Lincolnün denge 7 olmalı bencesakatlık eğilimide bayağı artmalı gibi..
Lincolnün denge 7 olmalı bencesakatlık eğilimide bayağı artmalı gibi..
o fenerbahçe maçındaki kornerin ordaki top saklamasında güçde etkili ancak ancak.dayanıklılık daha ön planda gibi.
denge si evet 7 falan olur adam sarhoş gibi yürüo,savruluyor bazensakatlık eğilimini bilemicem çünkü lincolne aşırı şekilde sert müdaheleler var sakatlanmaması anormal olurdu.fazla değişmemeli bence.adamın bacakları morarmış şekilde fotoları var kendiliğinden olmadı onlar.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
normal dayanıklılığına bir şey diyemem ama o pozisyonda iyi dayandı![]()
Last edited by Lionel Andres Messi : 12.Mayıs.2008 at 21:05 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
haklısın...bir anda lincolnü 24-25 yaşında sanıverdim heralde.
çetin güngör sanırsam, pafta izleme fırsatı buldum sağbekte rakibi iyi ekarte edip oyunu açma özelliği var.ama yeterli bir bilgim yok.erhanda devamlılık var gibi her nekadar yeteneği sınırlı olsada.semih erdem uzaktan yakından çok iyi görebilme yetenğine sahip.mehmet düz ü söylemeye gerek yok zaten fırsatcı biri.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
semih erdem in şutları iyi demek istedim orda.
Last edited by Lionel Andres Messi : 12.Mayıs.2008 at 21:28 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Su anda Mehmet Duz haricinde bahsetigin oyuncular profesyonel sozlesmeleri olmadigi icin oyuna ekleniceklerini sanmiyorum ama Semih Erdem gelecek sezon icin sozlesme imzalanmasini bekledigim bi oyuncu zaten imzalar imzalamaz Omer abi ekler onu.
Bence Lincolnün ikili mücadelerde sürekli yerde olması hakemi yanıltmaya yönelik hareket şu anki balance gayet uygun.Bravery düşürülebilir.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bence dayanıklılık Mehmet Topalın son dakikada orta sahadan koşarak müdahele ettiği bir top var.Ceza sahasına kadar öyle bir depar attı ki.Bence dayanıklılık odur tabi çok bilgili değilim ama tahminen öyledir.Orda top saklaması balance ve strength olduğunu düşünüyorum.
Last edited by Her026 : 12.Mayıs.2008 at 22:25 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Tamam da biz Lincoln'u sadece bi sene izledik. Bu seneyi talihsiz sakatliklar ve bi takim baska nedenler beklenen form duzeyine ulasmasini engelledi. Bu durumda bizim en az bi sezon daha izelememiz gerekir Lincoln'un kariyerinin zirvesinde olup olmadigini anlayabilmek icin. Bu sene gercekten Lincoln'u dogru duzgun degerlendirme firsatimizin oldugunu pek dusunmuyorum. Eger Lincoln bu sene daha fazla mac oynayabilmis olsa belki derdim ama daha gelmeden onceki sene Bundesliga'nin sampiyonluga oynayan en iddiali takimlarindan birisinin en onemli ismiydi Lincoln, bunu da unutmamaliyiz ve bu takim hala Lincoln'un yeri doldurabilmis degil.
Peki 153 CA sahibi olan Alex'in 165 PA yani 12 CA'lik gelisme gosterebilicegini dusunuyormusunuz? Kendisi Lincoln'dan 2 yas buyuk 31 yasina giricek bu Eylul. Ya da Roberto Carlos'un bu sene 160 CA'lik performans gosterdi mi acaba PA'de 190 ama tabi bu yasta zaten gelisme gostermez. Lincoln belki Carlos gibi dunya capinda marka bi isim degil ama kendi capinda gerek Sampiyonlar Ligi olsun gerek Avrupa'nin en iyi 4. liginde olsun kendisini bir cok kez fazlasi ile kanitlamis bir oyuncu.
Alex icin kariyerinin zirvesindeyken 169 civarlarinda bir yerdeydi varsayimini yaptik. Alex su anda 31 yasinda ve zirveyi geceli yaklasik 3-4 sene oldu.
Lincoln ise bize 161 CA olarak geldi ve zirve olarak tanimlayabilecegimiz bir yerde geldi. PA'sinin da bu rakama yakin olmasi gerekir.
Oyun acisindan bakarsak, zaten 28 yasina gelmis bir ofansif orta saha oyuncusunun gelisimi duruyor ve dususe geciyor. Hem Lincoln hem de Alex icin verdigimiz PA'nin tek etkisi, Brezilya'da yaratilacak newgen'lere olabilir sadece.
Ardaya sağ bek competent eklenmesi gerekmiyor mu? Uzun süre o mevkiide görev yapmış.
arda turan hiç sağ bek olurmu yaw ersunun kafası çalışmıyorsa bizimdemi çalışmaması gerekiyor hakan şükür 5-10 maç birisi stoper oynatsa hakana hemen 10 -15 stopermi vereceğiz
yanlış anlama sana karşı yazmıyorum bu yazıyı eskişehirli kardeşim birden ersun aklıma geldi sinirlendim![]()
Fikirlerim burada
Zamanında akıllı bir teknik direktör Ertuğrul'dan DM yaratmıştı![]()
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Bazi taraftar sitelerinde guvenilir kisilere gore gelecek sezon Semih Kaya'nin A takima yukseltilicegi konusuluyor. Her ne kadar son 2-3 aydir sakat olsa da ve bu son U-17 EC'de forma giyememis olsa da kendisi hic kuskusuz kendi yas grubunun mevkiisindeki en iyi isim. A takim'da olmasa bile gelecek sezon paf liginin en iyi isimlerinden olucaktir sadece mevkiisi icin degil. Bence A takima cikarilirsa 85-90 civari CA hak eder, PA olarak da -8 almasi bi sakinca olmaz herhalde cunku yasi daha henuz 17 ve bu genc yasta bi defans oyuncusu olarak cok buyuk basari olur.
Ozellikleri konusunda pek bir sey yapamayacagim ancak izledigim Emrah'dan CA olarak biraz daha iyi yapmayi dusunuyorum.
Ayrica gelecek sene PAF ligi U19 ligi olarak degisecegi icin zaten bir cok PAF oyuncusunun kendilerine yer bulmasi gerekecek.
3. Lig'de oynamak icin 24 yas sinirlamasi geldigi icin de bu oyuncularin bir kismi 3. Lig'e kiralanacaktir.
Beylerbeyi'nin de 2. Lig'e cikmasi yine bir cok oyuncu icin deneyim kazanma yeri olarak kullanilacagini saniyorum. Ozellikle PAF ligi statusunun degismesi ve Beylerbeyi'nin 2. Lig'e cikmasi bu acidan iyi oldu Galatasaray icin.
Bu statu degisikligi oyuna yansitilicak mi? Sanirim U-20 ve U-18 kaldirip yerine U-19 gecicek? Ya peki bi alt kategori de oyunda olucak mi yoksa sadece U-19 mu? Umraim bi sorun yasanmaz.
Tabi bi cok Paf oyuncusu A takimda yer bulamazsa kiralanicaktir ama Semih daha henuz 17 yasinda olarak yani paf liginde hala 2 sene daha mucadele etme hakkina sahib olarak A takima alinmasi oldukca iyi bi sinyaldir bence ha tabi A takimda olsa da 18'e giremedigi haftalar eminim paf liginde form tutmasi icin oynamaya devam eder zaten.
Peki bi oyuncular icin PA olarak ne dusunuyorsunuz yerli defans oyuncusu icin vericeginiz en yuksek PA hala -7 mi?
Emrah icin CA ne dusunuyorsunuz mesela? Baktim Bursaspor arastirmasinda Coskun, Muhammet Demir'e 83 CA vermis ki bu oyuncu takimda yedekti hatda yanilmiyorsam sadece 1-2 mac oynadi turnuva boyunca. Bu durumda Emre Colak gibi en onemli mac olan son macta tum mac boyunca saha da olan ve baslamadigi maclarda da ikinci yari hep dahil olan bu oyuncuya kac CA verilicek veya sakat olmasaydi takimda ilk onbir oyunucak olan ve buyuk olasilikla Gokhan Tore ve Batuhan Karadeniz ile birlikte takimin en onemli isimlerinden biri olucak olan Cem Sultan'a?
Bu turnuavadan sonra sunu dusunuyorum ki Batuhan Karadeniz'e -9 PA verilcekse Cem Sultan'a da verilmeli ya da Batuhan Karadeniz simdilik -8 PA'ye geri cekilmeli cunku bu oyuncu yasitlarina gore olan ustun fizigi ve bu sene Besiktas A takiminda zaman zaman forma giymis olmasindan baska pek bi artisi yok ve mentalite olarak da cok yanlis yollarda. Bu sartlarda bence su U-17 takiminda -9 PA hakedicek tek oyuncu Gokhan Tore'dir ki kendisi daha henuz 16 yasinda yani bu oyunculardan 1 yas kucuk ki bu yas kategorilerinde 1 yil cok sey degistirebilir. Mesela Batuhan'a 100 CA verilmis bu durumda Gokhan Tore'ye acaba kac CA verilir ki yanilmiyorsan bu oyuncu daha henuz Bayer Leverkusen II icin bile forma giymemistir. Dusunun gecen sene 17 yasinda Koln II'de forma giyen ve Alman gencler liginde gol krali olan Taner Yalcin'a 72 CA verilmisti Alman arastirmacisi tarafindan PA'de -8.
Bu durumda Alman arastirmacilarin genc oyuncularimiza verdikleri CA ve PA'ler ayni zamanda verdikleri ozellikler bence yakindan takip edilmeli ve burada verilen degerlere esit olmali. Almanya'da yetisen bi cok oyuncumuz yurdurumuzda yetisenlerden bi cok acidan onde oluyorlar ozellikle profesyonellik ve mentalite acisindan. Bu durumda Almanya'da gelecek vaad eden oyuncularimizi gelecek acisindan genelde daha parlak oluyorlar.
Biliyorum Alman arastirmacilar Turk oyunculara mumkun oldukca yuksek degerler vermemeye calisiyorlar bakiniz onlari secmis Mesut Ozil icin bile yeni yeni yuksek degerler veriyorlar dusunuyorlar. Nuri Sahin icin Hollanda arastirmacisi israrla -8 PA diyor. Mesela Tunay Torun var Hamburg'de onlar icin cok onemli bi yetenek her firsatda belirtiyorlar ama Alman arastirmacilar daha bu oyuncularin bir cogunu oyuna bile eklememisler. Bu son turnuvada Gokhan Tore ne ise Tunay Torun da karadeniz oyunlarinda o olmustu bu U-17 icin ozellikle ustun fizigi dikkat ceken bi oyuncu onu birak ne Gokhan ne Tunay eklendi solenmesine ragmen. Ceyhun Gulselam A milli oldu Trabzonspor'a transfer oldu o kadar yazdik soledik ama eklenmedi oyuna. Evet su anda onlarinda arastirma ekibi bi degisime ugradi yeni bi baslangic oldu onlar icin de ama genede yakindan takip edilmeliler cunku kotu bi Alman arastirmasi ozellikle Turk-Alman oyunculari acisindan kotu bi Turk DB demektir oyunun bizler acisindan gercekciligini oldurur.
Alman arastirmacilar su anda degisim icerisinde. Gecmiste yapilanlar pek bir ornek olamiyor su an icin maalesef.
Genc oyuncularin CA'lari icin mantikli degismeler de yapildi.
Ozellikle bu yaz doneminde genc oyunculari degerlendirmek icin biraz daha ciddi kriterler belirledik ve bunlara uymaya calisiyoruz.
Su anda hemen hemen butun TSL ve 1. Lig oyuncularinin CA/PA'lari belirlenmis durumda ve analiz etme asamasindayiz.
U19 ligi statusu su anda henuz tam olarak TFF tarafindan yayinlanmadi bildigim kadari ile. Statu yayinlaninca, saglikli bilgi sahibi olunca oyunda bunlarin yansitilmasi icin SI'a bildirilecek.
Ancak daha buyuk oncelik su anda TFF 1. Lig icin getirilen yabanci kurali ve TFF 2. Lig'in yeniden duzenlenecek olmasi cunku bunlardaki degisiklikler kodalama acisindan daha cok zaman alacak degisiklikler.
Aydin Yilmaz hakkinda ne dusunuyorsunuz acaba? Bence CA 115 PA ise 155-160 arasi olabilir. Gelecek sene buyuk bi patlama yapmasi yuksek bi olasilik.
bence 160 verilmez.150 verilirse iyidir.aydın malesef 2 sene önceki kaldığı yerden devam etmiyor.
160 verilecekse önceki seride -9 verilmeliydi.
Mehmet Topal ca ve pa ları nasıl olacak bunun hakkında bilgi var mı ?? Ben bariz artış bekliyorum..
artık nasıl anlamak istersen.
bence 115 c.a. 150 p.a. yeterli diye düşünüyorum bu değerler verilirmi emin bile değilim.
150 yide küçümseme onur.ardanın şu anki yaptıkları 136 c.a. ediyorsa her ne kadar bir sonraki seride gelişecek olsada.150 p.a. ardanın şuan daki değerinin daha da fazlasına çıkacak demektir 150. iyi bir rakam.ki bunun garantiside yok.1 maçta iyi oynamış olabilir seneye patlamada yapabilir ancak aşırıya kaçmamk gerekir.