Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur

Voters
51. You may not vote on this poll
  • Galatasaray kazanır

31 60.78%
  • Berabere biter

10 19.61%
  • Beşiktaş kazanır

10 19.61%
Sayfa 9 / 9 İlkİlk ... 789
241 ile 259 arası toplam 259 sonuç

Konu: Galatasaray - Beşiktaş [TSL 5.Hafta ]

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

El eldir sonuçta. Oynasa da, çarpsa da, eğer o kişiye avantaj sağlıyorsa, endirekt serbest vuruş ve sarı kart gerektirir. Kurallar böyle sonuçta, değiştirilemez. Ama şöyle olsa, Ernst'in eline çarpıp geriye düşse, ona avantaj sağlamasa oyun durmaz. Ama adamın eline çarpıp ona avantaj sağlıyorsa, yukarıdaki dediklerim uygulanır. Kuraldır bu. Hakem hatası işte.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Şu küfürlerin bir önüne geçilsin başka hiç bir şey istemeyeceğim zaten.Yine başlanmış o bizimkilere küfür etti şu sizinkilere küfür etti diye konuşulmaya. Evet bende çok iyi hatırlarım bana göre bu ülkenin beyefendilik konusunda bir numaralı başkanı Süleyman Seba'ya edilen çok çirkin küfürler geçmiş yıllarda hala kulaklarımda. Ya da Beşiktaş'ın yaşayan ya da ölü efsanelerine edilen.Yani bu konuda kimse masum değil.Biz böyleyiz siz şöylesiniz muhabbeti yapılamaz.

Maça gelince Mustafa Denizli takımı öyle bir çıkarmış ki maça Beşiktaş beraberliğe mi oynayayım yoksa ileri mi çıkayım şaşkınlığındaydı.Hiç bir şeyi tam yapamadılar.Bu kadar yorgun ve kötü günündeki Bir Galatasaray karşısında puan alabilirler diye bekliyordum.Ama maçı gördükçe dedim ki Galatasaray 8 kişi bile kalsa Beşiktaş gol atamaz.Takımda hala işte ben bu takımın forvetiyim diyen kimse yok çünkü.Her hafta acaba ben mi düşüncesinde herkes.

Pozisyonlaarı tartışmaya bile gerek yok. Tabata'nın yaptığı hareket meslektaşına yapılmış büyük bir saygısızlık öncelikle. Ayağı kırılsaydı hesabını kim verecekti.Mustafa Sarp'ın hareketi ise can havli ile olan bir hareket, biriniz o tekmeyi yiyin ve ah ayağım kırıldı düşüncesi olsun bi anlık, bakalım kaçınız sakin kalıyor. Bu süreçte ya hakem ikisini de atacaktı ya da oyunu devam ettirmeden yana olacaktı ,2. seçeneği tercih etti. Tercih hakkı takdir edilmelidir. Ha ikisi atılsaydı Tabata'ya daha ilk maçında en az 3 maç ceza gelirdi çünkü o pozisyonun sıcaklığı iyice artacak ve zihinlere kazınacaktı, Sarp'ın ki de 2'den 1'e inerdi. Bu arada Mustafa Sarp'ın maç sonu konuşmasını çok beğendim. Kendini eğiten bir futbolcu böyle olur. 100 futbolcudan 95'inin konuştuğu tarz aynı tip konuşma cümlelerini hiç duymadım kendisinden.

Leo Franco'nun pozisyonu ise biraz çakallık örneği, göstermeme yönünde bir tavır sergiledi ama kesinlikle kırmızıydı.Kırmızı görseydi maç sonucu değişir miydi o ayrı konu.

Ernst'in pozisyonunda hiç bir şey yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Bir ihlal veya kusur oluştuğunda hakem avantaja izin verebilir.
    Hakemler, avantaj uygulamak veya oyunu durdurmak kararını verirken
    aşağıdaki durumları göz önüne almalıdır:

• İhlalin ciddiyeti. Sonucunda bir bariz gol şansı yoksa, eğer ihlal durumu
    oyundan atmayı gerektiriyorsa, hakem oyunu durduracak ve oyuncuyu ihraç
    edecektir.
    İhlalin yapıldığı yer: rakibin kalesine ne kadar yakın ise, o kadar etkili olabilir
    Rakibin kalesine ani, tehlikeli hücum şansı.
    • Maçın atmosferi.
    Arkadaşlar, kalınlaştırdığım iki avantaj kuralına dikkatinizi çekerim. Bu durumda Ernst'in pozisyonunun avantaj olması Galatasaray'a yapılmış bir haksızlıktır diye düşünüyorum. Ya ikisine de (Franco ve Ernst) ceza verecek ki bu imkansız ya da Ernst'e yapmadığını Franco'ya da yapmayacak.

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    bazi arkadaslar tff kurallariyla elle oynamanin kendine avantaj saglamasini sari kart olarak degerlendirmis. agzinizla soylemissiniz elle oynama olursa, ernst orda elle oynamiyor. Bariz bir sekilde top eline carpiyor. leo franconun elle oynamasiyla ernstin eline carpmasini ayni gostermek cok buyuk bir hata.

ayrica ali sami yene kufur edilmesini son derece yanlis buluyorum ama ondan once galatasaraylilarin suleyman sebaya kufur etmesini kimse dile getirmemis burda.
    Maçta mıydın?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Çarpma ne olursa olsun avantajı değerlendirilmez.Çarpma kola ise kolların durma mesafesinden daha açık olmaması gerekir, yoksa çarpma olarak değerlendirilmez, istem dışı fauller gibidir.

Hatırladığım kadarı ile kollar o kadar açık değildi, Ersnt seken topu nereye gittiğini anlamadı bence ama emin değilimİsteyerek mi topa yön verdi, istem dışı mı oraya gitti esas bunu tartışmak lazım.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ernst'in pozisyonunu isteyerek mi elledi yoksa istem dışı mı böyle değerlendirmek lazım. İstem dışıysa o pozisyonda ihlal zaten yoktur, o nedenle de avantaj konusu hiç gündeme gelmez. Çarpma olur onun adı ve oyun devam eder.

Tartışılacaksa Ernst bilinçli mi elledi yoksa bilinçsiz mi bu tartışılmalı.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Yahu Ernst'in top ayağına geliyor eline gelmiyorki. Ayağına gelen topu niye eliyle düzeltmek istesin. Ayağından top sekiyor ve eline çarpıyor anlık bir olay zaten orada el olmaz bence.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Öncelikle kötü oynasak da kalite farkıyla maçı 3-0 gibi net bir skorla geçmeyi bildik..
    Tebrikler Galatasaray..!
    Mustafa Hoca kurduğu ilk 11le işimizi kolaylaştırdı..Keita'nın kanadını Yusuf'a emanet edersen İsmail'i tek başına bırakırsan sonra dövünmeyeceksin..Sadece bu mu hayır..Senin haftalardır oynayan kalecin yerine sakatlıktan yeni dönen formsuz Rüştü'yü oynatırsan,Ernst-Fink uyumunu bozup hayatında ön orta saha oynamamış Ekrem'i o bölgede oynatırsan..Santrafor oynadığında başarılı olamadığı ispatlanmış bir Nihat'ı stoperlerin kucağına atarsan mağlubiyet normal..Beşiktaş için bu maç çok büyük bir fırsattı ve ben bu maçtan puan çıkarabileceğini düşünüyodum..Çünkü karşısında bi daha bu kadar yorgun bulamayacağı bir Galatasaray vardı..Ama Mustafa Hoca maçı daha ilk dakikada kaybetti kurduğu stratejiyle..
    Tek dileğim var Mustafa Hoca'dan Man.Utd karşısına sürpriz bir kadroyla çıkmasın..Herkesi maksimum verim sağlayacağı bölgelerde oynatsın..Bkz.Nihat'tan santrafor yaratmak yerine Nobre-Bobo ikilisinden birini o bölgede kullanarak sisteme göre Nihat'ı ikinci forvet yada açık forvet oynatsın,Yusuf sol açık,Ekrem ön orta saha vb yapılmayacak,denenmeyecek hatalar yapmasın,çünkü karşısında bu sefer yorgun Galatasaray değil ingiliz devi Man.Utd olacak..Ülke futbolu olarak bir hezimete daha karnımız tok..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by erdemzorer10 View Post
    Öncelikle kötü oynasak da kalite farkıyla maçı 3-0 gibi net bir skorla geçmeyi bildik..
    Tebrikler Galatasaray..!
    Mustafa Hoca kurduğu ilk 11le işimizi kolaylaştırdı..Keita'nın kanadını Yusuf'a emanet edersen İsmail'i tek başına bırakırsan sonra dövünmeyeceksin..Sadece bu mu hayır..Senin haftalardır oynayan kalecin yerine sakatlıktan yeni dönen formsuz Rüştü'yü oynatırsan,Ernst-Fink uyumunu bozup hayatında ön orta saha oynamamış Ekrem'i o bölgede oynatırsan..Santrafor oynadığında başarılı olamadığı ispatlanmış bir Nihat'ı stoperlerin kucağına atarsan mağlubiyet normal..Beşiktaş için bu maç çok büyük bir fırsattı ve ben bu maçtan puan çıkarabileceğini düşünüyodum..Çünkü karşısında bi daha bu kadar yorgun bulamayacağı bir Galatasaray vardı..Ama Mustafa Hoca maçı daha ilk dakikada kaybetti kurduğu stratejiyle..
    Tek dileğim var Mustafa Hoca'dan Man.Utd karşısına sürpriz bir kadroyla çıkmasın..Herkesi maksimum verim sağlayacağı bölgelerde oynatsın..Bkz.Nihat'tan santrafor yaratmak yerine Nobre-Bobo ikilisinden birini o bölgede kullanarak sisteme göre Nihat'ı ikinci forvet yada açık forvet oynatsın,Yusuf sol açık,Ekrem ön orta saha vb yapılmayacak,denenmeyecek hatalar yapmasın,çünkü karşısında bu sefer yorgun Galatasaray değil ingiliz devi Man.Utd olacak..Ülke futbolu olarak bir hezimete daha karnımız tok..

Yusuf'un sol açık olması, Manu'nun kanadı rahat kullanması olur.Beşiktaş o kanadı kullanmakta sıkıntı yaşamadı, İsmail iyi bindiriyor her ne kadar savunmada hiç olmasa da.Hatat aksine orta sahadaki presi bozmadan oyun kurucu ile oynayabiliyor.

İngiliz futbolu hız, fizik futboludur, iki kanadın hücumcularının da savunma yapması lazım, yoksa oynamak çok zor olur.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Yusuf'un sol açık olması, Manu'nun kanadı rahat kullanması olur.Beşiktaş o kanadı kullanmakta sıkıntı yaşamadı, İsmail iyi bindiriyor her ne kadar savunmada hiç olmasa da.Hatat aksine orta sahadaki presi bozmadan oyun kurucu ile oynayabiliyor.

İngiliz futbolu hız, fizik futboludur, iki kanadın hücumcularının da savunma yapması lazım, yoksa oynamak çok zor olur.

Sanırım aynı şeyden bahsediyoruz..Yada ben tam anlayamadım

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Şimdi kaybeden Beşiktaş olduğu için onların aleyhine olan pozisyonlar konuşuluyor. Ferrari'nin Hakan'a attığı tokata verilmesi gereken kırmızıyı, Tabata'ya verilmesi gereken kırmızıyı(Hatta Sarp'a bile saydırıldı, neyseki olay sonradan anlaşıldı.) kimse dile getirmiyor. Olası bir beraberlik yada Beşiktaş galibiyetinde de bunlar konuşulurdu.

Hakettiğimiz bir galibiyet aldık, hakemin maçı bize kazandırdığını zaten kimse söylemiyor da öyle olmadığınıda dile getirme ihtiyacı duydum...

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by LinGoLn_10 View Post
    El eldir sonuçta. Oynasa da, çarpsa da, eğer o kişiye avantaj sağlıyorsa, endirekt serbest vuruş ve sarı kart gerektirir. Kurallar böyle sonuçta, değiştirilemez. Ama şöyle olsa, Ernst'in eline çarpıp geriye düşse, ona avantaj sağlamasa oyun durmaz. Ama adamın eline çarpıp ona avantaj sağlıyorsa, yukarıdaki dediklerim uygulanır. Kuraldır bu. Hakem hatası işte.
    o kadar sacma bir seyi savunmussunki anlayamadim yani. bir futbolcunun eline top carpmasi ayri,oyuncunun topu elle oynamasi ayridir. tff kurallarinda oyuncu eliyle kendine avantaj saglayacak sekilde oynuyorsa diyor. yani elle oynamak demek aboo nun dedigi gibi ernstin isteyerek dokunmasi demek ki boyle bir sey soz konusu degil. baska bir arkadasin dedigi gibi topu ernst kontrol ediyor ve bir anda eline carpiyor ernst farkinda bile degil. su zamana kadar futbol maci izlemedin sanirim her carpmaya el verilirse ve sari kart olursa maclarin cogu tamamlanmaz.

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    Şu küfürlerin bir önüne geçilsin başka hiç bir şey istemeyeceğim zaten.Yine başlanmış o bizimkilere küfür etti şu sizinkilere küfür etti diye konuşulmaya. Evet bende çok iyi hatırlarım bana göre bu ülkenin beyefendilik konusunda bir numaralı başkanı Süleyman Seba'ya edilen çok çirkin küfürler geçmiş yıllarda hala kulaklarımda. Ya da Beşiktaş'ın yaşayan ya da ölü efsanelerine edilen.Yani bu konuda kimse masum değil.Biz böyleyiz siz şöylesiniz muhabbeti yapılamaz.
    sen bana cevaben bunu yazmissin sanirim cunku burda suleyman sebaya edilen kufurler hakkinda bir tek ben yazdim. Bana yazdigin dogruysa sen benim yazimi bir daha oku. biz masumuz siz soylesiniz veya biz kufrettik siz kufrettiniz demedim.ben neden burda alisamiyene edilen kufurler dile getiriliyor da suleyman sebaya edilen kufurler dile getirilmiyor dedim. tekrar oku yazdigimi sonra bana yorumunu yap istersen.

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Şimdi kaybeden Beşiktaş olduğu için onların aleyhine olan pozisyonlar konuşuluyor. Ferrari'nin Hakan'a attığı tokata verilmesi gereken kırmızıyı, Tabata'ya verilmesi gereken kırmızıyı(Hatta Sarp'a bile saydırıldı, neyseki olay sonradan anlaşıldı.) kimse dile getirmiyor. Olası bir beraberlik yada Beşiktaş galibiyetinde de bunlar konuşulurdu.

Hakettiğimiz bir galibiyet aldık, hakemin maçı bize kazandırdığını zaten kimse söylemiyor da öyle olmadığınıda dile getirme ihtiyacı duydum...
    ferrarinin hakani tokatlamasi kirmizi kart ise,mustafa sarpin yaptigi 2 tane kirmizi karttir

Quote Originally Posted by gerrrard View Post

Maçta mıydın?
    macta degildim macta olan arkadasimin soyledigi bu, bana yalan soylicek hali yok.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Quote Originally Posted by LinGoLn_10 View Post
    okuduğum en ilginç yorumdu peki bir defans oyuncusu ceza alanı içinde aynı pozisyona maruz kalsa hakem neye göre karar verecek yani çarpan top rakibin önüne düşerse devam düşmeezse penaltımı olacak
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Benim bildiğim kural bilerekmi elle oynandığı yoksa istem dışı topun gelip çarpmasımı olduğudur bunu tartışmak gerekir eğer top çarpma ise pozisyon devamdır.
    Last edited by murat taşlı : 15.Eylül.2009 at 13:06 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Tartışmanın anlamı yok, nede olsa anlaşamayacağız. Gerçek olan tek şey maçı 3-0 kazandığımız ve bunda hakemin bir etkisi olmadığı...

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

macta degildim macta olan arkadasimin soyledigi bu, bana yalan soylicek hali yok.
    Arkadaşının ne dediğini bilmiyorum ama ben bizzat maçtaydım. Benim gördüklerim;

Haldun Üstünel eski açığa el salladıktan sonra -hiçbirşey yokken- Beşiktaş taraftarı Haldun Üstünel'e küfüre başladı. Bundan sonra G.Saray taraftarıda "Yıldırım Demirören Yeter" tarzı tezahuratta bulundular. Ondan sonra ise Beşiktaş taraftarının ne yaptığını biliyoruz zaten.

Yazımda (bazı) Beşiktaş taraftarı demek isterdim fakat maalesef hep bir ağızdan küfrettiler. Bu durum elbette üzüntü verici. Tribün ortamını iyi bilenler bana hak verecektirki karşılıklı küfürler her zaman olacaktır ama bu kadar fazla. Neyse burada amacım Beşiktaş taraftarını karalamak değil. Fazla uzadı zaten. Belki benim kaçırdığım birşeyde olabilir bilemiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Arkadaşın dediği gibi; nasıl olsa anlaşamayacağız. Biz diyoruz ki, adama avantaj sağlıyor, kaleye yakın ve gol şansı var, siz diyorsunuz istem dışı. El eldir elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün, bu pozisyon Ernst'e değilde, M.Topal'a olsaydı ne derdiniz?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    • İhlalin yapıldığı yer: rakibin kalesine ne kadar yakın ise, o kadar etkili olabilir
    • Rakibin kalesine ani, tehlikeli hücum şansı.

size şu kuralları hatırlatmak isterim, murat taşlı...
    Last edited by Sirius Black : 15.Eylül.2009 at 17:21 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Böyle bir kural olduğunu bilmiyorum. Tüm spor adamları devam diyor o pozisyona.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

sen bana cevaben bunu yazmissin sanirim cunku burda suleyman sebaya edilen kufurler hakkinda bir tek ben yazdim. Bana yazdigin dogruysa sen benim yazimi bir daha oku. biz masumuz siz soylesiniz veya biz kufrettik siz kufrettiniz demedim.ben neden burda alisamiyene edilen kufurler dile getiriliyor da suleyman sebaya edilen kufurler dile getirilmiyor dedim. tekrar oku yazdigimi sonra bana yorumunu yap istersen.

Yorumsuz çünkü cevabı kendi içinde çelişiyor.

Tek yorumu şuna yapabilirim senden de aldım ondan da öbüründen de. Hepiniz bir yorum yapacaksanız taraftar olarak bakmayı unutacaksınız. Eğer öyle bakarsanız kimsenin yaptığı yorumun bir anlamı olmaz ,o zaman durum Beşiktaşlılar Beşiktaş,GS'liler GS,FB'liler FB, TS'liler TS ....... yerinde konuşsun durumuna gelir.

Tekrar okumama hiç gerek yok bu arada. Galatasaraylı olmama rağmen kalecimiz atılmalı şöyle olmalı böyle olmalı diyen de benim zaten.

Sayfa 9 / 9 İlkİlk ... 789

Mesaj Yetkileri