1 ile 30 arası toplam 71 sonuç

Konu: DominatoR v1 by [hissiz]

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

taktiğinde oyuncular rakibe öyle bir saldırmış ki karşı takım mecbur geri çekiliyor ve ceza sahasına kadar giriyorlar haliyle çekilen şutlarda yay üzerinden olunca tutma ve hatta gol olma şansı oldukça artıyor gerçekten gördüğüm en akıllıca taktiklerden biri
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    taktiğinde oyuncular rakibe öyle bir saldırmış ki karşı takım mecbur geri çekiliyor ve ceza sahasına kadar giriyorlar haliyle çekilen şutlarda yay üzerinden olunca tutma ve hatta gol olma şansı oldukça artıyor gerçekten gördüğüm en akıllıca taktiklerden biri
    Evet burada önemli nokta tüm takıma mümkün olduğunca aynı oyun mantalitesini uygulatmak. Bizler genelde taktik hazırlarken yada Fm2009'daki hazır taktiklerde mantıken bazı oyuncuları Defansif bazılarını Ofansif mentalite ile ayırıyoruz. Defansif rol verdiğimiz oyuncular tamamen savunmaya odaklandıklarından duran toplar dışında ataklara bir katkıları olmuyor. Bu taktiği hazırlarken en çok üzerinde durduğum konu buydu. Rakibe baskı kurmak istiyorsak defans hattındaki oyuncuları da oyuna bir miktar katmak gerekir diye düşündüm. Defansif zaafları kapatabilmek için ise doğru yayılım (width) ve pres (closing down) ayarları yapmak gerekiyor. Ayrıca Opponent Instructions ayarlarının üzerinde çok durmamda bununla alakalı.
    Fiziksel ve mental özellikleri yüksek oyunculardan kurulu bir takımla bu taktik rakibe orta alanı kolay kolay geçirmeme konusunda oldukça etkili. Ancak üst düzey oyunculara karşı bazen ne pres ne markaj bir işe yaramıyor. Örneğin Milan ile bir maç oynadım Ronaldinho, Kaka ve Pato o kadar hızlı paslaşıyorlardı ki oyuncularım topa hamle yapana kadar onlar çoktan şutu çekmiş oluyordu. O maçı 3-2 kaybettim (1 golü penaltıdan attılar).

Mesaj Yetkileri