Valla bu yapılanlar çok ayıp . Türkiye Ligi sınırları içinde çekişmeye,fanatikliğe tamam ama takımlarımızın yurt dışı maçlarında da bunu sürdürmek son derece yanlış. Fenerbahçe Chelsea'ye yenilse nolacak yani , diğer takımların taraftarlarının başı göğemi erecek ?
Fanatik gazetesindeki yorumlara bakarım senelerdir .Normal hayatta da görüyoruz zaten. Ne zaman bir Avrupa maçı olsa hep rakip takım desteklenir, Beşiktaş'sa Beşiktaş'ın Avrupa'daki kötü sonuçları,Fenerbahçe'nin maçı olduğu zaman Fenerbahçe'nin kötü sonuçları , Galatasaray'ın maçı olunca Galatasaray'ın Avrupa'daki kötü sonuçları malesef yıllardır dile getirilir. Bu bir eziklikten çok egodur , dalga geçerek laf sokarak kendini tatmin etmekten başka birşey değildir. Ama unutulan şey ise bu takımlar Türkiye Cumhuriyeti'nin takımları yani bizim takımlarımızın olduğudur. Türk'ün Türk'ten başka dostu olmadığı bir Dünya'da yaşarken gidip elin takımlarını karşılamak,desteklemek,formasını sırtına geçirmek acaba ne kazandırıyor bu düşüncedeki insanlara.Tabi bunları dile getirirken de samimi olmak gerekiyor. Sözde değil özde olmalı..
Bütün samimiyetimle söylüyorum şu ligde en sevmediğim takım Fenerbahçe'dir. Ne zaman takım tutmaya başladıysam küçüklüğümden beri Trabzonspor'un ezeli rakibi olarak Fenerbahçe'yi gördüğümden dolayı Fenerbahçe bana her zaman itici gelmiştir. Trabzon'da Fenerbahçe'nin bu kadar çok sevilmemesinin sebebide Lige çıktığımız ilk 15-20 senede hep onlarla çekiştiğimiz içindir. Ama bu çekişme,rekabet,taraftarlık Türkiye sınırları içinde kalmalıdır. Onun için Fenerbahçe'ye Chelsea önünde cani gönülden başarılar diliyorum. Umarım bu turu geçerler. Ayrıca bu başarı sadece Fenerbahçe camiasının değil bütün Türk halkının başarısı olarak görülmelidir.