Originally Posted by
anilton
İlk transfer edildiklerinde de söyledim yine söylüyorum.Dos Santos F.Bahçe'nin istediği sol açık değil.Sivas'a attığı müthiş golde benim fikrimi değiştirmez...
Rakip savunma kapalıyken adam geçip,sıfıra inip orta kesebilen bir adam değil.Çok yetenekli ama farklı yetenekleri var.Rakip bekleri hiç zorlamıyor.Örneğin bu hafta Sivas'ın sağ tarafında sadece stoperden bozma ağır Murat Sözgelmez vardı.Ben Dos Santos'un bir kere geçtiğini,bırakın geçmeyi bir kere zorladığını görmedim maç boyunca...
Bence sol bek oynamalı.Fiziği falan gayet iyi.Sakin,ne yaptığını biliyor.Hakan Balta'nın teknik ve hücuma katılan hali olur bekte.Nitekim Brezilya milli takımında da bu bölgede başarıyla görev alıyor...
Özer ya da M.Topuz kanatta ondan aşağı kalır performans sergilemezler.Hatta Özer çok daha iyi oynar o bölgede...
Amaç zaten çizgiye inmesi değil.
Takım orta sahada çok pas yapmaya odaklı bir futbol oynuyor.
Dos Santos 3lü orta sahanın solunda da oynayabilecek bir oyuncu formatında.İçeriye çok katediyor, gerçek bir sol açık gibi oynamıyor ve 4-3-3 forveti gibi ceza sahasına süpriz koşular yapıyor.Hızlı olmamasına rağmen topla istediği zaman rahat gidiyor.
Çok fazla dribbling yapmamasını olumlu karşılarım, dribbling biraz da fizik üstünlüğü demek.
Orta beklentisi varsa eğer, Dos Santos kendini geriye Carlos'un son çizgiye kadar süratle çıkmasını izn verebilir, ki Daum buna güvendi.Carlos ve Gökhan'ın son çizgiye kadar müthiş enerjileri var.Gökhan da inanılmaz oynuyor, dolayısı ile kanatlar sıkıntı görmüyorum ben.
Carlos gittiğinde de yine kaliteli bir sol bek kalacak.Bu açıdan çok önemliydi.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı