1 ile 30 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Öncelikle GS'li arkadaşların gs alt yapısını bilmesi normal ama onlar bilmediği için bir Fenerbahçe alt yapısı yok değil. Yani size şöyle geliyor aa bizde şu şu şu şu var fenerde kim var? e bilmiyorsun ve izlemiyorsun ki.. nerden duyasın.. Fenerli arkadaşlarımın çoğu gsnin alt yapısındaki adamları hiç bilmez normal birşeydir bu.

@Ömer abi ben bu alt yapı konusunda sana katılmıyorum. Tesis olarak alt yapı konusunda gsden üstünüz bana kalırsa. Ayrıca gs hemen her u16-17 oynayan adamı kadrosuna katıyor ve biraz elinde tutup tekrar yolluyor. Sadece iyilerini seçiyor. Zaten çocuk futbola başlamış 8 yaşında aradan geçmiş 7-8 yıl sonra under milli olmuş gs almış. Bu da iyi birşey ama o kadarda abartmamak gerek. Şu an 3 büyüklerin tamamı aynı kamp ve alt yapı sisteminde ilerliyor gibi. Bjk biraz ayrılsa da Fenerbahçe ve Galatasaray şu an resmen bu konuda birer avcı rolündeler. Gs'nin avantajı milli takımlarda galatasaraylı antrenör sayısının çok oluşu.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by EreN View Post
    @Ömer abi ben bu alt yapı konusunda sana katılmıyorum. Tesis olarak alt yapı konusunda gsden üstünüz bana kalırsa. Ayrıca gs hemen her u16-17 oynayan adamı kadrosuna katıyor ve biraz elinde tutup tekrar yolluyor. Sadece iyilerini seçiyor. Zaten çocuk futbola başlamış 8 yaşında aradan geçmiş 7-8 yıl sonra under milli olmuş gs almış. Bu da iyi birşey ama o kadarda abartmamak gerek. Şu an 3 büyüklerin tamamı aynı kamp ve alt yapı sisteminde ilerliyor gibi. Bjk biraz ayrılsa da Fenerbahçe ve Galatasaray şu an resmen bu konuda birer avcı rolündeler. Gs'nin avantajı milli takımlarda galatasaraylı antrenör sayısının çok oluşu.
    Alt yapidan cikmis oyuncu, 8 yasindan beri ayni takimda olacak diye bir kaide yok. 14-15 yasinda gelsin ama 3-4-5 yil egitim alsin. Ayrica alt yapi kadrolarina bakarsan, 15-16-17 yaslarinda alinmis oyuncu, her yil 2-3 taneyi gecmez.

Su anda profesyonel olan Anil, Arda, Aydin, Cafercan, Cem Sultan, Cihan Can, Cagri Yarkin, Efecan, Emrah Yollu, Emre Colak, Eray, Erhan Senturk, Erkan Ferin, Ersel, Gokhan Ozturk, Halil Ibrahim Yuksel, Halim Kurtulus, Harun Temur, Ilker Cihan, Soner Cihan, Irfan Basaran, Mehmet Duz, Mehmet Guven, Murat Akca, Mulayim Erdem, Ozgurcan Ozcan, Orkun Usak, Firat, Serdar Kesci, Ugur Akdemir, Ugur Demirok, Ugur Erdogan, Ugur Ucar, Volkan Bekci 14 yasinda veya daha genc Galatasaray'da oynamaya baslayan oyuncular.

Halil Ibrahim Kir, Oguz Sabankay, Okan Kanarya, Sabri, Semih Kaya, Tuncay Onal, Zafer Sakar 15 yasinda veya daha sonra Galatasaray'da oynamaya baslayan oyuncular.

Yani 14 yasindan once gelip, profesyonel olan 34 oyuncu var. 15 yasinda veya daha sonra gelip profesyonel olan 7 oyuncu var.

Senelerdir Galatasaray Avrupa'da alt yapi konferanslarina katilan/cagirilan tek kulup Turkiye'den. Genc oyunculari iyi sectigi icin cagirilmiyor bu konferanslara. Egitim yaptigi icin cagiriliyor. Kendine ait hazirlanan, her yil oyuncularin belirli ozelliklerini gelistirmek uzere yaratilmis antrenman programlari uygulaniyor. Arda'nin cikmasi bu alt yapidan size gore tesaduf, alt yapida calisanlara, egitenlere gore yillardir verilen emeklerin mukafaati.

Milli takimlarda Galatasarayli antrenor sayisi daha fazla da degil ayrica. Bunun hesabini bir sure once yapmistik. Cogunluk eski Trabzonsporlu oyuncularda. Hatta 2 sene once genc milli takimlarda eski Fenerbahceli antrenor sayisi, eski Galatasaray'li antrenor sayisindan fazla idi. Ayrica zaten buyuk oranda cogunlukta olan 14 yasindan once Galatasaray'a gelen oyuncular nasil oluyor da milli takima cagirildiktan sonra Galatasaray tarafindan transfer ediliyor?

Tesis konusuna gelince. 3 buyukler asagi yukari ayni seviye tesislere sahip. Chelsea, Man Utd gibi kuluplerle karsilastirildiginda ise amator kume antrenman tesisleri gibi kaliyor bizim takimlarimizin tesisleri.

Son olarak da yuzlerce yildir egitim veren bir kurumun uzantisi olan Galatasaray Spor Kulubunun, genc oyunculara egitim yapmamasi, sansa yetenekli oyuncularin takima cikmasi ve oynamasi anlatabileceginiz en buyuk masaldir. Bu konuda cok ciddiyim. Fenerbahce'yi kucuk de gormuyorum. Ama bu isi yapmak isteyen, bunun icin zaman, efor ve para harcayan bir kulup ile, bu isi mecbur oldugu icin yalandan yapan bir kulubun ayni seviyede oldugunu soylemek, 52,000 kisilik stat yaptirmis olan ve cok seyirci ceken takim ile 25,000 kisilik eski statta oynayan takimin asagi yukari ayni geliri kazandigini soylemekten pek farkli bir sey degil.
    Last edited by perpetua : 14.Haziran.2008 at 17:03

Mesaj Yetkileri