Konuyu baştan sona kadar okudum.
Çoğu fikir aşağı yukarı düşüncelerimle aynı. Bence transfer siteminde aşağıdaki değişikliklerin olması oyuna bağlılık ve oyunun bizi sıkmaması açısından son derece önemli. Zaten Fifa Manager'lik oyunlarında bize en çok zamanı harcatan ve zevk veren aşama transferdir. Mesela bazen 30 Haziran ile 30 Ağustos arasını transfer pazarlıkları yüzünden günlerce geçemediğim oluyor. Onun için transferin sıfır hata ile kodlanması gerekir.
Transferde aşağıdaki düzenlemeler hata oranını en aza indirecektir.
1- Her kullanıcının şikayet ettiği gibi takas sisteminin doğru düzgün bir işlevsellik kazanması. Takasta kullanmak istediğimiz oyuncular ne kadar popüler olursa olsun karşı takım önerimizi kabul etmiyor. Örnek olarak versek Moutinho için Arda Turan ve üstüne para versek gene kabul etmiyor karşı taraf. Takasla ilgili ikinci husus ise Türkiye liglerinde oldukça sık yaşanan Bir oyuncu transferinde para + kiralık genç oyuncuların verilmesi olayı. Eski sistemde bunu yapmak imkansızdı.
2- Transferde uçuk rakamların olmaması oyunun düzeltilmesi gereken en önemli eksisi. Arsenalde görev yaparken yaklaşık 2 sene İnter'den İbrahimoviçi almak için uğraştım. Futbolcuya sürekli övgü vererek onun favori kişileri listesine girmeme ve teklif gelirse değerlendirim gibi mesajlar almama rağmen İnter 250 milyon YTL 'yi bile geri çevirdi. Reelde 250 milyon ytl ye hem İbrahimoviçi hemde Cristiano Ronaldo'yu bile alırsın. Messiyi 2010 yılında inat ettim 350 milyon Ytl vererek aldım. Bu gibi uçuk rakam isteklerinin önüne geçilmesi oyunun selameti açısından çok önemli.
3- O kadar uğraşıyorsun didiniyorsun oyuncunun klübünü ikna ediyorsun bu seferde maaş bütçesine takılıyorsun. Maaş bütçesini de bizim istediğimiz gibi ayarlama olayının olması gerekir. Mesela takımımın transfer bütçesi 100 milyon ytl. Maaş bütçesi farkımda 2 milyon ytl. M.Richard'ın klübü ile anlaşıyorum 80 milyon ytlye. İş kontrat yapmaya gelince maaş butçem 2 milyon ytl kaldığından klüp oyuncu için en fazla 2 milyon ytl maaş bütçesi veriyor halbuki transfer bütçemde 20 milyon ytl fazlam var ve bunu maaş bütçesinde kullanmak istiyorum ama kullanamıyorum. Normalde maaş bütçesini küçültüp transfer bütçesine aktarabiliyoruz ama transfer bütçesini maaş bütçesine aktaramıyoruz. Bunun da düzeltilmesi gerekir.
4- Transfer sistemine verdiğimiz listedeki oyuncu isimleri veya mevkiye göre yönetimin de bize alınabilecek isimleri vermesi veya transferi yapmasının eklenmesi.
5- Oyuncu bazen yüksek miktarlarda maaş vermemize rağmen teklifimizi kabul etmiyor. Mesela adam kendi takımında yılda 1 milyon dolar maaş alıyor ben adama yıllık 4 milyon dolar teklif ediyorum gene kabul etmiyor. Hangi oyuncu olursa olsun maaşının 4 katını ver bakalım gelir mi gelmez mi. Bunun oyunda da uygulanması gerekir. Zaten son zamanlarda Türkiye'ye gelen oyuncuların çoğu bu durumda (Güiza, Baros, Kewell, Lincoln v.b.) Artı oyuncuyu ikna etmek için ek bazı ödenekler verilebilmeli (Araba, ev, yazlık, yurtdışı uçak biletleri v.b.)
6- Mesela bazen oyuncuyu almak için bolservisinin nerdeyse 3 katını geçkin teklif veriyorum gene alamıyorum ama başka klüpler benim oyuncumun bolservisinin aynısını veya 1.5 katını verdiğinde yönetim olaya el koyup teklif çok iyi onun için kabul ediyoruz deyip oyuncuyu satıyor. Madem transferde tek yetkili biziz o zaman yönetimin oyuncu satmasının sınırlandırılması veya bize bazı yetkilerin verilmesi gerekir.
7- Mukavelesi bitecek gerek kendi takımızdaki gerekse diğer takımlardaki oyuncular için 1 yıl önceden futbolcularla görüşmelere başlamamız ve sözleşme imzalatabilmemiz bence daha mantıklı olur.
8- Bir klüple anlaştığımızda normal yaşamda teknik direktörler kendi ekibiyle gelirler. Oyunda eski ekibin sözleşmesini fesh etmek istediğimizde bazen yönetim tazminatı yüksek olacak diye engelleme yapıyor. Madem yeni bir teknik direktörle anlaşıyorsun o zaman adamın istediği ekiple çalışmasına da izin vermek gerekir. Antrenörlerin sözleşme fesihlerinde yönetimin engellemesinin kaldırılması ile teknik direktörlere ekipleri kurma imkanının verilmesi gerekir.
9- Oyuncu satışı nerdeyse deveye hendek atlatmaktan zor. Gerçek yaşamda en kro oyuncu bile kendine klüp bulabilirken biz belirli popülaritesi olan oyuncuları bile satamıyoruz. Mesela Nonda 'nin bolservisi 2 milyon ytl. Adamı klüplere öneriyorum hiçbir klüp ilgi göstermedi diye mesaj geliyor. Bolservisini 800 bin ytl ye indirip tekrar klüplere öneriyorum gene aynı mesaj geliyor. Böyle saçmalık olmaz. Düşünün gerçek yaşamda Bouzid bile kendine klüp bulmuşken biz en kral topçuları bile bolservis bedelinin altında bile satamıyoruz. Bunun düzeltilmesi gerekir. Adamları satış listesine koyuyoruz yıllarca ne teklif geliyor ne bişey boşuna maaş ödüyoruz adama.
10- Transferlerde oyuncuların menejerlerinin daha aktif rol oynaması oyunu daha da güzelleştirir. Mesela klüp oyuncuyu vermemek için diretiyor ama biz oyuncunun menejeri ve oyuncuyu ikna ettik. Transfer pazarlıklarında oyuncunun menejerini veya oyuncuyu klübü ikna etmek için klübün üstüne salmamız ve iknada bize daha aktif yardım etmesi gerekir. Buna en güzel örnek Geçen sene Lincoln ile bu sene Meira. Klüpleri yüksek bolservis istemesine rağmen oyuncular insiyatif kullanıp istenen ücretin düşürülmesinde yardımcı oldular. Tabi burda önemli bir değişiklikte yapılması gerekir transfer için önce klüple iletişime geçmenin yanına oyuncu ve menejeriylede irtibata geçmek olayının eklenmesı gerekir. Bu sayede bu sistem yerleşmiş olur.
11- Klüplerin diğer klüpleri satın alması veya zengin işadamlarını klüpleri satın alması gibi olayların eklenmesi daha hoş olur.
12- O kadar yüksek maaşlarla klüpler ile anlaşma yapıyoruz ama paramızı doğru düzgün harcayamıyoruz

Oyuna menejerlerin paralarını harcayabilmeleri için belirli eklentiler eklenmesı bence çok hoş olur. Mesela 4 yılda 20 milyon ytl maaş aldım diyelim. Bu parayı kendi adıma bir oyuncu satın almalıyım (delgadonun bolservisini elinde bulunduran firma gibi) veya 2. 3. ligden klüp satın alabilmeliyim. Para kazanıyoruz ama bi işe yaramıyor.
13- Klüplerin gelirlerinin daha çeşitlendirilmesi (arazi almak, banka faizine yatırım, borsa oynamak, bina almak, diğer illerde ek tesisler yapmak v.b.)
daha aklıma gelmeyen bir sürü şey var yazamadığım. Bu gibi şeylerin oyunda olması bence oyunun sıkılganlık oranını düşürecektir.