Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 83 sonuç

Konu: Sigames Bardaği Taşirdi

sevgili arkadaşlar bu oyun beni çıldırtacak,ben bu oyunu ilk çıktığından beri (1992/93) böyle bir rezalet oyun oynamamıştım.Nebir oynanabilirlik ne bir zevk alma.Ben belki deişik oyunlar açıp deişik taktikler denedim yok olmuyor olmuyor her gelen hepsi barcelona benim adamlar gnllkle 5.8 -6.5 arası oynuyorlar kimse bana şunu şöle yap bunu böyle yap demesin rezalet kalitede bir oyun yapmışlar 18sene önceki oynadığım oyun inanın bundan daha zevkliydi.Birde dil desteği olmayan bir yazılımı hangi yüzle yurtdışında var olan fiyatıyla satıyorlar.Burdan modaröterle sesleniyorum lütfen artık aynı şeyleri yani vay efendim burda stılmıyo ondan dil desteği yok demeyin çünkü bu külliyen yalan unutmayın ben ve benim gibi insanlar daha internet yokken bu oyunu oynuyorduk.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıca vicente59 adlı arkadaşa sesleniyorum save game mini bizle paylaşırsa bizde birşeyler örenebiliriz.
    Last edited by bubera : 24.Kasım.2008 at 23:13 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Quote Originally Posted by vicente59 View Post
    Mrb,

Arkadaşlar yeni çıkan her oyunda alışkanlıklarınıza, beklentilerinize ters gelen şeyler olacaktır. Yeni bir versiyonun manası da budur zaten. 00-01 versiyonundan beri bu oyunu hayatına girebilecek tek oyun olarak kabul eden bir abiniz olarak bazı konularda size değerlendirmelerim ve tavsiyelerim olacak:

1-Öncelikle sistemsel bir çok şikayet görüyorum:İşte şu kadar ramim, şu ghz işlemcim var, 3D hata veriyor, ekran dönüyor v.b. Şunu bilin ki sistemsel özellikler bu hataların bir numaralı sebebi değil. Temiz, çoğu spy, msngr gibi gerekzi yazılımlarla yorulmamış hard diski yeterli her makine bu oyunu problemsizce çalıştırır.
    2-İstediğiniz kadar bomba transfer yapın. Oyuncularınızın profil özellikleri karakter olarak (work rate, team work, leadership v.b.) ve yetenek olarak birbirlerini tamamlamıyorsa başarılı skorlar alamamanız gayet doğal.
    3-Yeni versiyonda gollerin sürekli aynı şekilde olduğu da yanlış bir izlenim. Şu anda oldukça golcü bir takımım var ve ne attığım ne de yediğim hiç bir gol bir ötekine benzemiyor bunun yanında da firkikten veya kornerden olan gol sayısı ya 1 ya ikiyi geçmedi.
    4-Sakatlık probleminin de yine kullanıcılardan kaynaklandığını düşünüyorum. Sene başı antrenman programınıza gerekn hassasiyeti vermemişsiniz anlaşılan. Şu anda başında bulunduğum takımla 17-18 resmi maç yaptım 2 hafta sakatlık yaşayan tek bir oyuncum bile olmadı
    .
    Kısacası oyun için çok erken kanıya varıyorsunuz. Tamam mutlaka eleştirilecek yanları vardır ama geçmiş serilere göre daha ileri, daha gerçekçi olduğunu zaman anlayacaksınız eminim
    .
    Herkese iyi eğlenceler,
    Jesper EKSTRÖM
    Manager - Kalmar FF

Bu beklentilerin karşılanmaması degil.Düpedüz hataaa.1 sezon boyunca sakatlıktan dolayı ilk 11 le maça çıkamamak beklenti degildir;Oyunun ortasında crash dumps diye bişeyin çıkıp oyunun kapanması beklenti degildir;Kalecinin amr-l oyuncusundan fazla asist yapması beklenti degildir;maç esnasında çıkan pop-up penceresinin şey gibi orda kalıp kapanmaması beklenti degildir;transfer sezonu bittikten sonra kadro listesinin istenmemesi ve koca sezonu alt yapıyla oynamak beklenti degildir;Tatile çıkamamak beklenti degildir;.........................
    Daha sayamadıgım bisürü şey;

Bunların hepsi hataaaaaaaa
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by elbandido11 View Post
    arkadaşlar biraz daha sabretmemeiz gerek maalesef, ben de sabırsızlanıyorum oynamak için ama ısınamadım pek. taktik sayfasında sahada 13 kişi olması,maça girişte donup kalması gibi sorunlarla karşılaştım ama en ilginci de şuydu : 3d tv modunda maçı izlerken farkettim ki kaleci volkan demirel sağ bek gökhanın yerinde gökhan kalede, şaşırdım taktiğe girdim bi sorun yoktu,yine de yerlerini değiştirdim ve maça döndüm, baktım ki gökhan, volkanın turkuaz kaleci formasıyla sağ bekte oynamaya devam ediyor. keşke bir resim koyabilseydim,şaşırdım ve kızdım bu kadar da olmaz die oyunu kapattım... umarım yeni çıkacak dosyalarla bu sorunlar giderilir ve sağlıklı bi şekilde kariyerlere devam ederiz...

Ben sakatlıktan dolayı bazen yedegim olmadıgı zamanlar volkanı sag bek oynatıyorum.Ne tesadüf dimi
    Last edited by byvirus : 25.Kasım.2008 at 04:09 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Default Delirmemek elde değil

cidden okadar çok hata varki delirmemek elde değil tamam sabır lazım tamam sigames şidiye kadar iyiydi tamam çok eleştiriyoruz ama sabrında bi sınırı var fm08 de bile bu kadar hata yoktu yok kardeşim biz istemiyoruz 3d felan yha 2d de o inanılmaz başından kaldırmayan zevkli fm nerde bu oyun nerde sanki yapan firma değişti yha ayrıca bide bu sorunların hepsini yaşıyorum ayrıca başantrenör sorun yaşıyorum başantrenör sürekli kıllık yapıyor felan sonra sözleşme yenileyip düzelsin diye bekledim sözleşşme kabul etmiyor sonra bari dedim feh edelim tek taraflı onu normal olarak kabul etmedi ben azminatla fes ettim oyun hata verdi bari sözleşmesi bitince yeni önermiyim dedim bi baktım ki sözleşmesi 2014 e kadar yaniişimiz var bu adamla

Oyuna BJK ile güzel bir şekilde başlıyorum. Sporting CP'den Ronny'i transfer ediyorum (İyi bir sol bek). Hazırlık maçlarını iyi geçiriyorum ve Celtic'i 2-1 yeniyorum. Sezon başlarken ufak tefek sakatlıklar yaşanıyor.Daha sonra sezon başlıyor ilk iki-üç takımı yeniyorum (sakatlıkların normale dönmesine rağmen) sonra bir beraberlik ardından maç kazanamamaya başlıyorum. Taktiğim 4-1-2-1-2, dörtlü defans, bir dmf oyuncusu, iki kanat oyuncusu, bir amf ve çift santrafor. GS ile deplasmanda 1-1 bitiyor maç ama İnönü'de Kayseri 1-0 önde olduğum maçta 1-2 yapabiliyor. Bunu gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Ligin ilk devresi GS ve FB 7 puan önde üçüncü benim. İki sene önce oynadığım FM 2006 yı özlüyorum. Ayrıca yetmedi, 2D oynayabilmeme rağmen maça girerken 2 dk bekliyorum, işlem yapılırken bilgisayar manyak gibi bağırıyor, kulaklarım sağar oluyor. Umutla oyuna yeniden başlayayım diyorum, yine aynı tablo bir de sezonun ilk maçı FB, ikinci maç GS oluyor yeniden oyunu kuruyorum. Bu nereye kadar gidecek bilmiyorum ! Artık oyunda BJK' yi yapan arkadaşlarda kasıt olduğunu düşünmekten başka ne yapabilirim. Ben ne yapayım FB' yi yeneyim. Kendi sahamda nasıl dört yemiyeyim (abuk sabuk uzaktan guiza nın golleri) ? Oyunu her yıl alırken diyorum ki BJK senye şöyle güzel olur böyle güzel olur ama yine hayal kırıklığı ! Tam üç senedir BOBO da, DELGADO da gelişme yok. Hadi diyorum oyunu oynarken gelişir belki ama arkadaş sanki on sene oynasam adam gelişmeyecek fiyatı aynı kalacak! Ha var diyeceksiniz tablo gösterecek belki bazı arkadaşlar ama sanırım oyun yansımıyor ya da diğer oyuncular da aynı oranda yükseltiliyor! Bakıyorum gerçek lige biz nerdeyiz FB, GS nerde ama yok yok yok. Yazmayayım diyorum uğraşmayayım sonuçta bir oyun diyorum ama nafile! Arkadaş her sezon aynı ! Tekrar soruyorum ben kasıt olduğunu düşünmeyip de ne düşüneyim ??? (Belki şimdi de aralardan bazı arkadaşlar çıkıp sende başka takım al diyecek!)

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

yeter artık yeni patch istiyoruz...

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale & İstanbul

Hayret, acaba ben farklı bir oyun mu oynuyorum? Bir kere 3D motoru gerçek bir devrim olmuş. Çok ince detaylara bakanlar bile, dişe dokunur bir hata bulamaz. Mükemmel yanlarını ise anlatmaya kalksam, sayfalar yetmez.
    Şu sakatlık konusu fazla abartılmış. Eğer antrenman programınız ağır ise bu sakatlıklar doğal. Ancak, sezon ilerledikçe bunun da yararını göreceksiniz. Oyuncularınız artık kolay sakatlanmayacak.
    Sık sık taktik diziliş deneyenler de, artık karar verip, oyuncularına göre bir dizilişte sebat ederlerse(birkaç hafta yeterli) sorun çözülür. Ama önce oyuncularınızın kişisel taktik talimatlarını çok iyi ayarlayın.
    Sezonun 11. haftasındayım ve sadece 2 maç üstüste berabere kalmışım. (Geri dönüp fixture baktım).
    Bu oyun böylesine acımasız sert eleştirileri hiç haketmiyor. Bazılarında da spekülatif yaklaşımlar sezdim...
    Esen Kalın/FM siz Kalmayın.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

bana göre bu oyun cm-fm tarihinin en kötüsüdür. hatta skandaldır.

oyunu orjinal aldım ve çok pişmanım. bir daha hiç bir fm serisinide orjinal almayacağım.

ben bu kadar hatalarla dolu başka bir oyun oynadığımı hatırlamıyorum. oyunu açıyorum 3-4 hafta ilerlemeden saçmalıklardan sıkılıp kapatıyorum. umuyorum 9.0.2 de biraz olsun düzelir.

nasıl test ediyorlarsa artık bu oyunu!

Öncelikle spekülatif bir yaklaşım içerisinde bulunduğumu belirtenlerin olacağını tahmin etmiştim (Yazımda da ima ettiğim gibi). Ancak kesinlikle böyle bir amacımın olmadığını belirtmek isterim.
    Bugün FB - BJK maçını izledim. Yine bariz hakem hataları sonucunda ilk yarıyı adeta kalesine hapsolmuş FB kazandı ("Yine" lafından da sıkıldım). Belki de bunun FB nin gücünü gösterdiğini savunup beni eleştirenler olacak haklı (?) bir şekilde. Eleştirilere her zaman açığımdır ama haklı olduğumu düşündüğüm zaman her insan gibi kabullenmek de güçlük çekerim. Şimdi soruyorum antreman programlarından kaynaklanan sakatlıkların sebebi genelde Aerobic kısmının yüksek tutulmasıdır bildiğim kadarı ile. Bunu light (hafif) seviyede tutmama rağmen Zapotocny gibi bir oyuncunun dört aylık bir sakatlık yaşaması normal mi (Ender de olsa rastlanabilir diyebilirsiniz ama bence normal değil) ? (Ayrıca maçta sakatlanan Bobo'nunda 1-2 ay sakatlanmasını saymıyorum alıştığım için.) Tekrar ediyorum herhangi bir spekülatif bir amacım yok ! ŞİMDİ oyunun çok güzel olduğunu muhteşem yapıldığını söylemem, yapımcıları mutlu edebilir. AMA bunu oyun hak edene kadar ben ve benim gibi düşünen insanlar olarak söylemeyeceğiz. (Bunların yanında 2006 daki oyunun bugünkü oyuna göre daha az hata ile yapıldığını bilmek bizleri üzüyor (!).) Oyun bunu hak ettiğinde bunu söylemeyi bir borç biliriz.

Nesil
    2007
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by northstar View Post
    Yazılanların hepsinini oynarken yaşadım.Eski serilerde ciddi bir oynanabilirlik vardı.Ne zaman ne olacağı belli olmuyordu.Ama takımınızı sağlam kurduğunuzda başarıda geliyordu.Şimdi son iki senedir dünyanın en iyi adamlarını da alsam türkiye kupasında 2. lig takımları ile berabere kalıyorum.Hatta bi ara resmini koyarım üst üste 7 mac 1-1 bitti.daha sonra ben 1-0 kazandım.daha sorna 1-0 kaybettim.Bu kadar ahmakca bir mac motoru olamaz.Yahu goller iki yada 3 şekilde gelişiyor.Dikkatlice izliyorum macları.

Benim ya da diğer takımın kalecisi degaj kullanıyor,top bir futbolcunun kafasından sekiyor forvetin önüne düşüyor ve gol.Yine kaleci degaj ile forvete atıyor yine gol.Frikikler gol,kornerler gol.Arada sırada ilk kez mac oynayan futbolcu 40m den gol atıyor sezonun 28. macında benle oynayan takımda futbolcunun ilk gölü her zaman bu oluyor.İlk golleri daima bizim takıma atıyorlar

Maclar golsüz yada sürekli berabere bittiğinden gol attığımda yiyeceğimi kesin olarak biliyorum.Barcelona ile oynarken 5 yemek garip gelmiyorda abicim telekomspor ile 3 yıldır 1-1 berabere kalınırmı allah askına ya.Forvette vagner love sercan yildirim oynatıyorz.Arkasında mehmet topuz, solda razvan rat vs.Böyle sacmalık görmedim.Dil desteği olmayan bir oyun ülkemizde 80 ytl.

Bir sürü aptalca sorunla karşılaşılıyor, eski serilerde böyle sorunlar yoktu ve oyun cok fazla oynatırdı kendisini.Şimdi görsellik var herşey güzel ancak oynanabilirlik kalmamış artık.Bu kadar hatalı olan bir oyuna para verince insan gerçekten keriz yerine koyulmuş gibi hissediyor.11 yıldır aralıksız oynadığım bir oyunun bu hale gelmesi çok üzücü.Bir yıl boyunca cıkmasını bekliyorum ama sonuc hayal kırıklığı.

Araştırın bakın piyasada hiçbir oyun bu kadar bug icermez.
    Dostum harikasin...Bi dünya para verip orjinal oyun alıyoruz...Türkçe yok....Beklentilerin altında kalan bi oyun ve birçok oyun içi hata... ekran kartı sorunu yüzünden mağdur kalan bir çok arkadaşımızda cabası...Yazık gerçekten yazık... Bir sene bekle ve kocaman bir hayal kırıklığı...Yeni Fm yüzünden eski FM leri arar olduk...Hepsini geçiyorum TSL takımlarının ne armaları nede logoları var...Haberlerde Oyuncunuz sakatlandı diyor oyuncuya bakıyorum maç oynamaya hazır diyor ilginç ilginç şeylerle karşılaşıyorum....Bakalım ilerledikçe daha nelerle karşılacağız...Açıkçası kendimi kandırılmış hissettim...
    Last edited by gtoker : 30.Kasım.2008 at 01:13

Benim ya da diğer takımın kalecisi degaj kullanıyor,top bir futbolcunun kafasından sekiyor forvetin önüne düşüyor ve gol.Yine kaleci degaj ile forvete atıyor yine gol.Frikikler gol,kornerler gol.
    bu aslında türkiyede olan gollerin büyük bir kısmı değilmi zaten?daha bugünkü fenerbahçe-beşiktaş maçında bütün goller senin dediğin şekilde oluşmadımı? 2gol degaj diğeride korner...

Quote Originally Posted by baristayfur View Post
    bu aslında türkiyede olan gollerin büyük bir kısmı değilmi zaten?daha bugünkü fenerbahçe-beşiktaş maçında bütün goller senin dediğin şekilde oluşmadımı? 2gol degaj diğeride korner...
    bence bugünkü maç istisnaydı.bugünkü gollerden kaç tane sayabilirsin?

ayrıca gollerin %60 ı ceza sahası dışında.geriye kalan %40 ın yarısı da bu şekilde kalecinin diktiği toplarla forvetin gol atması.neredeyse her maç böyle gol atıyorum

Merhaba. Oyun eski oyunlara göre biraz zor . Başarı elde etmesi daha zor , istikrarlı yürümedek hedeflere doğru daha çok uğraş istiyor . Ama maç motorunun kötü olduğuna , çok adam sakatlandığına katılmıyorum . Maç motoru gayet güzel . 3D berbat olmuş . 2D ye devam etmek en güzeli . Sakatlıkların çok olduğuna katılmıyorum kesinlikle . İyi hafif bir antreman programı uygularsanız , ve kulübe iyi doktorlar alırsanız psikoterapisi 18 den aşşağı olmayan sakatlıkların azaldığını hemen göreceksiniz . Herşeye rağmen FM 2008 e nazaran bir nebze olsun fazla sakatlık olabiliyor ama asla abartı falan değil . Ayrıca geniş kadro kurmak her zaman daha iyi oluyor bu gibi durumlarda , oyunun ayrı bir zevki . Daha iyi yetiştirebiliyorsunuz yedek oyuncularımızı . Ayrıca TSL takımlarının amblem ve logo ları yok diye şikayet eden bir arkadaşımız olmuş . Daha İngiltere Liginin amblem ve logoları da yok , bizim Ligimize özellikle koymuyorlar gibi yansıtmak yanlış . İnşallah ilerleyen yıllarda koyarlar ve ilerleyen yıllarda daha az hatalı bir FM oynarız . Ama benim görüşüm ve düşüncem şu ana kadar çıkan FM ler arasında en iyisi kesinlikle 2009 . Taktik ekranındaki 13 oyuncu hatası ve maç esnasında altta faul , offside , sarı kart veya kırmızı kart yazısının takılması çok basit görsel hatalar . Eminim ki bir sonraki patch ile düzeltilecektir . Teşekkürler.

Quote Originally Posted by mgokalparslan View Post
    bence bugünkü maç istisnaydı.bugünkü gollerden kaç tane sayabilirsin?
    çok fazla saymak mümkün.pierre van hoijdonk,luciano,alex,r.carlos,lugano,edu,selçuk,c .kazım bunların hepsi frikik ve kornerlerden gol atmış oyncular.

ayrıca gollerin %60 ı ceza sahası dışında.geriye kalan %40 ın yarısı da bu şekilde kalecinin diktiği toplarla forvetin gol atması.neredeyse her maç böyle gol atıyorum
    yine uzak değil fenerbahce porto maçı keza öyle.kazımın attığı gol yaklaşık 25-30 mt değilmi??geçen sene şampiyonlar liginde manchester utd. barcelonayı scholes'in 30mt.den attığı golle elemedimi?Geçen sene Lincoln'ün sene başında attığı 2gol yize ceza sahası dışından klas şutlar değilmiydi? daha görmediğimiz birçok gol var böyle ve neredeyse her hafta oluo bunlar...

elinde uzaktan şut çekebilen oyuncu varsa bunu sonuna kadar kullanırsın.Bu mantık gayet basit,adam atabiliosa neden atmasınki uzaktan?

Ayrıca şu ana kadar izlediğin gollerin kaçtanesi organize oluşan ataklar sonucu geliştiki?parmakla saylır bu goller...zaten gol nasıl olur;bi taraf hata yapar diğeri onu değerlendirir.bu bi maçta 3kerede olur (FB-kayseri) bazende her maç olur (GS nin defans arkasına adam kaçırması)...bu örnekler çoğaltılabilir.bence herşey çok mantıklı...ama her oyunda hata var.hatasız olması imkansız zaten

çok fazla saymak mümkün.pierre van hoijdonk,luciano,alex,r.carlos,lugano,edu,selçuk,c .kazım bunların hepsi frikik ve kornerlerden gol atmış oyncular.

yine uzak değil fenerbahce porto maçı keza öyle.kazımın attığı gol yaklaşık 25-30 mt değilmi??geçen sene şampiyonlar liginde manchester utd. barcelonayı scholes'in 30mt.den attığı golle elemedimi?Geçen sene Lincoln'ün sene başında attığı 2gol yize ceza sahası dışından klas şutlar değilmiydi? daha görmediğimiz birçok gol var böyle ve neredeyse her hafta oluo bunlar...

elinde uzaktan şut çekebilen oyuncu varsa bunu sonuna kadar kullanırsın.Bu mantık gayet basit,adam atabiliosa neden atmasınki uzaktan?

Ayrıca şu ana kadar izlediğin gollerin kaçtanesi organize oluşan ataklar sonucu geliştiki?parmakla saylır bu goller...zaten gol nasıl olur;bi taraf hata yapar diğeri onu değerlendirir.bu bi maçta 3kerede olur (FB-kayseri) bazende her maç olur (GS nin defans arkasına adam kaçırması)...bu örnekler çoğaltılabilir.bence herşey çok mantıklı...ama her oyunda hata var.hatasız olması imkansız zaten
    kesinlikle katılıyorum onceki mesajına da katılıyorum

Gercekte Turkiye liginde goller uzuuun paslarla iki 3 dokunustan oluyor.Hatta cogu zaman direkt kalecinin degajıyla geliyor.Henuz oyunda diger ligleri acmadım ama eger bir italya liginide de böyleyse o zaman sacmalık diyebiliriz.Ama turkiye ligi gibi bazı liglere ait bir özellikse devrim demeliyiz.
    Orn.Besiktas ve trabzon'un her hafta attıgı goller.Sivasspor'un genelde ilk golleri.G.antep ve ankaraspor dışında her takım böyle.Galatasarayda ileri de iyi pas yapan takım ama hiç bir zaman kısa yerden oyun kuran bir takım değil.Uzun toplar atılıyor ileride toplar bir turlu yere indiriliyor ve baslıyorlar paslaşmaya.Bazen yere indirmiyolar bile ilk kafa dokunusu ile savunma arkasına sarkıtılıyo 2 pasta gol oluyor.Fenerbahce geride paslaşyıor paslaşıyor sonra bir anda uzun bir topla gol arıyor.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by byvirus View Post
    keşke oyunun hatası sadece o olsa.
    devre arası 9 oyuncu aldım.onların yerine de takımımdaki oyuncuları sattım.ama oyun listesi istenmedi.yani yeni aldıgım oyuncuları kaydedemedim.şuan 15-16 yaşındaki oyuncularla oynuyorum.bu arada takımım fenerbahçe ve lyon ile uefa maçım var az sonra.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    haha lyon a 4 tane attım.defansım ve orta saham 15 yaşında alt yapı oyuncusu özellikleri 0 denecek kadar az.tek yedegim var o da 15 yaşında bi kaleci.ikinci yarı forvetim sakatlandı yedek kaleciyi forvete aldım.1 gol attı 1 de asist yaptı.ama asisti görmeliydiniz tam ara pası ))
    BU bir cache hatası.O yuzden baktınız Player Registration sormadı oyunu kaydedin cıkın,oyunu kapatın sonra tekrar acın load deyin artık soracaktır.Hatta kapatıp açma işlemini yaptıktan sonra, sormasını dahi beklemeyin.SQUAD ekranını acın sag alt köşede CHANGE yazıyor olacak tıklatyın ona oyuncularınızı kaydedin.
    Last edited by davidvilla : 30.Kasım.2008 at 12:52 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

ben bugünkü toplardan derken kalecilerin dikerek yaptıkları asistten bahsettim.fm de de neredeyse hermaç kalecim dikiyor ve defansın arkasına sarkan forvet kaleciyle karşı karşıya kalıp gol atıyor.

attığım goller diyerek de fm den bahsettim.neredeyse her maç bir tane ceza sahasının dışından ve kalecinin dikerek asist yaptığı toplarla bir gol atıyorum.servet ceza sahasının dışında gelişine 30 metreden tam köşeye takıyor,kazma oyncular 30 metre top sürüp 3 kişiyi çalımlayıp 40 metreden plaseyle gol atıyor,benim bahsettiğim bunlardı.elbette ceza sahasının dışından gol oluyor fakat oyundaki kadar sık olmuyor.

Quote Originally Posted by mgokalparslan View Post
    ben bugünkü toplardan derken kalecilerin dikerek yaptıkları asistten bahsettim.fm de de neredeyse hermaç kalecim dikiyor ve defansın arkasına sarkan forvet kaleciyle karşı karşıya kalıp gol atıyor.

attığım goller diyerek de fm den bahsettim.neredeyse her maç bir tane ceza sahasının dışından ve kalecinin dikerek asist yaptığı toplarla bir gol atıyorum.servet ceza sahasının dışında gelişine 30 metreden tam köşeye takıyor,kazma oyncular 30 metre top sürüp 3 kişiyi çalımlayıp 40 metreden plaseyle gol atıyor,benim bahsettiğim bunlardı.elbette ceza sahasının dışından gol oluyor fakat oyundaki kadar sık olmuyor.
    'davidvilla' nında dediği gibi bu olaylar sadece türkiye ve bu ayarda liglerde oluyosa burda bi gerçeklik payı vardır.çünkü gerçektende öyle.ama aynı şekilde bi barcelona degajla ya da Puyol 3-5adam çalımlayıp 30mtdne gol atıosa bi hata ararım.karşına arsenali al, teo walcott defans arkasına sarkıp gol atmıosa hata ararım.c.ronaldo 3-5 adam çalımlayıp kaleye vurmuosa hata ararım.yada lionel messi defanstan alıp kaleye kadar topla gitmiosa..??

Böyle golleri böyle oyuncular atıo..malesef henüz türkiyedeki futbolcularımız bu mentalitede değil.bu yüzden böyle gol izlemek nadir. ve tabi birazda uyguladığın taktik.kısa paslarla oynarsan şahane arapaslar goller izlersn.uzun top oynatırsan degajla gol,uzaktak şut görme oranın artar.direct oynarsan defans arkasına sarkma ve gelişine şutlar artar..vs vs

Arkadaşlar bunu yazacak yer bulamadım ama bende de bi sorun var o da şu oyuncuya disiplin cezası veremiyorum . Disiplinin üzerine geldiğimde sağ tarafta hiç bir şey çıkmıo !!!

Bu kaçıncı yazışım artık bilemiyorum.

Bu oyunda goller hep aynı şekilde oluyor.10 maç'ın 9 tanesinde goller birbirinin kopyası.İstediğiniz kadar yıldız oyuncu alın.CA si 160ın üstünde oyunculu takım kurun süper ligde değişmiyor.2. ligden yükselen takıma ilk golu kornerden atıyosunuz.2 dakika sonra o size uzakta cuk diye çakıyor.

Anlatamıyoruz sanırım her takımda bu olay aynı.Alttaki top yüzdesine iyi dikkat edin.Barcelona ile kupa macında ispanya 2. lig takımı karşılaşıyor 2.lig takımı %80 baskı kuruyor barcelonaya.Bide bunun taktikle alakalı olduğu mu iddia ediliyor ? Madem taktik neden onlarca oyuncu bu hatayı buraya yazmış ve bu topici açmış ?

Her maç kalecimin asist yapmasından, forvetlerimim 6 ratigni aşamamasından, keza yine süperstar ortasaha oyuncularımımda 7 yi aşamamasından,sürekli kornerlerden, frikiklerden,attığım golden 1 yada 2 dakika sonra,genelde 45. dakika ile 59. dakika arasında, rakip takımın 25 mac oynayıp tek gol atamayan oyuncularının sürekli bana gol atmasına artık tahammül edemiyorum.

Aslında sorun bizdeki hala oynamaya çalışıyoruz.Malum ben eski oyuncuyum efsane benim için bu oyun.

Ancak bişeyi hatırlatmakta fayda var.Yama yırtıkları kapatmak içindir.Ve yırtık hemen oluyorsa aldığınız kumaş adidir.

Umuyorum bu yazımdan sonra artık "ya gerçekte de kaleci asist yapıyor" diye yazılar gelmez.Oturdum ve saydım kaleci 17 tane asist yaptı.Utanmasa gol atacak.

Si games'te çalışanlar kendilerini yamatsında sonra oyunu yapmaya başlasınlar.

Bu oyunda goller hep aynı şekilde oluyor.10 maç'ın 9 tanesinde goller birbirinin kopyası.İstediğiniz kadar yıldız oyuncu alın.CA si 160ın üstünde oyunculu takım kurun süper ligde değişmiyor.2. ligden yükselen takıma ilk golu kornerden atıyosunuz.2 dakika sonra o size uzakta cuk diye çakıyor.

Anlatamıyoruz sanırım her takımda bu olay aynı.Alttaki top yüzdesine iyi dikkat edin.Barcelona ile kupa macında ispanya 2. lig takımı karşılaşıyor 2.lig takımı %80 baskı kuruyor barcelonaya.Bide bunun taktikle alakalı olduğu mu iddia ediliyor ? Madem taktik neden onlarca oyuncu bu hatayı buraya yazmış ve bu topici açmış ?

Her maç kalecimin asist yapmasından, forvetlerimim 6 ratigni aşamamasından, keza yine süperstar ortasaha oyuncularımımda 7 yi aşamamasından,sürekli kornerlerden, frikiklerden,attığım golden 1 yada 2 dakika sonra,genelde 45. dakika ile 59. dakika arasında, rakip takımın 25 mac oynayıp tek gol atamayan oyuncularının sürekli bana gol atmasına artık tahammül edemiyorum.

Aslında sorun bizdeki hala oynamaya çalışıyoruz.Malum ben eski oyuncuyum efsane benim için bu oyun.

Ancak bişeyi hatırlatmakta fayda var.Yama yırtıkları kapatmak içindir.Ve yırtık hemen oluyorsa aldığınız kumaş adidir.

Umuyorum bu yazımdan sonra artık "ya gerçekte de kaleci asist yapıyor" diye yazılar gelmez.Oturdum ve saydım kaleci 17 tane asist yaptı.Utanmasa gol atacak.

benim de bahsettiğim bu her maç 1 tane kalecinin asist yaptığı top garanti,1 tane de frikik veya ceza sahası dışından gol garanti.mehmet ekici bir sezon ortalama 10 gol atıyor 8-9 tanesi frikik.henri saivet 15 gol atıyor 5-6 tanesi kalecinin diktiği ve defansın arkasına sarktığı toplar,en az 4-5 tanesi de ceza sahası dışından plase vuruşlar.

Lightbulb

Quote Originally Posted by acivic View Post
    Hayret, acaba ben farklı bir oyun mu oynuyorum? Bir kere 3D motoru gerçek bir devrim olmuş. Çok ince detaylara bakanlar bile, dişe dokunur bir hata bulamaz. Mükemmel yanlarını ise anlatmaya kalksam, sayfalar yetmez.
    Şu sakatlık konusu fazla abartılmış. Eğer antrenman programınız ağır ise bu sakatlıklar doğal. Ancak, sezon ilerledikçe bunun da yararını göreceksiniz. Oyuncularınız artık kolay sakatlanmayacak.
    Sık sık taktik diziliş deneyenler de, artık karar verip, oyuncularına göre bir dizilişte sebat ederlerse(birkaç hafta yeterli) sorun çözülür. Ama önce oyuncularınızın kişisel taktik talimatlarını çok iyi ayarlayın.
    Sezonun 11. haftasındayım ve sadece 2 maç üstüste berabere kalmışım. (Geri dönüp fixture baktım).
    Bu oyun böylesine acımasız sert eleştirileri hiç haketmiyor. Bazılarında da spekülatif yaklaşımlar sezdim...

Bencede hayret sen şu oynadıgın oyunun adına bidaha bak çünki fm 09 u çok berbat yapmışlar.Oyun baştan sona hataaaa...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Onralp99 View Post
    Merhaba. Oyun eski oyunlara göre biraz zor . Başarı elde etmesi daha zor , istikrarlı yürümedek hedeflere doğru daha çok uğraş istiyor . Ama maç motorunun kötü olduğuna , çok adam sakatlandığına katılmıyorum . Maç motoru gayet güzel . 3D berbat olmuş . 2D ye devam etmek en güzeli . Sakatlıkların çok olduğuna katılmıyorum kesinlikle . İyi hafif bir antreman programı uygularsanız , ve kulübe iyi doktorlar alırsanız psikoterapisi 18 den aşşağı olmayan sakatlıkların azaldığını hemen göreceksiniz . Herşeye rağmen FM 2008 e nazaran bir nebze olsun fazla sakatlık olabiliyor ama asla abartı falan değil . Ayrıca geniş kadro kurmak her zaman daha iyi oluyor bu gibi durumlarda , oyunun ayrı bir zevki . Daha iyi yetiştirebiliyorsunuz yedek oyuncularımızı . Ayrıca TSL takımlarının amblem ve logo ları yok diye şikayet eden bir arkadaşımız olmuş . Daha İngiltere Liginin amblem ve logoları da yok , bizim Ligimize özellikle koymuyorlar gibi yansıtmak yanlış . İnşallah ilerleyen yıllarda koyarlar ve ilerleyen yıllarda daha az hatalı bir FM oynarız . Ama benim görüşüm ve düşüncem şu ana kadar çıkan FM ler arasında en iyisi kesinlikle 2009 . Taktik ekranındaki 13 oyuncu hatası ve maç esnasında altta faul , offside , sarı kart veya kırmızı kart yazısının takılması çok basit görsel hatalar . Eminim ki bir sonraki patch ile düzeltilecektir . Teşekkürler.

sadece gülüyorum bikaç sezon ilerle görürüm ben senin en iyi oyununu...
    Last edited by byvirus : 01.Aralık.2008 at 03:18 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006

Ilk olarak SIGAMES bence bir cok konuda basarisiz olmustur. Yillardir CM-FM serisini her yil muthis zevk alarak oynuyordum.Suna emin oldumki ilk oynadigim yillarda son 2 yila kadar gercekten belirgin hatalar gormemistim ozellikle bu yil ki kadar.

Ben sunu merak ediyorum bu oyun yapildiktan sonra uzun sureli oynanip da denenmiyor mu? Neden hep hatalari duzeltmek icin patchleri beklemek zorunda kaliyoruz? Patch in tek islevi guncellemek yada ufak tefek hatalari gidermek olmali. Nasil oluyor da FIFA, PES gibi oyunlarda hic patch e gerek duyulmuyor ve adamlar oyunu her sene gelistirerek ufak tefek hatalar disinda kusursuz sunabiliyor? Bu kadar buyuk ve fanatik bir oyuncu kitlen var ama sen bunlari cogaltmak yerine tam tersi oyuncularini bu oyundan sogutuyorsun.Bu tamamen SIGAMES in isi beceremedigini gostermesi ve oyunu oynayanlari umursamadan oyun yapiyor olmasi.Bana gore SIGAMES cok ugras gostermeden oyunu yapiyor ve piyasaya suruyor ne olsa benim fanatiklerim var ve bu oyunu alacaklar diyor. Sonrada hata cikarsa ne olsa patch i 5-6 ay beklerler ve duzeltiriz diyor.

Oyunda ilk olarak tahmin ettigim gibi 3D mac motorunun basarisizligini gordum.Ben boyle olacagini tahmin ederek bekledigim icin hayal kirikligina ugramadim.Keske beni sasirtsalardi da cok begenip 3D ile oynasaydim. Ben 2D ile oynamaya devam ediyorum hala.Gecmis oyunlara gore sakatliklar ve taktik ekranindaki hata cok belirgin olmus. Ama bana gore ozellikle en buyuk hatalar mac motorunda olusuyor. Cok sacma sapan olaylar oluyor mac motorunda. Gecen seneki 2D mac motoru bazi eksiklikler disinda cok basariliydi bana gore. Bu sene gecen sene bulunmayan bir cok gercege yakin yenilik gordum ama sanki bana mac motorunun temelini degistirmisler ve kotu etmisler gibi geldi. Keske gecene seneki mac motorunun ustune sadece eksikleri giderseler iyi olurdu.Oyunda o kadar cok sacma sapan olaylar oluyorki insan oyundan soguyabiliyor. Ama bir o kadar olmasada bir cok yenilik ve gerceklik gordum.

Bunlarin disinda transferlerde gelisim gordum bir kac ufak duzeltilmesi gereken hata disinda. Gercege daha yakin yapmislar ama bazi oyuncularda degerinden cok asagi gelebiliyor. Eski oyundaki gibi cok ucuk transfer ucretleri yok. Ama ornegin Mehmet Topuz ,Emre Gungor , Nuri Sahin, Hamit Altintop gibi oyuncular cok cuzzi ucretlerle gelebiliyor takimlariniza.Ayrica oyunun zorlasmasi cok buyuk yenilik. Gecmis oyunlarda insanlar fb bjk gs hatta 2. ligden takimlarla cok rahat uefa samp ligi finali oynayabiliyorlar. Ozellikle ben besiktas ile turkiye de ileriki sezonlarda cok rahat namaglup sampiyon olup sampiyonlar liginde her sene finale oynuyordum ki bunun en az 15 yil icinde olmasinin mumkunati yok bana gore turk takimlari icin. Biraz daha rakip takimlar flas transferler yapsa ve kendilerini her sezon gelistirip ve takimlarin cogu maclarda klasiklesen 4 4 2 taktigini oynamasalar daha iyi olacak.Bunun disinda medya , oyuncu iletisimi ndeki gelismeler ve asistan menajerin tespitleri basarili olmus

Umarim en kisa zamanda bizim arastirmacilarimiz bunlari en aza indirmek icin SIGAMES i daha cok sikistirirlar ve gelecek FM leri patch beklemeden keyifli bir bicimde oynayabilsek

ßeni en çok sIkan acayip ağarLaŞIo bazen.. 2007 den ne farkı war veya 2008 den? Hani Çok bi fark oLsa , dicem ki hakkaten dOğru.. ama bi fark yok.. yani yok yere neden kasIo onu çözemiorum...birde bu kadar çok sakatLIk oLurmu ya..!! bazen sahda 6-7 oyuncu ( hem ßenden hem rakipden ) sakat sakat dolaşIoLar... bu kadar çok şut çekilip de gol olmazmı hiç ! akıl işi deyil.. Berbat etmişler dicem ama dilim varmıyo...

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Gercekten inanilmaz hayal kirikligi yasayanlardan biride benim.

Gerek 3D olsun gerekse oyunda ki hatalar olsun ele alinabilecek hic bi yeri kalmamis oyunun. Yuzbinlerce kisinin online oynadigi oyunlarda bile bu kadar bug olmazken defalarca denenmis ve hedef kitlenin bir yil boyunca bekledigi bir oyunun bu kadar basitce onumuze konmasi gercekten HAYAL KIRIKLIGI.

Tamam oyunun gun gectikce gercege yakin olmasi, gunumuz futboluna benzemesi yada modern futbol taktiklerinin yansitilmasiyla basariya gidilmesi cok hos. Ama bu oyunu oynayan kac kisi bu derin bilgilere sahip?

Pes olsun Fifa olsun oyuna girmeden onceden 4-5 tane zorluk seviyesini ayarlayabilecegimiz seceneklerle cikiyor karsimiza. Neden Fm de boyle olmasin?

Insanin gunde 2-3 saatini ayirabildigi ve oynadigi oyunda basarili olarak keyif almasini saglayacak bi oyun olmaktn cikip neden bu oyunu oynamak icin kendimi gelistirmek zorunda kalayim ki?

CM 05-06 oynarken aldigim haz ve zevk FM09 da strese donustu.

Anlatmak istedigim sadece zorluk seviyesiylede ilgili degil, bence SI games'in seviyesiyle ilgili.

Saygilar.

Nesil
    2008
    Yer
    Anadolu Yakası

Bence eleştriler biraz sert olmuş. Hatalar illaki vardır zaten hatasız oyun olması imkansız. Kaldı ki SI Games devrim niteliğinde bir oyun cıkardı piyasaya 3D, basın toplantısı vesaire. Yani direk bizi oyunun içine soktu diğer serilerden daha az kısıtladı bu oyunda diye düşünüyorum. Hem saydığınız hataların çoğuyla serinin diğer oyunlarında da karşılaştık. Bende oynarken sakatlıklardan dert yanıyorum ama kadronuzu geniş tutma gereği duyuyorsunuz bu şekilde. Gol olma şekillerinde sitem edecek çok birşey yok çünkü yılda kaç tane çok organize gelişen atak görüyoruz ki organize gol belkiyoruz oyundan.Sonuç olarak evet karın ağrısı var biraz ama bu oyun tatmin açısından başarılı ve gelecek için umut vadeden bi oyun bence..

FM 9 da crash dumps hatası çıkan varsa söylesin çözümünü biliyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Devrim denilen 3D mac motoru ve basin toplantisi (goruntulu!) bundan 5 sene once 4-4-2de'de vardi. Ayrica inanin FM09da'kinden cok daha basariliydi grafikleri.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Gerçekçi olsun oyun diyorsunuz.O zaman üşenmeden her mevkiye ayrı antreman programı hazırlayacaksınız.O zaman bakın her maçta 4 adam sakalanıyormu.2015 yılındayım şu an ve gayet güzel gidiyor oyun.5-6 maçta bir adamım anca sakatlanıyor.Kondisyonları %90 dan aşşağıda olanları oynatmayın maçlarda dinlendirin.

Forvetin arkasına AMC koyduğunda 2 tane gözükme hatasını veriyor.Onuda patchle düzeltirler.

Arkadaşım söylediklerinin bazılarında haklısın . Ama bu dediklerinin hiçbiri olmuyor bende . Acaba bu şikayet edenlere FM 2009 yerine başka bir oyun mu verdiler . Bu forumda okuduğum şikayetlerin neden hiçbiri bende olmuyor . Dikkatlice izliyorum , seyrediyorum . Forumda yazılan çizilen bugları şikayetleri arıyorum . Çoğu yok . Duran top dan gol sayısı fazlalaşmış ama "biraz". Buda gayet normal . Günümüz futbolunun en büyük gol silahı kesinlikle duran toplar . Özellikle gol atamayan forvet oyuncuları derken o nasıl oluyor anlamadım. Nasıl gol atamıyor forvet oyuncuları ? Anlam getiremiyorum . Başka bir oyun mu oynuyorsunuz ?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıca oyunu bu kadar acımasız eleştirenler lanet edenler , bunu mu oynuyacağız diyenlerin oynama mecburiyeti yok . Gidip başka menejerlik oyunları da oynayabilirler .
    Last edited by Onralp99 : 02.Aralık.2008 at 11:07 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Aslinda hayal kirikliklari birazda beklentilerin yuksek olmasiyla alakali sanirim.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

ben neden 2. patch gelmedi onu anlamıyorum.yani illa onlarca hata bulunacak daha sonra mı çıkacak patch?mesela 13 oyuncu hatası bile patch çıkarılması için yeterli bi hata.kaldı ki ufak tefek bir sürü hata da var..

bir de bişey dikkatimi çekti bilmiyorum doğru mudur? 3d oynarken dökülen kaliteli oyuncular,2d ye geçince iyi performans göstermeye başladılar.taktikler daha işler hale geldi.geçer geçmez takımda bi performans artışı oldu.

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri