1 ile 30 arası toplam 457 sonuç

Konu: FM 2009 - Türkiye ligleri ile ilgili genel eleştiriler

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mgokalparslan View Post
    bence reputation konusuna değinmek istiyorum. fenerbahçe ile ilk sezonda cl de gruplardan elenmeme rağmen ara transfer döneminde gökhan inler,pandev,gago(transfer listesindeydi),darijo srna,cristian zapata,caceres(transfer listesindeydi) aldım. ayrıca arshavin,tymoschuk,pazzini,gilardino,corluka gibi isimler bana gelebiliyordu.sezon sonunda ise 84 puanla şampiyon oldum.

ikinci sezon porto,roma ve metalist in olduğu gruptan porto ve ben 13 er puan aldık ve averajla grup lideri oldum. devre arsında 172 ca lı dünyada yılın futbolcusu seçilen aguero yu ve 175 ca lı guardado yu aldım, ayrıca robinho yu almaktan vazgeçtim.bu arada takımda pandev ve srna 176,gago da 173 ca ya yükseldiler.takımda 2 tane world class oyuncu var(srna,aguero).

acaba bu reputation olayı oyunculara mı yanlış veriliyor yoksa takımlara mı? çünkü sezon başında yanlış hatırlamıyorsam bir reputation sorunu olmuştu,forumda türkiye deki takımların reputation larının az olduğu tartışmaları vardı.aldığım oyuncuları geçiyorum almadığım arshavin,corluka gibi oyuncular bile türkiye ye gelmez. ya da gago yu istersen madrid kadro dışı bıraksın ,transfer listesine koysun yine de bence türkiye ye gelmesi imkansız.
    Insanlari memnun etmek cok zor..

Gecen sene bu tip oyuncularin alinamamasi itiraz konusuydu, simdi ise alinabilmesi itiraz konusu. Esasinda bu oyuncular Turkiye'da iyi para kazanacaklarsa gelirler. Bu oyunculari ikna etmek icin verilen maaslari da belirtebilirsen memnun olurum.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by perpetua View Post

Gecen sene bu tip oyuncularin alinamamasi itiraz konusuydu, simdi ise alinabilmesi itiraz konusu. Esasinda bu oyuncular Turkiye'da iyi para kazanacaklarsa gelirler. Bu oyunculari ikna etmek icin verilen maaslari da belirtebilirsen memnun olurum.

üstad Dün biraz FİFA MANAGER diye menejerlik oyunu var onu inceledim...

fenerbahçe başkanının adı Ferhat tunç olarak girilmiş (şaka gibi)

sercan yıldırım çok kötü 10 üzerinden 4 yetenek puanı verilmiş...

gökhan emreciksinin adı emre emreciksin....

oyuncu mevkileri değerlendirmeleri yerlerde sürünüyor....

eğer biz bu hataları yapmış olsak herhalde forumda yer kalmazdı eleştirilerden...

ama eleştirirken biraz da bizim dışımızda nasıl yapılıyor bu iş onlara bir baksalar..herhalde daha iyi anlayacaklar nasıl detaylı ve ince elenip sık dokunulan bir araştırmanın yapıldığını...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by OMANA View Post
    üstad Dün biraz FİFA MANAGER diye menejerlik oyunu var onu inceledim...

fenerbahçe başkanının adı Ferhat tunç olarak girilmiş (şaka gibi)

sercan yıldırım çok kötü 10 üzerinden 4 yetenek puanı verilmiş...

gökhan emreciksinin adı emre emreciksin....

oyuncu mevkileri değerlendirmeleri yerlerde sürünüyor....

eğer biz bu hataları yapmış olsak herhalde forumda yer kalmazdı eleştirilerden...

ama eleştirirken biraz da bizim dışımızda nasıl yapılıyor bu iş onlara bir baksalar..herhalde daha iyi anlayacaklar nasıl detaylı ve ince elenip sık dokunulan bir araştırmanın yapıldığını...
    Ben "insanlari memnun etmek zor" kismini bir sitem olarak yazmamistim.

Sonucta elestiriler olsun, basimin (basimizin) ustunde yeri var bu elestirilerin. Birseyleri yanlis gorup bunu guzel ve duzgun bir sekilde yazmak (yukarida mgokalparslan'in yazidigi gibi) her zaman makbuldur, makbul olmalidir.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Ben "insanlari memnun etmek zor" kismini bir sitem olarak yazmamistim.

Sonucta elestiriler olsun, basimin (basimizin) ustunde yeri var bu elestirilerin. Birseyleri yanlis gorup bunu guzel ve duzgun bir sekilde yazmak (yukarida mgokalparslan'in yazidigi gibi) her zaman makbuldur, makbul olmalidir.

şef siteye katıldğımdan beri benden çok eleştiren ve sürekli cevap vermek zorunda kaldıığn çok az kişi vardır herhalde..

bu yönüyle benim bu hususu bilmediğimi düşünmüyorsundur sanırım her eleştiri bir zenginliktir sein de dediğin üzere..

bir hususu sormuştum sana ama gözünden kaçmış olabilir..

amatör takımlarım 3. lig e yükselmesi mümkümü diye...

3. lig ve amatör ligler bölümünde detaylıca yazmıştım tekrar yazmıyım sana zahmet bir gözetabilirmisin..
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2003

şef siteye katıldğımdan beri benden çok eleştiren ve sürekli cevap vermek zorunda kaldıığn çok az kişi vardır herhalde..

bu yönüyle benim bu hususu bilmediğimi düşünmüyorsundur sanırım her eleştiri bir zenginliktir sein de dediğin üzere..

3. lig ve amatör ligler bölümünde detaylıca yazmıştım tekrar yazmıyım sana zahmet bir gözetabilirmisin..
    Bu ligler aktif olmadigi icin mumkun oldugunu sanmiyorum (tam olarak bilmemekle beraber) zira alt liglerden cikis konusunda oyun kodu gayet zayif.

FM 2008'de Goztepe ilk sezon sonunda 2. Lige cikabiliyordu (o zaman Amator kume'de oynuyorlardi) ve bunun onune gecmek icin 3. Lig seviyesini ayri bir sekilde oyuna ekledik.

Bu ligler aktif olmadigi icin mumkun oldugunu sanmiyorum (tam olarak bilmemekle beraber) zira alt liglerden cikis konusunda oyun kodu gayet zayif.

FM 2008'de Goztepe ilk sezon sonunda 2. Lige cikabiliyordu (o zaman Amator kume'de oynuyorlardi) ve bunun onune gecmek icin 3. Lig seviyesini ayri bir sekilde oyuna ekledik.
    Bilgilendirme için teşekkürler. Benimde merak ettiğim bir konuydu çünkü.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

3. Lig=Amatör Lig zaten.

TSL
    TFF 1. Lig
    TFF 2. Lig A Kategorisi
    TFF 2. Lig B Kategorisi
    TFF 3. Lig / Süper Amatör Ligi
    (TFF 3. Lig) 1. Amatör Ligi
    (TFF 3. Lig) 2. Amatör Ligi
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    3. Lig=Amatör Lig zaten.

TSL
    TFF 1. Lig
    TFF 2. Lig A Kategorisi
    TFF 2. Lig B Kategorisi
    TFF 3. Lig / Süper Amatör Ligi
    (TFF 3. Lig) 1. Amatör Ligi
    (TFF 3. Lig) 2. Amatör Ligi
    yanlis biliyorsunuz 3. lig amator lig degil. tff 3. ligden sonra bi alt lig super amator daha sonra 1. amator ve 2. amator var.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    yanlis biliyorsunuz 3. lig amator lig degil. tff 3. ligden sonra bi alt lig super amator daha sonra 1. amator ve 2. amator var.
    haklısın karıştırdım
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şef bu konuda sana katılmıyorum. Ben Dardanelspor'la LigA ya çıktım ite-kaka.

Çıkar çıkmaz. Maaş bütçem %150 civarı arttı.
    Ve anlaşma imzaladığım boşta olan oyuncular. Hasan Şaş, Frederick Ljunberg.
    Olacak iş mi? Sizce 2009 - 2010 sezonu başı bu tranfserleri LigA ya yeni çıkabilen bir takım gerçekleştirebilir mi?

Şef bu arada Dardanelspor maddi açıdan berbat durumda. Bunun üzerinde ayarlamalar yapmamız gerekir diye düşünüyorum.
    Fikirlerim burada

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Şef bu konuda sana katılmıyorum. Ben Dardanelspor'la LigA ya çıktım ite-kaka.

Çıkar çıkmaz. Maaş bütçem %150 civarı arttı.
    Ve anlaşma imzaladığım boşta olan oyuncular. Hasan Şaş, Frederick Ljunberg.
    Olacak iş mi? Sizce 2009 - 2010 sezonu başı bu tranfserleri LigA ya yeni çıkabilen bir takım gerçekleştirebilir mi?

Şef bu arada Dardanelspor maddi açıdan berbat durumda. Bunun üzerinde ayarlamalar yapmamız gerekir diye düşünüyorum.
    Bir de Coca Cola Championship'ten Premier League'e çıkın o zaman bütçeniz ne kadar artıyor görün. Hasan Şaş oyunda yaşlandığı için gözden düşmüş olabilir ve oynamaya devam etmek için bir Anadolu takımını tercih etmesi doğal (bakınız: Sergen Yalçın - Etimesgut Şekerspor) Fredrick Ljunberg'i ise ilk sezonda Kocaelispor falan alıyor çünkü tüm özellikleri çok düşürülmüş ve klupsüz, adeta benzini bitmiş bir arabaya çevirmişler.

şu anda kariyerde 2014 e geldiğim için çoğunun maaşlarını yeniledim.maaşlara aşağı yukarı aklımda

bu rakamlar haftalık ve euro cinsinden

darijo srna 75000 key player
    goran pandev 65000 key player
    gago 31000 key player
    zapata 55000 first team
    gökhan inler 60000 first team
    aguero 150000 key player
    guardado 130000 key player
    caceres 50000 first team

hatırladıklarım bunlar.yuvarlak rakamlar verdim.belki bir 5-10 bin euroluk oynama olabilir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mgokalparslan View Post
    şu anda kariyerde 2014 e geldiğim için çoğunun maaşlarını yeniledim.maaşlara aşağı yukarı aklımda

bu rakamlar haftalık ve euro cinsinden

darijo srna 75000 key player
    goran pandev 65000 key player
    gago 31000 key player
    zapata 55000 first team
    gökhan inler 60000 first team
    aguero 150000 key player
    guardado 130000 key player
    caceres 50000 first team

hatırladıklarım bunlar.yuvarlak rakamlar verdim.belki bir 5-10 bin euroluk oynama olabilir.
    Ilk olarak bunlar gayet ciddi ucretler.

Veritabaninin bir ozelligi var. Bir cok oyuncunun yuksek potansiyelinin var olmasiyla beraber, bu oyunculara bir cok yeni yaratilan oyuncu katiliyor. Bu oyuncular buyuk takimlarin kadrolarini doldururken, bazi oyunculara ihtiyac olmuyor, yuksek maas verebilen nispeten kucuk takimlar da bu tip oyunculari kapabiliyor.

Mesela oyun basinda yaklasik 60 tane 170 ve ustu CA sahibi oyuncu varken, benim 2013 yilindaki oyunumda bu sayi 150 olmus. Yani iki katindan fazla oyuncu var. Eh tabii bu kadar bol yuksek CA'li oyuncu varsa dunyada, bunlarin bazilari da bizim ligimizin para veren takimlarina gidiyor.

Eski oyunlarda bunun onune geciliyordu cunku Turk takimlari yuksek maas veremiyordu.

Simdi Turk takimlari gercekte verebildigi rakamlara yakin ucretler verebiliyor.

Ama tabii bu tip yuksek yetenekli oyunculara daha buyuk takimlarda yer olmadigi icin bizim ligimize geliyorlar.

Simdilik oyun olara gorup bunun genel bir hata oldugunu kabul etmemiz belki de en dogru olani.

Not: Yuksek CA'li oyuncu fazlaligi beni de rahatsiz eden bir durum. SI da bu sorunun farkinda. Ancak sanioyum ki biraz da oyunda yeterince yetenekli oyuncu yok elestirisini torpulemek icin, ozellikle gencleri memnun etmek icin yapilmis bir sey bu. Zaman gectikce dunya futbolunun gittikce daha kalitelendigini varsayarak oynayabilirsiniz tabii..

Mesaj Yetkileri