Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
Oldu o zaman her futbolcuya deger veirken arkada oynadıgı takım arkadasını da düşünüp deger verelim. Baros gol atar; derler arkada arda lincoln var tabi atar. Eee sonra baska konuda galatasarayın kanatları da fenerden iyi dedigimizde Aboo ile bunu tartışmıştık. Kendisi ısrarla fenerin daha iyi kanatlara sahip oldugunu söylüyordu. Bunu söyleyen fb arastırmacısı. Madem Fb nin kanatları iyi Güiza nın da arkasında alex ve Türkiyenin en iyi kanatları var O'na göre. O halde kimse cıkıp Güiza nın arkası fason, ondan gol atamıyor demesin. Fenerbahce ile ne zaman mac etsem her mac güiza dan gol yiyorum. En son turnuvada 2 macta 3 gol yedim kendisinden.

Arkada oynayan oyuncu bahanesi, Sol ayak bahanesi, Composure bahanesi. Herseye bir bahane. Ama güiza müthiş topcu. Biz farklı oyuncular izliyoruz anlasılan...

Selametle...
Fenerbahçe'nin kanatları ile hiçbir alakası yok.

Defansı ağır bir takım önliberoları çıkamadığı zaman Vicente'yi sola, Joa,quin'i sağa koyun yine bir şey farketmez, çünkü onlara top atmak imkansız.

Oyunda bir hata var, ilk sezon sonunda 10 yabancısı oluyor Fenerbahçe'nin ve hepsi oynuyor henüz nedendir anlayabilmiş değilim (Ömer abi bug listesinde tutuyor).

Oyunda yapay zeka taktiklerleri statik zaten, İngiliz oyunu olmasının da etkisi olabilir belki, orta sahanın etkisi sizce ne kadar oyunda? Orta mücadelesinin çok sert olduğu maç ağırlığı pek hissetmiyorum.
Oyuncuların team work, work rate değerleri çok yüksek değil, ona rağmen tam saha pres yaptırıyorsa yapay zeka lütfen o maçları bize kaydedip gönderin.Beklenen ise, Aragones'in pres yaptırmaya çalışması ve takımın fizik-kondüsyon olarak bunu becerememesi.

Baros gol atar çünkü arkasında Kewell-Lincoln-Arda orta sahaya yaklaşık ve forvete yakın oynuyorlar.Galatasaray defansı da öne çıkarmaya çalışıyor, Fenerbahçe stoperler ağır olduğu için geri yaslanıyor, kanatlar da kontraya çıkmaya çalışıyor, oyun stilleri farklı.Galatasaray hızlı kanatlara sahip değil böyle oynamak zorunda, fizik-kondüsyona sahip olmadığını bile bile, ileride topa hakim olamazsa bu ağır sayılabilecek pas trafiği ile geriden top çıkartamaz..

Quote Originally Posted by makalele81 View Post
Bakın sayın Fenerbahçe araştırmacısı.Ben bir üniversite bitirmiş ikinci üniversitesini futbol bilimleri ve antrenörlük alanında okuyan bir Türk genciyim,bu adamı izlemediğim kanısına nerden vardınız açıklarmısınız?

Guiza'yı Getafe yıllarından beri biliyorum,izliyorum tabi Guiza'yla beraber onun yanında görev alan oyuncularıda.Siz her maçı her oyuncuyu izliyorsunuz,haftada 8-10 maç gözlemliyorsunuz sanırım kalkıp bana burada suçlama yapıp ithamlarda bulunuyorsunuz.

İnsanlara ahkam kesmeden önce ortaya konan değerlerin,görüşlerin kıymetini bilin.Eleştiriye eleştiriyle karşılık vermek için eleştirilen,toplum tafafından yanlış görülen şeyi düzelttikten sonra konuşmanız gerekir,maalesef bunu göremiyoruz.

Benim Galatasaray'lı yada başka bir takımlı olmam sizi zerre kadar ilgilendirmez,düzgün yapılan takımlara,düzgün yorumlar yapıp,insan gibi katkılar sağlamaya çalışıyoruz.

Örnek Trabzonspor,Bursa,Sivasspor,Gaziantep,Altay ama Fenerbahçe'yi ben gibi bir sürü insanda eleştiriyor,yine eleştirdim ama yaptığınız atraksiyon yine aynı hemen çemkirme pozisyonuna geçtiniz sizden mantıklı cevap beklemek mantıksızlığın daniskasıdır zaten.

Savunduğunuz şeyi bu işle sadece bizmi ilgileniyoruz diyerekten geçiştirmeyin,kaç kere izledin diyerek insanları ötelemeyin.

Ben sana diyormuyum senin mesleğin ne sen kaç kere izledin ne yaparsın,kimsin necisin diye? Bir kere makul cevap verin yalnızca bir kere dişlerimi kıracağım yemin ederim!
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Senin şuanda yaptığın nedir yaparmısın açıklamasını? Amaç datanın adam gibi data olmasıyla en sert şekilde eleştiririmki bugün yazılanalrın hiçbirinde sert bir ifade yok ama sizin Fenerbahçe algılarınız çok açık ve hassas,dokunuyor yazılanlar,asıl taraftarlık duygularıyla konuşan sizlersiniz.Özeli bilmeden,geneli yargılamak sizin haddiniz değil,işinizi düzgün yapmaya çalışın diye yazılıyor burda dile getirilenler!
O zaman eleştirinin kötü demekten ibaret olmadığının, rakamlar ve fiili değerler üzerine olduğunun farkına varmalısınız.

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
Abooo diyorsun ki sadece gsli bjkli yazıyor. Güizayı kötüleyecek kadar objektif bir fb li var mı ki ? Yani yine vardır da bazı kişiler. senin cıkıp sadece gsli bjkliler yazıyo demen sacma. Neyse her fm serisinde fenerden 1 oyuncunun messivari olmasına alıştık. Ne desek, yazsak, çizsek boş. Pozisyon pozisyon anlatın diyorsun. bunu yapmayananın buraya yazma hakkı yok mu? Sadece kacırdıgı golleri izleyip bu oyuncunun finishing özelliğinin 18 olmayacagını, olamayacagını bilmeyen fm sever yoktur heralde. Benim tüm söylediklerim finishing ile ilgili. Bu ligde suanın gol kralı Milan Baros'un finishing 12, Gol kralı olarak alınan Güizanın finishingi 18 oluyorsa bunu sorgulamak da en doğal hakkım diye düşünüyorum. Bunun için de 9.03 de herhangi bir düşüş olacak mı diye sordum; bence olmalı diye de belirttim...
Diğer oyuncular kimlerdi?
Bir oyuncuyu 6 ayda baştan aşağı değiştirmek eski araştırmacısına ihanettir.6 ayda ne kadar çözebilirsiniz ki, Aurelio için söylediklerimi bir an yiyeyim mi isteniyor?

Olmamalı demedim zaten, doğru değerleri bulursan büyük revizyon yapmadan dengelenebilir.

18 fazla ise neye göre fazla, neden fazla, 18 verilecek sebep, durum nedir?
Bunların konuşmayacaksak hiçbir anlamı yok zaten.