Oyun içerisinde hepimizin eleştirilerinin ortak nedeni gerçekci bir oyun olması ise oyunda bu gerçekciliği bozan bir kaç husus var..

ancak burada çifte standart yapmak istemiyorum...

yani işimize gelen ama gerçekciliğe aykırı hususlarda pek sesimizi çıkarmayıp işimize gelmeyen hususlarda gerçekcilik diye tutturuyoruz..

benim 2009 FM de gördüğüm (hatta 2008 de de aynı durum geçerliydi...) iki tane gerçeğe aykırı ancak sanırım önüne geçilmekte zorlanılan husus var...

1. si: Türkiyede forma giyen oyunculara 1 aralık, yurt dışında oynayan futbolculara ise 1 ocaktan itibaren sözleşme önerme hakkımız var...böylece bir çok oyuncuyu bonservis bedeli oynamamaksızın bedavaya transfer edebiliyoruz...

sene sonunda kadromuza bir çok oyuncuyu bedavaya getirebiliyoruz...

ben Bekir İrtegünü defalarca bedavaya transfer etmişimdir...

ama gel görki gerçekte bu o kadarda kolay olmuyor..Birincisi yurt dşınıdaki oyunculardan bonsevisi bedavaya gelen kaç oyuncu gördünüz..hangi yıldızları alınabilmiş bonservis ödenmeden..

Fenerbahçe Bekir için bunu yapmak istedi şuan iki klüp arasında adeta savaş çıktı ..iki klüp birbirine girdi..
yabancı ülkelerden türkiyeye bonservisi elinde gelen bu yıl sanırım bir tek Seriç var ki oda pek büyük bir yıldız sayılmaz (lütfen beşiktaşlılar alınmasın ama bence öyle)

Velhasıl gerçekte 1-2 tane örnek dışında türkiye liginde yurt içi veya yurt dışı transferlerde öyle bedavaya oyuncular almak gerçekte oyundaki kadar hiç kolay değil...

bakın geçen sefer 2018 de sıkılıp bırakığım Fenerbahçe ve Giresunu çalıştırdığım oyunumda...

Servet, Emre Güngör, Arda, İbrahim Toroman, Gökhan Ünal, Holosko, Delgado,Batuhan, Aydın..
bir çok oyuncuyu bu şekilde sözleşme bedeli ödememeksizin alabildim..

peki gerçekte Bir serveti Ardayı Galatasaraydan bonservis bedeli ödemeden Fenerbahçenin alması mümkünmü..??? Bence oyunda ki en büyük gerçeğe aykırı durum bu..

2. side Güney amerikalılar.....tamam ben brezilyalıların arjantinlilerin oyuncularını abarttığını hep söylerim...öte yandan bir kısımı abartılmış bile olsa Brezilyanın Arjantinin genç yetenekleriinin böyle rahatlıkla bizim takımlarımıza transfer edlimesinde hiçbir gerçekçilik yoktur...

Şuan için 2009 da yer alan marques, leo,guilherme, kierrison, bounononte gibi inanılmaz yetenekli gençler mevcut, peki biz son 5 yılda kaçtane brezilyalı genç yeteneği ülkesinden kapıp ülkemize getirebilişiz...

Fenerbahçe ... 2 tane alex, edu..(ikiside çok genç gelmedi hani)

beşiktaş 1 tane Bobo,
Orduspor 1 tane bruno...

ama eminiki 2009 FM oynayanlar ceplerine üçbeş kuruş koyunca ilk işleri Leo yu mirandayı, Marquesi Kierrisonu almak oluyor..peki gerçekte bu yıldızların hangileri türkiye ligine gelecek sizce..italyaya almanyaya ispanyaya gitmerk varken...????