Quote Originally Posted by mkkadi View Post
Ömer abi mücadeleye dayalı futbol demişsin bende bu konuya türkiye ligi ile olan başlıkta genel olsun diye biraz değindim. Burada da bir şeyler ekleyelim.

Artık teknik oyuncusu az olan takımlar mücadeleye dayanan futbolu ön plana çıkardılar ama oyunda maç motoru bu mücadeleyi tam olarak kullanabiliyor mu?

Mesela Servete fiziği ile topları kaptığını düşündüğümüzden (tam olarak top kapma demeyeyim kazanma diyeli m ) tackling değeri 12 ya da 13 tam hatırlayamadım. Şimdi Servet gerçel hayatta ayağıyla vücüduyla maç başına 7 top kazanıyor diyelim. Oyunda böyle oluyor mu?

Veya tamamen fizik gücüyle oynayan takımlar maç motorunda tam olarak nasıl yansıyor bu oyunları.

Veya iyi liglerde oynayan takımların Fiziksel ve Mental özellikleri biraz abartıldığı için fiziği ile oynayan takımlar ön plana çıkamıyor mu? Bunları da merak ettim açıkçası..
Oyunun orta saha konusunda eksiği var, o kadar basan bir saha göremiyorsunuz ya da ben mi göremiyorum bilmiyorum?
Ortak kanımız İngiliz Ligi'nin oyundaki etkisi gibi.

Servet'in yaptığı oyunda Interception (gerçek hayatta da) diye geçer ama omuz atarak mı, timing ile araya girerek mi Ömer abi daha iyi cevap verir.

Dünyada tackling kalmadı artık, herkes interception ile kesiyor, bekliyor bekliyor, tam zamanında pas arası yapıyor.İş tacklinge kalırsa zaten geri geri koşarsın sürekli, bkz. ligimizin orta sahada pres yapmaması sonucu defansla karşı karşıya gelen rakip ofanslar.

Oyunda fizik takımları öne çıkıyor tabi, omuz omuza mücadele ediyorlar, zaten onu ayarlamaya çalışıyoruz sürekli.FM 2009'da maç kazanamıyorum diyenlerin altında yattığı sebep de bu.