlayamadim. Yoksa ben farkli mac mi izledim. Fenerbahce defansta pozisyon vermemek, rakibin kontra ataklarini yemememek icin variyle yoguyla defans yapti. Ikinci mactada benzer bir taktigi uyguladi Fenerbahce. Cunku Zico biliyor ki eger acilirsa Fenerbahce defansi rakibin etkili kontra ataklari karsisinda dagilacak. Defansi geride kurdu, duran top veya kontra atak ile rakibi devirmeyi denedi. Daha disiplinli, maclara daha konsantre olan takim da kazandi.

kalite farkı kat kat üstte olan italya ligi şampiyonuna sahayı dar etti...yine olsa yine yapar...ama bunu oyunda 10 kere yapsak 1 kere zor görürüz...verilmiş ca ve pa lardan dolayı...deplasmandaki maçı ise tamamen oyuncuların maça konsantre olmadıklarını ve san siro daki geçmişlerine bağlıyorum...
Ben de Inter'in Istanbul'da yenmemesini ozellikle defansta eksik olan kadrolarina ve Fenerbahce'yi ciddiye almamalarina bagliyorum. Yaniliyorsun, tesaduf olan ilk macti, ikinci mac degil. Ayrica hangi oyuncularin San Siro'daki gecmisi? En son Milan'a yenilen 11'den sadece Alex ve Aurelio sahada idi.

kalite farkı olarak en tepede olan ispanyanın son 3 yılına damga vurmuş ve son iki sezonun uefa şampiyonu ve oturmuş kadrosuyla bu sene şampiyonlar ligini alacak gözüyle bakılan bir takımı penaltılar sonucu elemiş bir takım...hadi ilk maç tesadüftü...ikinci maçda mı tesadüftü bea kardeşim...oyunda 10 kere değil 100 kere karşılaşsalar bir allahın kulu beni inandıramaz fenerin sevillayı elediğine...
Ikinci macta Fenerbahce galip mi geldi?

aradaki ca farkı ne kadar anlamsız geliyor demi...daniel alves ne kadar aciz kaldı uğur karşısında gökhanda capel karşısında uğur kötü topçu capele göre gökhanda kötü topçu daniele göre...ne kadar tezat bir durum...

adamlar ligleri oynansın diye şişirdikçe şişiriyorlar oyuncularını...daniel alves mesela defansif özelliği kötü diyorsunuz...ama oyunu açıp bakın adam en iyi sağ bek oyundaki...hem ofansda hem defansda...
Bir iki oyuncunun abartili olmasi veya biraz zayif olmasi mi sorun?

yani biz doğru yapıcas ca ları gerçekçi yapıcas diye türk takımlarını oynanmaz hale getiriyorsunuz...yaptığınız yanlış demiyorum yanlış anlamayın...ama konunun geldiği noktada anlatmak istediğimiz ca ların avrupalı topçulara göre dengesiz olması...
Oynanmaz hal mi? Peki ben nasil oluyor da kadroma sadece Martinez, Mehmet Yildiz ve Ozer'i katarak Galatasaray ile ikinci sezonda Sampiyonlar Liginde ceyrek final oynuyorum? Oyanamaz hali bu mu? Ilk 11'imin CA ortalamasi da 142. nasil oluyor da grubumdaki Barcelona ile deplasmanda berabere kalip, Istanbul'da 2-0 yeniyorum? Musait yakalarsaniz Zico'ya soruverin. Inter, PSV, Sevilla, CSKA maclarinda oyunculari standart taktikle sahaya mi surmus yoksa saatlerce kafa patlatip, rakibi inceleyip onlari yenmek icin taktik kurup, oyunculara tembihler edip mi basarili olmus?

Fenerbahce ile kolay kolay basarili olmak istiyorsaniz, oyuncular en azindan bir Sevilla kadar, bir Inter kadar olsun diyorsaniz zaten bu konusmayi ilerletmenin en ufak bir anlami yok.

adamlar kendi ırkından milletinden diye 2-3 puan yukarıda veriyor puanlarını...bunun önüne geçemiyorsanız...yani herkez bunu yapıyorsa o zaman siz yanlış yapıyorsunuz demektir...
Vatandasi diye degil, bu konuda sizlerin yazdigi gibi magazinsel olarak oyuncu degerlendirildigi icin oluyor abartilar. Gary Nevilla 167 CA'li oluyor, bunu goren Ispanyol arastirmaci "aa o zaman Daniel Alves 180 olur" deyiveriyor. ancak aklinda bile degil Roberto Carlos'un 160 oldugu, veya su anda belki de en komple bek olan Zambrotta'nin 175 oldugu.

Biz olmasi gerektigi, mantikli seviyelerde yapmaya ugrasiriz. Sizler abartmak isterseniz editor'u kullanarak istediginiz gibi abartabilirsiniz. Baska ulkelerde hata gorursek de hic cekinmeden ben zaten yazarim.