-
fenerbahçe ile oynadığım dönemde 140 PA lı vederson 22 asistle rekor kırarken 180 PA lı diego tüm sezon 4 asist yapabilmişti.
ikisinede aynı özeni gösterdim hatta diegonun üstüne titremiştim..
bunu şundan söylüyorum..
aslında kağıt üzerinde yazan PA değil oyuncunun takımda ne kadar bu potansiyelini gösterdiği daha doğrusu gösterebildiğide çok önemli,,
aydın da ardada değişik akımlarla kadromda bulundurduğum oyuncular oldular ama özellikle arda için 2 sezon inatla oynatmama rağmen bir türlü olmadı maçlarda 8-9 gibi puanlarla oynayamadı ...tüm takım 7 hatta kimi 8 ama arda 6 yla oynadı..
üstelik buna bir kerede değil bir kaç defa başıma geldi...
ayrıca bir başka takımla da süper ligde yer alırken ardanın hiç yılın oyuncusu olduğunu ve süper maçlar çıkardığını göremedim..
ben arda içinde aydın için de PA tartışmasına girmeyeceğim..Türkiye ligi için 150 pa ve üstü değer verilen her oyuncu çok önemlli bir oyuncudur benim için
ama eğer yukarıda yazdıklarım sadece benim başıma gelen tesadüfler zinciri değilse....
gerekirse arda da aydın da 150 olsun ama oyuna katılmaları yeni takıma uyumları ve consistennsyleri yani CA larını sahaya yansıtabilme hünerleri biraz daha fazla olsun...
şimdi vederson 140 Pa sıyla senede 22 asist yapıyor ama ondan 40 puan daha fazla PA lı diego onun yarı performansını gösteremiyorsa...demekki önemli olan sadece profillerde ki veya editördeki değerleri değil saha içerisine bu değerleri ne kadar yansıtabildiğidir..
çünkü ben kağıt üzerinde ki değerlere değil...oyuncunun maç içerisindeki yaptıklarını kendime birinci referans olarak alırım...
Mesaj Yetkileri