1 ile 30 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kotu teknik ozelliklere sahip demedim. Cok ustun teknik ozelliklere sahip degil Semih. Bu da gercek. .
    Katılıyorum.

Semih'ten Villa gibi topla dripling yapmasini bekleyemezsin.
    Semih'ten Villa gibi iyi top kontrolu ile rakibin ustune gitmesini bekleyemezsin.
    .
    ewet bunada katılıyorum. Villadanda semih kadar iyi pozisyon almasını beklemem (off the ball)

Euro 2008'de gollerine bakalim.

1. Isvicre: Nihat'tan cok guzel bir orta, Semih topun gidecegi yeri iyi tahmin edip hareketleniyor.
    Top ile kafasini bulusturuyor ama kafa vurusu cok iyi degil. Kalecinin eline carparak iceriye giriyor. .
    tekrar izlemeni tavsiye ederim semih te top ta bir yöne hareketleniyorlar ve semih topa ulaşabilmek için koşuyor. o pozisyonda başka bir vuruş bekleyemezsiniz. Başka bir vuruş denese top tribünlere gider yani havalanır. Mesela hakan şükürün 2 sene önceki olaylı maçta attığı kafa golü gibi bir vuruş bekleyemezsiniz. vuracağı en iyi şekilde vurdu semih ki kafa vurmayı çok iyi biliyor bence. ki bu gol herşeyden evvel yine off the ball golü.

2. Hirvatistan: Rustu'den gelen uzun top. Orada hala kim oldugunu cozemedigim (Tuncay olabilir) bir oyuncumuz topa dogru sol taraftan gelip defansin dengesini bozuyor, yerde seken topa Semih daha once reaksiyon veriyor ve tek yapabilecegi seyi, yani topu kaleye dogru bir sekilde vurmayi dusunuyor. Iki Hirvat oyuncunun arasindan gecen top 90a gidiyor.
    .
    buda off the ball ve composure
    3. Sag kanatta Sabri rakibini ekarte ediyor, on direge dogru cok dogru bir kosu yapan Semih'e dogru topu yolluyor, semih dokunuyor ve kotu cian Lehmann'in yanindan top kaleye giriyor.

Klose'nin golunde Rustu'nun kotu cikisini suclamayi biliyoruz. Ancak orada Klose'nin ne kadar iyi yukselmis oldugu, hatta Lahm'in guzel ortasi gozumuzden kaciyor. Semih'in golune bakarken Lehmann'in kaleyi iyi kapatamadigini gormezden geliyoruz, Sabri'nin pozisyonu hazirlayisini atliyoruz ama tek dokunusu Semih'in attigi guzel gol olarak hanemize yaziyoruz.
    .
    klose çok iyi yükseldide klosenin yükselmesi zaten çok yüksek
    lahm güzel orta falan yapmadı canım topun dibine kesme vurdu. Ne sert ne kavisli. Bombeli bir orta işte
    stoper stoper olsaki değil mehmet topal stoper değil. çıkar uzun boyuyla alır. kaleci kaleci olsaki bekler çizgide zaten bombeli olan topu hücum oyuncusu vursa bile top kaleye hızla gitmez kurtarma şansı çok yüksek olur. diyelimki çıkma kararı verecek baştan verir kloseye gelmeden çıkıp alır.

Bu arada bütün gollerini çok üstün bir off the ball yeeneğiyle atan adamın neden bu yeteneğini 16-17 veriyoruz anlamıyorum doğrusu

tabi bunlar benim düşüncelerim

saygılar
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Emin misin para vermediğine?
    Messi'yi sanırım 2M$'a aldılar Arjantin'den.
    Ben 13 yaşından beri barcelonada olduğunu biliyorum 18 yaşında a takımda oynamaya başladığına göre 5yıdlır fb alt yapısında değildi herhalde barcelona alt yapısında olacak
    Hiçkimse satmaz takımı, geçeceksiniz bu lafları, .
    Satar 6 aydır sakat olan servet kaburgasında kırıkla oynar. Kılı döndü diye Gökhan zan çıkar portekiz maçından
    transfer olan oyuncu da, altyapıdan çıkan wonderkid de mulu ise oynar, mutsuz ise oynamaz..
    ben farklı bişey mi dedim. Ben ekstaradan maçına göre farklı oynar dedim. Lincoln küçük bir çekmede kenara atar kendini mehmet topal can acısıyla oynar. Alex çekmede çıkar deivid çekmede çıkar fenerden kim çıkmaz. ? herkes çıkar herkes profesyonal. tabi kendine profesyonal. kendine kadar müslüman olmak gibi.
    Çok da anlam ifade eder şampiyonluk, profesyonel oyuncu maç ayırmaz.
    Gs'ın yaptığını kabul edebilmek amaçlı ve Fenerbahçe'ye oynamak amaçlı söylüyorsun Sinan, sana hiç yakıştıramıyorum bunu...
    Yok böyle birşey benim objektifliğimi herkes bilir. bu forumda da tanıdığım tanımadığım çok kişiden objektif olduğum için övgü aldım. objektifliğimi tartışmam ama seninkini tartışırım. Unutma ben xavi alonsa fenerbahçeye gelse sevinirim sen oliviera gelse üzülürsün.
    Gs o kadar genç oyuncu ile oynuyor, o zaman niye hala Kewell'ı, Meria'yı alıyor?...
    doğru yapıyor çünkü sadece gençlerden kurulu bir kadro büyük kaoslar içine girerse atlatamaz kötü gidişi iyiye çevirmekte zorlanır. doğru olan genç ve yaşlı oyuncuları kaynaştırmaktır. tabiki barışın hırsının yanında kewell in tecrübesi olmalı da fenerbahçede tecrübe yığınla varken hırs nerde?
    hem yaşlı oyuncunun olmaması hem genç oyuncunun olmaması daima problemdir. her zaman ikisinden de bulunmalı. (bu yıl galatasarayın yaşlılarının saha içi profesyonalliği çok çok düşük olduğu için galatasaray lider sıkıntısı çekebilir)
    Emre Güngör'ün, Semih Kaya'nın ne suçu vardı??...
    emrenin bi suçu yok geleceğin bülent korkmazı oluyor emin adımlarla. servet 1 seneye kalmaz avrupaya gidince meira = popescu bülent = emre ikilisi tekrar gelir.
    semih kaya nın da suçu yok zamanı var

Altyapıda 3-4 senede 1 oyuncu ya çıkar ya da hiç çıkmaz.??...
    o fenerbahçe alt yapısı. galatasaray alt yapısından uğur sabri arda aydın var son 4 yıldır çıkan (her bir yıla bir tane düşüyor) demekki her sene bir yıldız beleşe geliyor galatasaraya
    Bir çoğundan birşeyler beklersin ama o seviyeye çıkamazlar, işin gerçeği bu, .??...
    çıkarmayı bilirsen çıkarırsın 16 yaşından beri her kulube adamı kiralarsan 4 yıl kiralayıp sırf şampiyonlar ligine bildirmek için elinde tutarsan 4-5 attığın maçlarda bile 20 dk adama görev vermezsen çıkaramazsın tabiki
    değil gürhan maradona olsa çıkamaz.
    olcan ilk oynadığında fırtına gibiydi 3 yıldır kiralıyorsun.. ee nedir yani ne zaman dönecek bu adam.
    volkan çıktı koydun kaleye çatır çatır oynadı saçma bir sebeble kestin adamı gereksiz yere koydun 33 yaşında gelecek vaad eden kalecini rüştünü oraya 1 sene idare etti bir sakatlandı. bir baktınki ne volkan kalmış ne bişey ee suç kimin volkanınmı
    gelecekteki 10 seneni kime vereceksin volkana mı rüştüyemi
    senin elinde iki kaleci olsa biri 23 biri 33 olsa ikiside 130 ca olsa 1. kalecini hangisi yaparsın?
    bu yüzden çoğu takım U17, U19 oyuncularını toplar.
    Barca gibileri de Messi'yi getirir, altyapıya alır bu kadar basit..??...
    hadi messi süper yetenek diyelim 13 yaşında transfer ettiler. onu transfer sayalım tamam.
    Casillas tamı transfer edildi. hayır alt yapıdan çıktı. dünyanın en iyi kalecisi alt yapıdan çıktı. casillas sende olsa volkandan farklı muamelemi görürdü sanıyorsun. yada mancester onca yıldız varken fletcher ı oynatıyor ısrarla neden ? boşu boşunamı oynatıyor.

Yaşlı oyuncular olmazsa olmaz,,, genç oyuncularda olmazsa olmaz.
    Barcelona, Arsenal diye hayal görüyor insanlar, o takımların altyapısı sürekli oyuncu transfer ediyor, hatta Arsenal'in hemen hemen hepsi yabancı altyapıdan çıkanların..

Senin Arsenal gibi 30 tane antrenman sahan olsun, gel ondan sonra bahset altyapıdan....??...
    tabiki onların galatasaraydan farkı var ama bu liginde açık ara en iyisi alt yapı konusunda galaasaray.
    senin elinde u bilmemkaçların hepsinde direk 11 oynamış volkan babacan vardı. isanbulspora kiralandığı ilk yıl izlediğim bütün maçlarda süper oynadı. full sezon geçirdi. şimdi 2. kaleci olma zamanı geldi. ancak hala bir kaleci daha aranıyor. alınacakta muhemelen

eee ne olacak alınınca babacana bye bye olacak
    Last edited by extensor : 11.Ağustos.2008 at 22:53 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post

tabiki onların galatasaraydan farkı var ama bu liginde açık ara en iyisi alt yapı konusunda galaasaray.
    senin elinde u bilmemkaçların hepsinde direk 11 oynamış volkan babacan vardı. isanbulspora kiralandığı ilk yıl izlediğim bütün maçlarda süper oynadı. full sezon geçirdi. şimdi 2. kaleci olma zamanı geldi. ancak hala bir kaleci daha aranıyor. alınacakta muhemelen

eee ne olacak alınınca babacana bye bye olacak

Volkan Babacan hakkında söylediklerine birşeyler eklemek istiyorum.

2006-2007'de Volkan Babacan İstanbulspor'da 12 maçta oynamış 21 gol yemiş. 2007-2008'de Fenerbahçe'nin 3. kalecisiydi, kupa maçlarında vs. oynama şansı buldu ama kalede pek güven vermedi. Onun dışında şimdiye kadar çeşitli seviyelerde 82 kez milli olmuş, bence iyi rakam.

U 21 takımının son kadrolarına bakıldığı zaman da, Onur Kıvrak, Sinan Bolat, Ufuk Ceylan gibi kalecilerin tercih edildiği görülüyor. Bence gerçekten gelecek vadeden bir kaleci formayı sırtına geçirip bir daha kolay kolay kaybetmemesi gerekir.

Yalnız umutlu olduğum bir nokta Aragones'in gelişi. Onunla gelen kaleci antrenörü kalecilerle gerçekten iyi ilgileniyor, özel antremanlar yaptırıyor, maçtan önce hazırlıyor vs. Ayrıca Aragones'in yaptığı başka kaleciye ihtiyaç yok, 3 ay içinde genç kalecimiz 1. kalecimizi kesebilecek seviyeye gelecek açıklaması vardı, bu hem Volkan Demirel'e "ayağını denk al - iyi çalış, tek kalecimiz sen değilsin", hem de gençlere "umudunuzu koruyun, sizden de yararlanacağız" mesajı veriyordu.

Demirel'in sakat-cezalı olduğu maçlarda mecburen Babacan oynayacak, bu süre içinde çok iyi çalışması, iyi bir seviyeye gelerek kendine güvenini kazanması lazım. O yüzden bu sene gelecekte Babacan'ın nasıl bir kaleci olacağı hakkına daha sağlam bir fikrimiz olacaktır diye düşünüyorum.

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Anlaşılan o ki semih 35 gol atsada altın ayakkabı alsada semih aynı semih olarak kalacak. umarım bir an önce avrupaya transfer olur. birde avrupalı gözüyle Semihi görmüş oluruz Nihat'ı gördüğümüz gibi...
    Sana katılıyorum. Semih ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor. Akıllarda hep "nöbetçi golcü, doksan dakikalık futbolcu değil, sonradan girdiğinde etkili oluyor" lafları kaldığından bu araştırmaya da yansıtılıyor. Semih'i benden çok izleyen yoktur herhalde, İzmirspor'dan beri takip ettiğim bir oyuncu ve gösterdiği gelişmeyi, katettiği yolu ben çok iyi biliyorum. İzmirspor'da kiralık olarak oynarken çıplak gözle izlediğim maçlarda inanılmaz oynuyordu, bir tanıdığıma kendisi "70'den sonra bacaklarım gitmiyor." diyordu, yani bu durumlardan buralara geldi Semih ama hep 2. sınıf golcü muamelesi yapılıyor.

UEFA Semih'ten övgüyle bahsediyor, İspanyol basını öve öve bitiremiyor ama Araştırma Ekibi Semih'in hakettiği değeri oyuna yansıtmıyor. 2 yıl sonra Avrupa'ya transfer olma planı varmış Semih'in, söylediğin gibi Avrupalı gözüyle görelim Semih'i Nihat'ı gördüğümüz gibi, objektif ve gerçekçi... Bu bir tek Semih için de geçerli değil, Arda, Mehmet Topal gibi isimler için de geçerli ama onlardan bahsetmenin yeri burası değil.

Quote Originally Posted by BaTTuHaNs View Post
    Yemin Ediyorum Sırf Bu Yüzden Türkiye liginden Bıktım Oyunda Hiç Bir Zaman gerçekteki Gibi Olmuyo Eminimki Olmıcakta.. Bi Topicte Bunun Sorumlusunu Baştaki kişi demişlerdi ama galiba tek sorun orda değil
    Katılıyorum, eskiden Türkiye ligi açar oynardım ama artık bırak Türkiye ligini açıp oynamayı, başka bir lig açtığımda bile Türkiye ligini seçmiyorum. Hiçbir zaman gerçekteki gibi olmuyor, bir bakıyoruz Galatasaray altyapısından bir sürü oyuncu Türkiye'nin yıldızı olmuş ama Arda'lar, Topal'lar, Kazım'lar, Gökhan'lar, Semih'lerde bir gelişme yok. Anlamak mümkün değil. Bir şey söylediğimizde de biz suçlu oluyoruz. "Alex geriye gelir top alır." hareketini yazdığımızda da bilmeyen taraf olduk. Neymiş efendim Alex'in doğal yaptığı bir şey değilmiş, yahu sistem değişti bu yıl, Alex yine geriye gelip top alıyor sürekli. Adam 3-4 senedir bunu yapıyor ama oyuna yansıtılmıyor. Bunun gibi birçok şey belirtiliyor burada, bir sürü kişi diyorsa bir bildikleri vardır, değil mi ama hiçbir zaman oyuna yansıtılmıyor. Sonra da insanlardan orijinal FM almalarını bekliyorsunuz.

Avrupalılar potansiyel yıldız adaylarını FM aracılığıyla bizlere ve dünyaya tanıtırken bizdeki yıldızlar anca Türkiye çapında yıldızlar oluyor hep araştırmalar sayesinde.

Mesaj Yetkileri