Benim gözlem yeteneğimin konumuzla alakası ne? Ben sizin gözlem yeteneğinize genel anlamda birşey söylüyormuyum? Bahsi geçen konu Türk futbolcusunun mental oalrak çok çok zayıf olması şuan bunu siz diyorsunuz.Bende diyorum ki sizin bahsettiğiniz kadar zayıf olanlarda var tabiki ama istisna olanlarıda çoğunlukla gözardı ediyorsunuz.Siz bunun üzerinden cevap vermek yerine olayı benim gözlem yeteneğime getirşmişsiniz.
Futbolun içinde olmadan konuşmaktansa futbolun içinde olup konuşmak çok daha makuldur.Ayrıca sizden daha iyi bilirim yada ezerim gibisinden bir idda ortaya koymadım,sizin kadar biliyorum dedim.
Türk futbolcusunun altyapılarda ne kadar kötü eğitim aldığını biliyorum yine bazı istisnalar dışında.Bu ülkede futbol sınıfları arasında farklılıklar var.Sistemleşmiş bir yapı olmadığından oyuncuların çoğu zaman bazı yetenekleri ya köreliyor yada olan yeteneklerini geliştiremeden aynı yerde sayıyorlar yıllarca.
Altyapıların yetersizliğini yada kötü olduğunu bilmek için ne futboldan anlamaya nede futbol alimi olmaya gerek yok.
Türkiye ligleriyle ilgili genel eleştirim budur.Oyuncuların çok çok büyük bir kısmını mental olarak zayıf sayıp geride kalan 3-5 istisnai oyuncuyla durumu toparlamak mümkün değildir.
Bunun sonucunda ortaya çıkan görüntüye bakın,oyunda TSL ve alt liglerinde bulunan çoğu oyuncunun mental ve fiziksel anlamdaki değerleri olması gerekenden düşük bana göre.Ve madem veerilen değerler göreceli,siz benim gözlem yeteneğimi dinlemeden nasıl kötü gözlem yapıyorsun diyebiliyorsunuz?
Ben herhangi bir tarzda tartışma konusu açtığımda konu sürekli kişiselleştiriliyor,sonunda bende kişisellik katıyorum konuya büyüyorda büyüyor.
Bu göreceli kavram içinde Türkiye mental olarak çok iyi genç oyuncular var daha adı sanı duyulmadan büyük kulüplerin izlediği bunları oyuna direkt yansıtmanız tabiki imkansız fakat siz genelleme yaparak Türk oyuncuların mental eksikliği düşünce değil gerçektir derseniz genellemenin dışına çıkıp peşin hükümlü konuşmuş olursunuz ki bunu size anlatmaktan dilimde tüy bitti.