Maçı canlı izledim, hatta bu sezon geçirdiğim yoğunluk içerisinde Beşiktaş maçları dışında seyrettiğim tek Süper Lig maçıydı.

Maçtan edindiğim izlenimler şunlardı:

1) İki taraf arasında açık bir teknik kapasite farkı mevcut. Galatasaraylı orta saha oyuncuları ve forvetleri (bu maçlık Nonda dışında) Fenerbahçeli oyunculara göre çok daha teknikler.

2) Fenerbahçe Galatasaray'a göre kesinlikle daha motiveydi. Bunda stad ve prim faktörleri ön plana çıkıyor.

3) Galatasaray kesinlikle daha iyi bir futbol ortaya koydu, maçın geneline bakarsak. Maçın çoğunluğunda daha iyi pas yapan, defansif futbolu daha iyi oynayan ve daha açık ve atak futbol oynayan taraf Galatasaray'dı.

4) Fenerbahçe'de Selçuk Şahin daha maçın ilk bölümlerinde kırmızı kart görmeliydi diye düşünüyorum. Sarı kart gördüğü faulden iki faul önce Lincoln'e yaptığı faul net sarı kartlıktı, ancak hakem es geçti.

5) Fenerbahçe çok daha sert futbol oynadı. Böylece Galatasaray'ın orta sahadaki teknik üstünlüğünü örtmeye çalıştı. Nitekim 2. yarı ve ilk yarının son bölümlerinde başarılı da oldu.

6) Galatasaray'da tek tek baktığımızda kötü futbolcu yoktu. Ancak taktikte sorun vardı bence. Sert oynayan Fenerbahçe karşısında Galatasaray'ın yaratıcı oyuncuları Fenerbahçe ceza alanına yeteri kadar yaklaşamadılar ve ilk yarıda Ümit, ikinci yarıda Nonda forvette yalnız kaldı.

7) Maçın skoru her ne olursa olsun ben Galatasaray'ın ligi Fenerbahçe'den daha üst seviyede bitireceğine inanıyorum. Skibbe'nin takım diziliş ve anlayışında biraz revizyona gitmesi gerekiyor.