Quote Originally Posted by perpetua View Post
Mesela Istanbul'da benzin fiyati da inanilmaz yuksek seviyede. Ustelik hemen yanibasimizda bu petrolun cikartildigi ulkeler olmasina ragmen. ABD'de litresi 1 TL'ye satilan benzin, Turkiye'de 3 TL. Ama buna tepki olarak insanlarin "korsan benzin" kullandigindan haberdar degilim. Veya tepki olarak benzinli arac yerine her yere bisiklet ile de gidebilir pekala insanlar. Benzin fiyati neden bu kadar yuksek peki? Eh tabii vergilerden dolayi. Yazilimda vergiler ne durumda? Yanilmiyorsam %20 kurumlar vergisi, %18 de KDV var 90 TL'lik satis fiyatinda.

kaçak mazot yok galiba bizde? neyse

bakın ben ılımlı yaklaşmaya çalışıyorum kendi çapımda çözüm üretmeye çalışıyorum fakat siz yine agresifsiniz. sonuçta korsan satılması benim paramı değil firmanın (SI/Sega artık her neyse) parasını çalmaktır. dolayısıyla önce firma çözmeye çalışmalı bilmem bu çok mu saçma???

peki firma veya siz insanları orjinal oyun almaya teşvik etmek için bir çözüm ürettiniz mi?
sadece almayın siz hırsızsınız demekle olsa bu iş tamam. ama alan da biliyo zaten yasa dışı olduğunu diyorum ki yine de alıyorsa bunun nedenlerini ortadan kaldırmaya çalışmak bunun için fikir üretmek kimseye yüklenmek veya suçlamak değildir. ben firma suçlu korsan alan suçsuz demedim, korsan için bir çözüm bulunsun dedim. sonuçta kaç kişiyi ikna edebiliriz ki korsan almayın diye belki 1000 belki 2000. ama bizde bu oyunu oynayabilecek aslında çok daha fazla insan var (valla futbol sevgisi ve ilgisi konusunda bizi diğer ülkelerle kıyasladını ya çok ilginç- nüfustan bahsetmiyorum bile) ve bu insanların orjinal alması nasıl mümkün olur bunun için bir şeyler söylemeye çalıştım ama siz yine savunma pozisyonu alıp firma avukatlığı yaptınız. aslında buna gerek yoktu dikkatli okursanız ben de korsan alanı suçladım. elbette hırsız suçlu. elbette bu hırsızlık ve suç ama bu salt hırsızlık değil takdir edersiniz ki gidip direkt mal çalmıyo kimse farklı bir yöntem var bunda. işte bunun nedenleri ortadan kaldırılmadığı sürece maalesef korsan tamamen çözülmez (keşke olsa). benim dediğim buydu "korsanı tamamen çözmek" ama siz diyorsanız ki ikna ettiğim insanlar yeter çoğunluk korsan alırsa alsın başka çözüme gerek yok siz bilirsiniz.