Toplananlar kadar, 12 yasindan beri Galatasaray'da oynayan oyuncular var.
Sadece toplamak da yeterli degil. Egitmezsen bir yas grubundan bir sonrakine bile atlama yapamaz oyuncu.
Bir Einstein veya bir Bill Gates okumadan buyuk isler basardilar ama bunu herkez yapamaz. Bir Harvard kacagi Bill Gates icin, yuzlerce Harvard Mezunu cok onemli yerlere gelmis kisiler var sonucta. Kendi kendine yukseldi diyerek hayal goruyorsun cunku oyuncularin bu kadar basibos birakilmadigini gayet iyi biliyoruz.
Gurhan, Olcan, Semih hatta niceleri yas gruplarinin en iyi oyunculari arasinda degilmiydi? Kendi kendine gelismesine birakirsan tabii gelismez. Ben de onu soylemeye calisiyorum. Olcan'in, Gurhan'in neden patlama yapamadigini, Semih'in patlama yapmasinin neden bu kadar gec oldugunu anlatmaya calisiyorum.Fenerbahçe genç oyuncu transferinde beceriksiz oldu ise, bu Galatasaray'ı daha iyi yapar mı?
Nasil yani? Her cikan oyuncu teknik olacak diye bir kaide yok. Iyi bir gorev adami da yetistirmek gerekli, iyi bir stoper de yetistirmek gerekli. Lig Galatasaray alt yapisinda en azindan bir sure oynamis oyuncu ile dolu. Hemen hemen her takimda bir veya iki oyuncu var Galatasaray'dan yolu gecmis. Super Lig ve 1. Lig oyuncularinin TFF'den gecmislerine bakinca goruyorsun. Manchester United dunyanin en iyi alt yapilarindan birisi kabul ediliyor. Onlar son 10 senede kac kisi cikartmis alt yapidan A takima? Tabii onlarin kriteri farkli ama peki Man Utd'dan cikip premier lig'de oynayan kac oyuncu var?Ömer abi, Arda ve Emre dışında 10 senede başka oyuncu çıkmıyor ise o altyapıya iyi diyemem.
Yine hayal goruyorsun Cengiz. Ucurum olmamasi icin, iki takimin da ayni seviyede yatirim yapmasi gerekli. Iki takim da ayni seviyede yatirim yapiyorsa, neden Galatasaray alt yapisindan yolu gecmis bir cok oyuncu Super Lig ve 1. Lig'de oynuyor ve Fenerbahce'den cikmis oyuncularin cogu 2. Lig ve 3. Lig'de?Ajax'ın 10'da 1'i bile başarılı sayılamaz bu konuda Galatasaray.
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında altyapıda uçurum da yok bence..
Mustafa ile bunun istatistigini cikartmayi dusunduk. Zaman olursa da yapariz. Hangi ligde kac tane, hangi alt yapidan cikmis oyuncu var hesabi gercekten hepinizi sasirtacaktir farkin buyuklugu konusunda.