1 ile 30 arası toplam 457 sonuç

Konu: FM 2009 - Türkiye ligleri ile ilgili genel eleştiriler

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Mesela benim başıma şu olay geldi, Fenerbahçe'deyim, sezon başı kadroyu kurdum, transferleri yaptım ve hazırlık maçlarını oynamaya başladığımda Inter bana Adriano'yu önerdi. (Bu ne kadar gerçektidir onu tartışmayacağım) Bende kabul ettim, istesem alırdım kadroya, kayıt ettirmedikten sonra yabancı sayısı önemli değil, Adriano'yu alıp başka yabancıyı dışarıda bırakabilirdim. Ama Ömer abinin de dediği gibi otokontrol önemli, sezon sonu anlaşma önerdim ve kabul ettiler, Adriano 1 sene sonra geldi bana. Bende bu 1 senede Adriano'yu kadroya alabilmek için kimi göndermeliyim ona karar verdim. Aynı şekilde Valencia'da Banega'yı önerdi, onu da hemen transfer etmedim, 1 sene sonra geldi.

Onları alıp elimdekileri satarak para da kazanabilirdim ama istemedikten sonra bu yapılmayabiliyor. Ha bu oyuncular Türkiye'ye gelir mi diye olaya bakarsak, çok engelleyeci etmen ortaya çıkar bunu da oyuna birebir yansıtmak pek mümkün olamaz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Mesela benim başıma şu olay geldi, Fenerbahçe'deyim, sezon başı kadroyu kurdum, transferleri yaptım ve hazırlık maçlarını oynamaya başladığımda Inter bana Adriano'yu önerdi. (Bu ne kadar gerçektidir onu tartışmayacağım) Bende kabul ettim, istesem alırdım kadroya, kayıt ettirmedikten sonra yabancı sayısı önemli değil, Adriano'yu alıp başka yabancıyı dışarıda bırakabilirdim. Ama Ömer abinin de dediği gibi otokontrol önemli, sezon sonu anlaşma önerdim ve kabul ettiler, Adriano 1 sene sonra geldi bana. Bende bu 1 senede Adriano'yu kadroya alabilmek için kimi göndermeliyim ona karar verdim. Aynı şekilde Valencia'da Banega'yı önerdi, onu da hemen transfer etmedim, 1 sene sonra geldi.

Onları alıp elimdekileri satarak para da kazanabilirdim ama istemedikten sonra bu yapılmayabiliyor. Ha bu oyuncular Türkiye'ye gelir mi diye olaya bakarsak, çok engelleyeci etmen ortaya çıkar bunu da oyuna birebir yansıtmak pek mümkün olamaz.

Peki de serkan şimdi senin dediğin şu manaya geliyor neticede bu bir oyunsa her zamanda gerçekciliğe uygun olanı oyundan beklememeli biz kendimizi kontrol edebilmeliyiz..tamam güzel de...

işte bende tam bu hususun tartışılması gerektiğini düşünüyorum...

baştan beri ortada duran temel olarak bildiğimizi unutalımmı...

nedir o .: FM gerçekliğe en yakın oyun olmalıdır...tüm gayret bunu sağlama amacımıdır...

eğer böyle değilse zaten sorun yok...

ister arjantiler brezilyalılar oyuncularını abartsın..

ister cristiano ronaldo stoke citiye transfer olsun...

ister adriano fenere gelsin...

neticede bu oyun deriz geçeriz...

Ama eğer FM gerçeğe yakın olmalıdırı kabul edeceksek..

o zaman bu gerçekciliği en fazla ne engelliyor sorgulamamaız gerekir..

şimdi takım bölümlerine gir.. Falan adamın driplingi 2 puan az diye filanın finishingi 1 puan fazla diye en ince detaylara kadar gerçekcilik sorgulanoypr..

oysaki bunlar oyunun gerçekcliğini alt üst etmez..

öte yandan ise bir takım bir çok oyuncuyla sözleşme imzalayıp bunları al satcılık yaparak milyon dolarlarca bütce yapabiliyor...

yani en küçük detaylarda bile gerçekcilik diye çırpınırken öte yandan apacık bir gerçeğe aykırılığı gözden kaçırmak bana doğru gelmiyor ...

bir yandan en küçük bir hatada gerçeğe aykırılık eleştirilriken...kardelşim son yıllarda türkiyeye kaç tane brezilyalı arjantinli süper yetenek gelmişki biz elimi kolumu sallayarak kiersonlarlı marquezleri leo ları alıyoruz diye sorgulamamaız bence mantıklı durmuyor...

ayrıca Ömerin görüşüne katılmıyorum..

türkiye risk alınmadığı içinhazır oyuncu istenildiği için bu genç yetenekleri almadığı belirtilmiş bu bir yere kadar doğru öte yandan bu adamlar hiçte oyundaki gibi türkiyeye gelmeye hevesli değiller..

yani sadece sorunu bizim takımların transfer politikalarına bağlamak yanlışş...benim fikirlerim bunlar...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by OMANA View Post
    ayrıca Ömerin görüşüne katılmıyorum..

türkiye risk alınmadığı içinhazır oyuncu istenildiği için bu genç yetenekleri almadığı belirtilmiş bu bir yere kadar doğru öte yandan bu adamlar hiçte oyundaki gibi türkiyeye gelmeye hevesli değiller..

yani sadece sorunu bizim takımların transfer politikalarına bağlamak yanlışş...benim fikirlerim bunlar...
    Turkiye'ye gelip futbollarini gelistirebileceklerini, basarili olacaklarini dusunseler gelirler. Oyun da bu temel ihtiyacin varligini dusunuyor. Yani cok isteniyorsa butun takimlarin antrenman tesislerini daha da dusurebiliriz bunu saglamak icin tabii.. Ama hala tam etkiyi saglamaz. Oyunda oyuncular maceraci..

Mesaj Yetkileri