Sayfa 7 / 16 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 457 sonuç

Konu: FM 2009 - Türkiye ligleri ile ilgili genel eleştiriler

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by OMANA View Post
    üstad Dün biraz FİFA MANAGER diye menejerlik oyunu var onu inceledim...

fenerbahçe başkanının adı Ferhat tunç olarak girilmiş (şaka gibi)

sercan yıldırım çok kötü 10 üzerinden 4 yetenek puanı verilmiş...

gökhan emreciksinin adı emre emreciksin....

oyuncu mevkileri değerlendirmeleri yerlerde sürünüyor....

eğer biz bu hataları yapmış olsak herhalde forumda yer kalmazdı eleştirilerden...

ama eleştirirken biraz da bizim dışımızda nasıl yapılıyor bu iş onlara bir baksalar..herhalde daha iyi anlayacaklar nasıl detaylı ve ince elenip sık dokunulan bir araştırmanın yapıldığını...
    Ben "insanlari memnun etmek zor" kismini bir sitem olarak yazmamistim.

Sonucta elestiriler olsun, basimin (basimizin) ustunde yeri var bu elestirilerin. Birseyleri yanlis gorup bunu guzel ve duzgun bir sekilde yazmak (yukarida mgokalparslan'in yazidigi gibi) her zaman makbuldur, makbul olmalidir.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ben "insanlari memnun etmek zor" kismini bir sitem olarak yazmamistim.

Sonucta elestiriler olsun, basimin (basimizin) ustunde yeri var bu elestirilerin. Birseyleri yanlis gorup bunu guzel ve duzgun bir sekilde yazmak (yukarida mgokalparslan'in yazidigi gibi) her zaman makbuldur, makbul olmalidir.

şef siteye katıldğımdan beri benden çok eleştiren ve sürekli cevap vermek zorunda kaldıığn çok az kişi vardır herhalde..

bu yönüyle benim bu hususu bilmediğimi düşünmüyorsundur sanırım her eleştiri bir zenginliktir sein de dediğin üzere..

bir hususu sormuştum sana ama gözünden kaçmış olabilir..

amatör takımlarım 3. lig e yükselmesi mümkümü diye...

3. lig ve amatör ligler bölümünde detaylıca yazmıştım tekrar yazmıyım sana zahmet bir gözetabilirmisin..
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2003

şef siteye katıldğımdan beri benden çok eleştiren ve sürekli cevap vermek zorunda kaldıığn çok az kişi vardır herhalde..

bu yönüyle benim bu hususu bilmediğimi düşünmüyorsundur sanırım her eleştiri bir zenginliktir sein de dediğin üzere..

3. lig ve amatör ligler bölümünde detaylıca yazmıştım tekrar yazmıyım sana zahmet bir gözetabilirmisin..
    Bu ligler aktif olmadigi icin mumkun oldugunu sanmiyorum (tam olarak bilmemekle beraber) zira alt liglerden cikis konusunda oyun kodu gayet zayif.

FM 2008'de Goztepe ilk sezon sonunda 2. Lige cikabiliyordu (o zaman Amator kume'de oynuyorlardi) ve bunun onune gecmek icin 3. Lig seviyesini ayri bir sekilde oyuna ekledik.

Bu ligler aktif olmadigi icin mumkun oldugunu sanmiyorum (tam olarak bilmemekle beraber) zira alt liglerden cikis konusunda oyun kodu gayet zayif.

FM 2008'de Goztepe ilk sezon sonunda 2. Lige cikabiliyordu (o zaman Amator kume'de oynuyorlardi) ve bunun onune gecmek icin 3. Lig seviyesini ayri bir sekilde oyuna ekledik.
    Bilgilendirme için teşekkürler. Benimde merak ettiğim bir konuydu çünkü.

Nesil
    2007

Ben sadece birşey sormak istiyorum,

Editör'de bazı oyuncuların CA, PA sı sıfır bu ne anlama geliyor?

Birde şu -9 -8 -7 PA karşılıklarını bilen varsa yazarsa sevinirim bir yere not etcemunutmuycam bir daha bulamadım bir türlü...

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Quote Originally Posted by Manager of sam View Post
    Ben sadece birşey sormak istiyorum,

Editör'de bazı oyuncuların CA, PA sı sıfır bu ne anlama geliyor?

Birde şu -9 -8 -7 PA karşılıklarını bilen varsa yazarsa sevinirim bir yere not etcemunutmuycam bir daha bulamadım bir türlü...
    PA´nin sifir gözükmesi, o oyuncunun oyunda random bir PA sahibi olacagi anlamina geliyor.

-10 = 170-200
    -9 = 150-180
    -8 = 130-160
    -7 = 110-140
    -6 = 90-120
    -5 = 70-100
    -4 = 50-80
    -3 = 30-60
    -2 = 10-40
    -1 = 0-20

Nesil
    2007

Tamamdır sağolasın...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

3. Lig=Amatör Lig zaten.

TSL
    TFF 1. Lig
    TFF 2. Lig A Kategorisi
    TFF 2. Lig B Kategorisi
    TFF 3. Lig / Süper Amatör Ligi
    (TFF 3. Lig) 1. Amatör Ligi
    (TFF 3. Lig) 2. Amatör Ligi
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bi konu hakında yazmak istiyordum ama önceden belirtmek isterim ki bu konu hakkında bir kaç deneme de yaptım.

Türkiye liginde futbolcular PAlarına ulaşamıyorlar. Bu oyunun genel hatası mı bilmiyorum ama diğer liglerde iyi gelişiyorlar. Şimdi Türk takımlarının antrenman programları, koçları veya oyuncunun profesyonelliği falan diyebiliriz ama oyuncunun özelliklerinde düşme bile olabiliyor.

Ne demek istediğimi örneklerle açıklayayım. Bunun içinde türkiye liginde CA-PA farkı yüksek olacak oyunculara odaklandım. Mesela Arda PA 172. Şu an 27 yaşında CAsı 156 olması lazım belki de 154. Hatta bazı önemli özellikleri de düşmüş. (teknik 18-16 gibi) Sonra bi -9luk oyuncularımıza bakayım dedim. Sercan ile Batuhan sadece 1-2 yıllık gelişme gösterebilmiş gibiler. Yani değerleri min 150 CAlık yok ki ort. 165 olduğunu düşünürsek ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Belki takımları siz çalıştırırsanız oyuncular yükselebilir daha fazla ama şimdi Batuhan da Sercanda beşiktaşta yani türkiyede kötü takım da değiller diyelim koçları ya da antrenman sahası kötü olsun.

Bunları gördükten sonra bende 1-2 deneme daha yaptım. Galatasarayı yönetmiyorum oyun içi editör ile Ardaya 172 Pasının tamamını da verdim. Özellikleri ilk başta biraz yükselir gibi de olsa zamanla kontrol ettim CAsı yavaş yavaş düşmeye başladı.

Genel olarak demek istediğim oyuncuların PAsına türkiye de ulaşamadığı. Türk oyuncularından en iyileri bile Avrupa arenasında iyi takımlarda boy gösteremiyor. Belki türk takımı yönetirsem değişir ama 9.02 kullanıyorum ve bir türk takımı yönetmiyorum.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    3. Lig=Amatör Lig zaten.

TSL
    TFF 1. Lig
    TFF 2. Lig A Kategorisi
    TFF 2. Lig B Kategorisi
    TFF 3. Lig / Süper Amatör Ligi
    (TFF 3. Lig) 1. Amatör Ligi
    (TFF 3. Lig) 2. Amatör Ligi
    yanlis biliyorsunuz 3. lig amator lig degil. tff 3. ligden sonra bi alt lig super amator daha sonra 1. amator ve 2. amator var.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Türkcell Süper Lig
    Bank Asya 1. Ligi
    TFF 2. Lig
    TFF 3. Lig (Son Kademe Profesyonel Lig)

Süper Amatör Lig
    1. Amatör Lig
    2. Amatör Lig

Şekinde devam eden bir lig yapımız var. Amatör liglerde illerin bazı özel durumları olabiliyor. Kimi illerde Süper Amatör Lig olmyabiliyor ya da 2. Amatör Lig olmayabiliyor.

Bakalım bu sene yeni yapılan düzenleme gereği 6 takım TFF 3. Lig'e çıkacak. Ve TFF 3. Lig'den 11 takım düşecek. Yavaş yavaş TFF 3. Lig'i kaldırmaya çalışıyorlar. Bakalım neler olacak.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Bi konu hakında yazmak istiyordum ama önceden belirtmek isterim ki bu konu hakkında bir kaç deneme de yaptım.

Türkiye liginde futbolcular PAlarına ulaşamıyorlar. Bu oyunun genel hatası mı bilmiyorum ama diğer liglerde iyi gelişiyorlar. Şimdi Türk takımlarının antrenman programları, koçları veya oyuncunun profesyonelliği falan diyebiliriz ama oyuncunun özelliklerinde düşme bile olabiliyor.

Ne demek istediğimi örneklerle açıklayayım. Bunun içinde türkiye liginde CA-PA farkı yüksek olacak oyunculara odaklandım. Mesela Arda PA 172. Şu an 27 yaşında CAsı 156 olması lazım belki de 154. Hatta bazı önemli özellikleri de düşmüş. (teknik 18-16 gibi) Sonra bi -9luk oyuncularımıza bakayım dedim. Sercan ile Batuhan sadece 1-2 yıllık gelişme gösterebilmiş gibiler. Yani değerleri min 150 CAlık yok ki ort. 165 olduğunu düşünürsek ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Belki takımları siz çalıştırırsanız oyuncular yükselebilir daha fazla ama şimdi Batuhan da Sercanda beşiktaşta yani türkiyede kötü takım da değiller diyelim koçları ya da antrenman sahası kötü olsun.

Bunları gördükten sonra bende 1-2 deneme daha yaptım. Galatasarayı yönetmiyorum oyun içi editör ile Ardaya 172 Pasının tamamını da verdim. Özellikleri ilk başta biraz yükselir gibi de olsa zamanla kontrol ettim CAsı yavaş yavaş düşmeye başladı.

Genel olarak demek istediğim oyuncuların PAsına türkiye de ulaşamadığı. Türk oyuncularından en iyileri bile Avrupa arenasında iyi takımlarda boy gösteremiyor. Belki türk takımı yönetirsem değişir ama 9.02 kullanıyorum ve bir türk takımı yönetmiyorum.
    Herhangi bir cevap alamayınca özellikle de Ömer abiden tekrar gönderiyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Oyun içerisinde hepimizin eleştirilerinin ortak nedeni gerçekci bir oyun olması ise oyunda bu gerçekciliği bozan bir kaç husus var..

ancak burada çifte standart yapmak istemiyorum...

yani işimize gelen ama gerçekciliğe aykırı hususlarda pek sesimizi çıkarmayıp işimize gelmeyen hususlarda gerçekcilik diye tutturuyoruz..

benim 2009 FM de gördüğüm (hatta 2008 de de aynı durum geçerliydi...) iki tane gerçeğe aykırı ancak sanırım önüne geçilmekte zorlanılan husus var...

1. si: Türkiyede forma giyen oyunculara 1 aralık, yurt dışında oynayan futbolculara ise 1 ocaktan itibaren sözleşme önerme hakkımız var...böylece bir çok oyuncuyu bonservis bedeli oynamamaksızın bedavaya transfer edebiliyoruz...

sene sonunda kadromuza bir çok oyuncuyu bedavaya getirebiliyoruz...

ben Bekir İrtegünü defalarca bedavaya transfer etmişimdir...

ama gel görki gerçekte bu o kadarda kolay olmuyor..Birincisi yurt dşınıdaki oyunculardan bonsevisi bedavaya gelen kaç oyuncu gördünüz..hangi yıldızları alınabilmiş bonservis ödenmeden..

Fenerbahçe Bekir için bunu yapmak istedi şuan iki klüp arasında adeta savaş çıktı ..iki klüp birbirine girdi..
    yabancı ülkelerden türkiyeye bonservisi elinde gelen bu yıl sanırım bir tek Seriç var ki oda pek büyük bir yıldız sayılmaz (lütfen beşiktaşlılar alınmasın ama bence öyle)

Velhasıl gerçekte 1-2 tane örnek dışında türkiye liginde yurt içi veya yurt dışı transferlerde öyle bedavaya oyuncular almak gerçekte oyundaki kadar hiç kolay değil...

bakın geçen sefer 2018 de sıkılıp bırakığım Fenerbahçe ve Giresunu çalıştırdığım oyunumda...

Servet, Emre Güngör, Arda, İbrahim Toroman, Gökhan Ünal, Holosko, Delgado,Batuhan, Aydın..
    bir çok oyuncuyu bu şekilde sözleşme bedeli ödememeksizin alabildim..

peki gerçekte Bir serveti Ardayı Galatasaraydan bonservis bedeli ödemeden Fenerbahçenin alması mümkünmü..??? Bence oyunda ki en büyük gerçeğe aykırı durum bu..

2. side Güney amerikalılar.....tamam ben brezilyalıların arjantinlilerin oyuncularını abarttığını hep söylerim...öte yandan bir kısımı abartılmış bile olsa Brezilyanın Arjantinin genç yetenekleriinin böyle rahatlıkla bizim takımlarımıza transfer edlimesinde hiçbir gerçekçilik yoktur...

Şuan için 2009 da yer alan marques, leo,guilherme, kierrison, bounononte gibi inanılmaz yetenekli gençler mevcut, peki biz son 5 yılda kaçtane brezilyalı genç yeteneği ülkesinden kapıp ülkemize getirebilişiz...

Fenerbahçe ... 2 tane alex, edu..(ikiside çok genç gelmedi hani)

beşiktaş 1 tane Bobo,
    Orduspor 1 tane bruno...

ama eminiki 2009 FM oynayanlar ceplerine üçbeş kuruş koyunca ilk işleri Leo yu mirandayı, Marquesi Kierrisonu almak oluyor..peki gerçekte bu yıldızların hangileri türkiye ligine gelecek sizce..italyaya almanyaya ispanyaya gitmerk varken...????

Şeyh Edebali

Oyun içerisinde hepimizin eleştirilerinin ortak nedeni gerçekci bir oyun olması ise oyunda bu gerçekciliği bozan bir kaç husus var..

ancak burada çifte standart yapmak istemiyorum...

yani işimize gelen ama gerçekciliğe aykırı hususlarda pek sesimizi çıkarmayıp işimize gelmeyen hususlarda gerçekcilik diye tutturuyoruz..

benim 2009 FM de gördüğüm (hatta 2008 de de aynı durum geçerliydi...) iki tane gerçeğe aykırı ancak sanırım önüne geçilmekte zorlanılan husus var...

1. si: Türkiyede forma giyen oyunculara 1 aralık, yurt dışında oynayan futbolculara ise 1 ocaktan itibaren sözleşme önerme hakkımız var...böylece bir çok oyuncuyu bonservis bedeli oynamamaksızın bedavaya transfer edebiliyoruz...

sene sonunda kadromuza bir çok oyuncuyu bedavaya getirebiliyoruz...

ben Bekir İrtegünü defalarca bedavaya transfer etmişimdir...

ama gel görki gerçekte bu o kadarda kolay olmuyor..Birincisi yurt dşınıdaki oyunculardan bonsevisi bedavaya gelen kaç oyuncu gördünüz..hangi yıldızları alınabilmiş bonservis ödenmeden..

Fenerbahçe Bekir için bunu yapmak istedi şuan iki klüp arasında adeta savaş çıktı ..iki klüp birbirine girdi..
    yabancı ülkelerden türkiyeye bonservisi elinde gelen bu yıl sanırım bir tek Seriç var ki oda pek büyük bir yıldız sayılmaz (lütfen beşiktaşlılar alınmasın ama bence öyle)

Velhasıl gerçekte 1-2 tane örnek dışında türkiye liginde yurt içi veya yurt dışı transferlerde öyle bedavaya oyuncular almak gerçekte oyundaki kadar hiç kolay değil...

bakın geçen sefer 2018 de sıkılıp bırakığım Fenerbahçe ve Giresunu çalıştırdığım oyunumda...

Servet, Emre Güngör, Arda, İbrahim Toroman, Gökhan Ünal, Holosko, Delgado,Batuhan, Aydın..
    bir çok oyuncuyu bu şekilde sözleşme bedeli ödememeksizin alabildim..

peki gerçekte Bir serveti Ardayı Galatasaraydan bonservis bedeli ödemeden Fenerbahçenin alması mümkünmü..??? Bence oyunda ki en büyük gerçeğe aykırı durum bu..

2. side Güney amerikalılar.....tamam ben brezilyalıların arjantinlilerin oyuncularını abarttığını hep söylerim...öte yandan bir kısımı abartılmış bile olsa Brezilyanın Arjantinin genç yetenekleriinin böyle rahatlıkla bizim takımlarımıza transfer edlimesinde hiçbir gerçekçilik yoktur...

Şuan için 2009 da yer alan marques, leo,guilherme, kierrison, bounononte gibi inanılmaz yetenekli gençler mevcut, peki biz son 5 yılda kaçtane brezilyalı genç yeteneği ülkesinden kapıp ülkemize getirebilişiz...

Fenerbahçe ... 2 tane alex, edu..(ikiside çok genç gelmedi hani)

beşiktaş 1 tane Bobo,
    Orduspor 1 tane bruno...

ama eminiki 2009 FM oynayanlar ceplerine üçbeş kuruş koyunca ilk işleri Leo yu mirandayı, Marquesi Kierrisonu almak oluyor..peki gerçekte bu yıldızların hangileri türkiye ligine gelecek sizce..italyaya almanyaya ispanyaya gitmerk varken...????
    dediklerinde haklısın fakat şöyle bir durum var;oyunda menajer biziz ve her ne kadar türkiye de transferleri yönetim yapsa da oyunda bize yani menajerlere veriliyor(gerçi türkiye de menajerlik yok,teknik direktörlük var). şu anda gerçekteki yanlış transfer stratejileri bizim oyundaki transfer stratejimi engellememeli.

mesela fenerbahçe gençlere yönelmiyor,bonservisi elinde olan oyuncuları almıyor.bunlar fenerbahçe nin yapmadığı yanlış şeyler bence.istese yapabilir,ama bunları yapmaması yapamayacak olmasından dolayı değil,(bence)yanlış bir stratejiyle yapmak istememelerinden kaynaklanıyor. yani demek istediğim bu sistem yanlışlığıdır.

geçenlerde bir kaç önemli avrupa liglerinin sözleşmesi biten oyuncuları yayınlanmıştı.bunlardan fenerbahçe'ye yararlı olabilecek bir sürü oyuncu var. geçmişte de yine aynı şekilde elinde bir sürü seçenek olmuştur ama tercih etmemiştir.belirli bir yaşın üstünde ve genelde bonservis ödeyerek kadrosuna katmıştır.

zaten oyunu bizim oynamamız,takımı bizim yönetmemiz oyundaki transfer ve diğer tercihlerin bizim insiyatifimizde olması bu transfer tercihlerini değiştirmemize olanak sağlıyor.

Nesil
    2003

Serbest oyuncu transfer etme:
    Benim esas merak ettigim Turkiye'de kac takimin bu tip serbest kalacak oyunculari takip ettigi. 6 ay onceden bir oyuncu ile anlasmak istikrar isteyen bir is. Gelecek sezon ayni teknik direktor ile calisacaginizi bilmeniz gerekli, oyuncunun kontrati bitmeden aylar once irtibata gecmeniz gerekli.

Tabii bir de kontrati biten oyuncular, tipki Nobre gibi davraniyor ve "Ben nasil olsa elimi kolumu sallaya sallaya gidebilirim ancak kulup eger transfer icin on calisma yapmamissa benim yerime koyacagi oyuncu icin bonservis parasi odemek durumunda. Bu durumda benimle anlasmazlarsa odemek zorunda kalacaklari bonservis parasinin en azindan bir kismini ben pesin olarak isterim" diyebiliyor. Yani serbest transferin esasinda maliyeti daha dusuk degil. Oyunculara yuklu hava parasi odemek gerekiyor. Disaridan alacaginiz kontrati bitmis oyuncu icin de bu gecerli.

Arjantin'li genc oyuncular:

Ilk olarak Arjantin yurt disina transfer olma konusunda bir Brezilya kadar rahat adapte olabilen bir millet degil. Transferde ilk tercihleri de genelde Ispanya, Italya ve Meksika oluyor bu nedenle.

Bizde de genc ve yetenekli oyuncuyu bekleyecek zaman yok. 3-6 ay sonra teknik direktoru buyuk ihtimalle degisecek bir takim nasil 2 sene sonra buyuk katki saglayabilecek bir oyuncuya yatirim yapabilir? 3-4 ayda teknik direktor degistiren bir kulube transfer olmak resmen kariyer olarak intihar etmek. Yani ligin yarisini sildik attik. (Bunlar oyunda rep indirimi yasayabilecek kulupler)

Ligin diger yarisindaki takimlardan sampiyonluga direk kosan takimlarin tecrubeli ve takimi hemen bir yerlere tasiyacak oyunculara yonelmesi, genc oyuncularin da Turk olmasi da bana gayet dogal geliyor. Tabii kulubun esas gayesi egitimcilik, futbolcu satarak para kazanmak degilse.

Arada kalan ligi 5-6-7-8 gibi siralarda bitirecek takimlar eger teknik direktor konusunda istikrarliysa bu tip transferler de pekala olabilir.

Turkiye'de yabanci oyuncu almanin amaci genelde simdi mac kazandirmak. Yarin buyuk paralara satariz diye oyuncu alinmiyor pek cunku takimlarin hemen hemen hic birinin kurulu bir duzeni, felsefesi yok. Isleyip elmas yapamama ihtimalleri de yuksek cunku. Hele hele bu oyuncular Arjantin gibi farkli bir kulturden geliyorsa.

Ama tabii oyun icinde her sey olabilir..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Herhangi bir cevap alamayınca özellikle de Ömer abiden tekrar gönderiyorum.
    Her oyuncu potansiyeline ulasamayabilir. Yeterince sans bulamamis olabilir, yeterince profesyonel olmayabilir.

Eger SI lig bazinda bir limit koymussa (ki o kulup rep'i bazindadir, lig bazinda degildir), yanlis yapmis da diyemem acikcasi.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Serbest oyuncu transfer etme:
    Benim esas merak ettigim Turkiye'de kac takimin bu tip serbest kalacak oyunculari takip ettigi. 6 ay onceden bir oyuncu ile anlasmak istikrar isteyen bir is. Gelecek sezon ayni teknik direktor ile calisacaginizi bilmeniz gerekli, oyuncunun kontrati bitmeden aylar once irtibata gecmeniz gerekli.

Tabii bir de kontrati biten oyuncular, tipki Nobre gibi davraniyor ve "Ben nasil olsa elimi kolumu sallaya sallaya gidebilirim ancak kulup eger transfer icin on calisma yapmamissa benim yerime koyacagi oyuncu icin bonservis parasi odemek durumunda. Bu durumda benimle anlasmazlarsa odemek zorunda kalacaklari bonservis parasinin en azindan bir kismini ben pesin olarak isterim" diyebiliyor. Yani serbest transferin esasinda maliyeti daha dusuk degil. Oyunculara yuklu hava parasi odemek gerekiyor. Disaridan alacaginiz kontrati bitmis oyuncu icin de bu gecerli.

Arjantin'li genc oyuncular:

Ilk olarak Arjantin yurt disina transfer olma konusunda bir Brezilya kadar rahat adapte olabilen bir millet degil. Transferde ilk tercihleri de genelde Ispanya, Italya ve Meksika oluyor bu nedenle.

Bizde de genc ve yetenekli oyuncuyu bekleyecek zaman yok. 3-6 ay sonra teknik direktoru buyuk ihtimalle degisecek bir takim nasil 2 sene sonra buyuk katki saglayabilecek bir oyuncuya yatirim yapabilir? 3-4 ayda teknik direktor degistiren bir kulube transfer olmak resmen kariyer olarak intihar etmek. Yani ligin yarisini sildik attik. (Bunlar oyunda rep indirimi yasayabilecek kulupler)

Ligin diger yarisindaki takimlardan sampiyonluga direk kosan takimlarin tecrubeli ve takimi hemen bir yerlere tasiyacak oyunculara yonelmesi, genc oyuncularin da Turk olmasi da bana gayet dogal geliyor. Tabii kulubun esas gayesi egitimcilik, futbolcu satarak para kazanmak degilse.

Arada kalan ligi 5-6-7-8 gibi siralarda bitirecek takimlar eger teknik direktor konusunda istikrarliysa bu tip transferler de pekala olabilir.

Turkiye'de yabanci oyuncu almanin amaci genelde simdi mac kazandirmak. Yarin buyuk paralara satariz diye oyuncu alinmiyor pek cunku takimlarin hemen hemen hic birinin kurulu bir duzeni, felsefesi yok. Isleyip elmas yapamama ihtimalleri de yuksek cunku. Hele hele bu oyuncular Arjantin gibi farkli bir kulturden geliyorsa.

Ama tabii oyun icinde her sey olabilir..

Ben yukarıdaki ik noktayı oyunu en fazla gerçekçilikten uzaklaştıran husus olarak görmemin sebebi şu üstad ...

hani sürekli guiza tartışmaları sürüyor ben bu güney amerikalılar sebebiyle daha takımdaki forvetlerle oyun kurmayabile gerek görmüyorum..hani önceden satış biraz daha zordu şimdi oyunxu satışıda kolay...

iki gün önce manisa ve fenerbahçe için ortak oyun açtım..

luganoyu eduyu guizayı falan hep sattım...

abi ne diye uğraşalımki...

bir alıyorsun keirsonu 5 milyona fırtına gibi..

bir alıyorsun leo yu canavar gibi defansta..

iş o kadar basitleştiki artık harbiden oyundan sıkılıyorum..

bu sene sözleşmesi biten en az 10 tane oyuncuyu alıcam sonra onları kiralayacağım seneye satacağım veya talip çıkarsa direk satacağım....

yani üstad 5 seneye 300 milyon dolar transfer bütcesi yapılabiliyor oyunda

bir oyuncunun driplingi kaç diye fırtınalar kopuyor gerçeçimi değilmi diye...

ama hiç gerçekciliğe sığıyormu..boştai oyuncuları al sat komisyonculktan zengin ol...

Şeyh Edebali

Nesil
    2003

Ben yukarıdaki ik noktayı oyunu en fazla gerçekçilikten uzaklaştıran husus olarak görmemin sebebi şu üstad ...

hani sürekli guiza tartışmaları sürüyor ben bu güney amerikalılar sebebiyle daha takımdaki forvetlerle oyun kurmayabile gerek görmüyorum..hani önceden satış biraz daha zordu şimdi oyunxu satışıda kolay...

iki gün önce manisa ve fenerbahçe için ortak oyun açtım..

luganoyu eduyu guizayı falan hep sattım...

abi ne diye uğraşalımki...

bir alıyorsun keirsonu 5 milyona fırtına gibi..

bir alıyorsun leo yu canavar gibi defansta..

iş o kadar basitleştiki artık harbiden oyundan sıkılıyorum..

bu sene sözleşmesi biten en az 10 tane oyuncuyu alıcam sonra onları kiralayacağım seneye satacağım veya talip çıkarsa direk satacağım....

yani üstad 5 seneye 300 milyon dolar transfer bütcesi yapılabiliyor oyunda

bir oyuncunun driplingi kaç diye fırtınalar kopuyor gerçeçimi değilmi diye...

ama hiç gerçekciliğe sığıyormu..boştai oyuncuları al sat komisyonculktan zengin ol...
    Biraz otokontrol ile oynamak herseyi degistiriyor. Madem 10 oyuncu alip kiralamak oyunun gercekciligini bozuyor, 10 oyuncu almayiverin..

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Biraz otokontrol ile oynamak herseyi degistiriyor. Madem 10 oyuncu alip kiralamak oyunun gercekciligini bozuyor, 10 oyuncu almayiverin..

tamam bir daha almam ???!!! buda oyundaki gerçekçilik meselesini çözmüş olur böylece...

Şeyh Edebali

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Mesela benim başıma şu olay geldi, Fenerbahçe'deyim, sezon başı kadroyu kurdum, transferleri yaptım ve hazırlık maçlarını oynamaya başladığımda Inter bana Adriano'yu önerdi. (Bu ne kadar gerçektidir onu tartışmayacağım) Bende kabul ettim, istesem alırdım kadroya, kayıt ettirmedikten sonra yabancı sayısı önemli değil, Adriano'yu alıp başka yabancıyı dışarıda bırakabilirdim. Ama Ömer abinin de dediği gibi otokontrol önemli, sezon sonu anlaşma önerdim ve kabul ettiler, Adriano 1 sene sonra geldi bana. Bende bu 1 senede Adriano'yu kadroya alabilmek için kimi göndermeliyim ona karar verdim. Aynı şekilde Valencia'da Banega'yı önerdi, onu da hemen transfer etmedim, 1 sene sonra geldi.

Onları alıp elimdekileri satarak para da kazanabilirdim ama istemedikten sonra bu yapılmayabiliyor. Ha bu oyuncular Türkiye'ye gelir mi diye olaya bakarsak, çok engelleyeci etmen ortaya çıkar bunu da oyuna birebir yansıtmak pek mümkün olamaz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Mesela benim başıma şu olay geldi, Fenerbahçe'deyim, sezon başı kadroyu kurdum, transferleri yaptım ve hazırlık maçlarını oynamaya başladığımda Inter bana Adriano'yu önerdi. (Bu ne kadar gerçektidir onu tartışmayacağım) Bende kabul ettim, istesem alırdım kadroya, kayıt ettirmedikten sonra yabancı sayısı önemli değil, Adriano'yu alıp başka yabancıyı dışarıda bırakabilirdim. Ama Ömer abinin de dediği gibi otokontrol önemli, sezon sonu anlaşma önerdim ve kabul ettiler, Adriano 1 sene sonra geldi bana. Bende bu 1 senede Adriano'yu kadroya alabilmek için kimi göndermeliyim ona karar verdim. Aynı şekilde Valencia'da Banega'yı önerdi, onu da hemen transfer etmedim, 1 sene sonra geldi.

Onları alıp elimdekileri satarak para da kazanabilirdim ama istemedikten sonra bu yapılmayabiliyor. Ha bu oyuncular Türkiye'ye gelir mi diye olaya bakarsak, çok engelleyeci etmen ortaya çıkar bunu da oyuna birebir yansıtmak pek mümkün olamaz.

Peki de serkan şimdi senin dediğin şu manaya geliyor neticede bu bir oyunsa her zamanda gerçekciliğe uygun olanı oyundan beklememeli biz kendimizi kontrol edebilmeliyiz..tamam güzel de...

işte bende tam bu hususun tartışılması gerektiğini düşünüyorum...

baştan beri ortada duran temel olarak bildiğimizi unutalımmı...

nedir o .: FM gerçekliğe en yakın oyun olmalıdır...tüm gayret bunu sağlama amacımıdır...

eğer böyle değilse zaten sorun yok...

ister arjantiler brezilyalılar oyuncularını abartsın..

ister cristiano ronaldo stoke citiye transfer olsun...

ister adriano fenere gelsin...

neticede bu oyun deriz geçeriz...

Ama eğer FM gerçeğe yakın olmalıdırı kabul edeceksek..

o zaman bu gerçekciliği en fazla ne engelliyor sorgulamamaız gerekir..

şimdi takım bölümlerine gir.. Falan adamın driplingi 2 puan az diye filanın finishingi 1 puan fazla diye en ince detaylara kadar gerçekcilik sorgulanoypr..

oysaki bunlar oyunun gerçekcliğini alt üst etmez..

öte yandan ise bir takım bir çok oyuncuyla sözleşme imzalayıp bunları al satcılık yaparak milyon dolarlarca bütce yapabiliyor...

yani en küçük detaylarda bile gerçekcilik diye çırpınırken öte yandan apacık bir gerçeğe aykırılığı gözden kaçırmak bana doğru gelmiyor ...

bir yandan en küçük bir hatada gerçeğe aykırılık eleştirilriken...kardelşim son yıllarda türkiyeye kaç tane brezilyalı arjantinli süper yetenek gelmişki biz elimi kolumu sallayarak kiersonlarlı marquezleri leo ları alıyoruz diye sorgulamamaız bence mantıklı durmuyor...

ayrıca Ömerin görüşüne katılmıyorum..

türkiye risk alınmadığı içinhazır oyuncu istenildiği için bu genç yetenekleri almadığı belirtilmiş bu bir yere kadar doğru öte yandan bu adamlar hiçte oyundaki gibi türkiyeye gelmeye hevesli değiller..

yani sadece sorunu bizim takımların transfer politikalarına bağlamak yanlışş...benim fikirlerim bunlar...

Şeyh Edebali

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Oyuncu elleştirilerine hele ki burada yapılan şekilde eleştirilerin çoğuna da ben de katılmıyorum. Bu nedenle konuları takip ediyorum ama mesaj atmak gelmiyor içimden. Güiza'nın bitiriciliği 2 puan düşse herkes rahatlayacak, oyun sorunsuz olacak herhalde. Aydın'da yazmış diğer konuya, Güiza öyle goller kaçırdı ki dün oynarken aynı gerçekteki gibi yorumunu yaptık ikimizde. Kaleci ile karşı karşıya kalıp kaçırmalar ya da ceza sahası içinden çok zayıf etkisiz vuruşlar ve yavaşça dışarıya giden top. Ha abartılar varsa elbette düzeltilecek ama bunu oyunun en büyük sorunu gibi görmek saçma. Ee Güiza'yı yerin dibine sokalım, 2. devre 10-15 gol atarsa ne olacak? Hadi yükseltelim özelliklerini vs vs.

Oyuncu transferi konusunda da dediklerine katılıyorum, forumdaki kariyerlere de bakıyoruz, Türkiye'ye belki tatile bile gelmeyecek oyuncuların transferi olabiliyor. Ama buna ses çıkaran ya da bu tür şeylerin düzelmesi için fikir yürüten sayısı Güiza çok abartılmış diyenlerin yarısı kadar ya vardır ya yoktur.
    "YÜCE ATATÜRK"

Oyuncu elleştirilerine hele ki burada yapılan şekilde eleştirilerin çoğuna da ben de katılmıyorum. Bu nedenle konuları takip ediyorum ama mesaj atmak gelmiyor içimden. Güiza'nın bitiriciliği 2 puan düşse herkes rahatlayacak, oyun sorunsuz olacak herhalde. Aydın'da yazmış diğer konuya, Güiza öyle goller kaçırdı ki dün oynarken aynı gerçekteki gibi yorumunu yaptık ikimizde. Kaleci ile karşı karşıya kalıp kaçırmalar ya da ceza sahası içinden çok zayıf etkisiz vuruşlar ve yavaşça dışarıya giden top. Ha abartılar varsa elbette düzeltilecek ama bunu oyunun en büyük sorunu gibi görmek saçma. Ee Güiza'yı yerin dibine sokalım, 2. devre 10-15 gol atarsa ne olacak? Hadi yükseltelim özelliklerini vs vs.

Oyuncu transferi konusunda da dediklerine katılıyorum, forumdaki kariyerlere de bakıyoruz, Türkiye'ye belki tatile bile gelmeyecek oyuncuların transferi olabiliyor. Ama buna ses çıkaran ya da bu tür şeylerin düzelmesi için fikir yürüten sayısı Güiza çok abartılmış diyenlerin yarısı kadar ya vardır ya yoktur.
    Türkiye liglerini ve datasını tartışmak için açılmış forumlarda Türkiye datası ve oyuncular hakkında yorumlar yapıyoruz,SI'ya iletilecek şikayetler yada oyundaki gerçekçi olmayan şeyler başlıklı bir konu ayda alt forum açılırsa orayada yazılacaklar olur elbet.

Neden üzerine alınıyorsun gibi birşey söyleceğiniz tahmin ederekten içimden geldiği için yazdım demeyide uygun görüyorum.

Ayrıca araştırma forumalrına atılan 2602 mesajın hiçbirini yararlı bulmamanızda garip.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Oyuncu verileri elbetteki tartışılacak, sonuçta bu oyun oyuncularla oynanıyor ve diğer bu tarz oyunlara bakınca en büyük artısı oyuncu değerlerinin gerçeğe en yakın olması. Daha da iyi olması için yorumlarda yapılmalı.

Birde oyunun Türkiye'ye özgü olmayan sorunlarında yapımcı kullanıcıları ne kadar dinler? Mutlaka dinler ama bunun uygulanma olasılığı ne kadardır? Belki bu nedenle de değişiklik ihtimali daha yüksek olan şeyler üzerine tartışılıyor. Ben kimseyi yargılamıyorum neden o şekilde yapıyorsun da bu şekilde yapmıyorsun diye ha, yanlış anlaşılma olmasın.

Bir de Avrupa Kupaları için belirli sayıda oyuncuyu alt yapıda bulundurmak gerekiyor. Ben yine Fenerbahçe ile oynarken 4. kaydedecek oyuncu bulamadım kadromda. Alt yapıdan oyuncu bulup kaydettirmek istedim. O anda aklıma ne geldiyse 4 olması gerekirken o şartı sağlayan 3 oyuncum vardı ve kaydet butonuna bastım liste gönderildi. Bu bir hata mıdır yoksa kadroda bu şartı sağlayan oyuncu olmadığında oyunun ilerleyebilmesi için yapılmış bir açık mıdır?
    "YÜCE ATATÜRK"

Bir de Avrupa Kupaları için belirli sayıda oyuncuyu alt yapıda bulundurmak gerekiyor. Ben yine Fenerbahçe ile oynarken 4. kaydedecek oyuncu bulamadım kadromda. Alt yapıdan oyuncu bulup kaydettirmek istedim. O anda aklıma ne geldiyse 4 olması gerekirken o şartı sağlayan 3 oyuncum vardı ve kaydet butonuna bastım liste gönderildi. Bu bir hata mıdır yoksa kadroda bu şartı sağlayan oyuncu olmadığında oyunun ilerleyebilmesi için yapılmış bir açık mıdır?
    Aynı şey maç kadrosunu belirlerkende meydana geliyor zaman zaman.Altyapıdan oyuncu göstermek gerekiyor kadroda fakat göstersek bile olmuyor bazen.

Nesil
    2006
    Yer
    İnegöl

Fm2009'da geçen oyunlardaki gibi Güney Amerikalı genç yetenekler kolay kolay transfer edilemiyor.Bilhassa Arjantin ve Brezilya'dakiler.

Geçen versiyonlarda sudan ucuz fiyatlara Brezilyalıları,Arjantinlileri rahatlıkla kadroya katıyorduk.

Fakat bu versiyonda bu pekte kolay değil.Leo,Keirrison,Buonanotte,Helano,Marquinhos vs. bunları öle 3-5 kuruşa kadromuza katamıyoruz.

En az 7-10m€'yu gözden çıkarmamız lazım.Aynen gerçekteki gibi.Bu açıdan Türk kulüplerine bu adamları getirmek çok kolay olmuyor.Ya da ben ucuza getiremedim,sorun bende.

Dolayısıyla OMANA'nın bu konudaki yorumuna katılmıyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

O anda aklıma ne geldiyse 4 olması gerekirken o şartı sağlayan 3 oyuncum vardı ve kaydet butonuna bastım liste gönderildi. Bu bir hata mıdır yoksa kadroda bu şartı sağlayan oyuncu olmadığında oyunun ilerleyebilmesi için yapılmış bir açık mıdır?
    25 oyuncudan daha az kaydedersen 3 oyuncu kabul ediliyor.

Bunun bir hata olduğunu sanmıyorum,olsa bu versiyona kadar çoktan düzeltilirdi diye düşünüyorum.
    Last edited by mertayasava : 23.Ocak.2009 at 19:33 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003

Kural UEFA tarafindan 18 ila 25 siralarda kayitlanan oyunculardan hepsinin ulke icinde yetismis olmasini, bu 8 oyuncudan 4 tanesinin de kulup tarafindan yetistirilmis olmasini ongoruyor.

Bir kulup tamamen yurt disinda yetismis oyuncular ile 18 oyunculuk bir A listesini de UEFA'ya verebilir.

Nesil
    2003

ayrıca Ömerin görüşüne katılmıyorum..

türkiye risk alınmadığı içinhazır oyuncu istenildiği için bu genç yetenekleri almadığı belirtilmiş bu bir yere kadar doğru öte yandan bu adamlar hiçte oyundaki gibi türkiyeye gelmeye hevesli değiller..

yani sadece sorunu bizim takımların transfer politikalarına bağlamak yanlışş...benim fikirlerim bunlar...
    Turkiye'ye gelip futbollarini gelistirebileceklerini, basarili olacaklarini dusunseler gelirler. Oyun da bu temel ihtiyacin varligini dusunuyor. Yani cok isteniyorsa butun takimlarin antrenman tesislerini daha da dusurebiliriz bunu saglamak icin tabii.. Ama hala tam etkiyi saglamaz. Oyunda oyuncular maceraci..

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Fenerbahce ve Galatasaray'in taninirliklari kesinlikle yükseltilmeli. Yeni bir oyun actim sözlesmesi 12.2008 de bitecek olan Thiago Silva'ya teklif götürüyorum yillik ne kadar verebiliyorsam verdim 3,5 milyon € veriyorum kabul etmiyor! üstelik kendisine teklif götüren tek kulüp ben olmama ragmen teklifimi kabul etmiyor kendi kulübü ilede sözlesme yenilemiyor.. bunun gibi bir kac örnek daha var. Sahsen bu lige Ispanya Ligi gol krali geliyorsa Roberto Carlos gibi bir dünya stari geliyorsa Kewell ve Baros gibi Ingiltere'de Liverpool'da oynamis starlar geliyorsa neden bir Thiago Silva gelmiyor ? sizcede bu durum sacma degil mi ??

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    yanlis biliyorsunuz 3. lig amator lig degil. tff 3. ligden sonra bi alt lig super amator daha sonra 1. amator ve 2. amator var.
    haklısın karıştırdım
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Sayfa 7 / 16 İlkİlk ... 56789 ... SonSon

Mesaj Yetkileri