1 ile 30 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ronaldo'nun yaninda acaba bizim oyuncular kadar savasan, canla basla mucadele eden oyuncular varmiydi?

Turnuvada Portekiz'den yukarida olabiliriz ama Estonya'ya ve Belcika'ya karsi neler yaptigimiz da ortada. Fatih Terim'i veya rakip takimin oyuncularini bu konuda suclamak isin en kolayi.

Robinho ne kadara transfer oldu hatirlamiyorum.. cok da onemli degil acikcasi. Robinho'nun hizi Arda'da olsa, Arda'yi yapalim 180 CA.

Totti mi? Italya'da 5 defa yilin oyuncusu olmus, Avrupa Altin ayakkabisini kazanmis, Roma'yi 17 sene sonra ve tarihinde ucuncu defa sampiyon yapmis, dunya kupasi, avrupa sampiyonasi kazanmis bir oyuncudan bahsediyorsunuz. Totti'ye 21 yasinda 180 CA verilsin diye birisi tuttursa, hop dedik cevabini da alirdi, hic merak etmeyin.

Yoo aksine. Arda'nin su anda bu topraklardan cikmis en iyi futbolcu olma yolunda hizla ilerliyen bir durumu var. Ama alt yapida ne kadar verirsen, ustte de o kadar olur..

Arda bugun daha hizli, daha yapili bir oyuncu olsa neden cok daha yuksek degerler almasin. Kaka, Messi, Ronaldo, Robinho.. bunlar hep muthis hizli ve ayni zamanda teknik oyuncular. Gerrard, Ibrahimovic, Torres hic de yabana atilmayacak gucte ve oldukca hizli oyuncular. Tabii teknikleri de yok degil.

Bilmem Ronaldo'nun (simdi sisman olan) gencligini hatirlarmisiniz? Cok ustun teknigi ile beraber, rakiplerin attiklari omuzlarin dengesini bozamadigi Ronaldo dunya futbolunu kasip kavurdu. Hala o teknik ozellikleri var ama hizini kaybedince ayni kalite seviyesini koruyabildi mi? Hala o muthis, hic bir sekilde yere devrilmeyen dengesi var mi?

Pele'ye kadar geri gidelim. Onun gibi kasli, onun gibi dengeli, onun gibi hizli ve onun gibi teknik cok az oyuncu geldi dunyaya. Alex o kadar gole ve asiste ragmen neden hic buyuk liglerde oynayamadi? Fizigi olmadigi icin degil mi?

Dogru olurdu. Cunku genc yasta yetenegi kesfedildikten sonra cok ciddi bir fiziksel gelisim programina tabii tutulur. Clairefontaine'de iki yil surekli olarak eksiklerinin giderilmesi icin ozel kisisel antrenman yaptirilirdi. Sonra da Arsene Wenger kapar, 17 yasinda Galatasaray'a karsi Sampiyonlar Liginde oynatirdi.

Arda da bir Messi kadar hizli, bir Tevez kadar guclu ve dengeli olurdu mevcut teknik ozelliklerinin yaninda. Siz de yutkunurdunuz, bizden neden boyle adam cikmiyor hic diye merak ederdiniz. Gunun modasi muthis yetenek Cafer'in en azindan Arda kadar iyi olabilecegini, o potansiyelin verilmesi gerektigini savunurdunuz.

Bu arada Cafercan'in fiziginin gelismesini hala bekliyoruz. Bari 2014 dunya kupasina yetisse de Arda ile beraber oynarken izlesek...
    Ronaldo'nun yanında Deco-Nani-Quaresma gibi hücümcularla beraber maniche-moutinho-petit gibi hem savunması kuvvetli hede topu oyuna iyi sokan oyuncular var...

kaldıki Rıdvan Dilmen çek Cumhuriyeti maçı 2-1 iken "Arda tek başına rakiplerle maç yapıyor" demişti yanılmıyosam...

portekizde azerbeycan ve ermenistana karşı çok zor durumlara düşmüştü...her takımda olabilir kaldı ki estonya maçında yapılması gereken herşeyi yaptık ancak şanssızdık sadece...

ben robiho ile ardayı kıyaslamadım Robinho kadar büyük bir oyuncu bile 40 Milyon Euroya transfer oldu artık transferde 70-80 milyon eurolar dönemi geçti demek istedim...

aynı şeyler totti içinde geçerli totti ile ardayı kıyaslamıyorum ama totti bile şampiyonlar liginin tozunu tek başına alamaz diyorum...

Arda'nın fizik yapısında geçen seneye oranla %100'lük bir değişim vardır hatta TSL nin en güçlü oyuncularından deumiye omzu vurup attığı 3. gol antep maçındaki sanırım buna iyi bir örnek olabilir...
    artık rakipleriyle fiziksel mücadeleyede girebiliyor ve çok rahat çıkıyor bu özelliğini dikkatle izlemeni tavsiye edebilirim sanırım senin gözünde hala ilk çıktığı dönemdeki yaprak değse uçan arda profili var...

bütün bunların yanında ben arda'nın ne tottiden ne kaka dan daha yavaş bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum zaten dediğin gibi arda daha hızlı olsa messi olurdu benim öylede bir iddiam yok...

Peleye falan gitmeye gerek yok pele garrincha maradona vs vs bir tanesinden daha bulunamayan adamlar zaten onlarla kıyaslama yapmak ne kadar adaletli olur?...

birde son olarak söyleyeyim o kadar güçlü boğa gibi olan ronaldo kendini 2 defa sakatladı hiç darbesiz...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kral_67 View Post
    Ronaldo'nun yanında Deco-Nani-Quaresma gibi hücümcularla beraber maniche-moutinho-petit gibi hem savunması kuvvetli hede topu oyuna iyi sokan oyuncular var...
    Ya konsantrasyon?

kaldıki Rıdvan Dilmen çek Cumhuriyeti maçı 2-1 iken "Arda tek başına rakiplerle maç yapıyor" demişti yanılmıyosam...
    Yoksa bu takimin geri kalaninin maglubiyete isyan etmemesinin bir elestirisi olmasin..

portekizde azerbeycan ve ermenistana karşı çok zor durumlara düşmüştü...her takımda olabilir kaldı ki estonya maçında yapılması gereken herşeyi yaptık ancak şanssızdık sadece...

ben robiho ile ardayı kıyaslamadım Robinho kadar büyük bir oyuncu bile 40 Milyon Euroya transfer oldu artık transferde 70-80 milyon eurolar dönemi geçti demek istedim...
    Yani sadece laf ola tartismak icin yorum yapiyorsunuz.. Robinho takimindan ayrilmak istemese rakam o kadar ufak olurmuydu acaba?

aynı şeyler totti içinde geçerli totti ile ardayı kıyaslamıyorum ama totti bile şampiyonlar liginin tozunu tek başına alamaz diyorum...
    Sampiyonlar ligi'nin tozunu atmak icin ille de kupayi kazanmak gerekli mi? Roma her katildiginda hangi seviyelere cikmis?

Arda'nın fizik yapısında geçen seneye oranla %100'lük bir değişim vardır hatta TSL nin en güçlü oyuncularından deumiye omzu vurup attığı 3. gol antep maçındaki sanırım buna iyi bir örnek olabilir...
    Saka yapiyorsunuz galiba? Gecen yil Turkiye'de kuvvetli gorunun Deivid'in Chelsea karsisinda nasil ayakta duramadigini, ikili mucadelelerde nasil yetersiz kaldigini gordukten sonra gercekten bunu mu soyluyorsunuz?

Guc ile denge farkli seyler.

Omuz mu? O pozisyonda Arda Deumi'nin onune geciyor ve mudahale yapmasina izin vermiyor. Deumi mudahale yapmaya kalksa faul yapma ihtimali cok yuksek. Orada Arda gucunu kullanmiyor, topun gidecegi yeri umut ediyor, oraya dogru yoneliyor ve cabuklugu ile Deumi'nin onune sizip mudahale sansi vermiyor. Fiziksel bir mucadele gormuyorum o pozisyonda.

artık rakipleriyle fiziksel mücadeleyede girebiliyor ve çok rahat çıkıyor bu özelliğini dikkatle izlemeni tavsiye edebilirim sanırım senin gözünde hala ilk çıktığı dönemdeki yaprak değse uçan arda profili var...
    Yoo. Rakibe gore degerlendirirseniz Arda'nin hala cok kuvvetli olmadigini gorursunuz.

bütün bunların yanında ben arda'nın ne tottiden ne kaka dan daha yavaş bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum zaten dediğin gibi arda daha hızlı olsa messi olurdu benim öylede bir iddiam yok...
    32 yasina gelmis Totti ile belki ayinidir. Kaka ile ayni olmasi dusuncesi Kaka'yi hic izlememis oldugunuz hissini yaratir bende.

Nasil hizli olsa Messi olurdu iddianiz yok? 180-190 CA/PA dusuncesini ortaya koyan siz degilmisiniz?

Peleye falan gitmeye gerek yok pele garrincha maradona vs vs bir tanesinden daha bulunamayan adamlar zaten onlarla kıyaslama yapmak ne kadar adaletli olur?...
    180-190 CA/PA'lardan bahsediyorsunuz, bu oyuncularla kiyaslama yapmak ne kadar dogru oldur diye soruyorsunuz. O CA/PA seviyeleri icin bu adamlarla kiyaslamak gerekiyor tabii ki.

birde son olarak söyleyeyim o kadar güçlü boğa gibi olan ronaldo kendini 2 defa sakatladı hiç darbesiz...
    Bunyenin saglikli olmasi ile bir oyuncunun kuvvetli/dengeli olmasi arasindaki baglam nedir?

Yazdiklarimi anlamak istemediginiz icin demogoji yaptiginizi dusunuyorum acikcasi.

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ya konsantrasyon?

Yoksa bu takimin geri kalaninin maglubiyete isyan etmemesinin bir elestirisi olmasin..

Yani sadece laf ola tartismak icin yorum yapiyorsunuz.. Robinho takimindan ayrilmak istemese rakam o kadar ufak olurmuydu acaba?

Sampiyonlar ligi'nin tozunu atmak icin ille de kupayi kazanmak gerekli mi? Roma her katildiginda hangi seviyelere cikmis?

Saka yapiyorsunuz galiba? Gecen yil Turkiye'de kuvvetli gorunun Deivid'in Chelsea karsisinda nasil ayakta duramadigini, ikili mucadelelerde nasil yetersiz kaldigini gordukten sonra gercekten bunu mu soyluyorsunuz?

Guc ile denge farkli seyler.

Omuz mu? O pozisyonda Arda Deumi'nin onune geciyor ve mudahale yapmasina izin vermiyor. Deumi mudahale yapmaya kalksa faul yapma ihtimali cok yuksek. Orada Arda gucunu kullanmiyor, topun gidecegi yeri umut ediyor, oraya dogru yoneliyor ve cabuklugu ile Deumi'nin onune sizip mudahale sansi vermiyor. Fiziksel bir mucadele gormuyorum o pozisyonda.

Yoo. Rakibe gore degerlendirirseniz Arda'nin hala cok kuvvetli olmadigini gorursunuz.

32 yasina gelmis Totti ile belki ayinidir. Kaka ile ayni olmasi dusuncesi Kaka'yi hic izlememis oldugunuz hissini yaratir bende.

Nasil hizli olsa Messi olurdu iddianiz yok? 180-190 CA/PA dusuncesini ortaya koyan siz degilmisiniz?

180-190 CA/PA'lardan bahsediyorsunuz, bu oyuncularla kiyaslama yapmak ne kadar dogru oldur diye soruyorsunuz. O CA/PA seviyeleri icin bu adamlarla kiyaslamak gerekiyor tabii ki.

Bunyenin saglikli olmasi ile bir oyuncunun kuvvetli/dengeli olmasi arasindaki baglam nedir?

Yazdiklarimi anlamak istemediginiz icin demogoji yaptiginizi dusunuyorum acikcasi.
    evet evet haklısın...
    ben yanılmışım...

Ribery'de iyi ki kaçmış Valla yoksa şuan muhtemelen 110-120 arası bir CA sı olurdu diye düşünüyorum bu yorumundan sonra...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kral_67 View Post
    evet evet haklısın...
    ben yanılmışım...

Ribery'de iyi ki kaçmış Valla yoksa şuan muhtemelen 110-120 arası bir CA sı olurdu diye düşünüyorum bu yorumundan sonra...
    Ribery bence dunyadaki en cabuk oyuncu (20) ayni zamanda oldukca hizli (15-16). Bunun yaninda oldukca iyi teknigi (15-16) ve cok iyi dripling becerisi (18-19) var. Topsuz oyunu cok iyi oynuyor (17-18). Cok ama cok cevik (20). Paslari ve yaraticiligi cok ust seviyede degil (13-15). Bitiricilik oldukca zayif (10-11) ama kolay pozisyona girebildigi icin goller atabilen bir oyuncu. Hava hakimiyeti yok (6-7). Defansa hizi ve cabuklugu ile ortalik karistirici olarak yardimi disinda pek katkisi yok ama alan daraltmayi oldukca iyi biliyor (tackling 5-6, positioning 12-13). Oyun icine agirligini koyan oyun icinde surekliligi olan (16-17) ancak cok soguk kanli olmayan bir oyuncu (11-12) vs.vs.

Ribery benim gorusume gore boyle bir oyuncu ise, boyle bir oyuncu nasil CA almasi gerkirse ona gore CA alirdi. Ne fazlasi, ne de azi...

Mesaj Yetkileri