Originally Posted by
EmperoR
Tipik bir önyargi durumu burada ortaya cikiyor.
Ben Almanya'da yasamama ragmen Türkiye sorunlarini iyi bilirim, sen o konuda kafani yorma. Sizin forumda millete neyi empoze etmeye calistiginizi bildigimden dolayi zaten karsi cikiyorum sizlere.
Macta olan olaylar Türkiye'de ilk defa gerceklesmedi. Zamaninda atilan ses bombalarini, taslari, su siselerini vs. hepsini iyi biliyoruz. Bazi taraftar gruplari mac sonrasinda karsi takimin taraftarlarini tasla, sopayla ariyorlar ve bulduklari yerde linc girisimine katiliyorlar. Bunlarin hepsini hepimiz cok iyi biliyoruz.
Söz konusu Diyarbakir'a geldiginde, hemen cogu kisinin icinde olan kin duygusu ortaya cikiyor ve burada inanilmaz tahrik edici yorumlara sahit oluyoruz. Bu ilk degil, ne yazik ki son da olmayacak.
kimsenin kimseye ön yargısı kini yok yahu! diyarbakırlıların bugün yaptıklarına bir tane mantıklı açıklama yap demagoji yapma sadece mantıklı bisey söyle önceden de yapılmıstı şimdi de yapılıyo ne var deme! önceden yapanları savunan mı var burda...konu şu gs-fb maçında olay cıkıyosa yada rize-ts mesela derbidir şehir cekişmesidir falan denilir bahane budur yanlıstır ama sebep budur sonucta.Diyarbakırlılar bugün yenerken bile sahayı neden taş yagmuruna tuttular neden fenerle hiç bi sorunları yokken istiklal marsını yuhladılar milli maclarda bile olmuyo bu neden soruyorum diyarbakırlısın türkiyeyi cok iyi biliyosun bi acıkla bize!
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly