1 ile 30 arası toplam 71 sonuç

Konu: DominatoR v1 by [hissiz]

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by hissiz View Post
    Kadrona baktığımda bu taktik için çok uygun oyunculara sahip olduğun ilk dikkatimi çeken şey oldu.

Ofansif olarak,
    Sanırım Alex'i satmışsın, Deivid yada Uğur'un yerinde etkili olabilirdi. Guiza ile Lewandowski arasında tercihini Guiza'dan yana kullanmışsın. Hangi yılda olduğunu bilmiyorum ama Lewandowski gelişimini arttırmışsa fizik güç ve soğukkanlılık açısından daha önde olmalı diye düşünüyorum. Bitiricilik, kafa vuruşları ve sert şutlar açısından ise Guiza daha etkili. Bende kararsız kaldım yani

gol üretme verileri ise benim elde ettiğim sonuçlara yakın, 2 golün altına düşmedi takımım, sende de aynı verimi görüyorum.

Defansif olarak;
    Tahminimden daha çok pozisyona girmiş rakiplerin.
    MC oyuncularına baktığımda tercihlerin çok çok iyi, hatta Mbia transfer etmeyi düşündüğüm bir isim, ara transfer dönemini bekliyorum. Savunma hattında mükemmel, birbirini tamamlayan oyunculardan kurulu. T.Silva tam istediğim tarz Commanding Centre Back, Lugano'da gerektiğine markajcı savaşçı bir oyuncu. Bekler ideal. O zaman ortaya çıkan sonuç, savunma anlamındaki yorumlarında haklısın.

Rakiplerin pas yüzdeleri %50-%65 arası kalmış, bu açıdan beklediğim veriler olmasına sevindim.

Son olarak açıkçası bende daha yeni bir taktik olduğu için, şampiyonlar ligi maçlarında biraz zorlandım. Üst düzey maçlarda verimli olabilmesi için biraz daha zamana ve ufak tefek gelişimlere ihtiyacı var sanırım.
    Ayrıca taktik daha çok 4-4-2 düzenin yakın dizilimlerle çıkan rakiplere karşı etkili oluyor, AMC oynatan takımlar karşısında çok ince ayarlar yapmak gerekiyor. Ben eksikleri iyice analiz edebilmek için henüz yeni ayarlamalar denemedim.

Yorumların, ekran görüntülerini paylaşman ve güzel sözlerin için çok teşekkürler.
    Henüz ilk sezonum, transferlerim şöyle: ( Donovan devre arasında geldi, yani oynadığım maçlarda yoktu, ama birazdan koyacağım maç sonuçlarında oynattım )

Güiza tercihine gelirsek; Lewandowski'yi bu sene yedek güç olarak kullanıyorum. Güiza çok formda ve faydalı. Seneye satıp yerine Lewo'yu oynatacağım. Zaten çok hızlı şekilde gelişimini sürdürüyor Ki Güiza senin taktiğinde cuk diye oturdu. Hemen hemen her maçta golü var, olmasa bile faydalı oynuyor.

Rakiplerin çok pozisyona girmeleri; takımın taktiğe geçiş dönemiyle alakalı bence. Zamanla taktik oturunca fazla pozisyon vermem. Her taktik değişme döneminde böyle oluyor çünkü. 2009'da alışma evresi çok önemli bir faktör.

Mbia ve Hamit ikilisi canavar gibi Hem fiziksel, hem mental hem de teknik özellikleri açısından taktiğin tam adamları diyebilirim..
    Defans bloğum da standartların üzerinde. Lugano ve Silva uyum içinde oynuyorlar ve kornerlerden gol atıyorlar sık sık. Beklerim zaten iyi.

Şimdi 2 maç daha yaptım. Rakiplerin ikisi de karşıma 4-3-1-2 dizilişi ile çıktı. Zorlanmadan kazandım, işte sonuçlar:

Bu maçlarda AMC mevkiinde Deivid'in yerine Donovan'ı oynattım ve daha başarılı oldu. Sağ FC ile AMC'nin yerini de Swap Positions'dan değiştirdim son maçta, Deivid ile değişimli oynadılar.

Zamanla sonuçlar daha iyi olur.. Daha fazla goller atıp, daha az pozisyon veririm diye düşünüyorum.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Rakipler zayıf o yüzden pek ölçü olmayacak maçlar belki ama taktik hakkında bazı fikirler verebilir. Spartak Moskova maçı rakibimin 4-2-3-1 sistemiyle oynadığı ve önlem almadığım bir maç. AMC , AML ve AMR oyuncularına gereken önlem alınmayınca yaşanan sıkıntıyı istatistikler gösteriyor zaten.

Ben genelde maç içinde belirli dakikalarda istatistik verilerinin götüntülerini aldım. Bunun sebebi, taktiğin işleyişini iyice gözlemleyebilmek için 2. yarılarda ve maç sonlarına doğru oyunun gidişatına yönelik hamleler yapmadım. Tüm maçlarda 90 dakika boyunca hiç bir taktiksel müdahale yapmadan ortaya çıkan sonuçlar bunlar.

Tüm maçlarda birşeye dikkat çekmek istediğim nokta, rakip raporunda defans oyuncularının istatistikleri. Had a poor game, Mistake led to goal gibi yorumların yanısıra düşük pas yüzdeleri ve ratingler. Ayrıca kendi takımımda defans 4'lüsü ve iki MC oyuncusunun yüksek pas yüzdeleri.

Tabi tekrar hatırlatmak isterim, benim oynadığım versiyon 9.0.1

Mesaj Yetkileri