Sevgili ÜYE,
Öncelikle Turksportal'ın işleyişi ile ilgili eleştirine cevap vereyim;
Bir üyenin yapmak istedikleri, bu sitede kısıtlı ve türkiye'de tek.Bir üye için en neşelisi, en güzeli, en mutlusu imzasını, bannerını, avatarını, profil resmini, yazı yazmasını sağlamaktır.Görüyorum -ki, bu siteye üye olan arkadaşlar bütün zorlukları yaşıyorlar.
Üye siteye üye olurken, mesaj atabileceği, resimler koyabileceği, fazlasıyla imza yazabileceği, dosya indirebileceği bir yer ister.Buda site kurucuları için çok önemlidir.Yaşıyoruz -ki, burada bir üye için şartlarını ''ne kadar zorlarsak o kadar iyi'' düşüncesiyle yol kat edilmeye çalışılıyor
1- Bu siteye üye olanlardan TC Kimlik ve Adı-Soyadını alıp Yazar grubuna geçirmemiz siteye olan yazı gönderme paylaşımını etkilemesi doğrudur. Fakat bir sebebi vardır.
Bugün bir youtube, google grupları, geocities gibi siteler Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri tarafından kapatılmaktadır. Göstermektedir ki internette istediğimizi yapmakta özgür değiliz. Turksportal'a verdiğimiz emekle bir üyenin gelip burada cumhurbaşkanı, başbakan veya Ulu önderimiz Atatürk'e bu sayfalardan saydırıp bir şekilde bunun sitemizi etkilemesi söz konusudur. TC Kimlik numaranız ile zaten o mesajı yazdığınızda herşeyin sorumlusu siz olursunuz. Diğer bir yön bu sitede bir üyenin anasına bacısına küfür eden tiplerin gelip tekrar farklı bir üyelik yaparak hiç birşey olmamışcasına burada dolaşmalarını engellemektir.
Bunlar dışında üye olmakta yaşanan sıkıntılar, üyelerimize aktivasyon maillerinin gitmemesi yoğun olan mail sunucu problemlerimizdendir. Bunuda geliştirmek için yatırıma ihtiyacımız vardır.
Yazar grubu başvuruları ekibimiz tarafından ince ayrıntılar geçirilip yapılmaktadır. İstersek hiç yazar bile almayabiliriz sonuçta eksisozluk sitesi bile yazar alımı yaparken ince eliyor. Bu örnekler mevcut.
İmza yazma, imzaya resim koyma, avatar koyma gibi FORUM özellikleri herkese bilhakis açmıyoruz kendi tercihimiz buna bir sürü sebep bulabiliriz. Görüntü kirliliğinden, her üyeye avatar verilerek harcanan bandwith trafiğine kadar. He Kulüp üyesi sistemine üye olup bunun hakkını almak isteyen kişilere FORUM özelliklerinin yanında zaten bir sürü imkan tanıyoruz. İnsanlar kendi cebinden birşeyler çıkacağını düşündüğü zaman nedense kartal kesiliyor ama malesef bu hizmetlerin bir maliyetinin olduğunu bazılarının cebinden para çıktığını ve onlara bedava hizmet sunulduğu zaman kuzu oluyor!. Bunları bedava sağlayan sitelerin durumunu görüyoruz. Her adım başı gereksiz reklamlar, imzalar ve reklamlar arasında üyelerin mesajında ne yazdığını aramak veya bir linki görmek için bile üye olma zorunluluğu... ******* sitesi örnek verilebilir.
Tüm üyelerimiz dosyalarımızı indirecek, Kulüp Turksportal'a katılan üyelerimiz ekstra imkanlardan yararlanacak bunları okuyun. Sadece Avatar, İmza kullanmak gibi FORUM özellikleri demiyoruz. Biz bir FORUM sitesi değiliz. Yakında sitemiz açılıyor o zaman işte bazı farklıların olduğunu göreceksiniz. Bir çok o verilen sitelerde olmayan özellikleri görünce ne diyeceksiniz çok merak ediyorum. ADı üzerinde BETA diyorum. Hani site üyesine sitesinin isminde mail veriyor? Üye olan arkadaşlar ile görüştüm hgayet memnunlar üstelik MSN adresi bile kuruyorlar. Ben diyorum ki onlara kendilerine özel web sayfası bile vereceğim isimleri.turksportal.org diye? Hani sitede var bu özellik.. Bir çok servis var bunlarla alakalı gidip oradanda açabilirler ama onlar bizi tercih edip bizi destekliyorlarsa bizde onları en güzel şekilde mutlu etmek isteriz. Amacımız bu işten kar elde etmek değil. Siz bizi desteklersiniz bizde size hizmet veririz. Bu site sadece FORUM'dan ibaret değildir. Yeni sistemimizde Kariyer Hikayelerinden tutun, kendinize özel video listelerinize kadar bir çok imkan size sunulacak. TSI PUan ile level imkanı, gruplar kurma gibi bir çok özellik. Türkiyede ki tüm okulların olduğu gruplarda aynı okulda okuduğunuz ve FM sever diğer arkadaşlarınızla tanışabileceğiniz bir platform diyorum...Bunları üye zorlarken, birde üstüne ''kulüp türksportal'' çıkıyor.Verdiği imkanlar bakalım.Avatar koymak, resim koymak, dosya indirmek, imza yazmak, vs. sayamadığım ve birçok sitede bunların her üyeye verilen imkanlar..
''Türksportal'' bir sivil toplum örgütümüdür?''Türksportal'' bir yardım kuruluşumudur? -ki bunlar için para kazanmaya kalksın.
Benim bildiğim, benim üye olduğum site, sadece bir oyunun türkiye resmi sitesidir.Bunları oyunun resmi sitesi dahi yapmıyorken, yapsa bile bizim için önemli değil.Biz o oyununun araştırmasını bu sitelerde yapamıyorsak ne işimiz var bu sitelerde..
Yenilenmeye(!) çalışmanız, aslında tamamen geriye gitmenize neden olmaktadır.
Bu özeleştiriyi tüm üyeler adına yaptığımı, bütün site kurucularının, adminlerinin dikkate almasını rica ederim..
Konunun kaybolmamasını, bizzat üyelere açık ve yorum yapılmasını arz ederim..
He bu hizmet Kulüp üyelerine özeldir. Çünkü bunun bir programlama, sunucu maliyeti vardır. Kalkıp bunu eleştirirseniz bizede verin diye Hooppp! dur bi derim çok rahat. Çünkü artık bu işi amatör olarak değil profesyonel olarak yapıyoruz. Kazandığımız 1 kuruşun bile vergisini devlete ödeyeceğiz.
Bu yenileme aşamaları bir nokta. Ve bizi geriye değil ileriye taşıyacak. Çünkü gerçek FM oyuncusuna hizmet vereceğiz. Hatayı boyunca hiç desteklememiş siteye yılda 1 kez girip bir dosya indirip bir daha seneye uğrayan bir kişiye değil, bu siteye her gününü saatlerini dakikalarını ayırmış insanlar ile muhattap olma istiyoruz. üye sayımız 160binlere ulaştığında oluşan sıkıntılardan 40bin üyeyi neden sildim? Başka siteler böyle mi yapar. Bazıları üye sayısı artsın diye uğraşırken hayatında 40bin üyeyi bile görmeyen siteler bu hizmetleri size sunarken ben bu kadar üyeyi nasıl sildim. Al bu üye silişinden sonra rakamlar yine 160binlere dayandı.
Türkçe FM konusunda ise kimse bize laf söyleyemez. Bu işi Türkiye'de sadece biz yapıyorsak bekleyeceksiniz. Başka rakip çıksın daha erken çıkartsın? Ama bu zamana kadar böyle bir site çıktımı ? Çıktıı.. .Çıktıı... Ama ne tesadüf ki çıkardıkları Yamanın altında yazan imza belliydi TURKSPORTAL... Biz bu zamana kadar bu çalışmaları hep bedava dağıttık bedava dağıtmayada devam edeceğiz. O yüzden işimizden gücümüzden zamanımızdan çalıp otıurup binlerce cümleyi çeviriyorsak.. Kız arkadaşıyla dışarda gezip tozup sonra evine gelip Turksportal.net'i tıklayıp ulan halen FM Türkçeyi çıkartmadınız mı ulan diye bize söven tipler dahada bekleyecek!.