Sayfa 36 / 57 İlkİlk ... 26343536373846 ... SonSon
1,051 ile 1,080 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ömer abi benim bir sorum olacak,

Ben steamdan ortak alacaktım fakat henüz aktivasyon felan belli olmadığı için ben burda orijinal kutulu alacağım. Teknosa Cm 2010 geldi Fm de çıkınca gelecek dedi. Şimdi biraz nakit sıkıntısı olduğu için hemen çıkar çıkmaz alamayabilirim oyunu parayı denkleştirinceye kadar çok kişi oyunu satın alacaktır. Bende haliyle geç kalacağım biraz. oyun çıktıktan sonra belli bir süremiz var mı satın almak için. satışları ne zaman hesaplayacaklar. ben oyunu 1 ay - 2 ay sonra satın alırsam katkım olamayabilir mi?

yada SI 10.000 rakamına ulaşır ulaşmaz mı steamdan dili yayınlayacak. Daha önce bunları yanıtlamışsındır belki ama ben dikkat etmemişte olabilirim onun için kusura bakma eğer öyle birşey olduysa

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by thehell61 View Post
    Oyuna Türkçe yama yapan kişilerde bir süre sonra zaten çıkarıyor yamayı ama oyunun tadını biz aldıktan sonra yani türkçe yama çıkınca bir anlamı kalmıyor Burda olay dili zamanında eklemek ki ilerki yıllardada oyuna orjinal eğilim artsın kişiler oyundan istediği verimi almalı ki daha sonra yine orjinale yönelsin.

Oyun 10bin satılır.2-3 ay sonra dil çıkar ama o süre zarfında kişi zaten oyunu yeterince oynamış olur Türkçe dilin bir anlamı kalmaz zaten yaklaşık oranda türkçeleştirmede çıkar dahada anlamsız hale gelir neden bu kişi bir sonraki yıl orjinal alsın.Hele ki böyle ekonomisi kötü olan bir ülkede.
    Bu yil eklendigi takdirde, ilerki yillarda Turkce'nin oyunda olmaya devam edecegini gozardi etmemek gerekli.

Yani cok kabaca, bu yil satin alan ve Turkce'nin eklenmesini saglayan. Gelecek yil satin almadan oynamayi basarabilirse Turkce dilinin bu yil eklenmis olmasindan faydalanacak. Bakin birdenbire 90 TL'ye aldiginiz bir oyunun maliyeti 45 TL'ye dustu. Bu dogru bir tutum degil, ancak bunun mumkun oldugunu gozardi etmemek lazim. Bir sonraki yil da oyunu bir turlu edinerek, maliyet duser 30 TL'ye.

Buna ragmen bir yil icin olsa bile 10 bin adet satis cikmiyorsa, yapacak pek bir sey yok.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Kampanya başladığında 10 000 imza atılırsa Türkçe oyun çıkacak dendi. Daha sonra bu yazı değiştirildi. Ancak o zamana kadar kaç kişi imza attı belli değil. Yani burda 10 000 imza atılıpta 10000 oyun satılmazsa insanlar önce kendini suçlamalı. Daha sonra imza atıpta oyunu almayanlar eleştirilmeli.

Güven meselesine gelince kusura bakmayın yanar dönerli cevaplar veren hiç bir kişiye ve kuruma güvenmem. Önce imza diyecek sonra satış diyecek. Hadi bunu dedin zaten satış rakamlarını açıklamıyorsun. Kim güvenebilir ki bunlara.

Anlaşılmayan bir durum var. Müşteri olmazsa ne SI olur nede bu site. Madem Türkiyedeki korsandan bu kadar şikayetçiler Türkiyede oyun satmasınlar. Yada TR ligini oyundan çıkartsınlar. Kaybeden bizmi olucaz. Güldürmeyin beni. Korsan böyle engellenmez. Kaç hafta oldu hala 10000'e ulaşılamadı. Sı demiş ya 200000 kişi oynuyor diye. Nerde bu 200000 kişi. Ben bu rakamın doğruluğundan bile şüphe ederken bunlara nasıl güvenirim. Herkes işine geldiği gibi cevap veriyor. Bazen sayfalarca alıntı yapan kişiler ortadan kayboluveriyor. Verilecek cevapları çok çünkü. Yine bazıları var ki Türkiyede bir ekmeğin fiyatını bilmeden burda paran yoksa oyun oynama tarzında yazılar yazıyor. Onlara diyecek sözüm zaten yok.

Olumsuz düşünmek istemiyorum ama 10bin imza bile o kadar reklama rağmen zar zor toplanıyorsa 10bin oyun satılmaz. 8 ay sonra falan belki bir yama çıkar(o da zor) onunla oynarız. Ne zaman FM Türkçe çıkar işte o zaman en çok satan listelerinde bir numara olur.

Konuyla pek alakası yok ama SEGA'nın Türkiye temsilcisi olmak için neler gerekiyor?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Ömer abi benim bir sorum olacak,

Ben steamdan ortak alacaktım fakat henüz aktivasyon felan belli olmadığı için ben burda orijinal kutulu alacağım. Teknosa Cm 2010 geldi Fm de çıkınca gelecek dedi. Şimdi biraz nakit sıkıntısı olduğu için hemen çıkar çıkmaz alamayabilirim oyunu parayı denkleştirinceye kadar çok kişi oyunu satın alacaktır. Bende haliyle geç kalacağım biraz. oyun çıktıktan sonra belli bir süremiz var mı satın almak için. satışları ne zaman hesaplayacaklar. ben oyunu 1 ay - 2 ay sonra satın alırsam katkım olamayabilir mi?
    O zamana kadar 10 bin adet satis gerceklesmis olursa, zaten hedefe ulasmis olunur.

10 bin adet satis gercelesmemisse katkin tabii ki olur.

yada SI 10.000 rakamına ulaşır ulaşmaz mı steamdan dili yayınlayacak. Daha önce bunları yanıtlamışsındır belki ama ben dikkat etmemişte olabilirim onun için kusura bakma eğer öyle birşey olduysa
    10 bin rakamina ulasinca Turkce calismalari resmiyet kazanacak. Yayinlanmasi ise ceviri'nin bitmesi ve SI'in dil veritabanina eklenmesinden sonra olacak (bu kismi bir kac gunu gecmez).

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Kampanya başladığında 10 000 imza atılırsa Türkçe oyun çıkacak dendi. Daha sonra bu yazı değiştirildi. Ancak o zamana kadar kaç kişi imza attı belli değil. Yani burda 10 000 imza atılıpta 10000 oyun satılmazsa insanlar önce kendini suçlamalı. Daha sonra imza atıpta oyunu almayanlar eleştirilmeli.
    Imza atip da oyunu almayanlari kimse elestiremez. Satin alma karari insanlarin kendilerine aittir. Pekala demo'yu oynadiktan sonra satin almamayi tercih edebilir, veya satin almayi dusunmeyen demo'yu oynadiktan sonra satin almaya karar verebilir.

Sahsen elestirimi sadece oyunu alabilecek gucu olmasina ragmen oyunu korsan oynayanlara yaparim. Oyunu alabilecek gucu olmayan ancak korsan oynayanlara ise nasihatim oyunlarla ugasmak yerine derslerine cok calismak, veya islerini aksatmamak olur. Boyle luks oyunlari oynamak, belli bir refaha kavusmus insanlarin yapacagi seydir. Zar zor ekmek alan, maasi ile ailesini gecindiremeyip 2 veya 3 is yapmak zorunda olan kisi ve aileleri icin degil.

Güven meselesine gelince kusura bakmayın yanar dönerli cevaplar veren hiç bir kişiye ve kuruma güvenmem. Önce imza diyecek sonra satış diyecek. Hadi bunu dedin zaten satış rakamlarını açıklamıyorsun. Kim güvenebilir ki bunlara.
    Imza = quickstart
    Satis = resmi olarak Turkce'nin eklenmesi.

Imza = satin almaya niyet belirtisi

Anlaşılmayan bir durum var. Müşteri olmazsa ne SI olur nede bu site. Madem Türkiyedeki korsandan bu kadar şikayetçiler Türkiyede oyun satmasınlar. Yada TR ligini oyundan çıkartsınlar. Kaybeden bizmi olucaz. Güldürmeyin beni. Korsan böyle engellenmez. Kaç hafta oldu hala 10000'e ulaşılamadı. Sı demiş ya 200000 kişi oynuyor diye. Nerde bu 200000 kişi. Ben bu rakamın doğruluğundan bile şüphe ederken bunlara nasıl güvenirim. Herkes işine geldiği gibi cevap veriyor. Bazen sayfalarca alıntı yapan kişiler ortadan kayboluveriyor. Verilecek cevapları çok çünkü. Yine bazıları var ki Türkiyede bir ekmeğin fiyatını bilmeden burda paran yoksa oyun oynama tarzında yazılar yazıyor. Onlara diyecek sözüm zaten yok.
    Ekmek fiyatini biliyorum, et fiyatini da, pirinc fiyatini da. Turkiye'den uzak oldugum icin, Turkiye ile hic alakam olmadigini dusunme. Ancak birisi eger bu basit gidalari almakta zorluk cekyiorsa, mantiken oyun oynayacak zamani olmamasi lazim. Ya dersini calisiyor, ya da haril haril calisiyor olmasi lazim. Bana iki yakasini bir araya getirmekte zorlanan insanlardan, ekmek fiyatindan bahsetme. Bana bu insanlarin FM'i rahat rahat oynayacak kadar yeni bilgisayarlara nasil sahip oldugundan bahset. Internet cafeler mi? O zaman korsan kullanima izin veren internet cafelere kiz. Onlarin bilgisayarlarina oyunu yuklemesi icin itiraz et.

Sayfalardir ayni gorusleri belirttin zaten. Tamam anladik. SI'i sevmiyorsun. Sevmek zorunda da degilsin. Ancak bu gorusunu insanlara empoze etmeye ugrastikca, ben de cevap yazacagim.

Olumsuz düşünmek istemiyorum ama 10bin imza bile o kadar reklama rağmen zar zor toplanıyorsa 10bin oyun satılmaz. 8 ay sonra falan belki bir yama çıkar(o da zor) onunla oynarız. Ne zaman FM Türkçe çıkar işte o zaman en çok satan listelerinde bir numara olur.
    Ne olacagini hep beraber gorecegiz. Bu kampanya en azindan insan davranisini olcen bir deney olarak benim ilgimi cekmeye devam ediyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Zar zor ekmek alan, maasi ile ailesini gecindiremeyip 2 veya 3 is yapmak zorunda olan kisi ve aileleri icin degil.
    90 Lirayı oyuna vermez zaten ekmek alamıyosa.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bu iki yonlu isliyor. Hem oyunu alanlara bunu gorme firsati veriliyor, hem de SI/Sega Turkiye'de FM oynayanlarin gercek yuzunu gorme firsati ediniyor.
    Oyunu korsan almak kötü ve gerçek yüzümüz ise bunu görmek için böyle bir kampanyaya gerek yok. Hiç kimse keyfinden korsanı tercih etmiyor. Kimse korsan oyunun sorunlarıyla uğraşmak istemez. Açıkçası bana gidip arayıp korsan almak, internetten orjinal almaktan daha zor geliyor, parası dışında. Ancak, insanlar bir mecburiyet içinde. Bununla birlikte, eğer SI, Türkiye'deki oyuncuların yeterli satış rakamına (10.000) ulaşması sonucu, biz Türk kullanıcılara haksızlık yaptığını anlarsa sizce anladığıyla mı kalmalı?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

90 Lira mı? Palaroid bluray disc oyunları ben 75-90 lira civarında alıyorum Playstation'a ve bildiğiniz gibi palaroidler çift katmanlı diskler. Oyun nasıl birşey olacak merak ediyorum. 10000 kişi bu parayı asla o oyuna vermez. Kampanya da yalan olur zaten.

5 aktivasyon kalktığı için oyunu orjinal alamayacğım.90 TL + 5 aktivasyon yok.İmza attım ama böyle bir olaydan haberim yoktu orjinal almaktan vazgeçiyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Öğrenci olduğum zaten sıkıntı çekiyorum birde 5 aktivasyon olmadan ....
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    edit

ı love CM diorum ne kadar hata olsada adamlara helal olsun Türkçe + 25 lira
    Last edited by Ravenholm : 10.Ekim.2009 at 18:28 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Oyunu korsan almak kötü ve gerçek yüzümüz ise bunu görmek için böyle bir kampanyaya gerek yok. Hiç kimse keyfinden korsanı tercih etmiyor. Kimse korsan oyunun sorunlarıyla uğraşmak istemez. Açıkçası bana gidip arayıp korsan almak, internetten orjinal almaktan daha zor geliyor, parası dışında. Ancak, insanlar bir mecburiyet içinde. Bununla birlikte, eğer SI, Türkiye'deki oyuncuların yeterli satış rakamına (10.000) ulaşması sonucu, biz Türk kullanıcılara haksızlık yaptığını anlarsa sizce anladığıyla mı kalmalı?
    Yukarida yazdigimi farkli algiladiniz saniyorum.

Oynayanlar, oyun Ingilizce olmasina ragmen bu kadar cok ise, ancak satin almaya gelince once Turkce'nin cikartilmasi gerektigi bahane ediliyorsa zaten bu mazereti bildirenin amaci isi yokusa surmektir.

Fiyatlandirma ise ayri bir konu. 200 bin kisinin hepsinin orjinal almasi beklenmiyor. Bunun %5'lik bir oranindan orjinal alimi bekleniyor.

Yani bir bakima gecim sikintisi icinde olanlardan bir beklenti yok, burada bazilarinin insanlari cok fakir gostermeye calisan yazdigi gibi degil yani. Umut edilen, 200 bin kisinin arasinda oyuna para verecek gucte olan 10 bin kisinin cikmasi. Cikarsa belki de oynayan 200 bin kisinin hepsi yararlanacak bundan. Ancak yuku tasiyacak 10 bin kisinin cikmasi gerekli. Ben sahsen bu yuku tasiyacak 10 bin kisinin olmadigina inanmiyorum. Tereddutum, bu 10 bin kisinin oyuna para verip vermeyecegi. Vermezse de, demek ki FM sanildigi kadar cok sevilmiyormus ulkemizde.
    Last edited by perpetua : 10.Ekim.2009 at 18:48

imzalar 10.000 e ulaşmak üzere ama satışların 5.000 i geçmesi bile imkansız bence (fiyat 90TL iken..) =)) neyse en azından demoda Tr ligini deneyebilcez :P

Quote Originally Posted by Spe1907 View Post
    imzalar 10.000 e ulaşmak üzere ama satışların 5.000 i geçmesi bile imkansız bence (fiyat 90TL iken..) =)) neyse en azından demoda Tr ligini deneyebilcez :P
    Onun olması için Pazatesi'ye kadar 900 kişinin imza atması gerekiyor

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

SIgames'in ve Sega'nın bu sene Türkiye'den eskisinden de az gelir elde edeceğini düşünüyorum. Bence çok yanlış yaptılar.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    SIgames'in ve Sega'nın bu sene Türkiye'den eskisinden de az gelir elde edeceğini düşünüyorum. Bence çok yanlış yaptılar.

Bu sene için değil ama dediğiniz önümüzdeki yıllar için olabilir.Bu sene her ne kadar olsada kampanyaya imza atan arkadaşların çoğu almaya çalışacaktır...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Oynayanlar, oyun Ingilizce olmasina ragmen bu kadar cok ise, ancak satin almaya gelince once Turkce'nin cikartilmasi gerektigi bahane ediliyorsa zaten bu mazereti bildirenin amaci isi yokusa surmektir.

Fiyatlandirma ise ayri bir konu. 200 bin kisinin hepsinin orjinal almasi beklenmiyor. Bunun %5'lik bir oranindan orjinal alimi bekleniyor.

Yani bir bakima gecim sikintisi icinde olanlardan bir beklenti yok, burada bazilarinin insanlari cok fakir gostermeye calisan yazdigi gibi degil yani. Umut edilen, 200 bin kisinin arasinda oyuna para verecek gucte olan 10 bin kisinin cikmasi. Cikarsa belki de oynayan 200 bin kisinin hepsi yararlanacak bundan. Ancak yuku tasiyacak 10 bin kisinin cikmasi gerekli. Ben sahsen bu yuku tasiyacak 10 bin kisinin olmadigina inanmiyorum. Tereddutum, bu 10 bin kisinin oyuna para verip vermeyecegi. Vermezse de, demek ki FM sanildigi kadar cok sevilmiyormus ulkemizde.
    FM her geçen yıl üzerine koyan ve daha da komplikeşen bir oyun. Bunun sonucu olarak da her geçen yıl yeni ingilizce terimler vsler geliyor. Eskiden oyun kolaydı oyuna başladığımda CM3 vardı ve neredeyse hiç olmayan ingilizcemle arkadaşın gösterdiği kadarıyla oynayabiliyordum. Şimdi öyle değil Şimdi ben oyunu orijinal alıyorum ve ingilizce olarak da neredeyse hiç sıkıntı çekmiyorum. (Bazen sözlük kullanmak zorunda kalabiliyorum) Ben üniversite öğrencisiyim ama üniversitelerde ingilizce zorunlu olan kaç üniversite var. Etrafıma bakıyorum, kendi üniversitemden olmayan ve FM oynayanlara. Marmara üni'den İstanbul üni'den. Veya liselerden. Bu adamlar oyunu oynarken zorlanıyorlar. Oynuyorlar ama ne kadar oynadıklarını anlayamıyorlar veya nekadar zevk alıyorlar. Çünkü oyunu %100 oynayamıyorlar. çünkü ingilizceleri yok. Bu demek değil ki Türkçe çıkınca orijinal alıcaklar ama bu tarzda olup da yaa zaten ingilizce zor oynuyorum niye orijinal alayım diyecekler olacaktır. Sizce bu oran ne kadardır? Yani korsanı desteklemiyorum ama 200000 kişi oynuyor ingilizce olmasına rağmen türkçe olsa bişey değişmez demek çok mantıklı değil. Türkçe olursada direk 10000 kişi alır demek de mantıklı değil. Tam arada bir durum açıkçası. 10000 kişi inşallah oyunu orijinal alır, çünkü ne kadar olur bilmiyorum ama orijinal oyun türkçe çıkınca da artık rahat rahat oynarım diyecekler olacaktır. Böylece artışlar artar ama maaliyeti karşılar mı bilemem..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    FM her geçen yıl üzerine koyan ve daha da komplikeşen bir oyun. Bunun sonucu olarak da her geçen yıl yeni ingilizce terimler vsler geliyor. Eskiden oyun kolaydı oyuna başladığımda CM3 vardı ve neredeyse hiç olmayan ingilizcemle arkadaşın gösterdiği kadarıyla oynayabiliyordum. Şimdi öyle değil Şimdi ben oyunu orijinal alıyorum ve ingilizce olarak da neredeyse hiç sıkıntı çekmiyorum. (Bazen sözlük kullanmak zorunda kalabiliyorum) Ben üniversite öğrencisiyim ama üniversitelerde ingilizce zorunlu olan kaç üniversite var. Etrafıma bakıyorum, kendi üniversitemden olmayan ve FM oynayanlara. Marmara üni'den İstanbul üni'den. Veya liselerden. Bu adamlar oyunu oynarken zorlanıyorlar. Oynuyorlar ama ne kadar oynadıklarını anlayamıyorlar veya nekadar zevk alıyorlar. Çünkü oyunu %100 oynayamıyorlar. çünkü ingilizceleri yok. Bu demek değil ki Türkçe çıkınca orijinal alıcaklar ama bu tarzda olup da yaa zaten ingilizce zor oynuyorum niye orijinal alayım diyecekler olacaktır. Sizce bu oran ne kadardır? Yani korsanı desteklemiyorum ama 200000 kişi oynuyor ingilizce olmasına rağmen türkçe olsa bişey değişmez demek çok mantıklı değil.
    Onemli olan benim bu durumu nasil degerlendirecegim degil, Turkce'nin eklenmesine karar verecek kisilerin nasil degerlendirecegi.

Bu oyunda Turkce yok, anlamiyorum ve bu nedenle de oynamayacagim denilse (ki 200 bin rakami bunun denilmedigini gosteriyor), yerden goge kadar haklari var. O zaman ona gore strateji secilir, ona gore oyunun Turkce olmasi saglanir. Ancak bu denilmiyor. Korsan kullanilmasin dememin arkasinda da bu var. Yani satin alamayan, ancak korsan kullanmayanin da destegi olacaktir bu kampanyaya.

Turkce olmadigi icin oyunu oynayamayan kisi (veya Turkce olmadigi icin zevk alamayan kisi) oyunu neden korsan olarak edinip, bilgisayarina kuruyor ve oynuyor? SI'in belirledigi strateji de bunun cevabinda sakli.

Fiyati yuzunden denilecek. Bunu kabul ediyorum ancak 45 TL veya 60 TL verecek 10 bin kisinin cikmayacagina inanmiyorum. Vermek istemeyen kisilerin ise cok oldugundan adim gibi eminim.

Türkçe olursada direk 10000 kişi alır demek de mantıklı değil. Tam arada bir durum açıkçası. 10000 kişi inşallah oyunu orijinal alır, çünkü ne kadar olur bilmiyorum ama orijinal oyun türkçe çıkınca da artık rahat rahat oynarım diyecekler olacaktır. Böylece artışlar artar ama maaliyeti karşılar mı bilemem..
    Turkce ciktiktan sonra alanlarin cikacagindan suphem yok. Belki de simdiden katilsalar zaten 10 bin devirilmis olur. Onlarin tercihine de saygi gostermek lazim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

10.000 imza toplanılsa bile,hatta 10.000'i geçse bile insanlar " Şimdi ben alırsam ya diğer adam almazsa neden boşu boşuna 90 lira vereyim param yanacak. " diye düşünecekler. Fiyat çok yüksek

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    Zaten pek bir gelir elde ettiklerini dusunmuyorum. Ozellikle satilan oyun sayisi arastirma masraflarini bile karsilamiyorsa, Turkiye'nin katkisini pek de ozleyeceklerini sanmam. Tabii FM alicilari bu ve benzeri forumda dolasanlarla limitli degil. Bunu da unutmamak gerekli.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kaanali View Post
    10.000 imza toplanılsa bile,hatta 10.000'i geçse bile insanlar " Şimdi ben alırsam ya diğer adam almazsa neden boşu boşuna 90 lira vereyim param yanacak. " diye düşünecekler. Fiyat çok yüksek
    43TL: http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=79882

60TL: http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=78722

Bu kampanya bu 10 bin rakaminin gerceklesme ihtimalinin sinyalini veriyor size. Kampanyanin amaci bunu gostermek, quickstart ise bunun kremasi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Onemli olan benim bu durumu nasil degerlendirecegim degil, Turkce'nin eklenmesine karar verecek kisilerin nasil degerlendirecegi.

Bu oyunda Turkce yok, anlamiyorum ve bu nedenle de oynamayacagim denilse (ki 200 bin rakami bunun denilmedigini gosteriyor), yerden goge kadar haklari var. O zaman ona gore strateji secilir, ona gore oyunun Turkce olmasi saglanir. Ancak bu denilmiyor. Korsan kullanilmasin dememin arkasinda da bu var. Yani satin alamayan, ancak korsan kullanmayanin da destegi olacaktir bu kampanyaya.

Turkce olmadigi icin oyunu oynayamayan kisi (veya Turkce olmadigi icin zevk alamayan kisi) oyunu neden korsan olarak edinip, bilgisayarina kuruyor ve oynuyor? SI'in belirledigi strateji de bunun cevabinda sakli.

Fiyati yuzunden denilecek. Bunu kabul ediyorum ancak 45 TL veya 60 TL verecek 10 bin kisinin cikmayacagina inanmiyorum. Vermek istemeyen kisilerin ise cok oldugundan adim gibi eminim.

Turkce ciktiktan sonra alanlarin cikacagindan suphem yok. Belki de simdiden katilsalar zaten 10 bin devirilmis olur. Onlarin tercihine de saygi gostermek lazim.
    Bence korsan kullanmaya alışmış adam 45te vermez. Bana öyle geliyor sadece benim yorumum. Aama benim demek istediğim şu. Diyelimki ortada çok süper bir film var. Yabancı bir film. TRde yayınlanıyor ama altyazı veya dublaj seçeneği yok. Film süper ve bazı şeyleri anlayacağını düşündüğün için filmi izliyorsun belki de korsan olarak. Sonuçta görsel birşey ve izleyebiliyorsun. Ama o filmden alacağın zevk %100 olamıyor doğal olarak. Tekrar diyorum türkçe çıkınca satışlar uçacak falan demiyorum ama bu oyunu layıkıyla oynayabilen insan sayısı kaç. Oynuyor ama nasıl? Türkiyede advanced seviyede ingilizce bilen, advanced demeyeyim ama oyunu rahat oynayacak seviyede. Sadece tanıdıklarımdan çıkarak %50si rahat oynuyor diyebilirim. Diğer %50 de oynuyor ama oynuyor işte. Türkiyedeki eğitim seviyesi ingilizce durumu vs. ekleyince bu oyunu ingilizce ile rahat oynayan kişi sayısı azdır ben bunu demek istiyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Birincisi bu oyunu alacak kişiler zaten belli bir seviyede olan insanlar. Kimse çalışmayan insandan bu oyunu almasını beklemiyor.

İkincisi şu Türkiyede bahsedilen gelir dağılımı olayı. İstatistik derslerinde veya ekonomi dersi alanlar görmüşlerdir. TRde zengin olan ilk %20 lik kesim olması lazım (bir arkdaşa sordum o %10 da olabilir dedi) geri kalan %80den fazla geliri var. Sanırım SI en alttaki %20lerin %40ların bu oyunu orijinal almasını beklemiyor. En üst kesimdeki %40lar orijinal alsa yetecek gibi. 200000 kişiden kaçı bu %lerin neresindedir bilemem ama oyunu alabilecek seviyededirler. Hep çevremden örnek veriyorum ama oyunu korsan olarak oynayan bu arkadaşların hepsi yılda kaç defa ayakkabı elbise alabilen, her mevsim için değeri en az 100TL olan ayakkabılarla gezen insanlardır. İTÜde okuyorum özel falanda değil. Ama bak herkes marka giyer. AMA YILDA BİR OYUN İÇİN 90TL çok geliyor. O da ihtiyaç bu da ihtiyaç sonuçta.
    Last edited by mkkadi : 10.Ekim.2009 at 21:44 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    nikandros33 vbmenu_register("postmenu_3924442", true);
    Amateur

Re: Football Manager 2010 Installation and DRM Decision
    So, are the 5 licenses gone?

bcooper vbmenu_register("postmenu_3924475", true);
    Moderator

Re: Football Manager 2010 Installation and DRM Decision
    Hi, there are no licenses or seats as in FM2009 if you buy the boxed copy, you simply need to have the DVD in the drive

Bunu niye verdim,bu soruyu soranın başına bir şey gelmediğini,forumda hala var olduğunu ve kaale alınıp da cevap verildiğini göstermek için.

Perpetua demiş ya bu tür sorular sorarsam siteden men olurum diye, illa boyle sorular sorulmaya gerek yok, ve zamanında da sorulabilirdi,doğru zamanda sorulan doğru soru her zaman yanıtlanır. Perpetua'nın dediği gibi bunu bilmek için oyunun çıkmasınada gerek yok zaten yanıtlanmış.

Benim demek istediğim hala anlaşılmıyor, sizin konu ile ilgili verdiğiniz durumlar sadece o başlığın ilk 2 mesajında açıklanan konular,sonrasında olayları o kadar açık bir şekilde dile getirdiler ki? Ama bunu ben soramam diğer isteyenler yazıp sorabilir demek ne kadar doğru? Ya da ben böyle bilirim böyle söylerim ne olursa olsun bunu savunurum demek.

Türkçeleştirme konusuna gelelim, onda bile mi hiç bir şey sorulmuyor? O imza mesajının başına şu şartlar gerçekleştiği zaman türkçe hali şu sürede çıkacak yazılsaydı herkes daha bilgilenmez miydi? Ya da daha bilinçli daha çok kişiye ulaşılmaz mıydı böylece?

Kendi cümlelerinizin içinde eğer 10 bine ulaşırsa Türkçeleştirme konusunun ne zaman olacağı zaten olduğu ya da geçerli sayı tamamlandıktan sora calışmalara başlanacağı ama tam süresinin bilinmediği şeklinde.

Peki diyelim en iyi ihtimale karşılık en kötü ihtimal oldu,

Yani 10 bin kişiye kasımın iki haftası içinde ulaşıldı ama dediler ki kusura bakmayın anca başlıyoruz, elimizdekilerde sadece çevirilerin %15-20 si civarı,yüzde yüz e getirmek için bir kaç aya ihtiyacımız var yamayı ocaktaki günceleştirme yaması ile vereceğiz derlerse , o zaman insanların hadi biz bize düşeni yaptık nerede hani demeye hakları yok mu? Yoksa çok yaşa SI denilecek ayrı bir konu mu bulunacak?

Bu araya ilk olarak o imza kampanyasınında başına yazılması gereken 10 bin imzaya ulaştığından ne kadar sonra türkçe yamamnın onlar tarafından çıkarılacağı konusu olmalı.Yoksa onu da her şey gibi özel mesajla biz sorup öğrenip size mi söyleyelim?

Merak ettiğim en önemli husus bu .Ortada bir kampanya var ama kampanya ile ilgili her şey muhallakta.

Hayrettin kardeşimin dediklerine ise tamamen katılıyorum.

Ve bende diyorum böyle ticaret olmaz. Hatta ticaret aracıları hiç bir zaman ticaretin esirleri haline gelmezler.

Valla alım satım gücü olarak olsun başka şeylerde olsun yurtdışından yaşayarak bakmak çok kolay.Yurtdışında bi işler için gittiğimde ya da uzun süre kaldığım zamanların sonrasında bile döndüğümde şu aldığımla burda ne alabilirdim falan diyebiliyor insan ama önemli olan bulunduğun yerin ekonomik şartları. Ve her şeyi SI biliyor benim tüm gün boyunca uğraştığım dünyadaki bir çok firma bilmiyor, ona göre burada malzemelerini satışa sunarlarken belli bir fiyat belirlemiyorlar .Gülüp geçerim buna, bir şey için savaşılacaksa ve bir şeyde aracı olunacaksa bu gidip bir tarafa onu dedi bunu dedi bu böyle olmalı diyerek yapılmaz, bizim durum bu bu bu,yapılanlar şunların şunların yaptığı ortada,bu marjlarla sen ne yapmaya çalışıyorsun diyerek yapılır. Ne kadar mesajına bakarsam bakayım hiç bu tarafa dönük bir şey yok.

Ortada bir kampanya, imza belli değil ,imzanın şartları belli değil, gerçekler ortada iken oyunu alırken bekleyin öyle öğrenilir diye bir vurdumduymazlık var ortada, satış tammlandı mı Türkçe yamanın ne zaman çıkacağının belli olması geekirken,tartışılmamış bile olması,öğrenilirse bile sonradan öğrenileceği, bir sürü muamma. Evet bir yola baş koyduk ama ,bu yolda ilerledikçe çamura batıyor insan.

Şimdi bu kadar açmaz varken soruyorum, tüm bunlar imza kampanyasına açık açık yazılmalımıydı yoksa yazılmamalı mıydı?

Ben dedim de kızdınız yok şöyle yok böyle diye...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

43TL: http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=79882

60TL: http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=78722

Bu kampanya bu 10 bin rakaminin gerceklesme ihtimalinin sinyalini veriyor size. Kampanyanin amaci bunu gostermek, quickstart ise bunun kremasi.
    Benim internetten kredi kartıyla almak gibi bir olanağım yok herkesin de olduğunu sanmıyorum. Olsa direkt imza atardım bende zaten garanti olmadığı halde 43 lira gayet makul bir fiyat çünkü.

d p
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Lulinha View Post
    Ben dedim de kızdınız yok şöyle yok böyle diye...
    Quote Originally Posted by Lulinha View Post

Yanlış anlaşılma olmasın
    Bu iki mesajı birleştirip silebilir misiniz az öncekini?

Teşekkürler.
    Last edited by Lulinha : 10.Ekim.2009 at 21:56 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Sen bir oyunu ihtiyaç olarak mı görüyorsun mkkadi ?. Bu ülkede kurumuş ekmeğe muhtaç olan insanlar var sen nasol örnek veriyorsun.Bende ayakkabı,elbise almasını biliyorum ama çıplak dolaşcak halim yok değilmi.İyide olsa kötüde olsa elbise alınmak zorunda.Ama oyun zevk işi.Bende bu oyunu orjinal almak isterim ama fiyatı pahalı geliyor yani bunun daha açıklanması yok.Evet parası olanda alır paşalar gibi oynar bunada kimsenin bişi demeye hakkı yok ama burda oyun pahalı diyince ''o zaman almassınız olur biter'' deniliyor varmı böyle bişi ya.Biz öğrenciyiz.Hiç mi oyun oynamayalım.Bi oyuna 90 lira verecek olsak gider alırız zaten.Korsan oynuyoruz diye korsanı mı savunuyor oluyoruz.Hayır.Bilakis korsan oynuyorum diyede sevindiğim,artislendiğim bişi yok.Yani korsan oynayan adam çok isteyerek korsan oynamıyor zaten.Ama oynuyor ise ahlaksız oluyor,suçlu oluyor,şerefsiz oluyor uzuyor gidiyor yani.

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    En üst kesimdeki %40lar orijinal alsa yetecek gibi. 200000 kişiden kaçı bu %lerin neresindedir bilemem ama oyunu alabilecek seviyededirler. Hep çevremden örnek veriyorum ama oyunu korsan olarak oynayan bu arkadaşların hepsi yılda kaç defa ayakkabı elbise alabilen, her mevsim için değeri en az 100TL olan ayakkabılarla gezen insanlardır. İTÜde okuyorum özel falanda değil. Ama bak herkes marka giyer. AMA YILDA BİR OYUN İÇİN 90TL çok geliyor. O da ihtiyaç bu da ihtiyaç sonuçta.
    Arkadaşıma aynen katılıyorum. Sorun da burada zaten.
    Benim de çevremde bu oyunu oynayan insanların hepsi oyuna orjinal olarak 90 tl ya da steam üzerinden 60 tl verebilecek insanlar.
    Fm'yi geçtim adam sabaha kadar cm oynuyor ama 25 tl verip oyunu kutulu almıyor 5 tl ye korsan olarak satın alıyor. Niye biliyormusunuz itliğinden, alamamazlıktan değil. üstelik oyunun kutusunda kitapçık defter kalem poster bir sürü ıvır zıvır varken.

Sonra biz bunları görünce sinirlenip birşeyler yazıyoruz ve gerçekten 90 tl para vermesi zor olan insan da üstüne alıyor, ama söz söylenen adam tam tersi pişkinlik yapıyor ve üste çıkıyor.

Nesil
    2003

Benim internetten kredi kartıyla almak gibi bir olanağım yok herkesin de olduğunu sanmıyorum. Olsa direkt imza atardım bende zaten garanti olmadığı halde 43 lira gayet makul bir fiyat çünkü.

http://www.garanti.com.tr/e_ticaret/sanal_kart.html

Sanal kart edinme konusunu arastirabilirsiniz (yukaridaki ornek sadece Garanti, bir cok diger bankanin da bu hizmeti var). Eger bir banka hesabiniz varsa, sanal kart edinmenizde herhangi bir sorun cikmayacaktir. Ayrica tabii aile buyuklerinizden kredi karti veya mevcut sanal kartlarini kullanmayi rica edebilirsiniz.

Para konusunda sıkıntı çeken arkadaşlara önerim var

20TL lik bir iddaa oynasınlar öyle abarttıp da 7-8 maç falan yazmasınlar 4 maç yazsınlar çok rahat 90TL yi geçerler...

İşi garantiye almak isteyen arkadaşlarda sistem 4 oynasınlar 7 maç yazsınlar 4 ü tutarsa alırlar gene orjinal oyunu ancak sistem 4 oynayacak arkadaşlar 35TL gibi bir ödeme yapması söz konusu...

yarın pazar 4 tane maç önereyim size:

Maç Kodu Maç sonucu Oranı Takımlar
    301 - 2 - 1,35 Kazakistan(U21)-İsveç(U21)
    311 - 1 - 1.40 Mersin İD. Yurdu-Ç.Dardanel
    330 - 1 - 1.25 Torino-Modena
    353 - 2 - 1.55 Bolivya-Brezilya

20TL lik bir kupona 73.23TL veriyor aklına yatan varsa oynasın 73Tl az para değil sonuçta...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

http://www.garanti.com.tr/e_ticaret/sanal_kart.html

Sanal kart edinme konusunu arastirabilirsiniz (yukaridaki ornek sadece Garanti, bir cok diger bankanin da bu hizmeti var). Eger bir banka hesabiniz varsa, sanal kart edinmenizde herhangi bir sorun cikmayacaktir. Ayrica tabii aile buyuklerinizden kredi karti veya mevcut sanal kartlarini kullanmayi rica edebilirsiniz.
    Çok teşekkür ediyorum..

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by OnuldinhoHizmet View Post
    Para konusunda sıkıntı çeken arkadaşlara önerim var

20TL lik bir iddaa oynasınlar öyle abarttıp da 7-8 maç falan yazmasınlar 4 maç yazsınlar çok rahat 90TL yi geçerler...

İşi garantiye almak isteyen arkadaşlarda sistem 4 oynasınlar 7 maç yazsınlar 4 ü tutarsa alırlar gene orjinal oyunu ancak sistem 4 oynayacak arkadaşlar 35TL gibi bir ödeme yapması söz konusu...

yarın pazar 4 tane maç önereyim size:

Maç Kodu Maç sonucu Oranı Takımlar
    301 - 2 - 1,35 Kazakistan(U21)-İsveç(U21)
    311 - 1 - 1.40 Mersin İD. Yurdu-Ç.Dardanel
    330 - 1 - 1.25 Torino-Modena
    353 - 2 - 1.55 Bolivya-Brezilya

20TL lik bir kupona 73.23TL veriyor aklına yatan varsa oynasın 73Tl az para değil sonuçta...
    İddaa ile olsaydı ohoo .Bu gün mesela kuponum yattı.Malavi-Fildişi Sahilleri maçına 2 verdim 1-1 bitti.Yani iddaayı beklersek biraz zor alabiliriz oyunu

Sayfa 36 / 57 İlkİlk ... 26343536373846 ... SonSon

Mesaj Yetkileri